Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 lapkričio 9d. 18:31

Tobulas moliūgų pyragas: minkštas, drėgnas, ne per saldus

Moliūgo pyragas
Oksanos Misiukienės nuotr. / Moliūgo pyragas
Minkštas, drėgnas, ne per saldus. Tobulas moliūgų pyragas, kurio receptu su mumis dalinasi 15min skaitytoja Oksana.

Pyragui reikės:

  • 200 g moliūgo tyrės,
  • 100 g tirpinto sviesto,
  • 80 g rudojo cukraus,
  • 1 kiaušinio,
  • 130 g pilno grūdo miltų ,
  • 1 a.š. kepimo miltelių,
  • 1 a.š. malto cinamono,
  • 1/4 a.š. malto muskato riešuto,
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto,
  • Žiupsnio druskos.

Įdarui:

  • 150 g varškės pagardinkite vaniliniu cukrumi arba sirupu,
  • 1 mažo kiaušinio.

Gaminimas:


1. Cukrų išplakame su sviestu. Įmušame kiaušinį ir išplakame dar kartą.
2. Dedame moliūgo tyrę, pilame vanilės ekstraktą ir permaišome.
3. Atskirame dubenyje permaišome miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais.
4. Permaišome dvi mases ir užmaišome tešlą pyragui.
5. Permaišome varškę su kiaušiniu.
6. Kepimo formą (20 cm) išklojame popieriumi ir pilame 2/3 tešlos. Ant viršaus paskirstome varškės įdarą ir pilame likusią tešlą.
7. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min.
8. Pyragą atvėsiname ir supjaustome.

Skanaus!

Dėkojame Oksanai už receptą!

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Remiamas turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

SEB verslo augimo programa

01:21:02

Video

01:12
15:32
08:09

15min metų knygų rinkimai

Ar žinai?

Esports namai

URBAN˙/

Tik prenumeratoriams

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką