Dabar populiaru
Publikuota: 2018 rugsėjo 10d. 16:48

Šviežių bulvių apkepas su sūriu

Bulvių apkepas su sūriu
123RF.com nuotr. / Bulvių apkepas su sūriu

Ūkininkų laukuose verda bulviakasis, o mes jau galime mėgautis gardžiais ir taip lietuvių mėgstamais bulviniais patiekalais. Šiandien kviečiame išmėginti bulvių apkepą. Garantuojame: pirštelius aplaižysite ir dar paprašysite.

Reikės:

  • 1,2 kg nuluptų bulvių,
  • ¼ st. miltų,
  • 60 g sviesto,
  • 500 ml pieno,
  • 2 st. tarkuoto fermentinio sūrio,
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Nuluptas bulves supjaustykite plonomis riekelėmis.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir iki geltonumo pakepinkite jame miltus. Pamažu nuolat maišydami supilkite pieną. Maišydami kaitinkite iki virimo, kad gautųsi vientisa masė.

Suberkite tarkuotą sūrį, išmaišykite.

Į sviestu išteptą skardą suberkite trečdalį bulvių, pabarstykite druska bei pipirais ir užpilkite trečdaliu padažo. Suberkite dar trečdalį bulvių ir dar trečdalį padažo, galiausiai likusias bulves ir užpilkite likusiu padažu.

Apkepą dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 1 valandą, kol paviršius gražiai apskrus. Jeigu pradės degti, pridenkite folijos lakštu.

Skanaus!

Primename, kad recepte reikalingų produktų: įvairių rūšių fermentinio sūrio, miltų, grietinės bei pieno pigiau iki rugsėjo 19 d. galite įsigyti visuose prekybos centruose „Norfa“.

Remiamas turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Vardai

Gera keliauti kartu

Kviečiame anties

Šiemet buvau geras

Maistas

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką