Dabar populiaru

Naujausios

Publikuota: 2018 vasario 15d. 20:16

Tikras lietuviškas močiutės medaus tortas

Medaus tortas
123RF.com nuotr. / Medaus tortas

Ką iškepti Lietuvos šimtmečiui? Žinoma, tai, ką kepdavo mūsų močiutės ir mamos! Medaus tortu kvepėjo turbūt ne vieno iš mūsų vaikystė. Receptas, perduodamas iš kartos į kartą, būdavo negrabia ranka įrašytas močiutės svarbiausių kepinių sąsiuvinyje. Taigi šiandien siūlome jį išsikepti, o rytoj - pagardinus vaikystės prisiminimais, skanauti!

Tortui reikės:

Tešlai:

  • 3 valg. š. medaus,
  • 1 st. cukraus,
  • 3 kiaušinių,
  • 1 arb. š. kepimo miltelių,
  • 50 g sviesto,
  • 4 st. miltų.

Kremui:

  • 4 st. riebios grietinės,
  • 1/2 st. cukraus,
  • pakelio vanilinio cukraus.

Papuošimui:

  • 1 st. lazdyno riešutų.

Gaminimas:

Sviestą ištirpinkite kartu su medumi. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios baltos masės. Supilkite atvėsusį sviestą ir gerai išmaišykite.

Į masę suberkite kepimo miltelius ir miltus, gerai išmaišykite.

Tešlą paskirstykite į 6 dalis, tepkite ant kepimo popieriaus ir iškepkite papločius.

Papločius apipjaukite pagal vieno dydžio apvalią formą. Kraštelius sutrupinkite arba sutarkuokite - jais papuošite torto viršų.

Kremui išplakite grietinę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Pertepkite atšalusius papločius ir torto viršų, apibarstykite trupiniais.

Riešutus pakepinkite keptuvėje be riebalų, kai atvės, nutrinkite luobeles ir papuoškite torto viršų.

Skanaus!

Pažymėkite klaidą tekste pele, paspaudę kairįjį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Idėjos savaitgaliui

Dienos šviesa

Video

Maudymosi kostiumėlių tendencijos

Pinigai mano ateičiai

30 geriausių restoranų

Remontas be nervų

Sveikata

Grožis vasarą

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką