Dabar populiaru
Publikuota: 2018 liepos 11d. 09:00

Šviežių bulvyčių sezonas: 7 mišrainės, kurios patiks kiekvienam

Bulvių mišrainė su agurkais ir krapais
„Scanpix“ nuotr. / Bulvių mišrainė su agurkais ir krapais

Parduotuvėse ir turgavietėse jau kuris laikas galima nusipirkti šviežių bulvių – plonyte odele, greitai išverdančių, skanių vien tik su gabalėliu sviesto (ne margarino!) ar šaukšteliu kastinio. Iš jų galite paruošti skanių mišrainių, tiksiančių ir kaip pagrindinis patiekalas vakarienei, ir kaip garnyras, jei pietaujate.

Receptai
Receptas: Vokiškos bulvių salotos
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 60
Kaip gaminti
  1. Virtas bulves  ir marinuotus agurkėlius supjaustykite kubeliais, susmulkinkite svogūną, šoninę paskrudinkite ant nedidelės ugnies.
  2. Actą, aliejų, vandenį, druską, cukrų ir grūstus pipirus sumaišykite ir gautu padažu apliekite salotas. Papuoškite petražolėmis arba krapais.
  3. Vietoj šio padažo galite rinktis ir įprastą majonezą, o kai kurie į vokiškas bulvių salotas įtarkuoja obuolį, o šoninę keičia, tarkime, virta dešra, saliamiu.
Ingredientai
Bulvės: 3.00 vnt. (virtos, didelės)
Šoninė: 4.00 riekės
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintos petražolės arba krapai)
Agurkai: 3.00 vnt. (marinuoti agurkėliai)
Actas: 40.00 ml
Vanduo: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (grūsti)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gaiviosios bulvių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.0 / 22
Kaip gaminti
  1. Neluptas bulves gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
  2. Perpjaukite pusiau vyšninius pomidorus.
  3. Marinuotus agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais arba sutarkuokite stambia trintuve. Jei agurkų žievelė kietoka, ją nulupkite. Sudėkite agurkus į sietelį, kad nusivarvėtų.
  4. Sumaišykite jogurtą su grietine, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Įmaišykite į padažą marinuotus agurkus.
  5. Sukrėskite padažą ant bulvių, sudėkite pomidorų puseles ir atsargiai išmaišykite. Prieš patiekiant salotas palaikykite šaltai. Bulvių salotas galima valgyti vienas arba patiekti kaip garnyrą prie šaltos mėsos ar žuvies patiekalų.

Kulinaro patarimas: bulvių salotas galite maišyti ir su majonezu, pagardinti šaukšteliu tarkuotų krienų, kapotų krapų ar svogūnų laiškų.

Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Pomidorai: 6.00 vnt. (vyšniniai)
Agurkai: 2.00 vnt. (marinuoti)
Jogurtas: 100.00 ml (natūralaus)
Grietinė: 100.00 ml (neriebios)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis stambiai maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvių salotos su putpelių kiaušiniais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 17
Kaip gaminti

1. Bulves išvirkite su lupenomis, supjaustykite stambiai.

2. Į verdantį vandenį dėkite putpelių kiaušinukus ir virkite 3 minutes.

3. Į kitą puodą taip pat į verdantį vandenį suberkite žirnelius ir virkite 2-3 minutes.

4. Svogūnų laiškus supjaustykite.

5. Dėkite viską į lėkštę: pjaustytas bulves, pjaustytus ridikėlius, smukintus svogūnų laiškus, per pusę perpjautus putpelių kiaušinius, ant viršaus užberkite žirnelius.

6. Salotas apšlakstykite padažu. Padažą ruoškite taip: į dubenėlį sukrėskite grūdėtąsias garstyčias, supilkite šviežiai spaustas citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Išmaišykite.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

 

Ingredientai
Bulvės: 2.00 vnt. (didelės)
Žirniai: 50.00 g
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (putpelių)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė)
Grūdėtosios garstyčios (pagal skonį) 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Ridikai: 2.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 40.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvių ir salierų mišrainė
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.0 / 23
Kaip gaminti

1. Daržoves išvirkite. Bulves ir kiaušinį supjaustykite kubeliais, kopūsto žiedynus išskirkite, salierų stiebus susmulkinkite.

2. Viską gerai išmaišykite. Ant viršaus užkrėskite majonezo ir pabarstykite šviežiai maltais pipirais, jei reikia, pagal skonį pasūdykite.

Ingredientai
Bulvės: 2.00 vnt.
Salierai: 2.00 vnt. (nedideli stiebai)
Majonezas: 2.00 valg. š. (neriebaus)
Žiediniai kopūstai: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Bulvių salotos
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 10
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia paruoškite padažą: svogūną nulupkite, sukapokite, česnako skilteles nulupkite, išspauskite česnakų traiškytuvu. Į keptuvę supilkite alyvuogių aliejų ir jame pakepinkite svogūną. Kai šis apskrus ir pakvips, sukrėskite traiškytas česnako skilteles ir dar minutę pakaitinkite. Supilkite balzaminį actą, citrinų sultis, pagal skonį berkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Padažą iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu ir atvėsinkite.
  2. Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, su lupenomis iškepkite karštoje orkaitėje, supjaustykite storais griežinėliais.
  3. Agurkus ir ridikėlius supjaustykite norimo storio žiedeliais.
  4. Šoninės juosteles aptepkite aštriu rytietišku padažu ir skrudinkite orkaitėje, kol taps traškios. Tada nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  5. Į dubenėlius dėkite po dvi atvėsintos šoninės juosteles, berkite salotų lapelių, bulvių, ridikėlių ir agurkų. Salotas apliekite paruoštu padažu, pagal skonį dar pasūdykite ir iš karto patiekite.
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (nedidelės)
Ridikėliai: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Agurkai: 3.00 vnt. (trumpavaisiai)
Šoninė: rūkyta, juostelės 6.00 vnt.
Aštrus padažas: rytietiškas 2.00 valg. š.
Salotos: 2.00 sauja (pagal skonį špinatų, gražgarsčių, salotinių sultenių)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š. (padažui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Česnakai: 2.00 vnt. (padažui)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (padažui)
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Salotos su lašiša ir bulvėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 15
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite su lupenomis, bet nepervirkite. Česnakus nulupkite, sukapokite.
  2. Išvirtas bulves atvėsinkite, supjaustykite skiltelėmis, jas berkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą, apibarstykite paprikų milteliais, kapotais česnakais, pagal skonį berkite rupios jūros druskos ir bulvių skilteles apšlakstykite aliejumi. Paruoštas bulves pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 15  min., kol dailiai apskrus. Atvėsinkite.
  3. Į salotų dubenėlius dėkite atvėsintų bulvių griežinėlių, berkite nuplautų ir nusausintų gražgarsčių, kaparėlių. Lašišų filė supjaustykite juostelėmis ir išdėliokite ant salotų.
  4. Paruoškite padažą: jogurtą išsukite su garstyčiomis ir citrinų sultimis. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.Salotas teikite su paruoštu padažu.
Ingredientai
Bulvės: 6.00 vnt. (didesnės)
Lašiša: 500.00 g (rūkytos lašišų filė)
Gražgarstės: 2.00 sauja
Kaparėliai: 2.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų, šlakelis padažui)
Jogurtas: 100.00 g (natūralus - padažui)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.9 / 21
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite, nuplaukite, išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite per pusę arba į keturias dalis. Dėkite į dubenį, pridėkite sukapotų krapų, kalendros bei per pusę perpjautų vyšninių pomidorų. Gerai viską išmaišykite.
  2. Užpilui: kruopščiai išmaišykite anakardžių riešutus, garstyčias, aitriąją papriką, susmulkintus česnakus, citrinų sultis ir vandenį. Pilkite užpilą į salotas bei kruopščiai išmaišykite.
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Kalendros: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Krapai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pomidorai: 5.00 vnt. (5-6 vyšninių)
Anakardžių riešutai: 1.00 st. (0,5 - užpilui)
Garstyčios: 2.00 valg. š. (užpilui)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (miltelių - užpilui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Citrinos: 2.00 vnt. (1/4 stiklinės sulčių - užpilui)
Vanduo: 1.00 st. (1/4 - užpilui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Žiaurius eksperimentus su žirgais vykdžiusiam ūkininkui – tik įspėjimas

Aktualu

Kauno poliklinikoje neįgalieji diskriminuojami 44 metus: permainų teks dar palaukti

Aktualu

Viskio butelio istorijoje išteisinti prokurorai iš valstybės negaus nė cento

Verslas

JAV doleris užleidžia pasaulio valiutos lyderio poziciją?

Vardai

„X faktoriaus“ teisėju tapęs R.Williamsas honorarą jau išleido: už 21 mln. dolerių nusipirko vilą

Tiesiogiai Gazas

„Riga Summer Race 2018“: sekmadienį – istorinių automobilių lenktynės

Verslas

Vilniuje liepą surinkta 140 tūkst. eurų „pagalvės“ mokesčio

Verslas

Čerpių nebereikės: Lietuvos stogus viliasi užkariauti grūdinto stiklo saulės moduliais

Verslas

Supakavo seną faršą? „Maxima“ patikina, kad šviežias, tik klaida etiketėje

Gyvenimas

J.Varanauskienė apie taupymo gudrybes: kaip sutaupyti, kai tai atrodo neįmanoma

Gyvenimas

Specialistė – apie ekologiškus produktus: „Geriau mažiau kokybiško produkto nei daug pigaus“

Kultūra

Grajauskai: vienas kitam – ne gerbėjai, o kolegos, kitų kūryboje ieškantys gyvo padaro

Pasaulis kišenėje

Didžiausias Karibų kultūros festivalis Europoje: linksmybes pradeda išsitepdami šokoladu

Sportas

Kuriozas Vengrijoje – žaidėjas nesugebėjo nusiimti vestuvinio žiedo ir negalėjo žaisti

Maistas

„Miško žvėrių“ receptas: šokoladiniai sausainiai „Taika pasauliui“

Vardai

Policijos generalinis komisaras L.Pernavas priėmė A.Pauliukevičiaus iššūkį – išbandė galiūnų sportą

Vardai

M.Petruškevičius svarsto paviešinti du prieš žmonas smurtaujančius žinomus vyrus: „Aš šokiruotas“

Aktualu

Pasaulio lyderiai atiduoda duoklę mirusiam Nobelio premijos laureatui Kofi Annanui

Sportas

A lyga Klaipėdoje – „Trakų“ pergalė ir naujojo puolėjo įvartis

Pasaulis kišenėje

5 dalykai, kuriuos reikėtų sužinoti apie kalnų vedlį prieš iškeliaujant

Naujienos

Aktualu

Vilniaus pakraštyje susidūrė DAF ir „Renault“, yra nukentėjusių

Gyvenimas

Sveikesnio maisto gamintojus ir vartotojus vienija „Rakto skylutė“

Pasaulis kišenėje

5 įdomiausi Lietuvos siaurukai, apie kuriuos nežinojote

Sportas

Sudėtinga kelionė „Žalgirio“ ambicijų Fareruose nesumažino: „Privalome laimėti“

Gyvenimas

Knygos apie panikos priepuolius autorė G.Jankauskienė: „Nerimą provokuoja skubėjimas gyventi“

Mokslas.IT

Britai baus „Facebook“ už duomenų nutekėjimo skandalą

Aktualu

Julita Varanauskienė: Kuo reikėjo dirbti, kad pajamos per metus padidėtų 1 tūkst. eurų?

Mokslas.IT

3G technologijų saulėlydis: iki vasaros galo šis ryšys sulėtės, tačiau viskas tik į gera

Vardai

Oksanos Pikul ir Simo Jasaičio šeimoje nuotaikos vis giedresnės: į Turkiją išskrido abu su sūnumi

Vardai

Festivalis „Open'er 2018“: kodėl daugybė lietuvių kasmet ryžtasi dėl jo įveikti 600 km?

Sportas

Po futbolininkų sėkmės Paryžius triumfuoja: Tegyvuoja Respublika!

Aktualu

Oksfordo doktorantas T.Hashimoto neabejoja savo pasirinkimu likti dėstyti Lietuvoje

Gazas

Lietuvių sukurta elektromobilių įkrovimo stotelė įvertinta tarptautiniame konkurse

Aktualu

Kaunietį Laisvės al. užpuolusiai trijulei pasprukti nepavyko: sučiupti per pusvalandį

Darydami tyrimą apie verslo įtaką politikams rašėme apie pareigūnus, kurie neigė Seimo narių ir premjero abejones dėl valstybės projektų ir kurie neteko postų. Tame raudoname sąraše dabar atsidūrė dar vienas žmogus.

Norėčiau tikėti, kad situacija, kai valdantiesiems nepalankūs žmonės staiga traukiasi dėl asmeninių priežasčių arba susiduria su problemomis, yra atsitiktinė. Kitu atveju, valstybėje turime pavojingą tendenciją.

Aktualu

Traukiasi dar vienas pareigūnas, prieštaravęs premjero pozicijai dėl atliekų deginimo jėgainių

Vardai

Hitas „Seven Nation Army“: žymiausios septynios natos roko istorijoje

Gyvenimas

Ko nepamiršti važiuojant į gamtą, kad išvyka nevirstų košmaru

Vardai

Johnny Deppas paduotas į teismą dėl smurtavimo: trenkė filmavimo komandos nariui

Aktualu

Įpūtė kone 3 promiles: sunkiai apgirtę vyrai atsidūrė areštinėje

Aktualu

Namuose pargriuvęs garbaus amžiaus panevėžietis patyrė mirtinų traumų

Vardai

Atgal į mokyklą

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką