- Pomidorą, porą ir krapus susmulkinkite.
- Kiaušinius gerai iki putų išplakite. Supilkite grietinėlę, suberkite sūrį, smulkintas daržoves. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.
- Į keksiukams kepti skirtą skardelę ar formeles gražiai įklokite po riekelę kumpio, suformuokite tarsi krepšelį ir į jo vidų pripilkite kiaušinio masės.
- Kepkite apie 15–20 min. 180 laipsnių orkaitėje.
1. Visus pitai kepti skirtus produktus gerai išmaišykite ir išminkykite, iki tešla taps minkšta ir švelni tarsi šilkinė, ir porai valandų palikite, kad pakiltų.
2. Iš iškilusios tešlos iškočiokite maždaug 15–20 cm skersmens nestorus blynus ir palikite apie 20 min. pakilti.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 250 °C temperatūros ir kepkite pitos blynelius apie 4–5 min.
4. Kol pita truputėlį pravės, paruoškite įdarą. Agurką ir pomidorą nuplaukite, susmulkinkite, sumaišykite su nuluptu svogūnu ir jautienos juostelėmis, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, paskaninkite šlakeliu alyvuogių aliejaus.
5. Ant dar šiltos pitos tepkite tzatziki, dėkite agurkų, pomidorų, svogūnų griežinėlių ir jautienos juostelių.
1. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais.
2. Apelsiną ir citriną nuplaukite, žieveles nutarkuokite, minkštimą supjaustykite kubeliais.
3. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, irgi supjaustykite kubeliais.
4. Į puodą su vandeniu berkite obuolius, moliūgo kubelius, citrusus ir kaitinkite apie pusvalandį, kol vaisiai suminkštės. Tada suberkite cukrų ir vis pamaišydama virkite dar apie 20 min., kol masė sutirštės.
5. Paruoštą džemą atvėsinkite.
6. Tešlą atšildykite, supjaustykite kvadratėliais.
7. Ant kiekvieno krėskite džemo, berkite skrudintų migdolų, susukite kriauklele.
8. Paruoštus pyragėlius aptepkite kiaušinio plakiniu, berkite cinamono ir kepkite karštoje orkaitėje apie 15–20 min.
1. Tešlą palaikykite kambario temperatūroje, kad atšiltų.
2. Špinatus gerai nuplaukite ir 2–3 min. pavirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite, nuvarvinkite ir susmulkinkite.
3. Įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus.
4. Elektriniu grūstuvu susmulkinkite graikinius riešutus.
5. Dubenyje sumaišykite špinatus, smulkintus riešutus, sūrį ir svogūnus, pasūdykite, pagardinkite muskatu, sutrinkite masę šakute arba grūstuvu.
6. Supjaustykite tešlos lakštus vienodo pločio juostelėmis. Patieskite ant stalo vieną tešlos juostelę, kraštus patepkite plaktu kiaušiniu, per vidurį dėkite špinatų įdaro, ant viršaus uždėkite kitą juostelę, prieš tai ją įpjaukite kas 0,5 cm, užspauskite kraštus. Supjaustykite juostelę vienodo dydžio gaballiais. Patepkite pyragėlių viršų kiaušiniu.
7. Sudėkite į skardą, kepkite 180°C temperatūros orkaitėje apie 20 min.
1. Pirmiausia paruoškite lietinių įdarą: visus lietiniams skirtus produktus elektriniu plakikliu išplakite plastikiniame dubenyje ir palikite 30 min.
2. Kol tešla brinks, paruoškite įdarą suktinukams: lašišų filė sukapokite, apšlakstykite citrinų sultimis ir sumaišykite su kapotais žalumynais.
3. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, pasūdykite, sumaišykite su lašišomis, tada labai atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
4. Iš tešlos iškeptus nedidelius lietinius atvėsinkite.
5. Ant kiekvieno krėskite įdaro ir susukite voleliu.
6. Suktinukus suvyniokite į maistinę plėvelę, apie valandą palaikykite šaldytuve, tada supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
7. Tiekite su žalumynais, persmeigusi dekoratyviais mediniais iešmeliais.
Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
1. Tešlą atšildykite, iš jos išspauskite norimo dydžio skritulėlius ir išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje.
2. Skritulėlių viduryje pirštu įspauskite nemažą duobutę obuolio griežinėliui įdėti, pagal skonį berkite cinamono.
3. Obuolius gerai nuplaukite ir supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais, išdėliokite ant tešlos skritulėlių.
4. Kiaušinį išplakite iki vientisos masės, tada plačiu šepetėliu aptepkite tešlos kraštelius, apibarstykite ruduoju cukrumi.
5. Bandeles kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
- Keksiukų tešla labai greitai paruošiama: į miltinį mišinį tereikia įpilti 185 ml pistacijų aliejaus ir 225 ml skysto jogurto su priedais (pasirinktinai), tada viską gerai išmaišyti.
- Įjunkite orkaitę, ji turi įkaisti iki 180 laipsnių temperatūros.
- Kepimo formoje išdėliokite popierinius sijonėlius.
- Dėkite po šaukštą tešlos į kiekvieną sijonėlį, ant viršaus galite užbarstyti nesmulkintų pistacijų, tada kepimo formą įdėkite į orkaitę ir kepkite apie 25 min., kol keksiukai gražiai pakils ir sutvirtės.
- Neatkimštą alaus butelį pastatykite kambario temperatūroje ir palaukite, kol sušils.
- Mieles sumaišykite su medumi ir 1/3 puodelio alaus, palaukite, kol suputos.
- Miltus sumaišykite su druska ir maišydami berkite į mieles, pakaitomis su likusiu alumi.
- Tešlą nuoširdžiai minkykite 5 minutes, o tada uždenkite maistine plėvele ir kildinkite, kol padvigubės.
- Suformuokite 12 vienodo dydžio kamuoliukų.
- Kiekvieno paviršių pamirkykite ištirpintame svieste ir pabarstukuose.
- Dėliojame skardelėje, lengvai pateptoje sviestu.
- Dar pakildinkite apie 15 minučių ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 220 laipsnių, 25 minutes.
Receptas iš: g-blogas.lt
- Dubenyje sumaišykite rikotą, parmezaną, trintus česnakus, pesto padažą ir smulkintas šviežių bazilikų šakeles.
- Lavašą padalykite į keturis ar šešis vienodo dydžio gabalėlius, kad pavyktų susukti suktinukus.
- Ant kiekvieno gabalėlio dėkite rikotos sūrio įdaro ir susukite suktinuką.
- Suktinukus dėkite į orkaitę ant grotelių arba į aliejumi išteptą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol pradės skrusti (maždaug apie 20 min.)
- Mieles sumaišykite su cukrumi ir šiltu vandeniu.
- Palaukite, kol suputos ir įmaišykite majonezą, druską bei pieną.
- Po truputį berkite miltus ir maišykite.
- Kai maišyti taps sunku, suminkykite vientisą tešlos rutulį, dėkite į švarų dubenį, apdenkite maistine plėvele ir kildinkite šiltoje vietoje, kol padvigubės.
- Pakilusią tešlą perminkykite. Jei reikia, įminkykite dar truputį miltų ir padalinkite į 16 vienodo dydžio kamuoliukų.
- Kočiokite didelio delno dydžio skrituliukus, ant vieno dėkite po šaukštą tarkuoto sūrio ir užklokite kitu tešlos sluoksniu.
- Dar kartą perkočiokite, kad abu gabalėliai sukibtų.
- Keptuvę gerai įkaitinkite, sumažinkite temperatūrą iki vidutinės ir kepkite pyragėlius iš abiejų pusių, kol iškils ir gražiai paruduos.
- Jei reikia, patepkite keptuvę sviestu.
Receptas iš: g-blogas.lt
- Saldžiąsias bulves nulupkite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambesniais šiaudeliais.
- Apibarstykite bulves išvardintais prieskoniais, smulkintais česnakais, pasūdykite, apšlakstykite aliejumi ir išmaišykite.
- Dėkite į skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje, apie 20–25 min. (laikas priklausys nuo to, kaip stambiai supjaustytos bulvės).
- Keptų saldžiųjų bulvių šiaudeliai skanu su česnakiniu varškės, majonezo ar jogurto padažu, su šviežių daržovių salotomis. Tinka kaip garnyras prie mėsos patiekalų.
- Aliejų sumaišykite su pomidorų padažu, druska ir prieskoniais.
- Mišiniu, naudodami konditerinį teptuką, gausiai ištepkite tortilijas.
- Žirklėmis jas padalinkite į daug trikampėlių ir dėliokite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 5–10 minučių, kol apskrus.
Receptas iš: g-blogas.lt
1. Trešnes nuplaukite, nusausinkite, išimkite kauliukus, užberkite 3 šaukštus cukraus ir palikite pastovėti.
2. Kambario temperatūros sviestą ir cukrų išsukite iki vientisos purios masės, tada vis maišydama po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite citrinų sultis ir masę gerai išsukite elektriniu plakikliu.
3. Miltus persijokite, sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais, po truputį suberkite į sviesto masę.
4. Tešlą krėskite į karščiui atsparią kepimo formą, ant viršaus paskirstykite trešnes.
5. Paruoškite trupinius: miltus persijokite, sumaišykite su tarkuotu šaltu sviestu, cukrumi ir išminkykite. Tešlą suvyniokite į plėvelę, 30 min. padėkite į šaldytuvą, tada užtarkuokite ant paruošto pyrago.
6. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45–50 min.
Pyragą galite tiekti su vaniliniais ledais.
1. Sviestą atšildykite iki kambario temperatūros ir labai gerai išsukite su cukrumi.
2. Kiaušinius gerai išplakite ir pildamos plonyte srovele po truputį įmaišykite į sviestą.
3. Šluotele įplakite jogurtą, pieną, šakute sutrintus bananus, viską gerai išmaišykite.
4. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę, peilio galu išskobkite sėklytes, suberkite į tešlą. Tuomet suberkite nutarkuotas citrinos žieveles.
5. Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį įmaišykite į tešlą. Kai neliks miltų gumulėlių, suberkite šokoladą ir atsargiai išmaišykite.
6. Kekso formą patepkite riebalais ir supilkite tešlą. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 min.
- Varškę sukrėskite į dubenėlį, supilkite kondensuotą pieną, suberkite aguonas, abrikosus (išmirkytus ir smulkiai supjaustytus), pagardinkite cinamonu ir kardamonu. Gerai išmaišykite.
- Avižinius sausainius sutrupinkite iki smulkių trupinių. Jei rankomis sunku, galite į pagalbą pasitelkti bulvių grūstuvę.
- Puode išlydykite kokosų aliejų (arba sviestą) ir suberkite sausainių trupinius. Išmaišykite.
- Sausainių masę suberkite į varškę ir sumaišykite.
- Rankomis formuokite rutuliukus ir apvoliokite juos kokosų drožlėse. Dėkite ant padėklo ar į lėkšte ir pastatykite į šaldytuvą bent valandai, kad sustingtų.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, druska, cukatais, razinomis ir riešutais.
- Per vidurį padarykite duobutę ir sudėkite sviestą, varškę, įmuškite kiaušinius ir įpilkite vanilės ekstraktą.
- Rankomis suminkykite vientisą tešlą.
- Suformuokite kepaliuką, dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
- Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, 60–70 minučių.
- Gausiai apibarstykite milteliniu cukrumi.
- Pjaustykite atvėsusį.
Receptas iš: g-blogas.lt
1. Bemielę sluoksniuotą tešlą atšildykite, supjaustykite vienodo dydžio stačiakampiais, iškepkite karštoje orkaitėje ir atvėsinkite.
2. Paruoškite kremą: želatiną išbrinkykite šaltame vandenyje.
3. Mažesnę dalį pieno sumaišykite su pudingo milteliais ir cukrumi. Likusį pieną ir grietinėlę pakaitinkite, nuolat maišydama supilkite pudingo masę ir, kai kremas užvirs, iš karto nukaiskite. Atvėsinkite ir įmaišykite ištirpytą želatiną, uogas, migdolų esenciją.
4. Kremą palaikykite šaldytuve, kol pradės stingti. Tada juo pertepkite iškeptus tešlos lakštus.
5. Pyragaičius tiekite lėkštelėje su pistacijų kremu ir likusiomis uogomis.
6. Pistacijų kremą pagaminsite taip: į puodelį supilkite 100 ml pieno, įberkite 3 šaukštus cukraus, įdėkite pusę plakto kiaušinio ir pusę šaukšto krakmolo. Pakaitinkite, kol sutirštės, ir suberkite grūstuvėje trintas pistacijas.
- Maskarponę sumaišykite su varške ir kondensuotu pienu.
- Sausainius palaužykite ir įmaišykite į šlapią mišinį.
- Viską suverskite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, šaukštu masę išlyginkite ir šiek tiek prislėkite prie dugno.
- Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 50 minučių. Jei per greitai paruduoja, apdenkite folija ir kepkite toliau.
Receptas iš: g-blogas.lt