Dabar populiaru
Publikuota: 2018 lapkričio 9d. 16:00

„Švęsti gyvenimą“ receptai: sumuštiniai ir salotos su rūkyta antiena

Sumuštiniai ir salotos su antiena
Tinklaraštininkės nuotr. / Sumuštiniai ir salotos su antiena

Antiena toli gražu nebėra valgoma tik per šventes. Gal visą antį ir kepame kokia ypatingesne proga, tačiau krūtinėlę galima greitai paruošti ir darbo dienos vakarienei ar savaitgalio pietums. Tačiau šįkart – 3 itin paprasti užkandžiai su antiena, ir viskas dėl to, kad mėsa rūkyta. Vienas, du, trys ir paruošta!

Sumuštiniai su ožkos sūriu ir putpelių kiaušiniais

Ingredientai (8 sumuštiniams):

  • pusė prancūziško batono;
  • pusė karšto rūkymo antienos krūtinėlės;
  • 4 virti putpelių kiaušiniai;
  • šiek tiek tepamo ožkos sūrio;
  • 4 vyšniniai pomidorai;
  • žirnių daigų papuošimui.

Gaminimas:

Prancūzišką batoną paskrudiname, užtepame ožkos sūrio. Sluoksniuojame: antienos filė, vyšninio pomidoro puselė, pusė putpelės kiaušinio. Puošiame žirnių daigais.

Tinklaraštininkės nuotr. /Sumuštiniai su antiena, ožkos sūriu ir putpelių kiaušiniais
Tinklaraštininkės nuotr. /Sumuštiniai su antiena, ožkos sūriu ir putpelių kiaušiniais

Gaivūs sumuštiniai su figų džemu ir avietėmis

Ingredientai (8 sumuštiniams):

  • pusė prancūziško batono;
  • pusė karšto rūkymo antienos krūtinėlės;
  • 1 figa;
  • 8 avietės;
  • šiek tiek figų džemo;
  • burokėlių lapų papuošimui.

Gaminimas:

Prancūzišką batoną paskrudiname, tepame figų džemo. Sluoksniuojame: antienos filė, šviežių burokėlių lapas, figos riekelė, avietė.

Tinklaraštininkės nuotr. /Gaivūs sumuštiniai su antiena, figų džemu ir avietėmis
Tinklaraštininkės nuotr. /Gaivūs sumuštiniai su antiena, figų džemu ir avietėmis

Figų ir rūkytos antienos filė salotos su Burrata sūriu

Ingredientai (2 asm.):

  • 50 g salotinės sultenės lapų;
  • 80 g šviežių burokėlių lapų;
  • 250 g karšto rūkymo antienos filė;
  • 150 g šviežio Burrata sūrio;
  • 2 figos;
  • alyvuogių aliejaus, pašlakstymui;
  • druskos ir pipirų, pagal skonį.

Gaminimas:

Nuplauname salotų lapus ir leidžiame jiems apdžiūti. Susipjaustome antienos filė ir figas. Suplėšome Burrata sūrį ir skaniname salotas tyru alyvuogių aliejumi bei prieskoniais. Šioms salotoms puikiai tiktų ir balzaminis actas.

Tinklaraštininkės nuotr. /Salotos su antiena
Tinklaraštininkės nuotr. /Salotos su antiena

Šie receptai – iš tinklaraščio „Švęsti gyvenimą“ socialiniame tinkle „Facebook“. Jo autorė Monika OLIV yra baigusi ne vienus kulinarijos bei konditerijos kursus, ji aistringai domisi maisto gaminimu, dalijasi su savo sekėjais įvairiausių patiekalų receptais. Dabar įdomiausius receptus gali rasti ir 15min Maistas skaitytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera

Dabar tu gali

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką