Dabar populiaru
Publikuota: 2019 sausio 2d. 13:00

Tobulas paprastumas: su čiobreliais keptas viščiukas ir česnakinės bulvės

Keptas viščiukas
Vida Press nuotr. / Keptas viščiukas

Po švenčių gyvenimas vėl grįžta į įprastą vagą, tačiau pirmoji sausio darbo savaitė bus trumpa – tuoj ir vėl savaitgalis. Leiskite sau pasilepinti daug darbo nepareikalausiančiu patiekalu – su priedais keptu viščiuku, kurį lydi skanutėlės bulvės.

Ingredientai (4 asm.):

  • 1 nemažas viščiukas, geriau kaimiškas;
  • 1 citrina;
  • kuokštas šviežių čiobrelių;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

bulvėms:

  • 15–20 nedidelių bulvių;
  • 1 didelė česnako galva, nenulupta, perpjauta horizontaliai pusiau;
  • 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 0,5 citrinos sultys.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.

2. Viščiuką apšluostykite, kad nebūtų drėgnas.

3. Citriną perpjaukite pusiau ir įdėkite į viščiuko vidų. Visą viščiuko išorę gerai ištrinkite alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų mišinius.

4. Kur tik įmanoma, atkelkite viščiuko odelę ir prikaišiokite čiobrelių.

5. Dėkite viščiuką į kepimo indą, aplinkui sudėliokite bulves, perpjautą česnaką, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, tarp bulvių sukaišiokite likusias čiobrelių šakeles.

6. Kiškite kepimo indą į orkaitę ir kepkite 30 min. Sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 30 min. Išimkite iš orkaitės ir leiskite vištienai ramiai pabūti 10 min., o tuo metu užsiimkite bulvėmis.

7. Perdėkite jas į platų dubenį ir išspauskite iškepusias česnako skilteles, imkite bulvių grūstuvę ir šiek tiek pagrūskite bulves su česnakais – košės daryti nereikia, užteks kiek patraiškyti. Pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

8. Tiekite vištieną su bulvėmis ant stalo ir neprarykite liežuvio!

Vida Press nuotr./Keptas viščiukas
Vida Press nuotr./Keptas viščiukas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Kviečiame anties

Video

49:40
01:06
01:03

Esports namai

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką