Dabar populiaru
Publikuota: 2018 vasario 15d. 09:00

Šventiniam savaitgaliui – solidusis Napoleonas: 8 saldžios ir rimtosios jo variacijos

Tortas Napoleonas
123RF.com nuotr. / Tortas Napoleonas

Savaitgalį minėsime ypatingą progą – Lietuvos Nepriklausomybės šimtmetį, o su tokia švente, žinoma, labai dera tortas! Nors Napoleono kepimas nemažai kam atrodo itin sudėtingas, iš tiesų nieko komplikuoto čia nėra. Rinkitės receptą ir bandykite!

Receptai
Receptas: Napoleonas su plikytu kremu
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 52
Kaip gaminti

1. Tešlos paruošimas. Į dubenį suberkite miltus, sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą ir viską sutrinkite tarp pirštų. Vėliau įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę bei druską ir sumaišykite iki vienalytės masės. Tešla turi nelipti prie rankų, o jei limpa, įdėkite dar truputį miltų. Suformuokite 9–10 rutulėlių ir pastatykite kelioms valandoms į šaldytuvą.

2. Kremo paruošimas. Jį ruoškite iš karto, nes turi atvėsti. Pieną supilkite į puodą, įberkite vanilinio cukraus. Užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Kol pienas vėsta, išplakite trynius su cukrumi, sudėkite miltus ir pilkite karštą pieną, viską išmaišykite, perkoškite ir pakaitinkite ant mažos ugnies apie 8 min. Galima ir ilgiau, kad kremas būtų tirštesnis. Tada nuimkite nuo ugnies, sudėkite sviestą, išmaišykite ir palikite atvėsti.

3. Lakštų kepimas. Iš tešlos kočiokite maždaug 24 cm pločio ir kelių milimetrų storio blynus (galite kočioti iš karto ant kepimo popieriaus). Kad geriau kočiotųsi, galite pabarstyti miltais. Subadykite šakute ir kepkite  220-250 °C įkaitintoje orkaitėje 7-10 min, kol paruduos.

4. Lakštų sutepimas. Sutepkite visus lakštus ir iš viršaus paspauskite arba kuo nors paslėkite. Dėkite į šaldytuvą ir laikykite, kol suminkštės.

5. Papuošimas. Vieną lakštą atidėkite torto papuošimui – trupiniams. Jį sutrupinkite tarp pirštų, trupinius paskrudinkite sausoje keptuvėje arba orkaitėje iki rudos spalvos. Aptepkite visą tortą kremu ir apibarstykite trupiniais. Toliau puoškite pasitelkiant vaizduotę ir dėkite vėl į šaldytuvą. Geriausia valgyti po 1–2 dienų.

Receptą atsiuntė Sandra Lukoševičiūtė

Ingredientai
Miltai: 675.00 g (600 g tešlai ir 75 g kremui)
Sviestas: 450.00 g (300 g tešlai ir 150 g kremui)
Grietinė: 200.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 9.00 vnt. (2 vnt. tešlai ir 7 tryniai kremui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Pienas: 750.00 ml (kremui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (kremui)
Rudasis cukrus: 220.00 g (kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tortas „Napoleonas“
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.5 / 20
Kaip gaminti
  1. Paruoškite tešlą. Ant švaraus stalviršio suberkite miltus, sijotus su druska. Uždėkite kambario temperatūros sviestą ir peiliu kapokite iki tol, kol miltai išsimaišys su sviestu.
  2. Tuomet trupinių viduryje padarykite duobutę ir supilkite į ją grietinę. Šonuose esančius miltus užberkite ant grietinės ir kapokite toliau, kol tešla taps vientisa. Išminkykite.
  3. Iš tešlos suformuokite rutulį ir, apdengę maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą nakčiai.
  4. Paruoškite kremą. Puode storu dugnu ištirpinkite sviestą,užvirkite. Tuomet supilkite vieną stiklinę miltų. Įberkite cukrų bei sudėkite vanilės lazdelės sėklas.
  5. Sudėkite cukrų ir pakaitinkite, kol cukrus ištirps.
  6. Kaitinkite ant silpnos ugnies tol, kol cukrus ištirps.
  7. Tuomet supilkite saldų pieną, dar kelias minutes pakaitinkite, kol masė sutirštės, ir tuomet nuėmę nuo ugnies lengvai maišydami atvėsinkite.
  8. Į atvėsusį kremą sudėkite 2 trynius ir maišykite tol, kol kremas taps baltas ir purus.
  9. Kremą dėkite į šaldytuvą 6 valandoms, kad sustingtų.
  10. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių šilumos.
  11. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir padalinkite į 7 lygias dalis, kurias iškočiokite į plonus apskritimus.
  12. Subadykite šakute ir kepkite 10 min orkaitėje kiekvieną.
  13. Išėmus lakštus, apipjaukite juos pagal 24 cm skersmens formą, o iš nepanaudotos tešlos rankomis sutrinkite trupinius.
  14. Lakštus pertepkite kremu.
  15. Suformuoto torto viršų bei šonus taip pat aptepkite kremu ir padenkite trupiniais.
Ingredientai
Miltai: 850.00 g (600 - tešlai ir 1 st. - kremui)
Druska: 10.00 g (tešlai)
Sviestas: 1.00 kg (500 - tešlai ir 500 - kremui)
Grietinė: 4.00 valg. š. (tešlai)
Cukrus: 1.50 st. (kremui)
Vanilė: 1.00 vnt. (ankštis - kremui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai - kremui)
Pienas: 2.00 st. (2/3 saldaus - kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Nuostabusis tortas „Napoleonas“
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.5 / 105
Kaip gaminti
Tortas „Napoleonas“
  1. Visuomet TIKRASIS „Napoleonas“ gaminamas tešlą kapojant peiliu, bet aš, kad būtų greičiau, tiesiog greitai suminkau – ir manau, kad skonis ir papločių tekstūra mažai kuo pasikeičia.
  2. Į dubenį suberkite miltus ir į juos burokine trintuve vis pamiltuodami sutarkuokite iš šaldytuvo išimtą sviestą. Viską sumaigykite iki smulkių trupinių. Įberkite druskos, sudėkite kiaušinį ir grietinę. Viską suminkykite ir pasidarykite 8 rutuliukus, kiekvieną suplokite (padaryti lyg blynelį), kiekvieną suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 2 valandom.
  3. Kol tešla būna šaldytuve, reikia išsivirti kremą. Pieną užkaiskite. Cukrų, miltus ir krakmolą sumaišykite, tada įmaišykite paplaktus kiaušinius ir vanilinį cukrų. Gautą tyrelę po truputį supilkite į verdantį pieną ir gerai nuolat maišydami. Maišydami pavirkite apie 5 minutes ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
  4. Kambario temperatūros sviestą išplakite plakikliu iki purumo, o tada plakant dėti po šaukštą išvirto kremo. Dar galima įtarkuoti truputį citrinos žievelės (prieš tai citriną nuplikyti verdančiu vandeniu).
  5. Praėjus 2 valandom, kiekvieną blynelį iškočiokite iškart ant kepimo popieriaus (kiek galima ploniau ir vis pabarstant miltais). Iškočiotą blyną apipjaustykite pagal norimą dydį. Nuopjovas palikite ir viską perkelkite į skardą. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol truputį paruduoja (iškepę papločiai truputį susitraukia, išsipučia, kuo daugiau – tuo geriau, mat susidaro daugiau sluoksnių).
  6. Kai jau visi papločiai iškepę ir kremas padarytas, galite lipdyti tortą.
  7. Į tortinę pirmąjį paplotį dėkite lygiąja puse į apačią, tepkite kremu ir dėkite kitą paplotį pūslėta puse į apačią, truputį paspauskite. Ir taip surinkite visą tortą, visus kitus papločius dedant pūslėta puse į apačią. Vieną sluoksnį visada pertepkite bruknių džemu/uogiene. Surinkto torto viršų ir šonus taip pat aptepkite kremu.
  8. Iškeptas nuopjovas sutrupinkite trintuvo tam skirtu antgaliu ir jais apibarstykite torto viršų ir šonus. Tortą dėkite į šaldytuvą (palaikykite bent per naktį, o dar geriau truputį ir ilgiau).
  9. Puoškite pasitelkdami savo fantaziją :)
Tortas „Napoleonas“
Tortas „Napoleonas“
Tortas „Napoleonas“
Tortas „Napoleonas“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptą atsiuntė Daiva Jankauskaitė

 

Ingredientai
Sviestas: 450.00 g (250 - papločiams ir 200 - minkšto, kambario temperatūros - kremui)
Grietinė: 200.00 arbat. š. (30 proc. riebumo - papločiams)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (1 - papločiams ir 2 - kremui)
Miltai: 400.00 g (300 - 350 - papločiams ir 1 valg. š. - kremui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (papločiams)
Pienas: 500.00 ml (kremui)
Cukrus: 250.00 g (kremui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (kremui)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (bulvių - kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Smetoniškasis „Napoleonas“
12 asmenims
Pagaminsite per 12 val.
4.5 / 11
Kaip gaminti

Tešos gaminimas:

1. Sukapokite sviestą kartu su miltais, centre suformuokite duobutę, įmuškite kiaušinį, o tuomet plačiu peiliu sumaišykite masę.

2. Dėkite grietinę ir vėl peiliu maišykite. Suformuokite 6 rutulius ir dėkite juos parai į šaldiklį.

3. Prieš kepant pasiruoškite skardą – išklokite ją sviestiniu popieriumi.

4. Iškočiokite tešlą ir pridengę apvaliu dangčiu išpjaukite torto sluoksnius.

5. kepkite 180 laipsnių temperatūroje kol paruduos.

Kremo gaminimas:

1. Supilkite į puodą pieną bei cukrų, lėtai kaitindami ištirpdykite cukrų, įmeskite vanilės lazdelę, o paskui išimkite.

2. Kitame puode išlydykite sviestą ant mažos ugnies, supilkite miltus.

3. Į puodą su sviestu supilkite pieną, maišykite ir virinkite, kol užvirs, o tada nukelkite smarkiai maišydami.

4. Kai masė šiek tiek atvės, įmuškite kiaušinių trynius, smarkiai maišykite.

5. Gautu šiltu kremu pertepkite iškeptus torto sluoksnius. Papuoškite specialiai padegintomis tešlos drožlėmis.

6. Perteptą tortą parą laikykite šaldytuve. Patiekdami supjaustykite trikampiais (kaip imperatoriaus kepurė).

 

Ingredientai
Sviestas: 1000.00 g (500 g kaimiško sūdyto tešlai ir 500 g nesūdyto kremui)
Grietinė: 6.00 valg. š. (kaimiškos riebios rūgščios; tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Kiaušinių tryniai: 3.00 vnt. (kremui)
Miltai: 160.00 g (120 g tešlai ir 40 g kremui)
Cukrus: 350.00 g (kremui)
Pienas: 1.00 st. (kremui)
Vanilės lazdelė: 1.00 vnt. (kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Karamelinis ir šokoladinis „Napoleonas“
6 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
4.1 / 21
Kaip gaminti

1. Torto lakštai: į dubenį suberkite miltus, sutarkuokite šaltą sviestą ir maigykite tarp pirštų, kol susidarys trupiniukai. Sudėkite grietinę, įmuškite kiaušinį ir minkykite iki vientisos masės. Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir maždaug 1 val. dėkite į šaldytuvą. Išėmusios tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite 24 cm skersmens lakštus ir subadykite šakute. Kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels.

2. Karamelinis pertepimas: dubenyje gerai išsukite „Rududu“ kremą ir sviestą. Paskui įspauskite citrinos sulčių, supilkite kavą ir sukite iki vientisos masės.

3. Šokoladinis pertepimas: dubenyje išsukite iki vientisos masės sviestą ir sutirštintą pieną. Šokoladą ištirpinkite ant garų ir supilkite į dubenį. Sukite iki vientisos masės.

4. Torto sluoksniavimas: dėkite torto lakštą, užtepkite karamelinio kremo, dėkite kitą lakštą ir tepkite šokoladinį glaistą. Tokia tvarka sutepkite visą tortą. Viršų aptepkite šokoladiniu kremu. Puoškite pasitelkusios vaizduotę.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Judita Leonavičienė

 

Ingredientai
Miltai: 600.00 g (lakštams)
Grietinė: 350.00 g (lakštams)
Sviestas: 700.00 g (300 g šalto sviesto – lakštams ir po 200 g kambario temperatūros – karameliniam ir šokoladiniam pertepimams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (lakštams)
Sutirštintas pienas: 390.00 g (saldintas – šokoladiniam pertepimui)
Karamelizuotas sutirštintas pienas „Rududu“ (1 indelis karameliniam pertepimui) 397.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys – karameliniam pertepimui)
Kava: 100.00 ml (stipri kava – karameliniam pertepimui)
Juodasis šokoladas: 100.00 g (šokoladiniam pertepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tinginių tortas „Napoleonas“
10 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 262
Kaip gaminti

Tešlos juostelių paruošimas:

  1. Sluoksniuotos bemielės tešlos lakštelius supjaustykite 1 cm pločio juostelėmis išilgai, kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200-220 laipsnių karščio iki dailiai apskrus. Atvėsinkite.
  2. Saujelę iškeptų juostelių atidėkite į šoną papuošimui.

Kremui:

  1. Inde išsukite iki purumo minkštą sviestą, supilkite sutirštintą pieną - vėl išsukite iki vientisos masės, įpilkite vanilės ekstrakto (arba konjako) - išmaišykite.

Vyniotinio lipdymas:

  1. Kremo šiek tiek paskleiskite ant maistinės plėvelės (plėvelės turi būti nemažai, kad būtų galima laisvai suglausti į vieną kupstą visas suteptas kremu tešlos juosteles), per juostelių ilgį ir plotį tiek kiek juostelių sudėsite.
  2. Tada sudėkite juosteles ant paskleisto kremo viršaus, vėl užtepkite kremą, ant viršaus dar vieną sluoksnį juostelių, vėl kremą, ir vėl juosteles – viską užbaikite kremo sluoksniu.
  3. Dabar belieka visą tą juostelių/kremo krūvą plėvelės pagalba susukti į ritinį. Būtinai tvirtai suspauskite, tik ne per stipriai, kad neliktų košė (jei reikia daugiau tvirtumo, galima papildomai apvynioti maistine plėvele).
  4. Palikite šaldytuve pernakt, o dar geriau dviem ar trims paroms - taip kremas spės geriau įsigerti į juosteles ir jas suminkštinti.
  5. Po nakties (ar kelių parų laikymo šaldytuve) išvyniokite iš maistinės plėvelės, ir aplipinkite likusių tešlos juostelių trupiniais vis prispausdamos delnu.  

Receptas iš tinklaraščio IRRI STYLE

Ingredientai
Sviestas: 200.00 g (200 - 300 g kambario temperatūros, 82 proc riebumo)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (naminis ekstraktas (gaminamas iš vanilės ankščių ir romo))
Sutirštintas pienas: 380.00 g (saldintas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: „Napoleonas“ su lašiša
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.1 / 21
Kaip gaminti

1. Kad iškeptumėte torto lakštus, į dubenį suberkite miltus, sutarkuokite sviestą ir maigykite tarp pirštų, kol susidarys trupiniukai.

2. Paskui sudėkite grietinę, įmuškite kiaušinį, sumaišykite ir išminkykite iki vientisos masės. Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir apie 1 val. palaikykite šaldytuve.

3. Išėmusios tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite 24 cm skersmens lakštus ir subadykite juos šakute. Kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels.

4. Vieną lakštą gausiai aptepkite majonezu, dėkite susmulkintą rūkytą lašišą, pabarstykite smulkintų svogūnų laiškų ir krapų. Tuomet ant viršaus dėkite antrą torto lakštą ir vėl viską kartokite kaip pirmam lakštui.

5. Sutepusios visus lakštus, tortą lengvai paslėkite ir palikite nakčiai, kad susigertų. Viršų aptepkite tepamu „President“ sūrio ir majonezo mišiniu. Puoškite ikrais ir žalumynais.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Judita Leonavičienė

Ingredientai
Miltai: 600.00 g
Grietinė: 350.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Majonezas: 1.00 vnt. (indelis)
Krapai: 20.00 g
Svogūnų laiškai: 20.00 g
Lašiša: 200.00 g (rūkyta)
Ikrai: 100.00 g (papuošti)
Sviestas: 300.00 g (šaltas)
Sūris: 140.00 g (tepamas „President“)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: „Napoleonas“ su žuvimi
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.1 / 22
Kaip gaminti

1. Kad iškeptumėte torto lakštus, į dubenį suberkite miltus, sutarkuokite šaltą sviestą ir maigykite tarp pirštų, kol susidarys trupiniukai. Sudėkite grietinę, įmuškite kiaušinį. Sumaišykite viską ir minkykite iki vientisos masės. Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę, dėkite maždaug valandai į šaldytuvą. Po valandos išėmę ją, iškočiokite 24 cm skersmens lakštus ir subadykite šakute. Kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels.

2. Morkas sutarkuokite, pakepinkite ir pagal skonį pasūdykite. Fermentinį sūrį sutarkuokite, kiaušinius supjaustykite ir sumaišykite su majonezu. Įberkite pagal skonį pipirų. Žuvį atskirkite nuo kaulų ir supjaustykite gabaliukais.

3. Sluoksniuokite tortą: dėkite gausiai majonezu apteptą pirmąjį lakštą ir išdėliokite ant jo žuvį. Dėkite majonezu apteptą antrąjį lakštą ir išdėliokite ant jo kepintas morkas, paskui dėkite majonezu apteptą trečiąjį lakštą ir ant jo paskirstykite žuvį. Ketvirtąjį lakštą vėl aptepkite majonezu, dėkite fermentinio sūrio ir kiaušinio mišinį ir galiausiai torto sluoksniavimą užbaikite penktuoju lakštu. Torto šonus aptepkite majonezu ir apdenkite sutrupintu šeštuoju lakštu. Skanėstą lengvai paslėkite ir palikite šaltai nakčiai. Puoškite „Napoleoną“ pasitelkusios vaizduotę.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Judita Leonavičienė

Ingredientai
Miltai: 600.00 g
Grietinė: 350.00 g
Sviestas: 300.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (1 torto tešlai ir 3 virti tortui pertepti)
Morkos: 3.00 vnt.
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Žuvis: 1.00 vnt. (rūkyta)
Majonezas: 1.00 vnt. (indelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Vis daugiau grasinimų sulaukiantys antstoliai savo apsauga turi rūpintis patys

Aktualu

S.Karoso laidotuvės: „Lietuva brangi“ ir 18-mečio sūnaus įsipareigojimas: „Tėveli, pažadu nenuvilti“

Aktualu

Gdanskas atsisveikino su nužudytu meru P.Adamowicziumi: dukra paprašė saugoti iš dangaus

Gyvenimas

A.Varnos karjera Londone – nuo garsenybių vairuotojo iki brangaus fotografo: kodėl grįžo į Lietuvą?

Aktualu

Buvusio Aleksandro Stulginskio universiteto studentas sunerimo: „VDU uzurpavo ASU turtą“

Tiesiogiai 24sek

Nepralaiminčių ir nelaiminčių mūšis LKL: „Rytas“ – „Lietkabelis“

Vardai

Šviesiaplauke tapusi Palmira Kelertienė: „Vyrai pasidarė mandagesni, paslaugesni“

Maistas

Cinamonu ir kardamonu kvepiantys kepiniai: 12 užburiančių receptų

„Vieni vartai“: didžiausios Lietuvos futbolo viltys, „Atlanto“ laidotuvės ir E.Jankausko nauja stotelė

Pasaulio savaitės įvykiai – įspūdingiausiuose kadruose (2019 sausio 13 – 19d.)

Vardai

Žvaigždės pasidavė 10 metų iššūkio manijai: vieni iš pokyčių pasijuokė, kiti nė kiek nepasikeitė

24sek

Graikų žiniasklaida: lietuviai išmokę ištverti visas 40 minučių, o „Žalgiris“ – tikra komanda 

Verslas

Įvertino: moterys Lietuvoje uždirba mažiau, bet dėl to kaltos ir pačios

Gyvenimas

45-erių supermodelio Kate Moss stilius: kas jai padeda išsiskirti iš minios?

24sek

D.Motiejūno ir Ty Lawsono tandemas nukalė pergalę prieš G.Krapiko treniruojamą ekipą

Kultūra

2018 m. Nacionalinės viktorinos prizininkai: svarbiausia ne laimėti, o dalyvauti

Gazas

Kelionė tvarkomu Palemono keliu – kraupus nuotykis gyventojai

24sek

Už „skubantį“ L.Lekavičių iškalbingesnis buvęs R.Pitino gyrė ir sirgalius, ir žurnalistą

Aktualu

Meksikoje per pažeisto naftotiekio sprogimą žuvusių žmonių skaičius išaugo iki 66

Sportas

Futbolo tinklaraščiai priėmė „10 metų iššūkį“: apibendrino liūdną padėtį šalyje

Vardai

Dueto „Lilas ir Innomine“ narys Konstantinas Kiveris susituokė su mylimąja Juste Mikelkevičiūte

Vardai

Ramūnas ir Justina Rudokai paskutinę akimirką buvo priversti praleisti apdovanojimus: „Buvo ašarų“

Gyvenimas

Varlių kolekcininkė Reda siekia Lietuvos rekordo – vyras eksponatams pastatė net specialų namelį

Aktualu

Ž.Šilėnas: valdžia brangsta labiau nei kalafiorai

Aktualu

Sostinėje autobusas „pametė“ ratą

Naujienos

Aktualu

Vis daugiau grasinimų sulaukiantys antstoliai savo apsauga turi rūpintis patys

15min iš Dakaro Gazas

Naujas Benedikto Vanago planas: Dakaro „Hilux“ skraidinamas lėktuvu, bet nebūtinai į Lietuvą

Aktualu

Paulius Jurkevičius: Populistiniai žemų kainų valgymo ypatumai

Aktualu

S.Karoso laidotuvės: „Lietuva brangi“ ir 18-mečio sūnaus įsipareigojimas: „Tėveli, pažadu nenuvilti“

Aktualu

Gdanskas atsisveikino su nužudytu meru P.Adamowicziumi: dukra paprašė saugoti iš dangaus

Tiesiogiai 24sek

Nepralaiminčių ir nelaiminčių mūšis LKL: „Rytas“ – „Lietkabelis“

Kultūra

Rašytojai vargsta su „Obuoliu“, bet direktorius atkerta, kad skundžiasi nepopuliarūs autoriai

Gyvenimas

A.Varnos karjera Londone – nuo garsenybių vairuotojo iki brangaus fotografo: kodėl grįžo į Lietuvą?

Aktualu

Buvusio Aleksandro Stulginskio universiteto studentas sunerimo: „VDU uzurpavo ASU turtą“

Pasaulio savaitės įvykiai – įspūdingiausiuose kadruose (2019 sausio 13 – 19d.)

Vardai

Šviesiaplauke tapusi Palmira Kelertienė: „Vyrai pasidarė mandagesni, paslaugesni“

Maistas

Cinamonu ir kardamonu kvepiantys kepiniai: 12 užburiančių receptų

Vardai

Žvaigždės pasidavė 10 metų iššūkio manijai: vieni iš pokyčių pasijuokė, kiti nė kiek nepasikeitė

24sek

Graikų žiniasklaida: lietuviai išmokę ištverti visas 40 minučių, o „Žalgiris“ – tikra komanda 

Verslas

Įvertino: moterys Lietuvoje uždirba mažiau, bet dėl to kaltos ir pačios

Gyvenimas

45-erių supermodelio Kate Moss stilius: kas jai padeda išsiskirti iš minios?

24sek

D.Motiejūno ir Ty Lawsono tandemas nukalė pergalę prieš G.Krapiko treniruojamą ekipą

Kultūra

2018 m. Nacionalinės viktorinos prizininkai: svarbiausia ne laimėti, o dalyvauti

Gazas

Kelionė tvarkomu Palemono keliu – kraupus nuotykis gyventojai

Aktualu

Meksikoje per pažeisto naftotiekio sprogimą žuvusių žmonių skaičius išaugo iki 66

Vardai

Dueto „Lilas ir Innomine“ narys Konstantinas Kiveris susituokė su mylimąja Juste Mikelkevičiūte

Vardai

Ramūnas ir Justina Rudokai paskutinę akimirką buvo priversti praleisti apdovanojimus: „Buvo ašarų“

Aktualu

Pabeldę į duris Panevėžyje smurtavo į namus įsiveržę vyrai

24sek

Už „skubantį“ L.Lekavičių iškalbingesnis buvęs R.Pitino gyrė ir sirgalius, ir žurnalistą

Sportas

Futbolo tinklaraščiai priėmė „10 metų iššūkį“: apibendrino liūdną padėtį šalyje

Vardai

Gera keliauti kartu

Praktiški patarimai

Video

00:21
20:23
01:49

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką