Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 liepos 21d. 08:00

Šviežias bulves – į salotas ir mišraines: 14 pačių įvairiausių receptų

Bulvių salotos
123RF.com nuotr. / Bulvių salotos
Šviežios lietuviškos bulvės antroje liepos pusėje jau jokia retenybė, jei neauginate patys, bet perkate, pajutote, jog ir jų kaina tapo draugiškesnė. Vasarą verta ne tik čirškinti bulvinius blynus, bet ir ruošti gardžias mišraines su bulvėmis. Receptų įvairovė net stebina – nuo lengvų iki sotesnių, nuo gaivinančiai vėsių iki jaukiai sušildančių. Rinkitės!
Receptai
Receptas: Gaiviosios bulvių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.9 / 56
Kaip gaminti
  1. Neluptas bulves gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
  2. Perpjaukite pusiau vyšninius pomidorus.
  3. Marinuotus agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais arba sutarkuokite stambia trintuve. Jei agurkų žievelė kietoka, ją nulupkite. Sudėkite agurkus į sietelį, kad nusivarvėtų.
  4. Sumaišykite jogurtą su grietine, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Įmaišykite į padažą marinuotus agurkus.
  5. Sukrėskite padažą ant bulvių, sudėkite pomidorų puseles ir atsargiai išmaišykite. Prieš patiekiant salotas palaikykite šaltai. Bulvių salotas galima valgyti vienas arba patiekti kaip garnyrą prie šaltos mėsos ar žuvies patiekalų.

Kulinaro patarimas: bulvių salotas galite maišyti ir su majonezu, pagardinti šaukšteliu tarkuotų krienų, kapotų krapų ar svogūnų laiškų.

Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Pomidorai: 6.00 vnt. (vyšniniai)
Agurkai: 2.00 vnt. (marinuoti)
Jogurtas: 100.00 ml (natūralaus)
Grietinė: 100.00 ml (neriebios)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis stambiai maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvių ir salierų mišrainė
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.0 / 67
Kaip gaminti

1. Daržoves išvirkite. Bulves ir kiaušinį supjaustykite kubeliais, kopūsto žiedynus išskirkite, salierų stiebus susmulkinkite.

2. Viską gerai išmaišykite. Ant viršaus užkrėskite majonezo ir pabarstykite šviežiai maltais pipirais, jei reikia, pagal skonį pasūdykite.

Ingredientai
Bulvės: 2.00 vnt.
Salierai: 2.00 vnt. (nedideli stiebai)
Majonezas: 2.00 valg. š. (neriebaus)
Žiediniai kopūstai: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Bulvių salotos su putpelių kiaušiniais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 28
Kaip gaminti

1. Bulves išvirkite su lupenomis, supjaustykite stambiai.

2. Į verdantį vandenį dėkite putpelių kiaušinukus ir virkite 3 minutes.

3. Į kitą puodą taip pat į verdantį vandenį suberkite žirnelius ir virkite 2-3 minutes.

4. Svogūnų laiškus supjaustykite.

5. Dėkite viską į lėkštę: pjaustytas bulves, pjaustytus ridikėlius, smukintus svogūnų laiškus, per pusę perpjautus putpelių kiaušinius, ant viršaus užberkite žirnelius.

6. Salotas apšlakstykite padažu. Padažą ruoškite taip: į dubenėlį sukrėskite grūdėtąsias garstyčias, supilkite šviežiai spaustas citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Išmaišykite.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

 

Ingredientai
Bulvės: 2.00 vnt. (didelės)
Žirniai: 50.00 g
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (putpelių)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė)
Grūdėtosios garstyčios (pagal skonį) 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Ridikai: 2.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 40.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Bulvių salotos su vištiena
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 27
Kaip gaminti

1. Bulves (šviežių skusti nereikia) sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 15 min. Nukoškite, sudėkite į dubenį ir pamaigykite šakute (visiškai sutrinti nereikia).

2. Vištieną (virtą arba keptą be riebalų) supjaustykite kubeliais ir suberkite į dubenį su bulvėmis. Sudėkite nedideliais gabalėliais suplėšytus špinatus. Atsargiai išmaišykite.

3 Paruoškite užpilą: „Pesto“ padažą, citrinų sultis ir aliejų sumaišykite indelyje, jei reikia, dar pagardintkite prieskoniais.

4. Užpilą supilkite į dubenį su paruoštomis salotomis ir dar kartą gerai išmaišykite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė  

Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Vištienos krūtinėlė: 350.00 g (be odos)
Špinatai: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (užpilui)
Pesto padažas: 2.00 valg. š. (užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių - užpilui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Bulvių salotos su lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 40
Kaip gaminti

1. Ketvirčiais supjaustytas bulves apskrudinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje ir palikite ataušti.

2. Ataušusias bulvių skilteles sudėkite į salotų lapais išklotą lėkštę, suberkite nusunktus kaparėlius, pridėliokite iš lašišų susuktų roželių.

3. Paruoškite padažą: majonezą, krienus ir actą gerai išmaišykite, pagardinkite pipirais, jei reikia, pasūdykite ir supilkite ant salotų. Ant viršaus užberkite susmulkintų svogūnų laiškų.

Ingredientai
Bulvės: 300.00 g (virtos su lupenomis)
Lašiša: 100.00 g (rūkyta arba sūdyta)
Kaparėliai: 100.00 g (mažas indelis konservuotų)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Actas: 1.00 valg. š. (baltojo vyno)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Krienai: 1.00 valg. š. (tarkuotų)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (3 šaukštai susmulkintų)
Gražgarstės: 100.00 g (lapelių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Bulvių salotos
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 19
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia paruoškite padažą: svogūną nulupkite, sukapokite, česnako skilteles nulupkite, išspauskite česnakų traiškytuvu. Į keptuvę supilkite alyvuogių aliejų ir jame pakepinkite svogūną. Kai šis apskrus ir pakvips, sukrėskite traiškytas česnako skilteles ir dar minutę pakaitinkite. Supilkite balzaminį actą, citrinų sultis, pagal skonį berkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Padažą iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu ir atvėsinkite.
  2. Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, su lupenomis iškepkite karštoje orkaitėje, supjaustykite storais griežinėliais.
  3. Agurkus ir ridikėlius supjaustykite norimo storio žiedeliais.
  4. Šoninės juosteles aptepkite aštriu rytietišku padažu ir skrudinkite orkaitėje, kol taps traškios. Tada nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  5. Į dubenėlius dėkite po dvi atvėsintos šoninės juosteles, berkite salotų lapelių, bulvių, ridikėlių ir agurkų. Salotas apliekite paruoštu padažu, pagal skonį dar pasūdykite ir iš karto patiekite.
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (nedidelės)
Ridikėliai: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Agurkai: 3.00 vnt. (trumpavaisiai)
Šoninė: rūkyta, juostelės 6.00 vnt.
Aštrus padažas: rytietiškas 2.00 valg. š.
Salotos: 2.00 sauja (pagal skonį špinatų, gražgarsčių, salotinių sultenių)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š. (padažui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Česnakai: 2.00 vnt. (padažui)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (padažui)
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Vokiškos bulvių salotos
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 122
Kaip gaminti
  1. Virtas bulves  ir marinuotus agurkėlius supjaustykite kubeliais, susmulkinkite svogūną, šoninę paskrudinkite ant nedidelės ugnies.
  2. Actą, aliejų, vandenį, druską, cukrų ir grūstus pipirus sumaišykite ir gautu padažu apliekite salotas. Papuoškite petražolėmis arba krapais.
  3. Vietoj šio padažo galite rinktis ir įprastą majonezą, o kai kurie į vokiškas bulvių salotas įtarkuoja obuolį, o šoninę keičia, tarkime, virta dešra, saliamiu.
Ingredientai
Bulvės: 3.00 vnt. (virtos, didelės)
Šoninė: 4.00 riekės
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintos petražolės arba krapai)
Agurkai: 3.00 vnt. (marinuoti agurkėliai)
Actas: 40.00 ml
Vanduo: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (grūsti)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Bulvių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.7 / 48
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite, nuplaukite, išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite per pusę arba į keturias dalis. Dėkite į dubenį, pridėkite sukapotų krapų, kalendros bei per pusę perpjautų vyšninių pomidorų. Gerai viską išmaišykite.
  2. Užpilui: kruopščiai išmaišykite anakardžių riešutus, garstyčias, aitriąją papriką, susmulkintus česnakus, citrinų sultis ir vandenį. Pilkite užpilą į salotas bei kruopščiai išmaišykite.
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Kalendros: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Krapai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pomidorai: 5.00 vnt. (5-6 vyšninių)
Anakardžių riešutai: 1.00 st. (0,5 - užpilui)
Garstyčios: 2.00 valg. š. (užpilui)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (miltelių - užpilui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Citrinos: 2.00 vnt. (1/4 stiklinės sulčių - užpilui)
Vanduo: 1.00 st. (1/4 - užpilui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lenkiškos silkių ir bulvių salotos
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 103
Kaip gaminti

1. Išvirkite bulves su lupenomis. Ataušinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

2. Nedideliais gabaliukais supjaustykite silkę ir agurkus.

3. Susmulkinkite svogūną.

4. Viską sumaišykite, užberkite prieskonių, uždėkite majonezo ir palikite bent kelioms valandoms šaldytuve, kad „susidraugautų“ visi skoniai.

Ingredientai
Silkė: 400.00 g (filė; gali būti dūmo skonio)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Bulvės: 1.00 kg (verdant nesubyrančių)
Agurkai: 4.00 vnt. (rauginti)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Druska: 0.25 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Olivjė salotos, arba įmantresnė bulvių mišrainė
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 21
Kaip gaminti

1. Bulves, morkas ir kiaušinius išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite.

2. Visus ingredientus supjaustykite kubeliais ir suberkite į indą.

3. Majonezą (grietinę ar jogurtą) sumaišykite su krienais ir užkrėskite ant smulkintų produktų, pagardinkite druska ir pipirais.

4. Mišrainę gerai išmaišykite. Šioms salotoms visiškai naują įvaizdį suteikia ir tai, jog jos supjaustytos gana stambiai, o ne kaip įprasta – smulkiai.

Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Agurkai: 2.00 vnt. (rauginti arba marinuoti)
Konservuoti žirneliai: 100.00 g
Mėsa: 100.00 g (virtos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Majonezas: 4.00 valg. š. (tinka ir grietinė ar jogurtas)
Krienai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvių, krapų ir agurkų mišrainė
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 80
Kaip gaminti

1. Išvirkite bulves – jei naudojate nedidukes naujo derliaus, galite net neskusti, jei seno, tuomet nuskuskite ir supjaustykite, kad būtų vienodo dydžio. Kai išvirs, leiskite atvėsti.

2. Dideliame dubenyje, kuriame maišysite mišrainę, sumaišykite jogurtą, grietinę, citrinos sultis, vyno actą, krapus, druską ir pipirus.

3. Šiaudeliais sutarkuokite ar itin plonai supjaustykite agurkus, nusunkite sultis, kiek tik įmanoma. Sudėkite į jogurto mišinį.

4. Kai bulvės bus atvėsusios, supjaustykite jas vienodais gabalėliais – labai smulkiai nereikia, maždaug kąsnio dydžio. Sudėkite į dubenį su jogurto-agurkų padažu ir gerai išmaišykite. Paragaukite, ar netrūksta druskos. Valgykite iškart, o jei šiek tiek lieka, mišrainė gali išbūti šaldytuve porą dienų.

Daugiau skonio šiai mišrainei galite suteikti įdėdami trupintos fetos, riekelėmis pjaustytų žaliųjų alyvuogių, šviežių mėtų. O gal ir patys sugalvosite, kas dar tiktų.

Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Jogurtas: 200.00 ml (graikiško)
Grietinė: 2.00 valg. š.
Citrinos sultys: 1.00 valg. š.
Krapai: 1.00 valg. š. (kapotų, šviežių)
Baltojo vyno actas: 1.00 arbat. š.
Agurkai: 3.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės (nedidelė, sutraiškyta)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žalioji bulvių ir šparaginių pupelių mišrainė su pesto padažu
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 14
Kaip gaminti

1. Dideliame puode išvirkite bulves, jei odelė plona, galite jų net neskusti, tačiau gerai nušveiskite. Atvėsinkite ir supjaustykite į 2-4 dalis.

2. Nedideliame prikaistuvyje apvirkite šparagines pupeles - tam užteks 4 minučių. Nukoškite ir iškart perliekite lediniu vandeniu. Atidėkite, kad kiek apdžiūtų.

3. Dėkite pravėsusias bulves ir pupeles į didelį dubenį, supilkite ten pesto padažą, actą ir gerai išmaišykite.

4. Suberkite į dubenį ir kedrų riešutus, kapotus svogūnų laiškus, pagal skonį berkite druskos, pipirų, ragaukite, ar nieko netrūksta. Galiausiai užbarstykite sūrio drožlių. Tiekite iškart.

Ingredientai
Bulvės: 1.50 kg (šviežių, kurios verdant nesubyra)
Šparaginės pupelės: 500.00 g (supjautytų į 2-3 dalis)
Pesto padažas: 3.00 valg. š. (geriau naminio)
Baltojo vyno actas: 5.00 valg. š.
Kedrinės pinijos: 1.00 sauja (pakepintų)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (smulkiai supjaustytų)
Parmezano sūris: 30.00 g (supjaustyto drožlėmis)
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Silkės ir keptų bulvių salotos
1 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.5 / 11
Kaip gaminti

1. Bulves švariai nuplauname, supjaustome griežinėliais, sumaišome su aliejumi ir žiupsneliu druskos. Kepame 200 C orkaitėje pusvalandį.

2. Paruošiame padažą: indelyje sumaišome jogurtą, smulkintus krapus ir česnaką, beriame druskos ir pipirų.

3. Į lėkštę dedame nuplautus ir nusausintus salotų lapus, svogūno ir agurko griežinėlius, keptų bulvių griežinėlius, silkę, padažą ir šviežių krapų.

Ingredientai
Bulvės: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Salotos: 6.00 vnt. (lapai)
Svogūnai: 1.00 vnt. (mažas)
Agurkai: 1.00 vnt. (marinuotas)
Silkė: 100.00 g
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus)
Krapai: 1.00 sauja (nedidelė)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Karštos bulvių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 16
Kaip gaminti

1. Svogūnus smulkiai sukapokite, sudėkite į didelėje storasienėje keptuvėje įkaitintą aliejų ir maišydami kepkite, kol jie pasidarys skaidrūs.

2. Sudėkite nuskustas ir 2,5 cm dydžio kubeliais supjaustytas bulves ir maišydami dar kelias minutes pakepinkite.

3. Supilkite sultinį, uždenkite ir ant labai mažos ugnies troškinkite 10–15 min. (kol suminkštės bulvės).

4. Sudėkite juostelėmis supjaustytus špinatus, išmaišykite, uždenkite ir dar 10 min. patroškinkite.

5. Nukėlus nuo ugnies pasūdykite (jei sultinys neužtektinai sūrus) ir pagardinkite muskatų riešutais.

Ingredientai
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š. (galima ir kitokio)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt.
Daržovių sultinys: 250.00 ml
Špinatai: 500.00 g (šviežių ar šaldytų)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Tausokime maistą kartu

Susigrąžink gyvenimo spalvas

Video

14:52
00:26
00:21

Esports namai

Kiekvienas gali

Maistas

URBAN˙/

Grožio programa 360°

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką