Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turintiems daugiau kantrybės: 10 kepinių iš mielinės tešlos receptų

Tik skaitant receptą ir pirmąsyk maišant bei minkant tešlą, gali atrodyti, jog su mielinais kepiniais daug vargo. O iš tiesų mielinė tešla visai nėra kaprizinga. Tiesa, porą dalykų ji mėgsta: tai šiluma ir kantrybė. Jei atidžiai seksite receptu ir pademonstruosite deramą rūpestį kylančia tešla, būsite apdovanoti nuostabiu pyragu ar bandelėmis. Tikrai verta dėl to pasistengti!
Mielinės bandelės
Mielinės bandelės / Vida Press nuotr.
Mieliniai rageliai
Receptas: Minkštutėliai mieliniai rageliai su sezamu
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 10 min.
3.6 / 26
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (ir dar šiek tiek pabarstymui)
Pienas: 250.00 ml
Mielės: 20.00 g
Jogurtas: 100.00 ml (natūralaus)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Sviestas: 80.00 g
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Miltus persijokite į didelį dubenį, padarykite juose duobutę, į ją dėkite mieles, pusę reikiamo cukraus kiekio, įpilkite porą šaukštų šilto pieno. Ištrinkite šiuos ingredientus duobutėje iki tyrelės ir švelniai apiberkite miltais. Statykite šiltai ir palaikykite 10 min., kol susidarys kepurėlė. 2. Maždaug pusę kiaušinio (likusią dalį pasilikite) išsukite su likusiu cukrumi. Į dubenį su miltais ir mielėmis pilkite šį mišinį, likusį šiltą pieną, jogurtą, aliejų, įberkite druskos. Užminkykite minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą.

3. Kol minkote tešlą, ant garų ar labai lengvos ugnies išlydykite sviestą. Patikrinkite, kad būtų šiltas, bet ne karštas ir supilkite jį ant jau išminkytos tešlos bei dar kurį laiką paminkykite, kol sviestas susigers – nesibaiminkite, tai tikrai įvyks. Jei tešla labai lipni, galite įberti dar porą šaukštų miltų. 4. Pridenkite dubenį su tešla švariu rankšluostėliu ir padėkite kilti šiltoje vietoje maždaug 40 min.

5. Pakilusią tešlą paminkykite, o tada ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiokite į stačiakampį. Šį stačiakampį supjaustykite į 20 trikampių (kraštinė turėtų būti 12–14 cm ilgio). Vyniokite šiuos trikampius nuo kraštinės link prieš ją esančio kampo, kol suformuosite gražius ragelius.

6. Šiuos ragelius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą ir miltais pabarstytą skardą ir dar pastatykite 20 min. šiltai, kad pakiltų. Galiausiai aptepkite kiekvieną jų atsidėtu išsuktu puse kiaušinio, negailėdami pabarstykite sezamais (jei norite, dalį jų ar visus keiskite kmynais, aguonomis – išsirinkite, kaip jums skaniau). 7. Kepkite ragelius iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 15–20 min., kol taps auksiškai rudos spalvos. Atvėsinkite ir gardžiuokitės – be jokių priedų ar su sūriu, sviestu, mėgstamu džemu.

Suskleisti
Bandelės su obuoliais ir šokoladu
Receptas: Mielinės susuktos bandelės su obuoliais ir šokoladu
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.7 / 28
Receptas
Ingredientai
Miltai: 400.00 g (tešlai)
Cukrus: 40.00 g (tešlai)
Mielės: 20.00 g (šviežių; tešlai)
Sviestas: 70.00 g (50 g tešlai ir 20 g įdarui, išlydyto)
Pienas: 150.00 ml (tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kambario temperatūros; tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (didelis; tešlai)
Obuoliai: 4.00 vnt. (dideli; įdarui)
Juodasis šokoladas: 150.00 g (įdarui; galite keisti razinomis)
Rudasis cukrus: 40.00 g (įdarui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Miltus persijokite į didelį dubenį, įberkite druską, išmaišykite, tada suformuokite duobutę, į ją sutrupinkite mieles, užberkite 1 šaukštelį cukraus, įpilkite šlakelį šilto pieno ir ištrinkite iki skystos košelės. Užberkite šią košelę trupučiu miltų, pridenkite dubenį švariu rankšluosčiu ir padėkite šiltai 15-ai minučių, kad mielės „pabustų“ – miltų viduryje susidarys „kalnelis“.

2. Į dubenį su miltais ir „pabudusiomis“ mielėmis supilkite iki kūno temperatūros pašildytą pieną ir su likusiu cukrumi šiek tiek paplaktus kiaušinius. Iš pradžių maišykite, o tada imkite dubenyje minkyti tešlą.

3. Kai tešla bus beveik išminkyta, supilkite lydytą sviestą ir toliau minkykite, kol sviestas bus visai įminkytas, o tešla taps vientisa ir tampri.

4. Dubenį su tešla vėl pridenkite rankšluosčiu ir padėkite šiltai valandai – tegul pakyla.

5. Tešlai baigiant kilti, nuplaukite, nulupkite ir kubeliais supjaustykite obuolius. Jei naudojate ne šokoladą, bet razinas, jas nuplaukite ir kiek įmanoma geriau nusausinkite.

6. Pakilusią tešlą gerai perminkykite, o tada ant lygaus paviršiaus iškočiokite stačiakampį.

7. Stačiakampį aptepkite lydytu sviestu, o tada tolygiai suberkite obuolių kubelius, šokolado lašelius (ar razinas), pabarstykite cinamonu bei cukrumi.

8. Pradėdami nuo ilgesniosios kraštinės, iš tešlos bei įdaro vyniokite ritinį, pernelyg nespauskite, kad įdaras ir sviestas neimtų trykšti per kraštus.

9. Gautą ritinį pjaustykite 2–3 cm storio riekelėmis ir dėkite jas vieną prie kitos (palikdami šiek tiek vietos, nes jos pūsis) į kepimo popieriumi išklotą skardą.

10. Palikite skardą su paruoštomis bandelėmis 30 min. šiltoje vietoje, kad pakiltų. O tuo metu įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

11. Kai orkaitė įkais, dėkite į ją skardą su pakilusiomis bandelėmis ir kepkite 25–30 min., arba kol bandelės išsipūs, o viršus taps auksiškai geltonas.

Leiskite šiek tiek pravėsti ir mėgaukitės!

Suskleisti
Saldi estiška mielinė pynė „Estonian Kringel“
Receptas: Saldi estiška mielinė pynė „Estonian Kringel“
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.5 / 6
Receptas
Ingredientai
Mielės: 11.00 g (sausos)
Vanduo: 60.00 ml (šiltas)
Cukrus: 250.00 g
Sviestas: 175.00 g (tirpintas)
Pienas: 180.00 ml (šiltas)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 lengvai išplaktas kiaušinis ir 1 trynys)
Kardamonas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 560.00 g (560–630 g)
Razinos: 100.00 g (1/2 puodelio tamsių arba aukso spalvos razinų (nebūtinai))
Cinamonas: 21.00 g
Migdolai: 50.00 g (1/4 puodelio migdolų plokštelių (nebūtinai)
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š. (nebūtinai)
Kaip gaminti

1. Nedideliame dubenėlyje ištirpinkite mieles šiltame vandenyje. Įmaišykite pusę šaukšto cukraus ir uždenkite švariu rankšluostėliu. Šiltai palaikykite apie 10 min., kol paviršiuje susidarys burbuliukai, o pačios masės tūris padvigubės.

2. Tuo metu dideliame dubenyje gerai sumaišykite tirpintą sviestą, pieną, cukrų, lengvai suplaktą kiaušinį, kardamoną ir druską. Supilkite paruoštą padvigubėjusią mielių masę ir dar sykį gerai viską sumaišykite.

3. Suberkite miltus į masę. Berkite po vieną puodelį, po kiekvieno gerai pamaišydama mediniu šaukštu. Jei miltus bersite palaipsniui, iškepusi pynė bus minkšta ir puri. Kai tešlą bus per sunku maišyti šaukštu, minkykite ją rankomis. Galiausiai suberkite razinas, jeigu jas naudojate, ir minkykite rankomis dar apie 10 min., kol tešla bus nelipni, vientisa ir elastinga. Jei ji vis tiek limpa prie rankų, įberkite dar šiek tiek miltų. Iš išminkytos tešlos suformuokite rutulį.

4. Didelį dubenį ištepkite sviestu. Įdėkite į jį išminkytą tešlos rutulį ir kelis kartus apsukite, kad pasidengtų sviestu nuo dubens sienelių. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą. Palaikykite 1–2 valandas, kol tešla pakils – jos tūris turėtų padvigubėti. Praėjus numatytam laikui ir tešlai pakilus, ją dar šiek tiek paminkykite. Tuomet vėl uždenkite dubenį su tešla rankšluostėliu ir palikite pastovėti bei pakilti dar valandai.

5. Išimkite tešlą iš dubens ir perkelkite ant miltais pabarstyto švaraus lygaus paviršiaus. Iškočiokite tešlą plonai į kuo taisyklingesnę stačiakampio formą. Tolygiai aptepkite iškočiotą tešlą tirpintu sviestu. Apibarstykite cukraus ir cinamono mišiniu. Tuomet, pradėdami nuo ilgesniojo tešlos stačiakampio krašto, suvyniokite ją į ritinį (virvę). Tešlos ritinį labai aštriu peiliu išilgai perpjaukite į dvi arba tris dalis. Jei tešlą perpjovėte į dvi dalis, jas susukite vieną su kita; jei į tris dalis – supinkite iš jų kasą. Supintą ritinį sulenkite į kuo taisyklingesnį apskritimą. Jungimo vietą stenkitės paslėpti kepinio apačioje.

6. Perkelkite susuktą pynę į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Uždenkite rankšluostėliu ir palikite pakilti dar valandai.

7. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Nedideliame dubenėlyje suplakite kiaušinio trynį ir 1 valg. š. pieno. Aptepkite šiuo mišiniu pakilusią pynę ir apibarstykite migdolų griežnėliais (jeigu jas naudojate).

8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 min. arba tol, kol pynė taps gražios aukso spalvos. Išjunkite orkaitę ir iš karto uždenkite pynę rankšluostėliu. Palikite vėsti kepimo skardoje apie 10 min., paskui perkelkite ant grotelių, kad pynės apačia netaptų suzmekusi. Visiškai atvėsinkite.

9. Prieš patiekdami, perkelkite pynę į didelę lėkštę ar ant padėklo. Jei norite, apibarstykite milteliniu cukrumi ir supjaustykite riekelėmis.

 

Estišką pynę kepė ir aprašė Asta Černė

Plačiau skaitykite: PASAULIO SKONIAI: estiška mielinė pynė

Suskleisti
Mielinės bandelės
Receptas: Mielinės bandelės
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.2 / 157
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g
Pienas: 250.00 ml
Mielės: 20.00 g (šviežios)
Sviestas: 50.00 g
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Mieles ištrinkite su šaukšteliu cukraus, įmaišykite pašildytą pieną ir palaikykite šiltoje vietoje 20 minučių.
  2. Kai mielės pakils, į masę įmaišykite plaktą kiaušinį, suberkite persijotus miltus ir druską, ištirpintą sviestą, užminkykite tešlą ir palikite kilti, kol ji padvigubės.
  3. Tada tešlą dar kartą išminkykite ir padalykite į  vidutinio dydžio rutuliukus, iš kurių formuosite bandeles.
  4. Bandeles galite kepti be įdaro arba įdaryti pasirinktu vienu ar keliais įdarais – vienos galbūt bus pusryčiams, kitos – vakarienei.
  5. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 minutes. 

PASIŪLYMAI BANDELIŲ ĮDARAMS:

Suskleisti
Mielinės tešlos bandelės su riešutų įdaru
Receptas: Mielinės tešlos bandelės su riešutų įdaru
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.2 / 25
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (tešlai)
Sviestas: 100.00 g (tešlai)
Cukrus: 220.00 g (100g - tešlai ir 4 valg. š. - įdarui)
Pienas: 300.00 ml (tešlai)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (1 - tešlai ir 2 baltymai - įdarui, bei kiaušinio plakinio - bandelėms aptepti)
Mielės: 25.00 g (šviežių - tešlai)
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š. (tešlai ir 1 arbat. š. - įdarui)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Riešutai: 1.00 st. (įvairių, kapotų - įdarui)
Kaip gaminti

Mielinei tešlai:

  1. Pieną užvirinkite ir atvėsinkite iki kūno temperatūros. Mieles moliniame dubenėlyje sutrupinkite, užpilkite 2 šaukštais pieno ir žiupsniu cukraus, palaukite, kol suputos.
  2. Miltus persijokite per sietelį, suberkite druską ir cukrų, vanilinį cukrų.
  3. Viską gerai išmaišykite, viduje padarykite duobutę ir į ją supilkite mieles.
  4. Įmuškite kiaušinį, supilkite likusį pieną, viską gerai išmaišykite. Supilkite ištirpdytą sviestą ir 50 min. palaikykite šiltai, kad tešla pakiltų.
  5. Dar kartą ją išminkykite ir iškočiokite norimo storio lakštą.

Bandelių įdarui:

  1. Kiaušinių baltymus su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakite šluotele arba elektriniu plakikliu.
  2. Kruopščiai sumaišykite juos su sausoje keptuvėje kepintais riešutais.
  3.  Iškočiotą vidutinio storumo tešlos lakštą tolygiai patepkite paruoštu riešutų ir baltymų mišiniu.
  4.  Tešlos lakštą ant miltais pabarstyto stalo susukite į ritinį, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais.
  5.  Tešlos ir riešutų suktinukus aptepkite kiaušinio plakiniu, dėkite į miltais pabarstytą kepimo formą ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

 

Suskleisti
Pyragas su slyvomis
Receptas: Mielinis slyvų pyragas su riešutais
10 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.8 / 23
Receptas
Ingredientai
Miltai: 560.00 g (380 g tešlai ir 180 g trupiniams)
Pienas: 180.00 ml (tešlai)
Mielės: 40.00 g (tešlai)
Cukrus: 6.00 valg. š. (2 šaukštai tešlai ir 4 šaukštai trupiniams)
Sviestas: 180.00 g (80 g tešlai ir 100 g šalto trupiniams)
Lazdynų riešutai: 70.00 g (tešlai pabarstyti)
Slyvos: 1.00 kg (kietesnių prinokusių; slyvų sluoksniui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (slyvų sluoksniui)
Rudasis cukrus: 4.00 valg. š. (slyvų sluoksniui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (trupiniams)
Migdolai: 50.00 g (tinka ir migdolų riekelės ar skiltelės; trupiniams)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pagaminkite mielinę tešlą. Į didelį dubenį persijokite miltus, padarykite centre duobutę, į ją sudėkite mieles, berkite šaukštelį cukraus ir porą šaukštų šilto pieno, ištrinkite mieles, cukrų, pieną iki skystos tyrelės, o tuomet užberkite trupučiu miltų. Statykite dubenį į šiltą vietą 15-ai minučių – viduryje turi susidaryti kauburėlis (t.y. mielės „pabus“).

2. Į dubenį su miltais ir „pabudusiomis“ mielėmis supilkite likusį šiltą pieną, išmaišytą su likusiu cukrumi bei tešlai skirtą išlydytą sviestą (nekarštą!). Viską sumaišykite, o tuomet pradėkite minkyti. Turite išminkyti elastingą ne pernelyg kietą tešlą (papildomų miltų geriau neberti). Uždenkite dubenį su išminkyta tešla švariu rankšluosčiu ir padėkite šiltai maždaug 40–50 min., tegul tešla pakyla.

3. Slyvas nuplaukite, supjaustykite ketvirčiais išimdami kauliukus. Keturkampę (maždaug 20x25) ar ovalią kepimo skardą aukštesniais kraštais pabarstykite miltais.

4. Kai mielinė tešla pakils, darsyk gerai ją perminkykite ir iškočiokite iki 1 cm storio „blyno“ – stačiakampio ar ovalaus, priklausomai nuo to, kokią kepimo skardą naudosite. Išklokite tešla skardą suformuodami neaukštus kraštelius.

5. Mielinės tešlos pagrindą pabarstykite kapotais lazdyno riešutais, o tada klokite slyvų ketvirčius, kad padengtų visą tešlą, išskyrus kraštelius. Pabarstykite slyvų sluoksniui skirtu ruduoju cukrumi ir cinamonu.

6. Pagaminkite viršui skirtus saldžius trupinius. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir cukrų. Tuomet suberkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą ir greitai pirštų galais sutrinkite sviestą su miltais – turite gauti riebius rupius trupinius. Dirbkite greitai, kol sviestas neišskydo ir vietoje trupinių negavote tešlos.

7. Gautus trupinius tolygiai užberkite ant slyvų, o viršų dar pabarstykite kapotais migdolais (ar migdolų plokštelėmis).

8. Dėkite pyragą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę (kaitinimas iš viršaus bei apačios, be ventiliatoriaus funkcijos) ir kepkite 40 min.

9. Atvėsinkite ir skanaukite. Šis pyragas išlieka skanus dvi dienas.

Suskleisti
Mielinis pyragas su obuoliais
Receptas: Mielinis pyragas su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 10 min.
3.7 / 15
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (3 kiaušinio tryniai - tešlai ir vienas kiaušinis patepimui)
Miltai: 500.00 g (tešlai)
Pienas: 250.00 ml (tešlai)
Mielės: 30.00 g (tešlai)
Cukrus: 220.00 g (120 g - tešlai ir 2 valg. š. - įdarui)
Margarinas: 120.00 g (tešlai)
Druska: 3.00 g (tešlai)
Citrinos: 1.00 vnt. (tarkuotų žievelių - tešlai ir puse arbat. š. žievelių - įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Obuoliai: 2.00 vnt. (dideli - įdarui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusė arbat. š. tarkuotų žievelių - įdarui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Razinos: 1.00 sauja (mirkytos - įdarui)
Kaip gaminti

1. Į dubenį išsijokite miltus, viduryje padarykite duobutę.

2. Pieną pašildykite iki maždaug 35 laipsnių, įtrupinkite mieles, įberkite šaukštelį cukraus ir išmaišykite. Mišinį supilkite į duobutę miltuose ir maišykite su kraštuose esančiais miltais, kol tešla pasidarys grietinės tirštumo. Apiberkite šonuose likusiais miltais ir palikite 15–20 minučių kilti.

3. Kiaušinių trynius išsukite su likusiu cukrumi, sudėkite supjaustytą margariną ir išmaišykite.

4. Mišinį supilkite ant pakilusių mielių, pabarstykite druska ir užminkykite tešlą. Baigiant minkyti suberkite citrinos ar apelsino žieveles, pabarstykite vaniliniu cukrumi.

5. Tešlą sudėkite į didesnį dubenį, uždenkite ir palikite kilti 1–2 valandas.

6. Obuolius nulupkite, perpjaukite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Ant obuolių pabarstykite apelsinų ir citrinų žievelių, cukraus, cinamono ir atsargiai išmaišykite.

7. Mielinę tešlą plonai iškočiokite, įstrižai įpjaukite lakšto kraštus. Jo viduryje eilute sudėkite obuolių skilteles, ant viršaus užbarstykite razinų.

8. Obuolių eilutę kryžiuojant apklokite tešlos lakšto kraštų juostelėmis. Pyragą atsargiai įdėkite į miltais pabarstytą formą, aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 30–45 minutes.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Suskleisti
Mielinis moliūgų pyragas
Receptas: Mielinis moliūgų pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
4.2 / 20
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 250.00 g (minkštimo)
Miltai: 3.00 st.
Cukrus: 100.00 g
Pienas: 100.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tryniai)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Razinos: 2.00 valg. š.
Migdolai: 2.00 valg. š. (drožlių)
Mielės: 30.00 g
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Nedideliais gabaliukais supjaustytą moliūgų minkštimą užpilkite puse stiklinės vandens ir ant mažos ugnies patroškinkite 30 min. Ataušusią masę sutrinkite plakikliu.

2. Mieles užpilkite šiltu pienu, įdėkite šaukštelį cukraus, šaukštą miltų ir pastatykite šiltoje vietoje, kad pakiltų.

3. Likusius miltus sumaišykite su cukrumi, supilkite mieles, sudėkite moliūgų košę ir išmaišykite. Maišydami įdėkite du trynius, supilkite ištirpintą sviestą, suberkite vanilinį cukrų, razinas, migdolus. Tešlą minkykite, kol nebelips prie rankų. Uždenkite rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje.

4. Pakilusią tešlą sudėkite į skardą, viršų aptepkite su šaukštu vandens išplaktu tryniu ir 190ºC karštumo orkaitėje kepkite 1 val.

Suskleisti
Mielinės bandelės su dešrelėmis
Receptas: Mielinės bandelės su dešrelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 113
Receptas
Ingredientai
Pienas: 200.00 ml
Cukrus: 2.00 valg. š.
Mielės: 1.00 vnt. (1 pakelis sausų mielių - 7 arba 11 g pakuotė)
Sviestas: 200.00 g (minkštas)
Druska: 5.00 g (1/2 arbat. š.)
Miltai: 500.00 g
Pieniškos derelės: 17.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (plaktas)
Kaip gaminti

1. Pieną pašildykite iki kambario temperatūros. Suberkite cukrų, mieles ir šluotele išplakite, kol cukrus ir mielės ištirps.

2. Dubenėlį uždenkite rankšluostėliu ir padėkite šiltai 10-15 minučių, kol iš mielių paviršiuje susidarys „kepurėlė“ (tai būtina!).

3. Į didelį dubenį persijokite miltus, sumaišykite su druska.

4. Į miltų mišinį sudėkite kubeliais pjaustytą minkštą sviestą (atšildykite jį natūraliai, tiesiog iš anksčiau išėmę iš šaldytuvo, nenaudokite mikrobangų krosnelės).

5. Tarp pirštų trinkite miltus su sviestu tol, kol susidarys trupinėliais.

6. Supilkite pieną su mielėmis (nepamirškite, kad turi būti susidarius mielių „kepurėlė“).

7. Išmaišykite ir pradėkite minkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta, tačiau ne skysta. Jei ji per skysta, įberkite dar truputį miltų.

8. Reikiamos konsistencijos tešlą minkykite 3 minutes, tuomet dėkite į švarų dubenį, uždenkite rankšluostėliu ir dėkite į šaldytuvą. Laikykite šaldytuve 30 minučių.

9. Išėmę tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite. Supjaustykite tešlą ilgomis juostelėmis.

10. Kiekvieną dešrelę apsukite tešlos juostele.

11. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotas skardas. Aptepkite plaktu kiaušiniu.

12. Kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol bandelės taps auksinės spalvos.

Receptas iš tinklaraščio „Saulėta virtuvė“

Suskleisti
Mielinės bandelės su faršo ir kiaušinių įdaru
Receptas: Mielinės bandelės su faršo ir kiaušinių įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 10 min.
3.9 / 38
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (trynys - tešlai ir 3 kietai virti - įdarui, 1 - aptepimui)
Sviestas: 100.00 g (tešlai)
Pienas: 1.00 st. (tešlai)
Mielės: 30.00 g (tešlai)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Miltai: 500.00 g (tešlai)
Faršas: 400.00 g (kiaulienos - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis arba 2 maži - įdarui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - įdarui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (smulkinti, pagal skonį - įdarui)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Sviestą ištirpinkite. Pieną šiek tiek pašildykite, sumaišykite su trintomis mielėmis, cukrumi ir leiskite pakilti. Į didesnį dubenį suberkite miltus, padarykite duobutę ir supilkite pakilusias mieles, įmuškite kiaušinio trynį, įberkite žiupsnelį druskos, supilkite sviestą ir užminkykite tešlą. Tešlą uždenkite lininiu ar drobiniu rankšluosčiu ir leiskite pastovėti 30–40 minučių, kad pakiltų.Tešlą perminkykite ir vėl uždenkite, kad pakiltų.

2. Keptuvėje apkepinkite smulkintus svogūnus, tuomet sudėkite faršą, paskaninkite prieskoniais ir nuolat maišydami iškepkite. Į pravėsusią masę sudėkite kubeliais pjaustytus kiaušinius ir gerai išmaišykite.

3. Iš tešlos formuokite nedideles bandeles, į vidų įdėkite faršo. Bandeles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir leiskite 15–20 minučių pakilti. Tada aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite sezamų sėklomis. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20–30 minučių, kol gražiai parus.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius