Dabar populiaru
Publikuota: 2018 lapkričio 9d. 16:13

Traškios bulvės su Parmezano plutele

Keptos bulvės
123RF.com nuotr. / Keptos bulvės

Kodėl tai, kas trašku ir apskrudę, taip skanu? Ech, geriau nesigilinkime, o tiesiog išsikepkime bulvių su traškia Parmezano plutele. Kai ištrauksite iš orkaitės aukso spalvos bulves su Parmezano traškučiais, kąskite atsargiai. Ir kramtykite lėtai, su pasimėgavimu. Hm... Tobulas skonis.

Reikės:

  • 6 vidutinio dydžio bulvių,
  • 2 valg.š. sviesto,
  • 1,3 st. tarkuoto Parmezano sūrio,
  • ½ arb. š. maltų juodųjų pipirų,
  • džiovintų česnako miltelių,
  • mėgstamų džiovintų prieskoninių žolelių,
  • alyvuogių aliejaus bulvėms aptepti,
  • druskos pagal skonį.

Gaminimas:

Bulves gerai nuplaukite ir perpjaukite pusiau, tada kiekvieną puselę – dar į 3 lygias dalis. Gerai nusausinkite popieriniu rankšluoščiu.

Sviestą ištirpinkite nedideliame inde. Kiekvieną bulvės puselę padažykite svieste ir dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Kai visos bulvės bus sviestuotos, apibarstykite jas tarkuotu Parmezanu, česnako milteliais, druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.

Apšlakstykite viršų alyvuogių aliejumi ir dėkite į įkaitintą iki 190 C laipsnių orkaitę ir kepkite 40-50 minučių.

Patiekite su mėgstamu padažu, tinka majonezinis su žolelėmis.

Skanaus!

Primename, kad didelių lietuviškų bulvių tik už 0,22 Eur./ kg galite įsigyti iki lapkričio 11 d. prekybos centruose „Norfa“.

Remiamas turinys
Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Ypatingos

07:48
07:40

Gera keliauti kartu

Sveikata

Būk nesustabdoma

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką