Dabar populiaru
Publikuota: 2019 spalio 23d. 13:00

Tobulai vakarienei – gardi ir švelni žiedinių kopūstų sriuba su porais ir pupelėmis

Kreminė žiedinių kopūstų sriuba su pupelėmis
Vida Press nuotr. / Kreminė žiedinių kopūstų sriuba su pupelėmis

Šią sriubą paruošite iš paprastų ingredientų, labai greitai ir be aukštojo kulinarinio pilotažo. Juk to ir reikia darbo dienos vakarą, kai po darbų dar norisi pabūti gryname ore, o grįžus namo vakaras belieka itin trumpas. Išbandykite!

Ingredientai:

  • 1 didelis poras, nupjautais kietais žaliais lapais;
  • alyvuogių aliejaus;
  • 1 žiedinis kopūstas (500–600 g svorio);
  • 0,5 l daržovių sultinio arba vandens;
  • 1 stiklinė jau išvirtų baltųjų pupelių (puikiai tinka ir konservuotos);
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • šviežių čiobrelių arba rozmarinų.

Gaminimas:

1. Plonais žiedais supjaustykite porą, žiedinį kopūstą padalinkite žiedynais.

2. Plačiame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, sudėkite porus ir pamaišydami kepinkite, kol suminkštės – apie 5 min. Į puodą suberkite ir kopūsto žiedynus, išmaišykite ir pakepinkite 5 min.

3. Į puodą supilkite vandenį, uždenkite ir virkite tol, kol žiediniai kopūstai bus tokie minkšti, kad nesunkiai juos sutrintumėte šakute. Į virimo pabaigą suberkite pupeles (saujelę pasilikite atsidėję), pakaitinkite, kad ir pupelės būtų karštos, o tada nukelkite puodą nuo kaitros ir įmerkiamu elektriniu trintuvu sutrinkite viską iki vientisos tyrės, jei pernelyg tirštą, galite įpilti dar verdančio vandens.

4. Berkite druskos, negailint – pipirų, taip pat kapotų rozmarinų ar nuskabytų čiobrelių lapelių. Pateikdami į kiekvieną dubenėlį dar įberkite pasiliktųjų pupelių ir pašlakstykite kokybišku alyvuogių aliejumi. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Kviečiame anties

Video

00:56
01:25
06:38

Esports namai

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką