-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tobulas moliūgų pyragas: minkštas, drėgnas, ne per saldus

Minkštas, drėgnas, ne per saldus. Tobulas moliūgų pyragas, kurio receptu su mumis dalinasi 15min skaitytoja Oksana.
Moliūgo pyragas
Moliūgo pyragas / Oksanos Misiukienės nuotr.

Pyragui reikės:

  • 200 g moliūgo tyrės,
  • 100 g tirpinto sviesto,
  • 80 g rudojo cukraus,
  • 1 kiaušinio,
  • 130 g pilno grūdo miltų ,
  • 1 a.š. kepimo miltelių,
  • 1 a.š. malto cinamono,
  • 1/4 a.š. malto muskato riešuto,
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto,
  • Žiupsnio druskos.

Įdarui:

  • 150 g varškės pagardinkite vaniliniu cukrumi arba sirupu,
  • 1 mažo kiaušinio.

Gaminimas:


1. Cukrų išplakame su sviestu. Įmušame kiaušinį ir išplakame dar kartą.
2. Dedame moliūgo tyrę, pilame vanilės ekstraktą ir permaišome.
3. Atskirame dubenyje permaišome miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais.
4. Permaišome dvi mases ir užmaišome tešlą pyragui.
5. Permaišome varškę su kiaušiniu.
6. Kepimo formą (20 cm) išklojame popieriumi ir pilame 2/3 tešlos. Ant viršaus paskirstome varškės įdarą ir pilame likusią tešlą.
7. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min.
8. Pyragą atvėsiname ir supjaustome.

Skanaus!

Dėkojame Oksanai už receptą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius