Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Tinginių balandėliai: klasikinis skonis, tik kur kas paprasčiau

Tinginių balandėliai
Vida Press nuotr. / Tinginių balandėliai
Šaltinis: 15min
0
A A

Lietuviški kopūstai dar nespėjo užauginti didelių, balandėliams tinkamų galvų, o ir ne visada norisi užsiimti jų „konstravimu“. Puiki išeitis – šviežių kopūstų troškinys su mėsos kukuliais, dar puikiai žinomas kaip „tinginių balandėliai“. Šis patiekalas – tikras išsigelbėjimas, kai norisi pažįstamo skonio, tačiau įgūdžių, laiko (ar pakankamai didelės kopūsto galvos) pritrūksta.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai:

  • 1 nedidelis šviežias kopūstas;
  • 2 morkos;
  • 1 raudonoji paprika;
  • 1 didelis gerai prinokęs pomidoras arba keli vyšniniai pomidoriukai;
  • 1 poras;
  • 1 svogūnas;
  • 500 g maltos mėsos (geriausiai tinka kiaulienos ir jautienos mišinys, bet galite išbandyti ir su gryna kiauliena ar veršiena);
  • 1 kiaušinis;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1/2 stiklinės ilgagrūdžių ryžių;
  • 1 arbat. šaukšt. džiovintų čiobrelių;
  • 1 valg. šaukšt. pomidorų pastos
  • 25 g sviesto;
  • juodųjų pipirų;
  • druskos;
  • alyvuogių aliejaus;
  • keli kvapnieji pipirai;
  • šluotelė šviežių krapų.

Gaminimas:

1. Ryžius apvirkite, kad būtų dar puskiečiai – maždaug pusę jiems skirto laiko, atvėsinkite. Keptuvėje įkaitinkite truputį alyvuogių aliejaus ir pakepinkite svogūnus, kol taps auksiškai geltoni, suminkštės, taip pat juos atvėsinkite.

2. Į didelį dubenį dėkite maltą mėsą, berkite ryžius, svogūnus, įspauskite česnaką, muškite kiaušinį, berkite džiovinto čiobrelio, po žiupsnį druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite, o tada šlapiomis rankomis suformuokite 14–16 rutuliukų. Išdėliokite juos ant aliejumi pateptos lėkštės ar lentelės ir atidėkite, kol paruošite daržoves.

Vida Press nuotr./Kukuliai
Vida Press nuotr./Kukuliai

3. Kopūstą supjaustykite, morkas nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais, nupjaukite viršutinę poro dalį ir taip pat supjaustykite griežinėliais. Papriką išvalykite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, tada greitai įmeskite į šaltą, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

4. Ant viryklės dėkite plačiadugnį puodą, ištirpinkite sviestą, sudėkite porus ir pusę morkų ir pakepinkite kelias minutes, kol porai pakvips.

5. Dėkite į puodą pjaustytus kopūstus, likusias morkas, paprikas, užpilkite vandeniu, kad apsemtų, įberkite druskos, įmeskite kvapniuosius pipirus ir pavirkite apie 7–10 min., kol kopūstai šiek tiek sukris.

6. Ant daržovių viršaus sudėkite mėsos kukulius, į jų tarpus priberkite smulkintų pomidorų. Uždenkite ir ant lengvos ugnies troškinkite apie 15–20 min. Baigiant troškinti ant viršaus uždėkite pomidorų pastos, gausiai pabarstykite krapais ir leiskite nuo ugnies nukeltam puodui dar kelias minutes pastovėti.

7. Patiekite su virtomis bulvėmis, bulvių koše, o galite valgyti ir be jokių priedų, nes kukuliai ir daržovės – puikus savarankiškas patiekalas, be to, ir lengvesnis.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką