Dabar populiaru
Publikuota: 2020 gegužės 13d. 18:00

Tarptautinę kokteilių dieną – 3 gaivių nealkoholinių gėrimų receptai

Nealkoholinis kokteilis
Vida Press nuotr. / Nealkoholinis kokteilis

Įvairius gaivius gėrimus – sultis, nektarus, limonadus, kokteilius ir pan. – dažnas geriame pirktinius. Tačiau kai norisi aiškesnės sudėties, mažiau cukraus, įdomesnio skonio ar gal į parduotuvę nesinori keliauti, yra išeitis – gaivaus ir skanaus gėrimo kiekvienas iš mūsų nesunkiai gali pasigaminti ir namuose.

Gegužės 13-ąją minint Pasaulinę kokteilių dieną pranešime žiniasklaidai „Maximos“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė dalijasi gardžių nealkoholinių kokteilių receptais.

Beje, įdomu, jog prekybininkai ne vienerius metus fiksuoja augančią įvairių gaiviųjų gėrimų, anksčiau buvusių nišiniais, pardavimų augimą. „Populiarėja sulčių, izotoniniai, vitaminų gėrimai. Dažnas savo mitybos racioną paįvairina trintų vaisių, uogų ar daržovių kokteiliais“, – sako B.Baratinskaitė.

Anot jos, net vietoje įprasto karvės pieno dalis žmonių – ir laktozę toleruojantys, ir netoleruojantys – vis dažniau renkasi įvairius pieno gėrimus – sojų, avižų, ryžių, įvairių riešutų. Savo populiarumo piką išgyvena kombuča, gėrimas, gerinantis virškinimą, taip pat pasižymintis ir kitomis gerosiomis savybėmis.

Gaivus agurkų punčas

Ingredientai (būriui žmonių):

  • 1 litras vandens;
  • 1 litras ledo kubelių;
  • 1 litras gazuoto saldaus gėrimo (pavyzdžiui, „Sprite“);
  • 1 litras šviesiųjų vynuogių sulčių;
  • 1 agurkas;
  • 1 citrina.

Gaminimas:

Norėdami paruošti sklidiną indą gaivaus punčo, agurkus ir citrinas plonai supjaustykite ir visus įvardytus ingredientus sumaišykite viename inde. Rekomenduojama pasirinkti pakankamai didelį, dar geriau skaidrų indą. Taip jūsų gėrimas atrodys patrauklesnis akiai.

Vida Press nuotr./Nealkoholinis kokteilis su agurkais ir citrinomis
Vida Press nuotr./Nealkoholinis kokteilis su agurkais ir citrinomis

Kokteilis „Nekaltoji Merė“

Ingredientai (1 kokteiliui):

  • keletas ledo kubelių;
  • keletas lašų „Tabasco“ padažo;
  • šiek tiek „Vusterio“ padažo;
  • maltų pipirų (pagal skonį);
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis cukraus;
  • pomidorų sulčių;
  • saliero stiebelis.

Gaminimas:

Pirmiausia į stiklinę sudėkite ledo kubelius, tuomet įlašinkite šiek tiek „Tabasco“ ir „Vusterio“ padažų. Stiklinę užpildykite pomidorų sultimis ir pagal skonį įmaišykite druskos bei cukraus. Patiekite papuošę saliero koteliu.

Vida Press nuotr./Nealkoholinis kokteilis „Nekaltoji Merė“
Vida Press nuotr./Nealkoholinis kokteilis „Nekaltoji Merė“

Bananinė „Pinakolada“

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 2 gerai prinokę bananai;
  • 1 puodelis nulupto ir supjaustyto ananaso;
  • kelios skiltelės ananaso (kokteiliui papuošti);
  • 1 puodelis ananasų sulčių;
  • 0,5 puodelio kokosų pieno;
  • keli ledo kubeliai;

Gaminimas:

Į indą sudėkite pjaustytus bananus ir kitus ingredientus: ananaso gabaliukus, ledukus. Supilkite ananaso sultis ir kokosų pieną. Viską gerai sutrinkite trintuvu. Masę supilstykite į 4 taures ir papuoškite ananaso skiltelėmis.

Vida Press nuotr./Nealkoholinė „Pinakolada“
Vida Press nuotr./Nealkoholinė „Pinakolada“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką