Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tekstorano“ receptas: koldūnai su rūgštynėmis

Man pačiai šitie koldūnai – skanus atradimas. Iki šiol rūgštynes prisimenu tik virtas, plaukiojančias karštoje sriuboje arba baltuose šaltibarščiuose. O dabar štai – nei viriau, nei ką, tik smulkiai supjausčiau ir sumaišiau su sūriu (Lietuvoje puikiai tiks varškė).
Koldūnai su rūgštynėmis
Koldūnai su rūgštynėmis / Autorės nuotr.

Koldūnai su rūgštynėmis

Ingredientai:

koldūnų tešlai:

  • 380 g miltų;
  • 130 ml karšto vandens;
  • žiupsnis druskos;
  • 1 kiaušinis.

įdarui:

  • rūgštynių;
  • bulgariško arba fetos sūrio, tiks ir varškė.
Autorės nuotr./Suformuoti koldūnai su rūgštynėmis
Autorės nuotr./Suformuoti koldūnai su rūgštynėmis

Gaminimas:

1. Miltus užpilame karštu vandeniu, išmaišome, paliekame truputį, kad pabrinktų.

2. Įberiame druskos, įmušame kiaušinį ir negražią, grublėtą tešlą imame minkyti. Kuo ilgiau minkome, tuo tešla darosi minkštesnė.

3. Minkštą kamuoliuką apdengiame rankšluostėliu ir paliekame ilsėtis.

4. Patys tuo metu imamės įdaro. Rūgštynes smulkiai supjausčiau ir sumaišiau su bulgarišku sūriu, kuris primena lietuvišką varškę arba fetos sūrį. Jis toks sūrus ir byra dideliais trupiniais. Viską išmaišiau, bet įdaras pasirodė sausokas, tai dalį jo ėmiau ir sutryniau maisto trintuvu. Trinant išsiskyrė rūgštynių sultys, kurių pakako įdaro tekstūrai pagerinti. (visko netryniau, nes norėjau geriau jausti pačias rūgštynes).

Autorės nuotr./Formuojami koldūnai su rūgštynėmis
Autorės nuotr./Formuojami koldūnai su rūgštynėmis

5. O tada ką – pasiraitojam rankoves, kočiojam tešlą, spaudžiam įdaro, gerai užlipinam ir verdam pasūdytam vandeny.

Autorės nuotr./Verdami koldūnai
Autorės nuotr./Verdami koldūnai

Tekstoranas – profesionalių kulinarijos studijų ir darbo įvairiuose restoranuose dienoraštis socialiniame tinkle „Facebook“. Jo autorė – žurnalistė Virginija Pupeikytė-Dzhumerova, studijavusi HRC Kulinarijos akademijoje Sofijoje, Bulgarijoje. Tekstorane galima rasti daugybę pasakojimų apie maistą ir tai, kas vyksta už profesionalios virtuvės durų. Jame publikuojamus receptus kartas nuo karto ras ir 15min Maistas skaitytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius