Dabar populiaru
Publikuota: 2017 spalio 1d. 15:00

Tarptautinę kavos dieną – ja gardinti kepiniai ir desertai. 12 receptų

Kavos tortas
Vida Press nuotr. / Kavos tortas

Atsisakiusieji kavos ir saldumynų paprastai turi svarių argumentų, kodėl tai padarė. Žinoma, kavos ir desertų gerbėjai įsitikinę, kad jie TIEK DAUG praranda! Tačiau nesivelkime į ginčus – Tarptautinės kavos dienos proga pasiruoškime ja pagardintų skanėstų ir patiekime tiems, kam kava ir cukrus vis dar nėra joks tabu.

Receptai
Receptas: Kavos tinginys
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 48
Kaip gaminti
  1. Grūstuve ar rankomis sutrupinkite sausainius.
  2. Anakardžius šiek tiek paskrudinkite ir susmulkinkite peiliu.
  3. Sutirštintą (kondensuotą) pieną sumaišykite su kava. Galite pirkti ir jau paruoštą sutirštintą pieną su kava.
  4. Sviestą ištirpinkite (tik neužvirinkite!). Sumaišykite su sutirštintu pienu. Į šią masę suberkite sausainių trupinius ir smulkintus riešutus ir gerai išmaišykite. Sukrėskite į torto formą ar suformuokite ritinėlį ir susukite į maistinę plėvelę. Gerai suspauskite ir pastatykite nakčiai į šaldytuvą.
  5. Pagaminsite per 30 min., neskaičiuojant šaldymo laiko.
Ingredientai
Sausainiai: 500.00 g (trapių avižinių)
Anakardžių riešutai: 100.00 g (gali būti ir kitokie)
Sviestas: 250.00 g
Kondensuotas pienas: 1.00 vnt. (indelis)
Kava: 2.00 valg. š. (tirpios)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Drėgnas pyragas su medumi, riešutais ir kava
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
5.0 / 3
Kaip gaminti

1. Dideliame dubenyje iki purumo išsukite sviestą ir cukrų. Teks pasidarbuoti, tad pasitelkite kantrybę! Įmuškite kiaušinį ir išsukite iki vientisumo.

2. Supilkite į masę pieną, kavą, suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Atsargiai išmaišykite, kol nebeliks sausų produktų ir masė bus vientisa.

3. Dėkite masę į apvalią kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, sulyginkite paviršių ir kepkite iki 160 C įkaitintoje orkaitėje 50-60 min.

4. Išlydykite medų ir mentele aptepkite jau iškepusio dar šilto pyrago viršų, apibarstykite riešutais.

Ingredientai
Sviestas: 170.00 g
Rudasis cukrus: 140.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Miltai: 120.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kava: 60.00 ml (stiprios)
Pienas: 60.00 ml
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Medus: 60.00 ml
Graikiniai riešutai: 100.00 g (kapotų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kavos tortas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.3 / 50
Kaip gaminti

1. Dubenyje suplakite kiaušinius su cukrumi, maišykite, kol ištirps cukrus.

2. Sodą išmaišykite dviejuose šaukštuose grietinės. Likusią grietinę sumaišykite su kakava, sukrėskite į kiaušinių masę, suberkite miltus, supilkite grietinę su soda, sudėkite smulkintus riešutus, išmaišykite.

3. Padalykite tešlą į dvi dalis. Dalį tešlos supilkite į apskritą 25 cm skersmens sviestu pateptą skardą, kepkite 180°C temperatūros orkaitėje apie 15 min. Mediniu pagaliuku patikrinkite, ar biskvitas iškepė. Iškepkite antrą paplotį. Perpjaukite papločius, kad turėtumėte 4 biskvito lakštus.

4. Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su karamelizuotu sutirštintu pienu, maišydama plona srovele supilkite kavą.

5. Biskvito lakštus apšlakstykite sirupu (galima įmaišyti ir konjako ar brendžio), palaukite, kol šiek tiek susigers.

6. Dėkite biskvito lakštą į torto formą, užkrėskite kremo, tolygiai paskirstykite, dėkite kitą lakštą. Viršutinį lakštą plonai aptepkite kremu.

7. Tortą per naktį laikykite šaldytuve. Išimkite iš formos, apibarstykite kakavos milteliais, papuoškite kavos pupelėmis.

Pagaminsite per 1 val. 15 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tešlai)
Cukrus: 400.00 g (tešlai)
Miltai: 300.00 g (tešlai)
Kakava: 5.00 valg. š. (tešlai)
Soda: 2.00 arbat. š. (tešlai)
Grietinė: 400.00 g (tešlai)
Graikiniai riešutai: 80.00 g (smulkintų, tešlai)
Sirupas 50.00 g
Sviestas: 300.00 g (kremui ir gabalėlis skardai patepti)
Kava: 100.00 ml (stiprios, kremui)
Karamelizuotas sutirštintas pienas „Rududu“ (kremui) 600.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kavos triufeliai su viskiu
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
4.5 / 4
Kaip gaminti
  1. Į dubenėlį sudėkite gabalėliais laužytą šokoladą ir atidėkite į šalį.
  2. Į nedidelį prikaistuvį supilkite grietinėlę, suberkite tirpios kavos miltelius ir išmaišykite. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol grietinėlė beveik užvirs, t. y. prikaistuvio kraštuose ims kilti burbuliukai.
  3. Išjunkite ugnį ir karštą grietinėlę supilkite į dubenėlį su šokoladu. Leiskite pastovėti apie minutę, kol šokoladas aptirps, o tuomet išmaišykite.
  4. Sudėkite sviestą ir išmaišykite, kol ištirps.
  5. Supilkite viskį ir išmaišykite.
  6. Uždenkite dubenėlį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve apie 1 valandą, kartais pamaišydami, kol masė bus tiršta, tačiau ne kieta.
  7. Pasiruoškite formuoti triufelius: padėklą, kepimo skardą ar didelę lėkštę išklokite kepimo popieriumi. Triufelių formavimui geriausiai tiktų mažas ledų kaušelis ar panašus įrankis, tačiau jeigu jo neturite, galite naudoti ir įprastą šaukštelį. Merkite įrankį, kurį naudojate, į karštą vandenį, o tuomet juo pasemkite tirštos šokoladinės masės.
  8. Perkelkite triufelius ant kepimo popieriaus. Jei reikia, paformuokite juos šiek tiek sudrėkintomis rankomis, kad būtų gražios triufelių formos.
  9. Indą su triufeliais dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 30 minučių, kol sustings.
  10. Į lėkštę suberkite kakavos miltelius. Juose apvoliokite iš šaldytuvo išimtus triufelius.
  11. Iki patiekimo laikykite šaldytuve. Skanaus!
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 120.00 g (mažiausiai 65 proc. sausųjų kakavos medžiagų)
Grietinėlė: 60.00 ml (riebios)
Kava: 1.00 arbat. š. (tirpios)
Sviestas: 20.00 arbat. š. (kambario temperatūros)
Viskis: 1.00 valg. š.
Kakava: 1.00 st. (¼ - puodelio - tamsios)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kavos sausainiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 4
Kaip gaminti
  1. Kavos miltelius užplikykite 3 šaukštais vandens. Gerai išmaišykite ir palikite ataušti.
  2. Margariną išlydykite ir išplakite su cukrumi. Kai masė pasidarys puri, sudėkite baltymus, suberkite vanilinį cukrų ir plakite iki vienalytės masės. Po truputį įmaišykite miltus, kepimo miltelius, kakavą. Galiausiai atsargiai įmaišykite kavos tirpalą.
  3. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos dėkite po kupiną šaukštą tešlos, šaltame vandenyje pamirkyta mentele suplokite į plokščią paplotėlį.
  4. 190`C karštumo orkaitėje kepkite 12 min.  
Ingredientai
Kava: 2.00 valg. š. (tirpios)
Kakava: 3.00 valg. š.
Vanduo: 3.00 valg. š. (karšto)
Margarinas: 200.00 g
Cukrus: 200.00 g
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (baltymų)
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Miltai: 300.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1,5)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bananiniai keksiukai su kavos kremo kepurėlėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 32
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C temperatūros. Pasiruoškite keksiukų formeles.

2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.

3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite trintų bananų tyrę, rudąjį cukrų, cukrų ir aliejų. Į plakinį po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno masę gerai išplakite.

4. Į paruoštą plakinį per du kartus suberkite miltų mišinį. Įmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite tešlos, nebijokite, jei matysite, kad joje dar yra likusių šiek tiek tešlos gumulėlių. Šokoladą susmulkinkite mažais gabalėliais ir lengvais judesiais įmaišykite į tešlą.

5. Paruoštą tešlą paskirstykite į paruoštas keksiukų formeles, užpildant tris ketvirčius formelių tūrio.

6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.

7. Iškepusius keksiukus išimkite iš orkaitės ir kelias minutes leiskite atvėsti kepimo inde. Tuomet išimkite iš kepimo indo ir išdėliokite ant grotelių. Dar šiltus keksiukus aptepkite paruošta kava, stengdamiesi, kad keksiukai sugertų kuo daugiau kavos. Atvėsinkite.

8. Pasiruoškite kremą keksiukų dekoravimui. Tirpią kavą užpilkite verdančiu vandeniu ir išmaišykite. Dubenyje išplakite kambario temperatūros sviestą. Palaipsniui, nenustodami plakti, pilkite kavą į sviestą. Plakite porą minučių, kol gausite purią masę. Sumažinkite plaktuvo greitį ir palaipsniui suberkite cukraus pudrą. Berkite ją po kelis šaukštus, vis lėtai išplakdami masę iki vientisos konsistencijos. Masė turi būti pakankamai tvirta, laikyti formą – pakabinus šaukštą masės ir jį apvertus, masė neturi iš karto nukristi atgal į dubenį. Jeigu matote, kad kremas yra per skystas, įberkite daugiau cukraus pudros – tiek, kad gautumėte tinkamą konsistenciją. Supilkite vanilės ektraktą, jei jį naudojate, ir dar kartą gerai išplakite. 

9. Paruoštą kremą sudėkite į konditerinį maišelį su specialiu žvaigždutės formos antgaliu. Dekoruokite visiškai atvėsusius keksiukus. Jei norite, apibarstykite keksiukus norimais pabarstukais, smulkintu šokoladu ar perliniu cukrumi.

Plačiau skaitykite: Savaitgalio desertui – gardūs bananiniai keksiukai

 

 

Ingredientai
Miltai: 230.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 2.00 g (1/2 arbat.š.)
Druska: 2.00 g (1/2 arbat. š.)
Bananai: 3.00 vnt.
Rudasis cukrus: 100.00 g
Cukrus: 100.00 g
Aliejus: 100.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 dideli arba 3 maži)
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Kava: 40.00 ml (paruošta aptepimui)
Sviestas: 180.00 g (kambario temperatūros - kavos kremui)
Miltelinis cukrus: 235.00 g (kavos kremui)
Tirpi kava: kavos kremui 2.00 valg. š.
Vanduo: 4.00 valg. š. (verdantis - kavos kremui)
Vanilė: 1.00 valg. š. (ekstraktas - kavos kremui/nebūtinai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Migdolus tolygiai paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepinkite įkaitintoje orkaitėje apie 5–10 minučių. Išimkite, atvėsinkite ir susmulkinkite iki vidutinio dydžio gabalėlių maisto smulkintuvu ar paprasčiausiu peiliu.
  3. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir tirpiąją kavą. Įmaišykite smulkintus šokolado gabalėlius ir smulkintus migdolus. Kitame dubenyje iki purios masės suplakite kiaušinius, tirpintą ir atvėsintą sviestą ir vanilės ekstraktą (arba vanilinį cukrų).
  4. Sausų produktų mišinį suberkite į kiaušinių plakinį. Išmaišykite iki vientisos masės. Tešla turi būti sausa. Sudrėkinkite rankas vandeniu ir paminkykite ją, kad gautumėte vientisos tešlos rutulį.
  5. Padalykite paruoštą tešlą į 3 dalis. Iš kiekvienos dalies ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuokite po nestorą maždaug 20 cm ilgio tešlos ritinėlį („kepalėlį“). Tarp suformuotų kepalėlių palikite bent kelių centimetrų tarpą, nes kepdami „kepalėliai“ šiek tiek išsiplės.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25–35 min., kol gražiai apskrus. Išimkite kepimo skardą iš orkaitės ir jos temperatūrą sumažinkite iki 150 ºC. Iškeptiems kepalėliams apie 5 min. leiskite atvėsti, kol galėsite juos perkelti ant pjaustymo lentelės.
  7. Supjaustykite „kepalėlius“ maždaug 1,5 cm storio riekelėmis. Suguldykite jas atgal ant kepimo skardos. Kepkite apie 7–10 min. iki 150 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Tuomet trumpam išimkite iš orkaitės, apverskite visas riekeles kita puse ir dar apie 7–10 min. kepkite. Iškepę saldūs džiūvėsėliai (cantuccini) turi būti sausi ir traškūs.
  8. Išėmę iš orkaitės, perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite. Jeigu laikysite sandariai užsidarančiame indelyje kambario temperatūroje, skaniais saldžiais džiūvėsėliais galėsite džiaugtis net iki dviejų savaičių.

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: Gardžios iškylos užkandžių idėjos

Ingredientai
Miltai: 280.00 g
Cukrus: 100.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (¼ arbat. š.)
Kava: 3.00 valg. š. (malta tirpioji)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Sviestas: 60.00 g (tirpintas)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės ekstraktas arba 2 arbat. š. vanilinio cukraus)
Juodasis šokoladas: 60.00 g (gabalėliai)
Migdolai: 75.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kavos skonio sausainiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.0 / 2
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite kremą, nes jį reikės palaikyti šaltai. Nedideliame puode užkaitinkite grietinėlę, tik neleiskite užvirti. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite tarkuotą šokoladą, palikite pastovėti. Kai šokoladas ištirps, suplakite kremą šluotele. Kai kremas atvės iki kambario temperatūros, uždenkite indą ir bent pusvalandį palaikykite šaldytuve, kad sustingtų.

2. Paruoškite sausainių tešlą: dubenyje sumaišykite cukrų, miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską ir tirpią kavą. 

3. Sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą, užminkykite tešlą.

4. Padalykite tešlą į tris dalis. Dėkite tešlos gabalą tarp dviejų kepimo popieriaus lapų ir iškočiokite maždaug 5 mm storio lakštą. Formele išspauskite iš tešlos apskritus sausainukus (turėtumėte gauti apie 60 paplotėlių), sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, palikite tarp sausainių tarpus. Kepkite 160–170°С temperatūros orkaitėje apie 15 min. Leiskite sausainiams visiškai atvėsti, nes vos iškepę, jie būna labai trapūs.

5. Kai sausainiai atvės, dėkite ant vieno sausainuko šaukštelį kremo, užvožkite kitu sausainuku, atsargiai suspauskite, kad kremas tolygiai pasiskirstytų.

Ingredientai
Cukrus: 150.00 g (tešlai)
Miltai: 200.00 g (tešlai)
Sviestas: 200.00 g (tešlai)
Kakava: 50.00 g (tešlai)
Kepimo milteliai: 6.00 g (tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Tirpi kava (tešlai) 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 100.00 ml (35 proc. riebumo; įdarui)
Baltasis šokoladas (įdarui) 200.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kavos blynai su kondensuotu pienu ir baltu šokoladu
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.0 / 2
Kaip gaminti

1. Karštoje kavoje ištirpinkite cukrų, sviestą, druską. Atvėsinkite ir išmaišykite su pienu.

2. Vieną kiaušinį suplakite su kava. Visą laiką plakdamos berkite išsijotus kvietinius miltus.

3. Tešlą gerai išplakite, įkaitintą nedidelę keptuvę ištepkite aliejumi, pilkite ir kepkite didelius blynelius.

4. Patiekite juos su kondensuotu pienu bei tarkuotu baltuoju šokoladu.  

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Ingredientai
Kava: 50.00 ml (karštos)
Cukrus: 20.00 g
Sviestas: 20.00 g
Pienas: 150.00 ml
Miltai: 150.00 g (kvietinių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 2.00 g
Sutirštintas pienas: 130.00 g (1/3 indelio saldinto)
Baltasis šokoladas (1 plytelė) 100.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Eklerai su kavos kremu „Chantilly“
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
0.0 / 0
Kaip gaminti

1. Vandenį, druską ir cukrų užvirinkite su mažais kubeliais supjaustytu sviestu, suberkite miltus ir intensyviai išmaišykite.

2. Šiek tiek ataušinkite ir po vieną įmuškite kiaušinius, nuolat maišydamos. Stebėkite tešlos konsistenciją, neįmuškite kiaušinių daugiau, negu reikia. Tešla turi būti glotni, blizganti, minkšta, bet ne per skysta.

3. Maišykite geriau mediniu šaukštu arba maišytuvu, tačiau lėtai, svarbu neplakite. Formuodamos pyragėlius tešlą spauskite per konditerinį maišelį.

4. Juos kepkite 200 °C temperatūroje, o po to kai susidarys plutelė, temperatūrą sumažinkite ir baikite kepti 170 – 180 °C temperatūroje. Pyragaičius ataušinkite ant grotelių.

5. Kremą ruoškite iš vakaro. Kavos pupeles sugrūskite grūstuvėje, suberkite į grietinėlę, supilkite brendį ir palikti per naktį. Perkoškite.

6. Persijokite miltelinį cukrų ir suberkite jį į grietinėlę. Išplakite, tik nepersistenkite, kad nesigautų sviestas, grietinėlė turi būti glotni.

7. Gamindamos glajų ištirpinkite šokoladą su pienu ir sviestu, labai gerai išmaišykite, supilkite brendį ir dar kartelį pamaišykite.

8. Ataušusius pyragaičius perpjaukite ir įdėkite kremo, pabarstykite kava.

9. Nupjautas pyragaičių viršūnėles apliekite glajumi, uždėkite ant pyragaičių.

Receptas iš tinklaraščio „Žaidžiame virtuvę“

Ingredientai
Vanduo: 250.00 ml
Sviestas: 190.00 g (120 g tešlai ir 70 g glajui)
Druska: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Miltai: 250.00 g
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (5-6 vnt.)
Grietinėlė: 400.00 ml (plakamoji - kremui)
Kava: 2.00 valg. š. (1 valg. š. pupelių - kremui ir 1 valg. š. maltos kavos - pabarstymui)
Brendis (po 50 ml kremui ir glajui) 100.00 ml
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š. (kremui)
Juodasis šokoladas: 200.00 g (glajui)
Pienas: 100.00 ml (glajui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kavos ledai su pieninio šokolado gabalėliais
7 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 11
Kaip gaminti
  1. Į didelį dubenį sudėkite visus produktus, išskyrus šokoladą ir lazdyno riešutus. Išplakite iki vientisos standžios masės.
  2. Šokoladą susmulkinkite mažais gabalėliais ir įmaišykite į masę.
  3. Supilkite paruoštą masę į sandarų indą. Paviršių išlyginkite ir apibarstykite kepintais kapotais lazdyno riešutais.
  4. Indą uždenkite, dėkite į šaldiklį ir palaikykite bent 6 valandas ar per naktį.
  5. Išdėliokite į indelius, jei norite, apliekite auksaspalviu sirupu ar apibarstykite dar daugiau šokolado gabalėlių. Skanaus!
Ingredientai
Grietinėlė: 300.00 ml (35 - 36 proc. riebumo)
Sutirštintas pienas: 180.00 g (saldaus)
Kava: 2.00 arbat. š. (tirpios miltelių)
Likeris: 2.00 valg. š. (kavos)
Šokoladas: 50.00 g (pieniško)
Lazdynų riešutai: 1.00 puodelis (1/4 kapotų, kepintų)
Auksaspalvis sirupas: (patiekimui) 20.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kavos putėsiai
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.0 / 1
Kaip gaminti

1. Želatiną užpilkite trupučiu vandens, palaikykite, kad išbrinktų ir ištirpinkite puodelyje virš garų.

2. Dar karštą želatiną išsukite su tirpia kava ir likeriu.

3. Po tekančiu vandeniu kruopščiai nuplautus kiaušinius palaikykite kambaryje, kad atšiltų. Įmuškite į dubenį ir gerai išplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi.

4. Atvėsusį želatinos ir kavos kremą atsargiai įmaišykite į plaktus kiaušinius ir palaukite, kol mišinys pradės stingti.

5. Gerai atvėsintą grietinėlę išplakite ir įmaišykite į kavos kremą iš apačios į viršų, kad nesukristų putos.

6. Paruoštą kremą krėskite į dailias stiklines taures ir padėkite šaltai, kad sustingtų. Puošti galite šokolado ar kokosų drožlėmis ar gabalėliais, braškių puselėmis ar kavos pupelėmis.

 

Ingredientai
Likeris: 2.00 valg. š. (kavos likeris)
Želatina: 5.00 arbat. š.
Vanduo: 100.00 ml (šaltas)
Kava: 3.00 arbat. š. (tirpi)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 5.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 450.00 ml (plakamoji)
Šokoladas: 1.00 valg. š. (šokolado drožlės arba kavos pupelės papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pažymėkite klaidą tekste pele, paspaudę kairįjį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Verslas

Šaltas Lietuvai dušas: Lenkija ir kitos šalys pinga, mūsų įmonėms bus sunkiau

Sportas

Prancūzijos triumfas – įvarčių lietuje nukovė Kroatiją ir tapo pasaulio čempione

Sportas

Rusų netaktas ir juokino, ir siutino – skėtį skyrė tik Vladimirui Putinui

Pasaulis kišenėje

Pasaulį su dviračiais naršantys turistai Lietuvoje apsistoja Vilkaviškio rajone

Sportas

„Pussy Riot“ išbėgo į aikštelę per FIFA 2018 finalą

Vardai

„Mis Visata“ konkurse dalyvausianti transseksualė: „Pakeisti lytį – tas pats, kas pakoreguoti nosį“

Sportas

Išdalyti asmeniniai trofėjai – geriausiu čempionato žaidėju tapo Luka Modričius

Pasaulis kišenėje

Palanga svajoja žvilgtelėti į žvaigždes – dairosi tinkamos įrangos

Gyvenimas

Dizainerė V.Jakučinskaitė: bateliai nuotakai – didesnis iššūkis, nei atrodo

Vardai

Tarp pasaulio futbolo čempionato sirgalių – ir elegantiška pirmoji Prancūzijos pora

Sportas

Vienas jauniausių trenerių šalyje N.Akmanavičius: „Vaikams esu draugas – ne dėdė“

Savaitės Lietuvos įvykiai – 15min fotografų kadruose (2018 m. liepos 09 d.-15 d.)

Gyvenimas

Buvusios mokytojos Aušros išpažintis: „Įtampą malšinau alkoholiu, kurį maišydavau su vaistais“

Verslas

Migrantų įdarbinimu Maltoje užsiimantis Tomas Mikalauskas: „Jie vikresni nei lietuviai“

Kultūra

„Už Kremliaus sienų“: Markas Galeotti neria į Rusijos vagių pasaulį – Kremlinterną

Gazas

A.Lukašenka nurodė skubiai ruoštis masiniam persėdimui į elektromobilius

Vardai

„Patrulio“ A.Radzevičiaus sūnaus gimtadienyje – duoklė futbolui: „Išvydęs tortą susigraudino“

Gyvenimas

Kokie simptomai išduoda, kad šuo nepatenkintas kelione automobiliu?

Gyvenimas

Atpažinti narcizus padeda vienas išskirtinis veido bruožas

24sek

Europos čempionate Lietuvos jaunimo rinktinė atkeršijo turkams

Naujienos

Verslas

Šaltas Lietuvai dušas: Lenkija ir kitos šalys pinga, mūsų įmonėms bus sunkiau

Sportas

Prancūzijos triumfas – įvarčių lietuje nukovė Kroatiją ir tapo pasaulio čempione

Sportas

Rusų netaktas ir juokino, ir siutino – skėtį skyrė tik Vladimirui Putinui

Pasaulis kišenėje

Pasaulį su dviračiais naršantys turistai Lietuvoje apsistoja Vilkaviškio rajone

Sportas

„Pussy Riot“ išbėgo į aikštelę per FIFA 2018 finalą

Vardai

„Mis Visata“ konkurse dalyvausianti transseksualė: „Pakeisti lytį – tas pats, kas pakoreguoti nosį“

Sportas

Išdalyti asmeniniai trofėjai – geriausiu čempionato žaidėju tapo Luka Modričius

Pasaulis kišenėje

Palanga svajoja žvilgtelėti į žvaigždes – dairosi tinkamos įrangos

Gyvenimas

Dizainerė V.Jakučinskaitė: bateliai nuotakai – didesnis iššūkis, nei atrodo

Vardai

Tarp pasaulio futbolo čempionato sirgalių – ir elegantiška pirmoji Prancūzijos pora

Sportas

Vienas jauniausių trenerių šalyje N.Akmanavičius: „Vaikams esu draugas – ne dėdė“

Savaitės Lietuvos įvykiai – 15min fotografų kadruose (2018 m. liepos 09 d.-15 d.)

Gyvenimas

Buvusios mokytojos Aušros išpažintis: „Įtampą malšinau alkoholiu, kurį maišydavau su vaistais“

Verslas

Migrantų įdarbinimu Maltoje užsiimantis Tomas Mikalauskas: „Jie vikresni nei lietuviai“

Kultūra

„Už Kremliaus sienų“: Markas Galeotti neria į Rusijos vagių pasaulį – Kremlinterną

Gazas

A.Lukašenka nurodė skubiai ruoštis masiniam persėdimui į elektromobilius

Vardai

„Patrulio“ A.Radzevičiaus sūnaus gimtadienyje – duoklė futbolui: „Išvydęs tortą susigraudino“

Gyvenimas

Kokie simptomai išduoda, kad šuo nepatenkintas kelione automobiliu?

Gyvenimas

Atpažinti narcizus padeda vienas išskirtinis veido bruožas

24sek

Europos čempionate Lietuvos jaunimo rinktinė atkeršijo turkams

Vardai

Idėjos savaitgaliui

Pinigai mano ateičiai

Sveikata

Svajonių virtuvė

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką