-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tirštoji, sočioji ramenų sriuba: be kokių ingredientų neapsieisite ir kaip ją virti namie?

Pandemija itin apribojo mūsų kasdienį gyvenimą, tačiau bent jau vienoje srityje fantaziją išlaisvino – tai mūsų virtuvės, kuriose nemaža dalis žmonių sukasi vis drąsiau. Jei per pastaruosius mėnesius išbandėte daugybę patiekalų, galbūt pats metas susidomėti ramenų sriuba? Juolab kad ir lietingi, vėsoki orai tinkama proga virti bei skanauti šį sotų, gardų patiekalą.
Ramenų sriuba
Ramenų sriuba / Vida Press nuotr.

Kaip teigia pranešime žiniasklaidai cituojama „Maximos“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė, pagaminti šį japonišką patiekalą lengviau, nei gali pasirodyti – tereikia žinoti keletą gudrybių.

Sultinys gali būti vištienos, jautienos, jūros gėrybių.

„Viena svarbiausių ramenų sudedamųjų yra sultinys. Jis yra šio patiekalo pagrindas, įprastai verdamas ilgai, kartais – net iki 20 valandų. Sultinys gali būti vištienos, jautienos, jūros gėrybių. Viena populiariausių variacijų – neskaidrus, sodrus, prie lūpų šiek tiek limpantis, kreminės struktūros sultinys, verdamas iš kiaulienos kaulų bei riebalų. Jo fantastiškas skonis atskleidžia visą ramenų žavesį“, – sako B.Baratinskaitė.

Vida Press nuotr./Ramenų sriuba
Vida Press nuotr./Ramenų sriuba

Pasak ekspertės, kitas esminis patiekalo ingredientas – makaronai. Ramenams jie naudojami ne įprasti itališki, o pagaminti iš kvietinių miltų, vandens, druskos ir valgomosios sodos. Pastarasis šarminis elementas yra privalomas, nes tik taip pavyksta išsaugoti patiekalo autentiškumą. Be to, makaronų tešlą reikia gerokai išminkyti ir suformuoti tįstančio gliuteno gijas. Tačiau ramenų makaronų galima įsigyti jau paruoštų, tai taupo laiką bei lengvina paruošimo procesą.

Visgi, maisto ekspertės teigimu, visos šio japoniško patiekalo gamybos subtilybės geriausiai atsiskleidžia gaminant. Todėl B.Baratinskaitė siūlo pabandyti paruošti ramenų sriubą patiems.

Klasikinė vištienos ramenų sriuba

Ramenų sriuboje esantys kiaušiniai, kaip ir makaronai bei sultinys, labai svarbūs patiekalui. Tik tinkamai pastaruosius paruošus, atsiskleidžia visas egzotiškas valgio skonis. Jis yra ypač turtingas, nes ramenų sriubą sudaro daug skirtingų ingredientų, kurių visuma ir leidžia mėgautis šiuo Japonijos virtuvės šedevru.

Ingredientai (5 porcijoms):

  • 5 vištų šlaunelės;
  • 5 kiaušiniai;
  • 3 pakuotės jau paruoštų ramenų makaronų;
  • 150 g ekologiškų šitakių grybų;
  • 5 svogūnai;
  • 30 g šviežio imbiero;
  • 2 valg. šaukšt. sezamų aliejaus;
  • 5 valg. šaukšt. sojų padažo;
  • 2 kubeliai ekologiško vištienos sultinio (dar geriau, jei patys išsivirsite naminio vištienos sultinio);
  • 300 g kininių kopūstų;
  • 3 arbat. šaukšt. ryžių acto;
  • mėgstamų prieskonių.

Gaminimas:

1. Pirmiausia paruoškite marinuotus kiaušinius. Dėkite juos į puodą su šaltu vandeniu, kad jis apsemkite, užkaiskite ir virkite 3 minutes. Tada kiaušinius iškart perkelkite į vandenį su ledukais, nes taip sustabdomas tolesnis virimas (be to, bus lengviau nulupti). Atvėsusius kiaušinius nulupkite, pamerkite į 3 šaukštus sojų padažo, sumaišyto su trupučiu šalto vandens bei 2 šaukšteliais ryžių acto. Mišinys turi kiaušinius apsemti. Tuomet juos marinate sudėkite į šaldytuvą. Norėdami stipresnio marinuotų kiaušinių skonio, galite paruošti iš vakaro ir laikyti šaldytuve.

2. Ruoškite kitus ingredientus. Nuplaukite ir supjaustykite grybus, svogūnus ir kininius kopūstus. Nulupkite ir sutarkuokite imbierą. Atskirame inde išmaišykite likusį sojų padažą kartu su karštu vandeniu.

3. Pabarstykite prieskoniais vištieną, pakepkite keptuvėje apie 10 minučių, įpilkite vandens, leiskite pasitroškinti.

4. Paruoškite vištienos sultinį (jei gaminate iš kubelių), išmaišykite jį su likusiu ryžiu actu, sojų padažu ir imbieru.

5. Į keptuvę supilkite vištienos riebalų likučius, apkepkite imbierą, dėkite kopūstų lapus, porą minučių maišydami patroškinkite.

6. Į dubenis, iš kurių sriuba bus valgoma, sudėkite pjaustytą vištieną, svogūnus, supilkite sezamų aliejų, sojos padažo likučius. Išvirkite makaronus, taip pat dėkite į dubenis, ant viršaus uždėkite kopūstų lapus, perpus perpjautus kiaušinius, galiausiai viską užpilkite vištienos sultiniu.

Nidos Degutienės nuotr. /Ramen vieta Korėjoje
Nidos Degutienės nuotr. /Ramen vieta Korėjoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius