Dabar populiaru
Publikuota: 2020 vasario 10d. 13:00

Tobulas derinys: kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Garnyrui – virti ir apkepti briuseliniai kopūstai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr. / Briuseliniai kopūstai

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų. Skanaus!

Ingredientai:

  • 500 g briuselinių kopūstų;
  • 100 g graikinių riešutų;
  • 5–6 didelės Medjool datulės;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 100 ml daržovių sultinio (arba vandens);
  • 2 valg. šaukšt. šviežių citrinos sulčių;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Nuimkite gelstelėjusius ar pažeistus išorinius briuselinių kopūstų galvučių lapelius, nupjaustykite kotelius ir perpjaukite galvutes pusiau.

2. Graikinius riešutus švelniai pakepinkite orkaitėje ar keptuvėje (pakaks kelių minučių) ir stambiai sukapokite. Iš datulių išimkite kauliukus ir stambiai supjaustykite.

3. Plačioje keptuvėje įkaitinkite sviestą ir aliejų, tada suberkite briuselinių kopūstų puseles ir kepinkite ant vidutinės kaitros, kol pakvips ir briuseliniai kopūstai taps švelniai rusvi. Įpilkite citrinos sulčių, berkite druskos, pipirų, palaukite, kol skystis išgaruos. Supilkite sultinį ar vandenį ir dar šiek tiek pakepkite, kol kopūstėliai taps minkšti, bet dar išlaikys formą.

4. Berkite iškeptas kopūstėlių puseles į dubenį, čia pat suberkite ir riešutus, datules, išmaišykite, paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų. Tiekite dar šiltus kaip užkandį ar garnyrą. Skanaus!

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Sergu atsakingai

Sergu atsakingai
Sergu atsakingai

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką