Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 balandžio 7d. 12:13

Tinklaraštininkės I.Žuolytės vyras stebina kulinariniais atradimais: Adomo sūrio pyragas tikrai nenuvils

Tinklaraštininkės I.Žuolytės vyras stebina kulinariniais atradimais: Adomo sūrio pyragas tikrai nenuvils (video stop kadras)
Asmeninio archyvo nuotr. / Tinklaraštininkės I.Žuolytės vyras stebina kulinariniais atradimais: Adomo sūrio pyragas tikrai nenuvils (video stop kadras)

Nuo mažumės pažįstami tinklaraštininkė Inga Žuolytė ir jos sutuoktinis Adomas Mikalauskas socialiniuose tinkluose noriai dalijasi gražiausiomis savo gyvenimo akimirkomis. Savo sekėjams I.Žuolytė atskleidė dar vieną A.Mikalausko pomėgį. Pasirodo, kad jis geba meistriškai kepti pyragus.

„Neseniai atradome nerealaus sūrio pyrago su uogomis receptą. Tiksliau, jį atrado ir pagamino pats Adomas. Ir vėl. Pažadu – nenusivilsit, – intrigavo I.Žuolytė. – Todėl nepamirškite kur nors išsisaugoti šį „DVARO“ produktų pagrindu sukurtą receptą.“

Adomo sūrio pyragas su uogomis

Ingredientai pagrindui:

  • 180 g forminių sausainių
  • 80 g „DVARO“ sviesto

Ingredientai viršui:

  • 170 g cukraus
  • 800 g maskarponės sūrio
  • 100 g „DVARO“ grietinėlės
  • 1 kiaušinis
  • 3 arb. š. krakmolo
  • 2 arb. š. vanilinio cukraus
  • Ingredientai padažui:
  • 300 g mėlynių ar kitų mėgstamų uogų
  • 120 ml vandens
  • 80 g cukraus
  • 2 valg. š. kukurūzų krakmolo
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 1 valg. š. citrinos sulčių

Gaminimas:

  1. Elektriniu smulkintuvu smulkiai sutrupiname sausainius.
  2. Sviestą ištirpiname ir sumaišome su sutrupintais sausainiais.
  3. Kepimo formą išklojame popieriumi ir suberiame sausainių masę. Stipriai spausdami rankomis arba šaukštu suformuojame pyrago pagrindą.
  4. Dedame kepti į iki 180°C įkaitintą orkaitę apie 10 min. (kol lengvai paruduoja). Išimame iš orkaitės ir leidžiame atvėsti.
  5. Dubenyje cukrų sumaišome su krakmolu. Sudedame maskarponės sūrį ir maišome, kol masė tampa vientisa.
  6. Į sūrio masę dedame grietinėlę, kiaušinį, vanilinį cukrų ir vėl išmaišome.
  7. Sūrio masę pilame ant sausainių pagrindo.
  8. Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Tol, kol viršus lengvai paruduoja.
  9. Iškepusiam pyragui leidžiame visiškai atvėsti, kad sutvirtėtų. O dar geriau – per naktį palaikyti šaldytuve.
  10. Pyragą galima patiekti su uogų padažu. Jį ruošiame taip: puode sumaišome šaldytas mėlynes ar vyšnias, vandenį, cukrų ir citrinos sultis. Maišant užviriname. Lėtai įmaišome kukurūzų krakmolą, išplaktą su 3 šaukštais šalto vandens. Maišant kaitiname ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštėja. Įmaišome vanilinį cukrų. Dar galima įtarkuoti citrinos žievelės.
  11. Padažą atvėsiname ir pilame ant pyrago.

Skanaus!

Partnerio turinys
Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Mėgaukis šiandien

Laimė jaustis saugiai

Video

01:01
00:53
00:54

Sodo ir daržo ekspertai

Mes turėsim kūdikį!

Esports namai

Puiki sveikata – mažiau išlaidų

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką