Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2022 08 16, 19:30

Tobulai vakarienei – vasariškos daržovių salotos, pastiprintos avinžirniais

Antroje vasaros pusėje, net kai diena pasitaiko karšta, paruošti vakarienę paprasta – jai užteks kelių šviežių, traškių daržovių. O kad nepritrūktų sotumo, daržoves galite papildyti ankštinėmis gėrybėmis – avinžirniais ar pupelėmis. Kad būtų greičiau, pastaruosius rinkitės konservuotus, tada patiekalui paruošti tikrai pakaks kelių minučių.
Daržovių salotos su avinžirniais
Daržovių salotos su avinžirniais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 skardinė konservuotų avinžirnių (ar pupelių), perskalautų šaltu vandeniu;
  • 2 trumpavaisiais agurkai, supjautyti kubeliais;
  • 3 ne itin sultingi pomidorai, supjaustyti kubeliais;
  • 0,5-1aitrioji paprika, supjaustyta plonais griežinėliais (nebūtinai);
  • 1 nedidelis raudonasis svogūnas, supjaustytas plonais pusžiedžiais;
  • sauja šviežios kalendros, sukapotos;
  • saujelė šviežių bazilikų, stambiai suplėšytų;
  • saujelė šviežių mėtų, sukapotų.

padažui:

  • 2 skiltelės česnako, sutraiškytos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1 arbat. šaukšt. Dižono gastyčių (tinka ir paprastos, ir su medumi);
  • 2 arbat. šaukšt. ryžių acto arba baltojo vyno acto;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite agurkus, pomidorus, avinžirnius, svogūną, aitriąją papriką ir visas žoleles.

2. Nedideliame užsukamame stiklainėlyje suplakite visus padažo ingredientus.

3. Užpilkite ingredientus dubenyje padažu, išmaišykite ir leiskite šaltai pabūti mažiausiai pusvalandį, o galima ir porą valandų – skoniai geriau „sulips“.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką