Grietinėlę sriubai pagardinti galite naudoti kokią norite, nors visiškai pakanka ir neriebios. Sviesto keisti aliejumi neverta, nes sriuba praras savo aromatingumą, o česnaką rekomenduojama rinktis būtent džiovintą – jis kur kas švelnesnis ir sriuba bus subtilesnė.
Reikės:
- 150 g špinatų,
- 500 ml vandens,
- 250 ml grietinėlės,
- 350 g bulvių,
- 150 g svogūnų,
- 50 g sviesto,
- 1 pundelio šviežių krapų,
- žiupsnelio džiovinto česnako,
- 0,5 arb. š. druskos,
- žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
- mėgstamų žalumynų.
Gaminimas:
Pirmiausia puode ištirpinkite sviestą. Suberkite į jį susmulkintą svogūną ir pakepinkite iki auksinio geltonumo.
Šalia pakepintų svogūnų suberkite susmulkintas bulves ir pakepinkite 2-3 minutes. Supilkite vandenį ir virkite, kol bulvės suminkštės – tai užtruks 15-20 minučių.
Į išvirusias bulves berkite kruopščiai nuplautus špinatus ir pavirkite dar 5 minutes.
Galiausiai suberkite krapus ir kitus mėgstamus žalumynus, džiovintus česnakus, druską bei pipirus. Pavirkite dar keletą minučių.
Sriubą tiesiog puode sutrinkite iki piurė masės. Pagardinkite grietinėle ir pakaitinkite iki virimo.
Sriuba paruošta! Patiekite ją su baltos duonos skrebučiais. Jeigu norite, galite pagardinti keliais traškios keptos šoninės gabaliukais.
Skanaus!