Salotoms:
- 2 nedidelių cukinijų,
- 1 didelės morkos,
- 1/2 st. pjaustyto raudonojo arba baltagūžio kopūsto,
- 1/2 st. pjaustytų saldžiųjų žirnelių su ankštimis,
- 2 svogūnų su laiškais,
- saujos kalendrų lapelių.
Padažui:
- 1/2 st. migdolų sviesto,
- 2 val. š. avokadų aliejaus,
- 1 val. š. sezamų aliejaus,
- 1 skiltelės česnako,
- 1 arb. š. tarkuoto imbiero,
- Žiupsnelis džiovintų paprika dribsnių,
- 1 citrinos sulčių.
Gaminimas:
Cukinijas ir morką sutarkuokite spiraliniais šiaudeliais. Susmulkinkite svogūnus. Visas daržoves sumaišykite dubenyje.
Atskirame indelyje sumaišykite visus padažo ingredientus. Užpilkite ant daržovių, išmaišykite, papuoškite kalendros lapeliais ir patiekite.
Skanaus!