Dabar populiaru
Publikuota: 2017 vasario 16d. 12:30

Užkandis, kuriam sunku atsispirti: kepinti migdolai. 5 puikūs receptai

Kepinti migdolai
Vida Press nuotr. / Kepinti migdolai

Vasario 16-oji – Lietuvai svarbi šventė, tačiau tądien maisto pasaulyje minima dar ir Migdolų diena. Šie daugelio mėgstami riešutai populiarūs konditerijoje, mielai kramsnojami kaip užkandis, o šis gali būti yptingas, jei skirsite keliolika minučių ir paskrudinsite migdolus, pagardinę mėgstamais priedais. Būtinai išbandykite (ir negalėsite sustoti)!

Riešutai: Kepinkite neskaldytus ir nenuluptus migdolus, idealu, jei jie nebus labai skirtingo dydžio – tai leis tolygiai juos paskrudinti.

Apie skrudinimą: Nors rasite receptų, kuriuose siūloma riešutus kepinti keptuvėje, paprastai tolygiau jie paskrunda orkaitėje. Tad mūsų siūlomi receptai pritaikyti būtent jai. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C ir dėkite į ją skardą su ant kepimo popieriaus tolygiai vienu sluoksniu paskleistais riešutais, apvoliotais pasirinktuose prieduose (jų variacijos – žemiau). Riešutai paskrus per 15-20 min, tik labai svarbu juos porąsyk pavartyti ir nuolat stebėti. Tiesa, tais atvejais, kai prieš kepimą migdolus reikės apvolioti kiaušinio baltyme, kepimo laikas gali būti kiek ilgesnis, o pagrindinis požymis, jog riešutai iškepę: luobelė, kuri padengs riešutą, turi būti traški, sausa, tačiau neapdegusi.

Su riebalais ar be jų? Vieniems patinka kuo sausesni riešutai, tokiu atveju jie neapvoliojami jokiuose riebaliose, kiti teikia pirmenybę sotesniam užkandžiui, kai migdolai pirmiausia apvoliojami svieste ar aliejuje, tuomet kiek pakepinami, vėl apvoliojami prieskoniuose ir baigiami kepinti. Išbandykite ir nuspręskite, kuris būdas jums labiau patinka.

Vida Press nuotr./Kepinti migdolai
Vida Press nuotr.

Su kiaušinio baltymu ar be jo? Dalis receptų, ypač, kai naudojami stambesni priedai, pavyzdžiui, stambiau kapoti prieskoniai, sūris, sezamai siūlo migdolus pirmiausia apvolioti lengvai išplaktame kiaušininio baltyme. Jokio papildomo skonio jis nesuteiks, tačiau bus lyg savotiški „klijai“, kurie padės prieskoniams prilipti prie riešuto.

Laikymas: Pakepinti migdolai orui pralaidžiame inde gali būti laikomi 3-4 dienas, tik svarbu į indą juos pilti jau atvėsusius.

Migdolai su cinamonu

Ingredientai:

  • 300 g migdolų;
  • 1 kiaušinio baltymas;
  • 1 valg. šaukšt. šalto vandens;
  • 3-4 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1/2 arbat. šaukšt. malto cinamono;
  • 1/4 arbat. šaukšt. druskos.

Gaminimas:

Dideliame dubenyje paplakite kiaušinio baltymą ir vandenį, suberkite į gautą plakinį migdolus ir gerai apvoliokite. Sumaišykite visus sausuosius priedus ir berkite ant riešutų bei darsyk gerai išmaišykite, kad tolygiai pasidengtų. Berkite į skardą, šią kiškite į įkaitintą orkaitę ir pamaišydai kepinkite, kol migdolai bus pasidengę sausa traškia auksiška plutele – 15-20 min.

Migdolai su medumi ir sezamu

  • 300 g migdolų;
  • 3 valg. šaukšt. skysto medaus;
  • 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
  • 2 valg. šaukšt. sezamų sėklų.

Gaminimas:

Berkite migdolus į kepimo popieriumi išklotą skardą, dėkite į įkaitintą orkaitę ir pakepinkite apie 10 min., porąsyk pamaišydami. Išimkite skardą iš orkaitės, pilkite migdolus į dubenį ir liekite ant jų medų, o tada labai gerai išmaišykite, kad šis tolygiai riešutus padengtų. Tada suberkite druską ir grąžinkite riešutus į skardą bei kepkite dar 4-5 min.

Atskiroje keptuvėje kruopščiai maišydami paskrudinkite sezamų sėklas iki auksinės spalvos. Kai medumi apvolioti migdolai iškeps, ištraukite juos iš orkaitės ir, kol dar kiek lipnūs, apibarstykite sezamų sėklomis bei išmaišykite.

Vida Press nuotr./Kepinti migdolai
Vida Press nuotr.

Migdolai su druska ir paprika

Ingredientai:

  • 300 g migdolų;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos (ideliai tinka druskos dribsniai);
  • 1 arbat. šaukšt. maltos džiovintos raudonosios paprikos (išbandykite ir rūkytą papriką).
  • 1 valg. šaukš. sviesto.

Gaminimas:

Ištirpinkite sviestą ir pilkite į dubenį su migdolais, labai gerai rankomis išmaišykite, kad riešutai vienodai pasidengtų. Pilkite migdolus į skardą ir pakepinkite apie 10 min. Išimkite skardą iš orkaitės, suberkite druską, papriką, vėl labai gerai išmaišykite, sulyginkite ir kiškite į orkaitę dar 4-5 min.

Vida Press nuotr./Kepinti migdolai
Vida Press nuotr.

Pikantiški migdolai su česnakais ir rozmarinais

Ingredientai:

  • 300 g migdolų;
  • 1 valg. šaukš. sviesto;
  • 2 išspaustos skiltelės česnako;
  • 2 dideli žiupsniai kapoto šviežio rozmarino;
  • žiupsnelis malto čili pipiro;
  • 1/2 arbat. šaukšt. druskos.

Gaminimas:

Ištirpinkite sviestą ir pilkite į dubenį su migdolais, labai gerai rankomis išmaišykite, kad riešutai vienodai pasidengtų. Pilkite migdolus į skardą ir pakepinkite apie 10 min. Išimkite skardą iš orkaitės, berkite česnaką, rozmarinus, druską, čili pipirus ir labai gerai išmaišykite bei išlyginkite. Vėl dėkite į orkaitę 4-5 min. Taip paruošti migdolai gali tapti puikiu priedu šviežių žalumynų salotoms.

Migdolai su parmezano sūriu

Ingredientai:

  • 300 g migdolų;
  • 1 kiaušinio baltymas;
  • 1 valg. šaukšt. šalto vandens;
  • žiupsnelis džiovintų bazilikų;
  • žiupsnelis džiovintų raudonėlių;
  • 70-80 g smulkiai tarkuoto Parmezano sūrio;
  • 1 sutrinta česnako skiltelė;
  • 1/4 arbat. šaukšt. druskos.
  • 1/4 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1/2 arbat. šaukšt. malto cinamono.

Gaminimas:

Dideliame dubenyje paplakite kiaušinio baltymą ir vandenį, suberkite į gautą plakinį migdolus ir gerai apvoliokite. Atskirame dubenėlyje sumaišykite sūrį ir prieskonius, česnaką, tada pilkite šį mišinį ant migdolų, labai gerai išmaišykite ir berkite riešutus į skardą. Kepkite labai atidžiai stebėdami, nes sūriu apvolioti riešutai skuba greitai suskrusti.

Temos: 2 Riešutai Maistas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera

Video

01:21
06:02
33:22

Dabar tu gali

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką