Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2019 05 02, 09:00

Tortas mylimai mamai: 16 receptų – nuo lengvučių iki sodraus skonio

Mamoms maloniausia – mūsų dėmesys, nuoširdus pokalbis, ne taip jau svarbu, ragaujant paprastų pirktinių sausainių ar prapjovus milžinišką tortą. Kita vertus, naminis tortas, ypač toks, kokį mama mėgsta – gal intensyvus šokoladinis, o gal lengvutis vaisinis – irgi gražus dėmesio brangiam žmogui ženklas. Tad jei nutarsite tortą gaminti, pasinaudokite mūsų siūlomu receptų rinkiniu!
Lengvas tortas
Lengvas tortas / Vida Press nuotr.

Lengvi, gaivūs tortai:

Receptas: Liucinos Rimgailės gaivus tortas su matcha arbata
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.4 / 20
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 120.00 g (naudoti su kokosu, bet tinka bet kurie kiti, pavyzdžiui, avižiniai; pagrindui)
Sviestas: 50.00 g (pagrindui)
Varškė: 250.00 g (trintos; pirmam sluoksniui)
Maskarponės sūris: 250.00 g (pirmam sluoksniui)
Kokosų grietinėlė: 250.00 ml (pirmam sluoksniui)
Cukrus: 100.00 g
Matcha arbatos milteliai: 1.00 valg. š. (didelis; pirmam sluoksniui)
Žalioji citrina: 0.50 vnt. (išspaustos sultys; pirmam sluoksniui)
Vanduo: 60.00 ml (šalto; pirmam sluoksniui)
Želatina: 20.00 g (pirmam sluoksniui)
Avietės: 1.00 vnt. (indelis šviežių; pirmam sluoksniui)
Grietinėlė: 300.00 ml (plakamosios; antram sluoksniui)
Baltasis šokoladas: 150.00 g (antram sluoksniui)
Kaip gaminti

1. Sausainius sumalkite iki trupinių. Sviestą ištirpinkite ir supilkite ant trupinių. Viską gerai išmaišykite ir išlipdykite torto formos dugną (šįkart naudota 16 cm skersmens forma, kad tortas būtų aukštesnis, bet ingredientai skirti 21 cm skersmens formai). Pastatykite į šaldytuvą, kad apstingtų.

2. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, leiskite išbrinkti ir paskui pakaitinkite, kad virstų skysčiu.

3. Varškę, mascarponės sūrį, grietinėlę sudėkite į plakimo indą ir plakite vidutiniu greičiu. Paskui supilkite išspaustas žaliosios citrinos sultis bei ištirpintą želatiną. Viską labai gerai išmaišykite ir supilkite ant paruošto pagrindo. Ant viršaus padėliokite šviežių aviečių.

4. Antram sluoksniui pakaitinkite 100 ml grietinėlės (nereikia užvirti, užtenka maždaug 60–70 C temperatūros). Šokoladą pasmulkinkite ir užpilkite ant jo karštą grietinėlę. Leisti pastovėti 2 minutes ir išmaišykite.

5. Plakiklio dubenyje išplakite likusią grietinėlę ir dalimis į ją supilkite balto šokolado skystį. Viską gerai išplakite, papurenkite ir supilkite ant žaliojo sluoksnio su matcha arbata.

6. Puoškite pagal savo fantaziją.

 

Suskleisti
Receptas: Gaivus persikų tortas su varške
10 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.7 / 32
Receptas
Ingredientai
Miltai: 480.00 g (šokoladiniam biskvitui)
Cukrus: 700.00 g (300 g šokoladiniam biskvitui, 250 g varškės ir grietinėlės sluoksniui, 150 g trintų persikų sluoksniui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. ((M dydžio), kambario temperatūros; šokoladiniam biskvitui)
Grietinėlė: 680.00 g (360 g šokoladiniam biskvitui ir 320 g varškės ir grietinėlės sluoksniui)
Kakava: 16.00 g (šokoladiniam biskvitui)
Varškė: 400.00 g (varškės ir grietinėlės sluoksniui)
Želatina: 67.00 g (37 g varškės ir grietinėlės sluoksniui ir 30 g trintų persikų sluoksniui)
Persikai: 480.00 g (konservuotų, grynojo svorio; trintų persikų sluoksniui)
Kaip gaminti

Iškepkite šokoladinį biskvitą:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C.

2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su cukrumi iki vientisos masės.

3. Į išplaktus kiaušinių trynius su cukrumi dėkite miltų ir kakavos. Viską išmaišykite.

4. Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į paruoštą masę.

5. Į norimos formos kepimo formą (idealu – 24 cm skersmens) supilkite tešlą ir išlyginkite paviršių.

6. Kepkite 35–45 minutes.

7. Iškeptą biskvitą palikite atvėsti kepimo formoje.

Paruoškite varškės ir grietinėlės sluoksnį:

1. Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite cukrų.

2. Grietinėlę išplakite iki standžios masės ir sumaišykite su varške.

3. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, palikite kelias minutes, kad išbrinktų. Išbrinkusią želatiną, nuolat maišant, ištirpinkite karšto vandens vonelėje.

4. Paruoštą želatiną supilkite į paruoštą masę ir gerai išmaišykite.

Paruoškite trintų persikų sluoksnį:

1. Į persikus supilkite cukrų ir viską gerai sutrinkite iki vientisos masės.

2. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, palikite kelias minutes, kad išbrinktų. Išbrinkusią želatiną, nuolat maišant, ištirpinkite karšto vandens vonelėje.

3. Paruoštą želatiną supilkite į trintų persikų masę ir gerai išmaišykite.

Suformuokite tortą:

Ant atvėsusio biskvito į tą pačią kepimo formą įdėkite varškės ir grietinėlės kremą, išlyginkite paviršių ir dėkite į šaldytuvą 20–30 min., kad sustingtų. Kai sluoksnis sustings, supilkite trintus persikus ir dėkite į šaldytuvą 2 val., kad vėl sustingtų. Sustingusį tortą apibarstykite šokolado drožlėmis ar kakava, papuoškite šviežiomis uogomis.

Suskleisti
Receptas: Tortas su maskarponės sūriu ir braškėmis
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 22
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 150.00 g (šokoladiniam biskvitui)
Šokoladas: 270.00 g (karčiojo; šokoladiniam biskvitui)
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (šokoladiniam biskvitui)
Miltai: 25.00 g (šokoladiniam biskvitui)
Rudasis cukrus: 120.00 g (šokoladiniam biskvitui)
Migdolų miltai: 55.00 g (šokoladiniam biskvitui)
Maskarponės sūris: 500.00 g (maskarponės sūrio kremui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (maskarponės sūrio kremui)
Cukraus pudra: 50.00 g (maskarponės sūrio kremui)
Braškės: 250.00 g (šaldytų; braškių įdarui)
Želatina: 5.00 g (braškių įdarui)
Cukrus: 20.00 g (braškių įdarui)
Kaip gaminti

1. Iškepkite šokoladinį biskvitą. Kiaušinius kartu su ruduoju cukrumi išplakite iki standžių putų. Šokoladą ištirpinkite kartu su sviestu ir supilkite į kiaušinių masę. Suberkite persijotus miltus ir migdolų miltus. Supilkite į kepimo formą, išlyginkite paviršių ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 min.

2. Paruoškite maskarponės sūrio kremą. Nutarkuokite apelsino žievelę, o iš apelsino išspauskite sultis. Sutarkuotą žievelę sumaišykite su 2 šaukštais apelsinų sulčių, įmaišykite maskarponės sūrį, cukraus pudrą ir gerai išmaišykite.

3. Paruoškite braškių įdarą. Į sutrintą atitirpintų braškių tyrę supilkite išbrinkintą temperatūroje iki 40°C želatiną, viską išmaišykite.

4. Formuokite tortą. Šis desertas susideda iš 4 šokoladinio biskvito sluoksnių. Pirmą biskvito sluoksnį aptepkite maskarponės sūrio kremu, ant jo tepkite braškių įdarą, tada dėkite antrąjį biskvito sluoksnį, tepkite ant jo maskarponės sūrio kremą, uždėkite trečiąjį biskvito sluoksnį, ant jo vėl tepkite maskarponės sūrio kremą ir tada ketvirtą biskvito sluoksnį, o jį vėl gražiai aptepkite maskarponės sūrio kremu. Tortą puoškite braškėmis ir šilauogėmis.

Suskleisti
Receptas: Nekeptas juodųjų serbentų putėsių tortas
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 34
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 180.00 g (birių; torto pagrindui)
Riešutų sviestas: 4.00 valg. š. (lazdynų; torto pagrindui)
Citrinų kremas (lemon curd): 1.00 valg. š. (galima keisti riešutų sviestu; torto pagrindui)
Vanduo: 1.00 arbat. š. (galima keisti citrinų sultimis; torto pagrindui)
Serbentai: 400.00 g (juodųjų, putėsiams)
Medus: 4.00 valg. š. (arba daugiau – pagal skonį; putėsiams)
Želatina: 4.00 vnt. (lapeliai arba tiek, kiek reikia susitingdyti 1 l skysčio; putėsiams)
Jogurtas: 400.00 g (natūralaus graikiško; putėsiams)
Grietinėlė: 200.00 ml (plakamosios; putėsiams)
Kaip gaminti

1. Kepimo formos nuimamais kraštais dugną ištieskite kepimo popieriumi. Jei norite lengviau išimti tortą iš formos, galite kepimo popieriumi ištiesti ir formos šonus.

2. Elektriniame maisto kombaine sumalkite sausainius. Dėkite likusius produktus ir išsukite lipnią masę. Jei masė dar nepakankamai lipni, galite įpilti dar vieną arbatinį šaukštelį vandens ar citrinų sulčių.

3. Sausainių masę tolygiai paskirstykite kepimo formoje ir gerai suspauskite. Laikykite šaldytuve, kol prireiks.

4. Serbentus suberkite į puodą ir kaitinkite ant mažos kaitros, kol šiek tiek sukris. Sutrinkite juos į tyrę. Jei norite tolygesnių putėsių, tyrę galite perkošti per tankų sietelį. Į dar šiltą tyrę įmaišykite medų.

5. Dubenėlyje ištirpinkite želatiną 60 ml verdančio vandens ir įmaišykite ją į šiltą juodųjų serbentų tyrę bei palikite šiek tiek atvėsti. Įmaišykite šaltą jogurtą.

6. Šaltame dubenyje standžiai išplakite šaltą grietinėlę. Dėkite ją dalimis į juodųjų serbentų masę ir lengvai pamaišykite. Nepermaišykite!

7. Putėsius supilkite ant torto pagrindo. Tortą palikite sustingti šaldytuve per naktį.

8. Sustingusį tortą išimkite iš formos ir dekoruokite, kaip tik širdis geidžia. Nuotraukose tortas dekoruotas šaltyje džiovintų juodųjų serbentų ir braškių milteliais bei triufeliais. Tortą laikykite šaldytuve ir suvartokite per porą dienų.

Suskleisti
Receptas: Nekeptas gaivus tortas su avietėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 8 val.
3.4 / 111
Receptas
Ingredientai
Datulės: 1.00 puodelis (pagrindui)
Migdolai: 1.00 puodelis (tinka ir graikiniai riešutai - pagrindui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Anakardžių riešutai: 3.00 arbat. š. (mirkytų - įdarui)
Sultys: 1.00 arbat. š. (1/2 - citrinį - įdarui)
Kokosų aliejus:(1/2 tirpinto - įdarui) 1.00 puodelis
Klevų sirupas: 1.00 puodelis (0,5 puodelio - įdarui ir 2 valg. š. - papuošimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 arbat. š. - žievelės - įdarui)
Avietės: 1.00 st. (1,5 - papuošimui)
Ispaninio šalavijo sėklos:(1,5 - Ispaninio šalavijo sėklos) 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Anakardžius patariama mirkyti 3-4 valandas.
  2. Paruoškite įdarą, kad ispaninio šalavijo sėklos išbrinktų. Sutrinkite avietes šakute, suberkite sėklas ir supilkite klevų sirupą – saldumą reguliuokite pagal savo skonį.
  3. Sudėkite į maisto trintuvą datules ir riešutus, skirtus pyrago pagrindui. Juos sumalkite iki vientisos masės, įberkite žiupsnelį druskos. Gauta mase išklokite norimo dydžio indą – patariama naudoti kepimo popierių, kad masė nepriliptų.
  4. Įdarui skirtus produktus sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos, kreminės masės. Ją supilkite ant paruošto pyrago pagrindo iš datulių ir riešutų.
  5. Papuoškite aviečių mase ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.

 

Suskleisti
Receptas: Jogurto tortas su mandarinais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 172
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g (avižiniai)
Sviestas: 120.00 g
Aguonos: 25.00 g (maltos)
Pienas: 80.00 ml
Želatina: 20.00 g (pakelis)
Jogurtas: 250.00 g (natūralus)
Varškė: 400.00 g (liesa)
Cukrus: 100.00 g
Vanilinis cukrus: 32.00 g (2 pakeliai)
Citrinos: 1.00 vnt. (tarkuotos žievelės)
Sultys: 40.00 ml (citrinų)
Grietinėlė: 200.00 ml (plakama)
Mandarinai: 3.00 vnt. (3-4 vnt. be kauliukų)
Džemas: 150.00 g (mandarinų)
Kaip gaminti

1. Sausainius sudėkite į tvirtą polietileninį maišelį ir kočėlu sutrinkite. Išmaišykite su tirpintu sviestu.

2. Sausainių masę sudėkite į kepimo popieriumi išklotą apskritą skardą, tolygiai paskirstykite, suspauskite ir padėkite šaltai.

3. Aguonas įmaišykite į pieną, užvirinkite ir atvėsinkite. Želatiną 10 minučių brinkinkite šaltame vandenyje.

4. Jogurtą, varškę, cukrų, vanilinį cukrų išsukite elektriniu maišikliu.

5. Į varškės masę supilkite aguonas su pienu, suberkite citrinos žieveles ir gerai išmaišykite.

6. Puode įkaitinkite citrinų sultis, supilkite ir ištirpinkite išbrinkusią želatiną (neužvirinkite). Mišinį atsargiai įmaišykite į varškės masę ir padėkite šaltai. Kai pradės stingti, įmaišykite plaktą grietinėlę.

7. Varškės ir jogurto masę sukrėskite ant avižinių sausainių papločio ir 4 valandoms dėkite į šaldytuvą.

8. Mandarinus nulupkite, skersai supjaustykite griežinėliais ir jais gražiai apdėkite sustingusį pyragą.

9. Pakaitintą abrikosų džemą ištrinkite pro sietelį ir atvėsinkite. Apliekite torto viršų.

Pagaminsite per 1 val. neskaičiuojant šaldymo laiko.

 

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

 

Suskleisti
Receptas: Lengvas varškės tortas su aviečių putėsiais
8 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
4.0 / 50
Receptas
Ingredientai
Avižiniai sausainiai: 160.00 g (pagrindui)
Sviestas: 30.00 g (ištirpinto; pagrindui)
Varškė: 500.00 g (sumaltos 3 kartus (naudojau „President“); varškės sluoksniui)
Grietinėlė: 550.00 ml (36 proc. riebumo; 250 ml varškės sluoksniui ir 300 ml putėsių sluoksniui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (dideli; varškės sluoksniui)
Cukrus: 0.75 st. (varškės sluoksniui ir dar 100 g putėsių sluoksniui)
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š. (varškės sluoksniui)
Miltai: 3.00 valg. š. (varškės sluoksniui)
Avietės: 500.00 g (šviežių arba šaldytų; aviečių putėsių sluoksniui)
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (aviečių putėsių sluoksniui)
Želatina: 14.00 g (milteliais (3,5 šaukštelio) arba 4 želatinos lapeliai (šiek tiek daugiau, jei torto nebus galimybės visą laiką laikyti šaltai); putėsių sluoksniui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Torto formą nusegamais kraštais išklokite pergamentiniu popieriumi (tik dugną).

2. Sausainius sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir pulsuojančiais judesiais sutrupinkite iki trupinių. Supilkite tirpintą sviestą ir dar kelis kartus prasukite, kad viskas susimaišytų.

3. Gauta mase išklokite paruoštos kepimo formos dugną, išlyginkite pagrindą ir viską suspauskite prie dugno tolygiai (geriausia kokios nors stiklinės dugnu). Pašaukite į orkaitę ir apkepkite apie 12 min. Kai pagrindas iškeps, orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 150 laipsnių.

4. Paruoškite varškės sluoksnio masę: svarbu, kad visi produktai būtų kambario temperatūros. Sudėkite visus produktus į elektrinio mikserio indą (arba didelį dubenį, jei maišysite rankomis) ir visus ingredientus labai švelniai išmaišykite. Neplakite nei pernelyg energingai, nei pernelyg ilgai – plakant masė prisipildys oro ir kepant iškils, paskui nukris, o mums to nereikia. Mums reikia, kad varškės masė iškepusi būtų kuo lygesnė.

 

5. Supilkite visą paruoštą varškės masę ant apkepto pagrindo ir pašaukite į orkaitę kepti toliau. Kepkite apie 45–55 minutes, arba kol varškės sluoksnis švelniai sutvirtės (patikrinkite švelniai pajudindami torto formą – jei masė skysta, kepkite dar keletą minučių). Iškepus išimkite iš orkaitės ir visiškai atvėsinkite (iki šios dalies tortą geriausia pagaminti iš vakaro).

6. Paruoškite putėsių masę: avietes (jei jos šaldytos, atšildyti nereikia) sudėkite į nedidelį puodą, suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis ir kaitinkite, kol cukrus ištirps. Nuimkite nuo ugnies ir pertrinkite per sietelį, aviečių kauliukus išmeskite.

7. Želatinos miltelius užpilkite keliais šaukštais šalto vandens (tik tiek, kad padengtų visiškai želatiną) ir palikite 10 minučių, kad ji išbrinktų (želatinos lapelius pamerkite į vandenį ir palaukite, kol jie suminkštės). Tada želatiną pakaitinkite labai švelniai (jokiais būdais neužvirinkite, antraip masė gali nesustingti!) ir, kai ji ištirps, supilkite į aviečių masę.

8. Pabaigoje iki standžių putų suplakite grietinėlę ir ją atsargiai įmaišykite į atvėsusią, bet dar nepradėjusią stingti aviečių masę.

9. Putėsius supilkite ant varškės sluoksnio ir gerai atšaldykite šaldytuve bent 2 valandas (arba kol sustings) arba palikite per naktį.

10. Prieš patiekdami papuoškite gyvomis gėlėmis ir/arba uogomis.

Suskleisti
Receptas: Varškės ir braškių tortas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 35
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 180.00 g
Sviestas: 100.00 g
Varškė: 400.00 g (liesa)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 70.00 g (baltasis)
Braškės: 80.00 g (šaldytos)
Želatina: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Sausainius sutrinkite blenderiu iki miltinės masės. Išmaišykite su lydytu sviestu.    

2. Pasiruoškite nedidelią apvalią formą (apie 20cm) ir išklokite sausainius, suformuokite kraštus.    

3. Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių. Kepkite sausainių pagrindą apie 10minučių.   

4. Blenderiu sutrinkite paprastą liesą varškę, kiaušinius ir cukrų. Pilkite ant pagrindo ir kepkite dar kokias 35 minutes.    

5. Kai pyragas atvėsta, ištirpdykite želatiną ir sumaišykite su šaldytomis braškėmis (su cukrumi). Pilkite ant pyrago ir palikite sustingti (dėkite į šaldytuvą).

Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“

 

Suskleisti

Intensyvaus skonio, sodrūs tortai:

Receptas: Tortas „Retro“ su džiovintų slyvų įdaru
12 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
4.5 / 4
Receptas
Ingredientai
Miltai: 220.00 g (70 g 1-am biskvitui ir 150 g 2-am biskvitui)
Cukrus: 130.00 g (80 g 1-am biskvitui ir 50 g 2-am kremui)
Grietinė: 80.00 g (1-am biskvitui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (po kiaušinį kiekvienam biskvitui)
Kakava: 10.00 g (1-am biskvitui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (po 0,5 šaukštelio kiekvienam biskvitui)
Sutirštintas pienas: 200.00 g (saldinto; 2-am biskvitui)
Sviestas: 70.00 g (2-am biskvitui)
Juodasis šokoladas: 250.00 g (kartaus; 1-am kremui)
Grietinėlė: 1200.00 g (800 g 1-am kremui ir 400 g 2-am kremui)
Želatina: 1.50 arbat. š. (1 šaukštelis su kaupu 1-am kremui ir 0,5 šaukštelio 2-am kremui)
Vanduo: 200.00 g (po 100 g abiems kremams)
Maskarponės sūris: 150.00 g (2-am kremui)
Džiovintos slyvos: 300.00 g (įdarui)
Vynas: 60.00 ml (Porto; įdarui)
Kaip gaminti

Iškepkite šokoladinį biskvitą:

1. Kiaušinius kartu su cukrumi išplakite iki standžių putų. Plakant palaipsniui pilkite grietinę.

2. Su miltais sumaišykite kakavą, tešlos kildinimo miltelius ir kitus biskvitui skirtus ingredientus.

3. Masę supilkite į kepimo formas, išlyginkite paviršių ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 10–15 minučių.

Iškepkite biskvitą su kondensuotu pienu:

1. Kiaušinius išplakite iki purumo, juos plakant pilkite sutirštintą pieną, išlydytą sviestą, kepimo miltelius, sumaišytus su persijotais miltais.

2. Paruoštą biskvitą supilkite į formas ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10–15 min.

Paruoškite šokoladinį kremą:

1. Puode užvirkite grietinėlę, užpilkite ant juodojo šokolado ir išmaišykite mentele.

2. Į ištirpusį šokoladą įmaišykite ištirpintą želatiną.

3. Masę atvėsinkite iki 30–35 laipsnių temperatūros ir plakikliu išplakite iki purumo.

Paruoškite maskarponės kremą:

1. Maskarponės sūrį plakite kartu su grietinėle ir cukrumi, kol masė padvigubės. Baigiant plakti, supilkite ištirpintą želatiną ir viską sumaišykite.

 

2. Džiovintas slyvas užpilkite Porto vynu ir palikite mirkti 1 parą.

Formuokite tortą:

1. Pirmąjį biskvito sluoksnį aptepkite šokoladiniu kremu. Ant jo dėkite antrąjį biskvitą ir aptepkite maskarponės kremu.

2. Sudėkite džiovintas, vyne mirkytas, slyvas.

3. Dėkite trečiąjį sluoksnį biskvito, dar kartą pilkite maskarponės sūrio kremą ir gražiai aptepkite juo visą tortą.

Suskleisti
Receptas: Signes Meiranes vaikystės medaus tortas
12 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.9 / 18
Receptas
Ingredientai
Medus: 320.00 g (minkšto; tortui)
Rudasis cukrus: 240.00 g (šviesaus; tortui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (lengvai išplaktų; tortui)
Miltai: 410.00 g (aukščiausios rūšies kvietinių; tortui)
Viso grūdo miltai: 110.00 g (tortui)
Soda: 2.00 arbat. š. (tortui)
Grietinė: 1000.00 ml (25 proc. riebumo; kremui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (arba vanilės ekstrakto; kremui)
Želė: 400.00 g (susmulkintų įvairių spalvų (geltonų, raudonų, žalių) želė saldainių)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.

2. Tortui skirtus ingredientus sumaišykite dubenyje.

3. Ant kepimo popieriaus nupieškite kelis 24 cm skersmens apskritimus – tokie bus biskvitai. Tam, kad būtų lengviau, biskvitus galite kepti tokio skersmens torto formoje, bet taip pat paprastai juos suformuosite tik ant kepimo popieriaus.

4. Vieną dalį tešlos dėkite į popieriuje nupiešto apskritimo centrą. Naudojant šaukštą, panardintą į karštą vandenį, paskirstykite tešlą – suformuokite apskritimą. Jei šiek tiek išlįs už kraštų, juos vėliau nupjausite ir panaudosite tortui puošti skirtiems trupiniams. Gali prireikti šaukštą panardinti karštame vandenyje kelis kartus, kad būtų lengva skirstyti tešlą. Stenkitės išskleisti taip plonai, kaip tik įmanoma: turi išeiti 8–9 biskvitai.

5. Suformavus biskvitą, dėkite skartą per orkaites vidurį ir kepkite 10–13 min., kol biskvitas įgaus šviesiai rusvą spalvą. Jei iš orkaitės ištrauksite greitai, bus sunku jį nuimti nuo popieriaus ir jis neįgaus pilno sodraus skonio. Ištraukę iš orkaitės, biskvitą su visu popieriumi perkelkite ant grotelių atvėsti. Kartokite tą patį su visais biskvito sluoksniais.

6. Pilnai atvėsinkite biskvitus – tai užtruks apie 1,5 val. Tuomet nuimkite popierių, sudėkite vieną ant kito ir apipjaukite kraštus. Likusius biskvito kraštus atidėkite į šalį.

 

Paruoškite kremą:

1. Supilkite pusę grietinės į dubenį, sudėkite vanilinį cukrų ir želė saldainių gabalėlius bei išmaišykite. Palikite pastovėti 30 minučių. Per tą laiką kremas sutirštės ir dėl želė saldainių taps saldesnis.

2. Likusią grietinę plakikliu plakite apie minutę, sudėkite susmulkintus želė saldainius ir išmaišykite.

Formuokite tortą:

1. Dėkite pirmą biskvitą ant tortinės ir tolygiai paskleiskite šiek šiek kremo (įsitikinkite, kad ne per daug kremo dedate per vidurį, kad suformavus tortą, jo vidurys nebūtų išsipūtęs). Dėkite kitą biskvitą ir paskleiskite kremą. Tą patį kartokite, kol sunaudosite visus biskvitus. Viršų ir šonus taip pat padenkite kremu.

2. Naudodami virtuvinį kombainą arba mėsmalę, susmulkinkite likusius biskvito kraštus ir jais padenkite torto viršų ir šonus.

3. Palikite tortą šaldytuve bent 12 val., geriausia – 24 val. Patiekite šaltą.

Suskleisti
Receptas: Tortas su baltojo ir juodojo šokolado putėsiais
12 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.1 / 8
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (4 rudam biskvitui ir 2 baltam biskvitui)
Cukrus: 180.00 g (120 g rudam biskvitui ir 60 g baltam biskvitui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnį rudam ir baltam biskvitams)
Miltai: 120.00 g (80 g rudam biskvitui ir 40 g baltam biskvitui)
Kakava: 30.00 g (rudam biskvitui)
Krakmolas: 10.00 g (baltam biskvitui)
Cukraus sirupas: 2.00 valg. š. (rudo biskvito sulaistymui)
Pienas: 200.00 g (po 100 g juodojo ir baltojo šokolado putėsiams)
Grietinėlė: 600.00 g (po 300 g juodojo ir baltojo šokolado putėsiams; 35 proc. riebumo)
Juodasis šokoladas: 200.00 g (juodojo šokolado putėsiams)
Baltasis šokoladas: 200.00 g (baltojo šokolado putėsiams)
Vanduo: 50.00 ml (po 25 ml juodojo ir baltojo šokolado putėsiams)
Želatina: 10.00 g (po 5 g juodojo ir baltojo šokolado putėsiams)
Pistacijos: 30.00 g (pasmulkintų branduolių; baltojo šokolado putėsiams)
Kaip gaminti

Jums prireiks 26 cm skersmens formos

Iškepkite biskvitus:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C

2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su 80 g cukraus ir 4 šaukštais šilto vandens.

3. Baltymus išplakite iki standžių putų, per kelis kartus supilkite likusį cukrų ir užpilkite ant trynių masės.

4. Ant paruoštos masės viršaus užsijokite miltų ir krakmolo/kakavos mišinį. Viską atsargiai išmaišykite.

5. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi arba ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą ir išlyginkite paviršių.

 

6. Kepkite 25–30 minučių.

7. Atvėsusį rudąjį biskvitą išilgai padalinkite į dvi dalis.

Taip pat iškepkite ir baltąjį biskvitą.

Paruoškite šokolado putėsius:

1. Pieną užvirkite ir užpilkite ant šokolado. Maišydami ištirpinkite.

2. Į šokolado mišinį supilkite išbrinkintą ir ištirpintą želatiną.

3. Išplakite grietinėlę iki standumo, bet neperplakite.

4. Grietinėlę sumaišykite su šokoladine mase.

Tuo pačiu būdu gaminkite ir baltojo šokolado putėsius, tik į baltojo šokolado putėsius įmaišykite smulkintų pistacijų!

Surinkite tortą:

1. Klokite pirmąjį rudąjį biskvitą. Palaistykite biskvitą cukraus sirupu.

2. Biskvitą užklokite juodojo šokolado putėsiais ir išlyginkite.

3. Ant viršaus klokite baltąjį biskvitą ir sulaistykite cukraus sirupu.

4. Biskvitą užklokite baltojo šokolado putėsiais ir išlyginkite.

5. Klokite antrąjį rudojo biskvito sluoksnį, sulaistykite cukraus sirupu.

6. Palikite 4–6 valandoms tortą stingti šaldytuve.

Tortą galite palikti „nuogą“, aplieti šokoladu arba padengti marcipanų mase, kuri tik sustiprins karališką torto skonį.

Suskleisti
Receptas: Nuostabus tortas su kava
12 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.5 / 6
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 300.00 g (250 g biskvitui ir 50 g šokoladiniam glajui)
Miltai: 200.00 g (biskvitui ir dar 3 šaukštai šokoladiniam glajui)
Cukrus: 650.00 g (550 g biskvitui ir 100 g šokoladiniam glajui)
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (biskvitui)
Kakava: 12.00 valg. š. (po 6 šaukštus biskvitui ir šokoladiniam glajui; kuo juodesnės)
Kava: 1.00 puodelis (biskvitui (galite naudoti ir šiek tiek karamelinio sirupo))
Maskarponės sūris: 500.00 g (kremui)
Grietinėlė: 200.00 g (35 proc. riebumo; kremui)
Cukraus pudra: 3.00 valg. š. (kupini; kremui)
Uogienė: 3.00 valg. š. (aviečių)
Pienas: 3.00 valg. š. (šokoladiniam glajui)
Įvairios uogos: 2.00 sauja (papuošimui)
Kaip gaminti

iškepkite biskvitus:

1. Ištirpinkite sviestą, į sviesta supilkite kakavą ir išmaišykite. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltumo, bet neperplakite. Tuomet į kiaušinių masę suberkite miltus, lengvai išmaišykite ir supilkite sviesto ir kakavos masę, viską išmaišykite.

2. Naudokite 24 cm skersmens torto kepimo skardą. Išklokite ją kepimo popieriumi, prispauskite ir supilkite trečdalį tešlos. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10–12 minučių, tuomet išimkite, palikite kelias minutes atvėsti, išimkite biskvitą ir vėl įdėję naujo kepimo popieriaus kepkite antrą ir trečią biskvitus.

pagaminkite kremą:

1. Šaltą grietinėlę išplakite plakikliu iki purumo. Maskarponės sūrį lengvai ištrinkite su cukraus pudra, sudėkite grietinėlę ir išmaišykite, kad išeitų vientisas minkštas kremas.

pagaminkite glajų:

1. Ištirpinkite sviestą, tuomet berkite cukrų, maišykite, kad aptirptų cukrus, tuomet sudėkite kakavą ir miltus, viską maišykite šluotele, pabaigoje supilkite pieną, kad viskas gražiai susijungtų, ir šiek tiek pavirkite, kad sutirštėtų.

 

2. Užplikykite kavos puodelį, įpilkite karamelinio sirupo. Paruošta kava apšlakstykite visus tris biskvitus, leiskite įsigerti, jei reikia, šiek tiek nusausinkite popierinėmis servetėlėmis.

sukonstruokite tortą:

1. Kai turite kremą ir glajų, o biskvitai jau sulaistyti kava, galima juos sutepti kremu. Padalykite kremą maždaug į 3 dalis ir pasilikite šiek tiek torto šonams aptepti. Dėkite pusę kremo ant pirmojo biskvito, gražiai išlyginkite, uždėkite aviečių uogienės ir šaukštu šiek tiek įmaišykite ją į kremą. Uždėkite ant viršaus antrąjį biskvitą, aptepkite jį likusiu kremu bei aviečių uogiene. Tuomet trečiąjį biskvitą uždėkite ant viršaus.

2. Peiliu ar mentele aptepkite torto kraštus likusiu kremu, kad būtų kuo lygesni kraštai. Tuomet užpilkite šokoladiniu glajumi – pilkite ne visą iš karto, o po kelis šaukštus, tepkite link kraštų, kad gražiai nutekėtų.

3. Tortą puoškite šviežiomis uogomis.

Suskleisti
Receptas: Tortas „Napoleonas“
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.7 / 33
Receptas
Ingredientai
Miltai: 850.00 g (600 - tešlai ir 1 st. - kremui)
Druska: 10.00 g (tešlai)
Sviestas: 1.00 kg (500 - tešlai ir 500 - kremui)
Grietinė: 4.00 valg. š. (tešlai)
Cukrus: 1.50 st. (kremui)
Vanilė: 1.00 vnt. (ankštis - kremui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai - kremui)
Pienas: 2.00 st. (2/3 saldaus - kremui)
Kaip gaminti
  1. Paruoškite tešlą. Ant švaraus stalviršio suberkite miltus, sijotus su druska. Uždėkite kambario temperatūros sviestą ir peiliu kapokite iki tol, kol miltai išsimaišys su sviestu.
  2. Tuomet trupinių viduryje padarykite duobutę ir supilkite į ją grietinę. Šonuose esančius miltus užberkite ant grietinės ir kapokite toliau, kol tešla taps vientisa. Išminkykite.
  3. Iš tešlos suformuokite rutulį ir, apdengę maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą nakčiai.
  4. Paruoškite kremą. Puode storu dugnu ištirpinkite sviestą,užvirkite. Tuomet supilkite vieną stiklinę miltų. Įberkite cukrų bei sudėkite vanilės lazdelės sėklas.
  5. Sudėkite cukrų ir pakaitinkite, kol cukrus ištirps.
  6. Kaitinkite ant silpnos ugnies tol, kol cukrus ištirps.
  7. Tuomet supilkite saldų pieną, dar kelias minutes pakaitinkite, kol masė sutirštės, ir tuomet nuėmę nuo ugnies lengvai maišydami atvėsinkite.
  8. Į atvėsusį kremą sudėkite 2 trynius ir maišykite tol, kol kremas taps baltas ir purus.
  9. Kremą dėkite į šaldytuvą 6 valandoms, kad sustingtų.
  10. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių šilumos.
  11. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir padalinkite į 7 lygias dalis, kurias iškočiokite į plonus apskritimus.
  12. Subadykite šakute ir kepkite 10 min orkaitėje kiekvieną.
  13. Išėmus lakštus, apipjaukite juos pagal 24 cm skersmens formą, o iš nepanaudotos tešlos rankomis sutrinkite trupinius.
  14. Lakštus pertepkite kremu.
  15. Suformuoto torto viršų bei šonus taip pat aptepkite kremu ir padenkite trupiniais.
Suskleisti
Receptas: Šokoladinis tortas su varškės įdaru
6 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
4.1 / 59
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g (šokoladinių - pagrindui)
Sviestas: 100.00 g (pagrindui)
Varškė: 300.00 g (minkštos pusriebės - įdarui)
Grietinėlė: 1.00 st. (30 proc. - įdarui)
Juodasis šokoladas: 50.00 g (įdarui)
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Konjakas:(įdarui) 50.00 ml
Želatina: 1.00 valg. š. (įdarui)
Vanilinis cukrus: 10.00 g (įdarui)
Kaip gaminti
  1. Sausainius sutrinkite iki trupinių ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Gauta mase išklokite torto formą.
  2. Šokoladą ištirpdykite karšto vandens vonelėje, suberkite miltelinį ir vanilinį cukrų. Į gautą masę įmaišykite varškę ir gerai ištrinkite iki vientisos masės. Atskirame inde išplakite grietinėlę iki purių putų.
  3. Želatiną išbrinkinkite ir ištirpinkite 4 valg. š. šilto vandens bei supilkite į varškės ir šokolado masę.
  4. Į įdarą taip pat supilkite išplaktą grietinėlę, konjaką ir gerai išmaišykite.
  5. Gautą masę supilkite į torto formą ant jau paruošto pagrindo ir dėkite į šaldytuvą. Galite papuošti šokolado drožlėmis, apelsinų griežinėliais ir įvairiomis uogomis.
Suskleisti
Receptas: Vaflinis tortas
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.8 / 37
Receptas
Ingredientai
Šokoladas: 300.00 g (karšto)
Rududu: 200.00 g
Vafliai: 180.00 g
Varškė: 100.00 g (vanilinio varškės sūrelio)
Jogurtas: 120.00 g (natūralaus)
Migdolai: 1.00 sauja (papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Vaflius sutepkite sluoksniuodami po kelis kartus su rududu, išlydytu ir šiek tiek pavėsintu šokoladu, varške, vėl rududu, jogurtu, šokoladu, rududu ir t.t.
  2. Eiliškumas nėra toks svarbus, tik nevertėtų dėti varškės ir jogurto šalia, nes jie labai minkština vafliukus savo drėgme. (Beje, šiame žingsnyje reikės sunaudoti maždaug pusę šokolado masės).    
  3. Sutepus visus sluoksnius, suslėkite prispausdami su sunkesniu daiktu, gerai valandai.    
  4. Pašildykite likusį karštą šokoladą ir aptepkite juo viršų, kraštus.    
  5. Papuoškite luptais ir smulkintais migdolų riešutais.

Receptas iš tinklaraščio IEVOS RECEPTAI

Suskleisti
Receptas: Raudonojo aksomo tortas
14 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.8 / 57
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 320.00 g (120 - tortui ir 200 - sviesto kremui)
Cukrus: 300.00 g (tortui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tortui)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstraktas - tortui)
Miltai: 250.00 g (tortui)
Kepimo milteliai: 3.00 arbat. š. (tortui)
Kakava: 2.00 valg. š. (miltelių - tortui)
Grietinėlė: 240.00 ml (tortui)
Maistiniai dažai: (raudoni 1 - 1.5 - tortui) 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (0.5 - tortui)
Trešnės: (papuošimui - tortui) 1.00 st.
Miltelinis cukrus: 400.00 g (sviesto kremui)
Pienas: 2.00 valg. š. (sviesto kremui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus. 18-20 cm skersmens skardą ištepkite riebalais ir apibarstykite miltais. Daug laiko Jums sutaupys, jei naudosite tris skardas vienu metu (jei turite).
  2. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, druska, kakavos milteliais. Viską išsijokite keletą kartų.
  3. Atskirame inde sumaišykite grietinėlę su raudonais maistiniais dažais.
  4. Sviestą gerai išmaišykite su cukrumi (iki baltumo) ir po vieną muškite kiaušinius vis gerai išmaišydami masę. Jei masė sluoksniuojasi, įberkite šaukštą paruoštų miltų. Įpilkite vanilės ekstrakto, pusę miltų masės ir pusę raudonos grietinėlės. Gerai išmaišykite. Supilkite likusią raudonos grietinėlės ir miltų masę ir vėl gerai išmaišykite.
  5. Padalinkite tešlą į tris dalis. Kiekvieną dalį krėskite į skardą ir kepkite 15-20 min. Jei turite tris vienodo dydžio skardas, visas tris dalis galėsite kepti vienu metu ir sutaupysite laiko.
  6. Iškepusį biskvitą palikite keletai minučių skardoje atvėsti. Išimkite iš skardos ir leiskite biskvitui galutinai atvėsti. Taip pasielkite su visais biskvitais. Biskvitai turi būti absoliučiai atvėsę prieš tepant sviesto kremą!
  7. Paruoškite sviesto kremą. Gerai ištrinkite sviestą ir laipsniškai po truputėlį berkite cukraus pudrą ir pieną. Viską gerai išmaišykite. Padėkite į šaldytuvą pastovėti 10-15 min., kad kremas apstingtų.
  8. Atvėsusių biskvitų kraštus ir viršų aštriu peiliu apipjaustykite ir suteikite griežtą geometrinę formą. Visi biskvitai turi būti vienodo dydžio.
  9. Dėkite vieną biskvitą į lėkštę ir jo viršų padenkite paruošta kremo mase. Dėkite ant viršaus antrą biskvitą ir vėl jį padenkite sviesto mase. Uždėkite paskutinį biskvitą ant viršaus ir dėkite 15-30 min. į šaldytuvą.
  10. Sustingusį suteptą tortą aptepkite likusia sviesto kremo mase ir papuoškite trešnėmis. Dėkite 15-30 min. į šaldytuvą sustingti ir patiekite. Šis tortas skaniausias būna kitą dieną, kai biskvitas per naktį sugeria visus torto skonius.

Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė  

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką