-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tikras gardumėlis: burnoje tirpstantis daržovių pyragas

Pyragas su daržovių įdaru gali būti ir kaip užkandis, ir kaip pagrindinis patiekalas. O vasarą, kai daržovių turime pačių įvairiausių, pyrago įdarą galime daryti kaskart vis kitokį.
Daržovių pyragas
Daržovių pyragas / 123RF.com nuotr.

Tešlai reikės:

  • 120 g sviesto,
  • 200 miltų,
  • 1 kiaušinio baltymo,
  • žiupsnelio druskos,
  • šlakelio labai šalto vandens.

Įdarui:

  • 3 pomidorų,
  • 1 nedidelės cukinijos,
  • 1 nedidelio sviestinio moliūgo,
  • 1 didelio raudonojo svogūno,
  • kelių valg. š. aliejaus kepimui,
  • saujelės šviežio baziliko lapelių,
  • 1 stiklinės rikotos,
  • 1 stiklinės susmulkinto čederio sūrio,
  • 2 didelių kiaušinių,
  • žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

Iš nurodytų produktų pasigaminkite tešlą. Į dubenį suberkite miltus ir druską, sutarkuokite labai atšaldytą sviesą ir trinkite tarp pirštų, kol miltai susijungs su sviestu. Įpilkite truputį labai šalto vandens ir suminkykite tešlą. Tešlą suvoliokite į gumulą, įdėkite į maišelį ir padėkite valandai į šaldymo kamerą.

Kol tešla bręsta, pasiruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, paskui sudėkite juostelėmis supjaustytą moliūgą bei suraikytą cukiniją. Maišydami pakepkite, pagardinkite druska bei pipirais.

Atšalusią tešlą iškočiokite į apskritimą ir išklokite ja kepimo formą, palikdami 3 cm kraštelius. Ant tešlos uždėkite kepimo popierių, užberkite kokių nors kruopų ir dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 10 minučių.

Kai tešla apkeps, nuimkite nuo jos popierių su kruopomis ir uždėkite įdarą. Pirmiausia sudėkite apkepintas daržoves, tolygiai jas paskirstydami. Tada supilkite išplaktus ir su rikota bei tarkuotu čederiu sumaišytus kiaušinius.

Aplinkui pyragą palei kraštą išdėliokite apskritimais supjaustytus pomidorus. Pagardinkite druska bei pipirais ir dėkite į orkaitę dar pusvalandžiui.

Iškepusį pyragą apibarstykite baziliko lapeliais.

Pyragas skanus ir karštas, ir šaltas.

Pyragui galite naudoti ir jau paruoštą šaldytą sluoksniuotą tešlą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius