Dabar populiaru
Publikuota: 2018 kovo 9d. 10:15

Tiesiog tirpsta burnoje: netikėti bulvių kepsniukai

Kepsniukai
123RF.com nuotr. / Kepsniukai

Bulves mėgstame visi, tad visada pravartu paieškoti naujų receptų. Šiandien siūlome originalius kepsnelius. Su kuo juos gaminti - rasite recepte.

Kepsniukams reikės:

  • 250 g virtų grūstų bulvių,
  • 1 saujos susmulkintų petražolių,
  • 1 svogūnėlio su laiškais,
  • žiupsnelio džiovintos paprikos miltelių,
  • 1 citrinos,
  • 2 kiaušinių,
  • druskos ir pipirų pagal skonį,
  • 100 g rūkytos silkės filė.

Kepimui:

  • ½ st. miltų,
  • ½ st. maltų džiūvėsėlių,
  • 1 valg. š. sviesto,
  • 3 valg. š. aliejaus kepimui.

Gaminimas:

Dubenyje sumaišykite grūstas bulves, susmulkintas petražoles ir svogūnų laiškus, paprikos miltelius.

Nutarkuokite ¼ citrinos žievelės ir suberkite į bulvių masę.

Atskirame dubenyje gerai išplakite kiaušinius. 1 valg. š. plakinio supilkite į bulvių masę.

Rūkytą silkę išdarinėkite, nulupkite odą ir kruopščiai išrinkite kaulus. Susmulkinkite ir suberkite į bulvių masę. Gerai išmaišykite.

Šlapiomis rankomis iš bulvių masės padarykite 8 rutuliukus. Sudekite juos ant maistinės plėvelės, uždenkite ir suspauskite, kad pasidarytų paplotėliai. Sudėkite ant lėkštės ir padėkite 20 min. į šaldiklį.

Į vieną dubenį suberkite miltus, į kitą – džiūvėsėlius. Trečiajame pasiruoškite plaktus kiaušinius.

Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą.

Išimkite iš šaldiklio bulvinius paplotėlius. Pavoliokite juos po vieną pirmiausia miltuose, paskui plaktuose kiaušiniuose ir galiausiai – džiūvėsėliuose. Kepkite iš abiejų pusių maždaug po 3 minutes, kol gražiai apskrus. Neperkaitinkite keptuvės, kad nedegtų.

Patiekite su žaliomis salotomis, citrinos skiltele ir česnaku pagardintu majonezu.

Skanaus!

Primename, kad rūkytos silkės šiuo metu su akcija galite nusipirkti prekybos centruose „Norfa“.

Remiamas turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Daugiau vandens

Ginekologė pataria

Video

00:29
01:11
00:42

Sveikata

Ruduo pilnas komplimentų

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką