Dabar populiaru
Publikuota: 2020 balandžio 4d. 13:00

Tingiam savaitgaliui – desertas „Tinginys“: 9 receptai – nuo kakavinio ar varškinio iki kepto

Kakavinis tinginys
Astos Černės nuotr. / Kakavinis tinginys

„Tinginys“ – vienas populiariausių desertų, kurio mielai imasi net tie, kam pyragų ar keksiukų kepimas einasi ne itin sklandžiai. Viskas, ko jam reikia, tai keli neįmantrūs ingredientai, keliolika minučių gaminimui ir dar šiek tiek kantrybės, kol desertas sustings. Mūsų visų atsargos spintelėse ir šaldytuvuose dabar skiriasi, tad surinkome itin margą „Tinginių“ receptų kolekciją. Naršykite, rinkitės, gaminkite ir smaližiaukite!

Receptas: Paprasčiausias kakavinis „Tinginys“
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 194
Kaip gaminti
  1. Sausainius sulaužykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  2. Į prikaistuvį sudėkite sviestą. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kartais pamaišydamos, kol sviestas ištirps. Supilkite pieną, suberkite cukrų ir kakavą. Toliau kaitinkite, pamaišydamos, kol cukrus ištirps ir masė užvirs. Masei pradėjus tirštėti, ugnį išjunkite ir prikaistuvį nukelkite nuo ugnies. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
  3. Masę kelioms minutėms palikite truputį atvėsti. Tuomet suberkite į ją laužytus sausainius ir gerai sumaišykite, kad visi sausainiai apsiveltų.
  4. Norimą indą išklokite maistine plėvele ir sukrėskite į jį paruoštą masę. Paviršių išlyginkite ir paspauskite. Kruopščiai uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį, kol „Tinginys“ sustings.
  5. Nuimkite maistinę plėvelę, supjaustykite pyragą norimais gabalėliais ir patiekite. Skanaus!
Ingredientai
Sausainiai: 360.00 g („Selga“, „Gaidelis“ arba kiti)
Sviestas: 75.00 g (82 proc. riebumo)
Pienas: 90.00 ml
Cukrus: 50.00 g
Kakava: 20.00 g (tamsi, geriausia – šokoladinė)
Vanilė: 5.00 ml (½ arb. š. vanilės ekstrakto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: „Tinginys“ su karamele ir riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 59
Kaip gaminti
  1. Sausainius sulaužykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  2. Karamelizuotą sutirštintą pieną ir sviestą per naktį palaikykite vienodoje kambario temperatūroje. Kitą dieną elektriniu plaktuvu abu šiuos produktus išplakite iki vientisos masės. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
  3. Nuplaukite ir gerai nusausinkite riešutus. Jei norite, galite juos šiek tiek pasmulkinti, perskelti į dvi dalis. Suberkite paruoštus riešutus ir sulaužytus sausainius į karamelinę masę. Gerai išmaišykite, kad visi produktai apsiveltų.
  4. Norimą indą išklokite maistine plėvele ir sukrėskite į jį paruoštą masę. Paviršių išlyginkite ir paspauskite. Kruopščiai uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį, kol „Tinginys“ sustings.
  5. Nuimkite maistinę plėvelę, labai aštriu peiliu supjaustykite pyragą norimais gabalėliais ir patiekite. Skanaus!
Ingredientai
Sausainiai: 360.00 g („Selga“, „Gaidelis“ arba kiti)
Sviestas: 130.00 g (82 proc. riebumo)
Sutirštintas pienas: 400.00 g (karamelizuotas „Rududu“)
Vanilė: 5.00 ml (½ arb. š. vanilės ekstrakto arba romo ekstrakto)
Migdolai: 100.00 g (galite keisti kitais mėgstamais riešutais)
Lazdynų riešutai: 100.00 g (galite keisti kitais mėgstamais riešutais)
Graikiniai riešutai: 50.00 g (galite keisti kitais mėgstamais riešutais)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Tinginys su riešutais ir džiovintais vaisiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 39
Kaip gaminti
  1. Sausainius sulaužykite gabaliukais tiesiai į nemažą dubenį. Sudėkite nuplautus ir apdžiovintus vaisius, truputį pasmulkintus riešutus ir gerai išmaišykite.
  2. Sviestą išlydykite, sumaišykite su sutirštintu pienu ir kakavos milteliais. Sudėkite nedideliais gabaliukais sulaužytą šokoladą ir maišydami kaitinkite, kol ištirps.
  3. Šiek tiek praaušusią sviesto masę sukrėskite ant sausainių, gerai išmaišykite, sukrėskite į formą ir gerai suspauskite. Galima sukrėsti ant maistui skirtos plėvelės ir suvynioti į ritinį.

 

Ingredientai
Sausainiai: 500.00 g
Sviestas: 200.00 arbat. š. (netinka tepusis riebalų mišinys)
Sutirštintas pienas: 250.00 g (skardinė saldinto)
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Kakava: 3.00 valg. š.
Džiovinti vaisiai: 1.00 sauja
Riešutai: 1.00 sauja
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keptas Tinginys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.8 / 75
Kaip gaminti
  1. Maskarponę sumaišykite su varške ir kondensuotu pienu.
  2. Sausainius palaužykite ir įmaišykite į šlapią mišinį.
  3. Viską suverskite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, šaukštu masę išlyginkite ir šiek tiek prislėkite prie dugno.
  4. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 50 minučių. Jei per greitai paruduoja, apdenkite folija ir kepkite toliau.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Maskarponės sūris: 250.00 g
Varškė: 250.00 g
Saldintas kondensuotas pienas: 400.00 g
Sausainiai: 360.00 g (paprastų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kavos tinginys
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 103
Kaip gaminti
  1. Grūstuve ar rankomis sutrupinkite sausainius.
  2. Anakardžius šiek tiek paskrudinkite ir susmulkinkite peiliu.
  3. Sutirštintą (kondensuotą) pieną sumaišykite su kava. Galite pirkti ir jau paruoštą sutirštintą pieną su kava.
  4. Sviestą ištirpinkite (tik neužvirinkite!). Sumaišykite su sutirštintu pienu. Į šią masę suberkite sausainių trupinius ir smulkintus riešutus ir gerai išmaišykite. Sukrėskite į torto formą ar suformuokite ritinėlį ir susukite į maistinę plėvelę. Gerai suspauskite ir pastatykite nakčiai į šaldytuvą.
  5. Pagaminsite per 30 min., neskaičiuojant šaldymo laiko.
Ingredientai
Sausainiai: 500.00 g (trapių avižinių)
Anakardžių riešutai: 100.00 g (gali būti ir kitokie)
Sviestas: 250.00 g
Kondensuotas pienas: 1.00 vnt. (indelis)
Kava: 2.00 valg. š. (tirpios)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tinginys (be kondensuoto pieno)
15 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.9 / 83
Kaip gaminti
  1. Visus sausainius smulkiai sulaužykite arba supjaustykite. Man greičiausia tai atlikti aštriu peiliu. Gautus gabalėlius sudėkite į didelį dubenį.
  2. Nedideliame puode išlydykite sviestą, tuomet supilkite pieną, cukrų, kakavą ir vanilės esenciją. Viską gerai išmaišykite ir maišykite kol masė užvirs. Užvirus pakaitinkite apie minutę, kol masė sutirštės. Ji ims tirštėti praktiškai iš karto.
  3. Gautos masės atvėsinti nereikia. Ją iš karto užpilkite ant sausainių ir gerai išmaišykite. Visi sausainiai turi pasidengti kakavine mase.
  4. Sausainių mišinį sudėkite į formą, išklotą kepimo popieriumi arba maistine plėvele. Viską išlyginkite ir stipriai suspauskite, kad neliktų oro tarpų.
  5. Dėkite viską sustingti į šaldytuvą maždaug porai valandų.
  6. Patiekite supjaustytą.

Tinginį supjausčiau gražiai kvadratėliais ir apibarsčiau kakava. Taip pateiktas tinginys atrodo gražiai ir elegantiškai.

Receptą su nuotraukomis rasite čia.

Ingredientai
Sausainiai: 700.00 g ((tinka „Gaidelis“ ar „Selgos“ sausainiai))
Sviestas: 150.00 g
Pienas: 180.00 ml
Rudasis cukrus: 70.00 g
Kakava: 3.00 valg. š. ((maždaug 35 g))
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Karamelinis riešutinis tinginys
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 56
Kaip gaminti

1. Sviestą, karamelizuotą sutirštintą pieną, riešutų sviestą ištirpinkite nedideliame prikaistuvyje. Suberkite druską ir sutrinkite kremą rankiniu maišytuvu.

2. Sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais, suberkite saulėgrąžas. Sudėkite riešutų-karamelės kremą ir maišykite, kol sausainiai tolygiai pasiskirstys masėje.

3. Mišinį sudėkite į pasirinktą maistine plėvele išklotą formą ir kiek paspauskite. Palikite šaltai bent 6 val.

Ingredientai
Sviestas: 120.00 g
Kondensuotas pienas: 1.00 vnt. (skardinė; karamelizuoto)
Riešutų sviestas: 6.00 valg. š. (žemės riešutų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sausainiai: 450.00 g
Saulėgrąžos: 2.00 sauja (kepintų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškės „Tinginys“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 225
Kaip gaminti
  1. Sausainius sulaužykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  2. Minkštą kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi iki purios masės. Varškę pertrinkite iki vientisos masės ir įmaišykite į sviesto ir cukraus plakinį. Suberkite vanilinį cukrų.
  3. Džiovintus abrikosus ir auksines razinas perliekite verdančiu vandeniu. Gerai nusausinkite. Abrikosus perpjaukite į kelias dalis. Riešutus taip pat nuplaukite ir nusausinkite.
  4. Suberkite laužytus sausainius, džiovintus vaisius ir riešutus į varškės masę. Gerai sumaišykite.
  5. Norimą indą išklokite maistine plėvele ir sukrėskite į jį paruoštą masę. Paviršių išlyginkite ir paspauskite. Kruopščiai uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį, kol „Tinginys“ sustings.
  6. Nuimkite maistinę plėvelę, labai aštriu peiliu supjaustykite norimais gabalėliais ir patiekite. Skanaus!
Ingredientai
Sausainiai: 180.00 g („Selga“, „Gaidelis“ arba kiti)
Sviestas: 100.00 g
Cukrus: 100.00 g
Varškė: 180.00 g (pusriebė)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Džiovinti abrikosai: 50.00 g
Razinos: 50.00 g (auksinės)
Žemės riešutai: 100.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškės tinginys su persikais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 47
Kaip gaminti

1. Varškę ištrinkite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Į ją įmaišykite kubeliais supjaustytas persikų puseles ir sumaišykite viską su smulkintais sausainiais.

2. Dėkite į maistinę plėvelę ir palikite per naktį. Ant viršaus užberkite džiovintų spanguolių

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Sausainiai: 180.00 g (1 pakelis „Gaidelis“ ar kt.)
Persikai: 150.00 g (konservuotų persikų puselių)
Cukrus: 100.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Ypatingos

04:35
12:16

Metas rinktis

Atradimai virtuvėje

Skanumėlis

Video

05:52
17:54
02:59

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką