Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Užkandžiai futbolo varžyboms: išskirtinių receptų rinkinys

Futbolas neatsiejamas nuo gardžių užkandžių
Fotolia nuotr. / Futbolas neatsiejamas nuo gardžių užkandžių
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Futbolo čempionatas tik įsibėgėja, tačiau jau pateikė itin netikėtų staigmenų. O juk žiūrėti tiek įkarščio, kovos dvasios ir įdomybių pateikiančias varžybas idealu, kai ant stalo matome skaniausių užkandžių...

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Mielos moterys, net jeigu nemėgstate futbolo, paspoksoti į dailius futbolininkus greičiausiai neatsisakysite, ar ne? Vadinasi, ir jums prireiks atsigaivinti... Skanaus, aistruoliai! 

Receptas: Itališka užkandėlė su marinuotomis alyvuogėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
1.5 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 2.00 vnt. (kelios riekelės mėgstamos itališkos)
Alyvuogės: 2.00 vnt. (po indelį juodųjų ir žaliųjų alyvuogių be kauliukų)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st.
Medus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštelis nutarkuotų žievelių ir šaukštas citrinų sulčių)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Alyvuoges nuvarvinkite ir sumeskite į gilų, sandariai užsukamą indą.

2. Česnakus susmulkinkite, sumaišykite su aliejumi, medumi, citrinų sultimis ir žievelėmis, visais recepte nurodytais prieskoniais.

3. Gerai išmaišytu marinatu užpilkite alyvuoges ir bent parą palaikykite.

4. Valgykite su mėgstama itališka duona.

Receptas: Ypatingieji traškučiai
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kviečių dribsniai 2.00 st.
Ryžių dribsniai 2.00 st.
Kukurūzų dribsniai 2.00 st.
Avižiniai dribsniai: 2.00 st.
Kokosų drožlės: 2.00 st.
Migdolai: 1.00 st. (migdolų drožlių)
Lazdynų riešutai: 1.00 st.
Džiovintų uogų (spanguolių, braškių, vyšnių) 1.00 st.
Sviestas: 100.00 g (tirpinto)
Medus: 1.00 st. (skysto)
Kaip gaminti

1. Visų rūšių dribsnius, džiovintas uogas ir riešutus sumaišykite viename dideliame dubenyje.

2. Sviestą išlydykite ir sumaišykite su medumi (kietą, susicukravusį medų prieš tai galima pakaitinti karšto vandens vonelėje).

3. Dvi dideles kepimo skardas išklokite aliuminio folija, patepkite aliejumi ir suberkite dribsnių bei riešutų mišinį. Išlyginkite paviršių, apšlakstykite sviesto bei medaus mišiniu ir 170ºC karštumo orkaitėje kepkite 30–35 min. (kepinys gatavas, kai kokosų drožlės būna parudavusios).

4. Iš orkaitės ištrauktą kepinį ataušinkite skardose, paskui sulaužykite stambokais gabaliukais ir sudėkite į didelę skaidraus stiklo vazą.

Receptas: Avokadų grūstienė („Guacamole“) su kukurūzų traškučiais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 22
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kukurūzų traškučiai; pakelis 1.00 vnt.
Avokadai: 3.00 vnt. (sunokusių)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės žaliosios citrinos sulčių)
Svogūnai: 1.00 vnt. (pusė)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Meksikietiškas pomidorų padažas 125.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (maltos)
Kaip gaminti

Guacamole – prieskoniais pagardinta avokadų minkštimo tyrė Meksikoje vartojama kaip mirkalas, įdaras arba padažas prie mėsos, paukštienos patiekalų.

1. Nulupkite avokadus, perpjaukite perpus, išimkite kaulus, išskobkite minkštimą ir sudrėbkite į dubenį. Kuo greičiau įmaišykite žaliosios citrinos sulčių, antraip avokadų tyrė patamsės.

2. Minkštimą sugrūskite bulvių grūstuvu arba elektriniu plakikliu. Pasūdykite, suberkite prieskonius, sudėkite tarkuotą česnaką ir smulkiai pjaustytą svogūną, supilkite pomidorų padažą. Gerai išmaišykite, kad masė taptų vientisa.

3. Guacamole padažą sukrėskite į dubenėlį ir patiekite su kukurūzų traškučiais arba paskrudinta duona. Į šį padažą galima mirkyti ir įvairias žalias daržoves: juostelėmis pjaustytus agurkus, saldžiąsias paprikas ar salierų stiebus.

Plačiau skaitykite: Gardžiausi pasaulio pagardai

Receptas: Duonos lazdelės su svogūnais ir varškės užtepėle
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 180.00 g (riebios)
Špinatai: 10.00 g (recepto autorė naudojo šaldytus lapelius)
Prieskoniai varškei (į jų sudėtį įeina: smulkintas česnakas, svogūnas, krapai, bazilikai, kmynai, juodieji pipirai, laiškiniai česnakai, petražolės) 1.00 žiupsnelis
Kumpis: 5.00 riekės (plonų)
Biržų duonos lazdelės su svogūnais (1/2 pakelio) 60.00 g
Kaip gaminti

1. Smulkintuvo pagalba susmulkinkite kumpį ir špinatus, įdėkite prieskonius ir viską sumaišykite su varške.

2. Duonos lazdeles dekoruokite kumpiu ir patiekite su šia varškės užtepėle. Viršų dar apibarstykite trupintomis lazdelėmis.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Receptas: Apkepėlė su krabų lazdelėmis ir alyvuogėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 12
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ryžiai: 125.00 g
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Krabų lazdelės: 2.00 vnt. (keletas)
Alyvuogės: 20.00 g (juodųjų, be kauliukų)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Sūris: 100.00 g (brandinto)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Karis: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Ryžius išvirkite sūdytame  vandenyje, pagardintame kariu.

2. Į keptuvę berkite sutarkuotą morką ir susmulkintą česnako skiltelę. Kepkite su trupučiu aliejaus, kol morkos taps minkštos. Tada į keptuvę ant morkų suberkite išvirtus ryžius, pagardinkite prieskoniais. Išmaišykite ir dar šiek tiek pakepkite.

3. Į karščiui atsparų indą suberkite troškintus ryžius su morkomis. Viršų užtepkite majonezu, sudėkite pjaustytas krabų lazdeles ir alyvuoges, užtarkuokite sūrio ir 20 minučių kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Picos užkandis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Sūris: 100.00 g
Alyvuogės: 50.00 g (juodosios, be kauliukų)
Paprikos: 50.00 g
Cukinijos: 50.00 g
Pomidorai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 50.00 g
Pievagrybiai: 50.00 g
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (malti ir džiovinti arba picos prieskonių mišinys)
Kaip gaminti

1. Atšildykite tešlos lakštus, patieskite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aptepkite plonai alyvuogių aliejumi, tada pomidorų padažu.

2. Pirmiausia užbarstykite tarkuotą sūrį, tada dėliokite likusius produktus.

3. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol tešla gražiai pakils ir apskrus. Išėmę iš orkaitės apibarstykite prieskoniais (bazilikais arba picos prieskonių mišiniu).

Skanaus!

Receptas: Naminiai bulvių traškučiai su keptų paprikų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (6-8 nedidelės)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (ir padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (ir padažui)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Paprikos: 3.00 vnt. (padažui saldžiosios)
Česnakai: 4.00 skiltelės (padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (padažui pusė)
padažui aitrusis pipiras 1.00 vnt.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui sultys)
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite, nusausinkite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais (galite naudoti bulvių skustuką). Bulvių griežinėlius perplaukite šaltu vandeniu ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite stiklinę alyvuogių aliejaus ir nedidelėmis porcijomis kepkite bulvių traškučius. Iškeptus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai, pabarstykite druska, pipirais ir paprika.

3. Pasiruoškite padažą: saldžiąsias paprikas sudėkite į skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje ant grotelių 20–25 minutes arba kol jų viršus pajuoduos ir šiek tiek atšoks odelė. Tuomet paprikas nulupkite, išimkite sėklas ir su česnako skiltelėmis, svogūnu ir aitriuoju pipiru sutrinkite elektrine trintuve. Padažą paskaninkite pipirais, druska, žiupsneliu cukraus ir citrinų sultimis (visko dėkite pagal skonį).

4. Bulvių traškučius tiekite su paprikų padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Užkandėlės su dviejų rūšių sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Raudonasis svogūnas: 2.00 vnt.
Varškės sūris: 1.00 vnt. (riebus)
Grietinė: 5.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Parmezano sūris: 150.00 g (tarkuotas)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis
Saldžiosios paprikos milteliai: 3.00 g (žiupsnelis)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Gražgarstės: 5.00 g (keli lapeliai papuošti)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės sultys)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite kambario temperatūroje ir supjaustykite kvadratėliais.

2. Grietinę gerai išsukite su traiškytomis česnako skiltelėmis, druska ir raudonėliais.

3. Svogūnus nulupkite, apibarstykite druska, užspauskite citrinos sulčių, pamaigykite rankomis, kad suminkštėtų, ir 10 min. marinuokite.

4. Varškės sūrį supjaustykite kubeliais, saikingai pasūdykite ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

5  .Ant kiekvieno tešlos lakšto krėskite po gerą šaukštą grietinės, ją tolygiai paskirstykite, tada berkite sūrio kubelius, parmezaną, išdėliokite svogūnus.

6. Paruoštas užkandėles išdėliokite kepimo skardoje, pabarstykite aitriąja ir saldžiąja paprika ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

7. Puoškite gražgarsčių lapeliais.

Receptas: Šaldytų vaisių gėrimas
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.0 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sultys: 325.00 ml (apelsinų)
Persikai: 500.00 g (arba nektarinai tinka ir konservuoti)
Mangas: 250.00 g
Mėtos: 1.00 arbat. š. (lapeliai)
Ledas: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Nektarinus ar persikus ir mangus nulupkite, susmulkinkite kubeliais ir užšaldykite. Tą geriau padaryti iš vakaro.

2. Sušalusius vaisius sudėkite į plaktuvą, supilkite sultis, saujelę ledukų ir plakite iki vientisos masės. Puoškite mėtų lapeliais ir tiekite.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

 

Receptas: Užkandžių krepšeliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 28
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 16.00 riekės (sumuštinių duona)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (aptepti duonai)
Kalmarai: 300.00 g (konservuoti)
Pomidorai: 10.00 vnt. (sauja vyšninių)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Alyvuogės: 1.00 sauja
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti)
Majonezas: 200.00 g
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (krapai, petražolės)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Nupjaustykite sumuštinių duonos riekelių pluteles. Kiekvieną riekelę šiek tiek pakočiokite, kad būtų plonesnė. Po 2 riekeles įklokite į keksu formeles, aptepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus. Leiskite krepšeliams atvėsti ir tik tada išimkite iš formelių.

2. Konservuotus kalmarus, svogūnus, pomidorus ir kiaušinius smulkiai supjaustykite, sumaišykite su griežinėliais pjaustytomis alyvuogėmis, žalumynais, paskaninkite pipirais, druska. Galite apšlakstyti citrinų sultinis.

3. Paruoštas kalmarų salotas sudėkite į iškeptus krepšelius, ant viršaus uždėkite po šaukštelį majonezo, papuoškite žalumynais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Marinuotos alyvuogės su česnakais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Alyvuogės: 400.00 g (juodųjų, be kauliukų)
Actas: 150.00 ml (baltojo vyno)
Druska: 1.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės (pjaustytų)
Citrinos: 1.00 vnt. (nebūtina)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Vanduo: 250.00 ml
Kaip gaminti
  1. Druską ištirpinkite nurodytame kiekyje vandens. Dubenyje sumaišykite actą, druskos tirpalą, raudonėlius ir česnakus. Į sterilizuotus indelius suberkite alyvuoges.
  2. Užpilkite marinatu, jei norite, įdėkite citrinos griežinėlių. Ant viršaus užpilkite aliejaus – kad būtų maždaug centimetro sluoksnis. Sandariai užsukite indelius ir dėkite į šaldytuvą. Po keleto dienų galite skanauti.
  3. Šaldytuve taip marinuotas alyvuoges galima laikyti dvi–keturias savaites.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Lavašo traškučiai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.3 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt.
Majonezas: 1.00 vnt.
Sūris: 200.00 g (kietas brandintas)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Sezamo sėklos: 2.00 arbat. š.
Prieskoniniai žalumynai: 3.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Lavašo lakštą plonai aptepkite majonezu, žirklėmis sukarpykite trikampėliais.
  2. Smulkiai sutarkuokite kietą brandintą sūrį.
  3. Dalį lavašo gabalėlių pabarstykite kmynais, kitus sezamais, dar kitus – tarkuotu sūriu arba prieskoninėmis žolelėmis. Jei mėgstate aštriai, į šaukštą majonezo išspauskite skiltelę česnako, aptepkite šiuo padažu lavašą.
  4. Skardos dugną išklokite kepimo popieriumi, išdėliokite lavašo trikampėlius, kepkite 210°C temperatūros orkaitėje, kol gražiai apskrus.
Receptas: Krevetės su tekila
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 20
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Krevetės: 500.00 g
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (smulkinti)
Tekila: 2.00 valg. š.
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (sultys)
Pipirai: 5.00 g (smulkintas raudonasis pipiras (nebūtinai))
Kaip gaminti
  1. Vidutiniškai pakaitinkite aliejų, tuomet įdėkite į jį česnaką ir skrudinkite minutę.
  2. Įdėkite krevetes ir maišydami kepkite dvi minutes. Įmaišykite tekilą, žaliosios citrinos sultis ir pipirą.
  3. Gaminkite dvi minutes, kol maždaug pusė skysčio išgaruos, krevetės bus rožinės ir blizgės.
Receptas: Jautienos karpačas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.8 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 200.00 g (išpjova)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. - sulčių ir 1 skiltelė)
Sojų padažas: 3.00 valg. š.
Pomidorai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Mėsą nuplaukite, gerai nusausinkite, susukite į maistinę plėvelę ir kelioms valandoms padėkite į šaldiklį, kad sustingtų.
  2. Atšaldytą mėsą aštriu peiliu pjaustykite labai plonais griežinėliais ir dėliokite į lėkštę.
  3. Dubenėlyje sumaišykite sojų padažą, citrinų sultis, alyvų aliejų, pagardinkite pipirais, jei reikia, pasūdykite.
  4. Jautienos griežinėlius apšlakstykite padažu,puoškite pomidoro ir citrinos skiltelėmis.
  5. Prie šio patiekalo labai tinka gražgarsčių lapeliai, kietasis sūris ir kaparėliai.

 

Receptas: Suktinukai su lašišomis
5 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 85
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt.
Varškė: 1.00 vnt. (grūdėtosios)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos pusės žievelės ir sulčių)
Rūkyta lašiša: 500.00 g (filė)
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamosios)
Krienai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Petražolės: 2.00 valg. š. (kapotų)
Kaip gaminti
  1. Lašišų filė labai gerai nuplaukite, supjaustykite juostelėmis, apibarstykite kapotomis petražolėmis, pagal skonį pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apšlakstykite citrinų sultimis.
  2. Grūdėtąją varškę kiaurasamtyje labai gerai nuvarvinkite, sumaišykite su krienais, nutarkuotomis citrinų žievelėmis, galiausiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
  3. Ant išskleisto lavašo lapo paskirstykite varškės kremą, ant jo išdėliokite lašišų juosteles.
  4. Suktinukus labai tvirtai susukite, kad neišsižiotų, suvyniokite į maistinę plėvelę ir apie 2 val. palaikykite šaldytuve.
  5. Tiekite supjausčiusi vidutinio dydžio kąsneliais.
  6. Kulinaro patarimas. Tokią užkandėlę gardu ruošti ir su kepta arba sūdyta lašiša.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Receptas: Česnakinė baltojo sūrio užtepėlė
6 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.1 / 19
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sūris: 250.00 g (baltasis)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (1 - 2)
Vorčesterio padažas: 1.00 valg. š. (nebūtina)
Česnakai: 1.00 skiltelės (1 - 2)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti - nebūtina)
Pienas: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal sonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal sonį)
Morkos: 2.00 vnt. (užkandai)
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (užkandai)
Salierai: 1.00 vnt. (užkandai)
Krekeriai: (užkandai) 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Į dubenį sutrupinkite baltąjį sūrį, įmaišykite majonezą, garstyčias, vorčesteršyro padažą, smulkintus česnakus, virtus kiaušinius ir pieną.
  2. Pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Viską gerai sumalkite blenderiu ir padėkite į šaldytvą 30 min.
  4. Patiekite su supjaustytomis morkomis, salierais, kalafiorais ar krekeriais.

Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė

Receptas: Putojantis pipirmėčių ir imbierų gėrimas
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
1.7 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Uogos: (įvairios) 3.00 sauja
Mėtos: 50.00 g (šakelių)
Pipirmėtės: (šviežios šakelės) 3.00 vnt.
Imbieras: 2.00 arbat. š. (tarkuotas)
Vanduo: 350.00 ml (verdantis)
Sodos vanduo: (šaltas) 700.00 ml
Kaip gaminti

1. Uogas užšaldykite šaldiklyje vandens kubelių formelėse su vandeniu.

2. Mėtų šakeles ir tarkuotą imbierą užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pusvalandžiui. Nukoškite ir  atšaldykite. 3. Pipirmėčių ir imbierų arbatą supilkite į ąsotį, sudėkite uogų ir ledo kubelius, supilkite sodos vandenį. Pridėkite mėtų lapelių ir iškart tiekite.  

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Receptas: Morkų traškučiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.7 / 29
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Morkos: 3.00 vnt. (didelės)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (maltas)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Apipurškite aliejumi.
  2. Morkas nuplaukite ir nuskuskite. Supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais arba juostelėmis. Paprasčiausia tai padaryti su specialia daržovių pjaustykle. Jei tokios neturite, tiks ir bulvių skustukas ar aštrus peilis. Stenkitės, kad gabalėliai būtų kuo vienodesnio storio. Suberkite paruoštus morkų griežinėlius ar juosteles į dubenį.
  3. Nedideliame dubenėlyje išmaišykite aliejų, maltą cinamoną ir druską. Sudėkite morkų griežinėlius ar juosteles ir viską gerai sumaišykite.
  4. Perdėliokite paruoštus morkų griežinėlius ar juosteles ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10–20 min., kol morkų traškučiai gražiai parus ir taps traškūs. Kepimo laikas labai priklauso nuo gabalėlių storio, todėl nuolat juos stebėkite kepimo metu.
  6. Iškepusius morkų traškučius išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Patiekite nedelsiant.
Receptas: Citrinų ir braškių gėrimas
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vanduo: 750.00 ml
Cukrus: 200.00 g
Braškės: 350.00 g (šviežios)
Mėlynės: 150.00 g (šviežios)
Citrinos: 1.00 vnt. (250 ml šviežiai spaustų sulčių, 1 citrinos tarkuota žievelė ir papuošimui kelios riekelės)
Kaip gaminti
  1. Į prikaistuvį supilkite 2 puodelius vandens ir suberkite cukrų. Kaitinkite, kol cukrus ištirps. Išjunkite ugnį ir atidėkite į šalį, kol atvės.
  2. Į maisto smulkintuvą sudėkite braškes, mėlynes ir supilkite vieną puodelį vandens. Išplakite ir susmulkinkite iki vientisos masės. Į prikaistuvį su atvėsusiu cukraus sirupu supilkite trintas uogas ir šviežiai išspaustas citrinų sultis. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę. Įdėkite kelis citrinų griežinėlius.
  3. Prieš patiekdami, palaikykite porą valandų šaldytuve. Skanaus!

Iš nurodyto produktų kiekio paruošite apie 1,5 l citrinų ir braškių gėrimo.

Plačiau skaitykite: „Savaitgaliui – kvapnūs citrininiai desertai“

Receptas: Kepti sumuštinukai su pievagrybių užtepėle
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 37
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Batonas: 1.00 vnt. (prancūziškas)
Majonezas: 50.00 g
Pievagrybiai: 100.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Krapai: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Iš pradžių smulkiai supjaustykite pievagrybius, krapus ir česnakus.
  2. Tuomet gana smulkiai sutarkuokite sūrį, nes geriau išsilydys ir pasiskirstys pati masė. Sumaišykite viską su majonezu.
  3. Apie 5–10 min. kepkite orkaitėje batoną, prieš tai supjaustę jį plonomis riekelėmis, – taip užtepėlė neperkeps, o pats batonas skaniai apskrus.
  4. Ant apkepusių riekelių tepkite užtepėlę ir pašaukite juos darsyk į 180 °C orkaitę. Kepkite apie 15 minučių. Papuoškite riekelių viršų keliomis šviežių krapų šakelėmis ir tiekite į stalą!

Skanaus!

Receptas: Traškūs svogūnų žiedai
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.4 / 28
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Svogūnai: 500.00 g
Druska: 1.00 valg. š.
Miltai: 30.00 g
Krakmolas: 30.00 g
Miltelinis cukrus: 10.00 g
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Aliejus: 500.00 ml (gruzdinimui)
Kaip gaminti
  1. Svogūnus supjaustykite žiedais.
  2. Paruoškite tirpalą iš 500 ml vandens ir druskos.
  3. Svogūnus tirpale mirkykite pusvalandį.
  4. Sumaišykite paprikas, persijotus miltus, krakmolą ir miltelinį cukrų.
  5. Svogūnų žiedus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir apvoliokite miltų mišinyje.
  6. Kepkite mažomis porcijomis įkaitintame aliejuje.
  7. Išimkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

 

Receptas: Indiškos krevetės
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.5 / 16
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Laurų lapai: 4.00 vnt.
Krevetės: 100.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pomidorai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Ciberžolė: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Krevetes išvalykite.
  2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite juostelėmis, susmulkinkite česnaką, pomidorą supjaustykite kubeliais (tinka ir marinuoti) ir sukrėskite į keptuvėje įkaitintą aliejų.
  3. Įberkite ciberžolių, druskos, pipirų, laurų lapų ir sudėkite krevetes.
  4. Kepkite ant silpnos ugnies ir nuolat pamaišykite.
  5. Tiekite su ryžiais, skrudinta duonele arba vienus. Skanaus!

Receptą atsiuntė Lina M.

Receptas: Bandelės su grybais ir sūriu
10 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 35
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pievagrybiai: 500.00 g (maži)
Salierai: 200.00 g (gumbas)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Sviestas: 50.00 g
Varškės sūris: 200.00 g
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Graikiniai riešutai: 1.00 valg. š. (smulkinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, baltieji)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, smulkinti)
Kaip gaminti
  1. Pievagrybius nuvalykite, susmulkinkite, saliero gumbą supjaustykite, pakepinkite svieste.
  2. Į masę sukrėskite pievagrybius ir dar šiek tiek pakepinkite.
  3. Dubenėlyje sumaišykite trupintus sūrius, riešutus, atvėsintus pievagrybius.
  4. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir čiobreliais.

BANDELIŲ TEŠLOS RECEPTĄ RASITE ČIA.

Receptas: Pikantiškas užkandis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 20
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Avokadai: 2.00 vnt.
Rūkyta lašiša: 150.00 g (filė)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Krevetės: 4.00 vnt. (didesnės)
Grietinė: 200.00 g (mažas indelis)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (trečdalis ankšties)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (juodųjų ir rožinių)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Krapai: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Avokadus perpjaukite per pusę.
  2. Išimkite kauliukus, minkštimą atsargiai išskobkite, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
  3. Pusę avokadų kubelių palikite, kitus sumeskite į plakimo indą.
  4. Ten pat sukrėskite grietinę, suberkite smulkintą svogūną ir krapus.
  5. Iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite juodaisiais pipirais.
  6. Paruoštą padažą sukrėskite į avokadų valteles.
  7. Ant viršaus uždėkite susuktų lašišų juostelių, išdėliokite nuluptas krevetes, agurkų griežinėlius ir perpjautą virto kiaušinio puselę.
  8. Paruoštą užkandėlę apšlakstykite citrinų sultimis ir papuoškite rožiniais pipirais.
Receptas: Burokėlių traškučiai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 30
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Aliejus: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Apipurškite aliejumi.
  2. Burokėlius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Paprasčiausia tai padaryti su specialia daržovių pjaustykle. Jei neturite tokios, tiks ir bulvių skustukas ar aštrus peilis. Stenkitės, kad griežinėliai būtų kuo vienodesnio storio.
  3. Burokėlių griežinėlius išdėliokite vieną šalia kito ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apšlakstykite trupučiu aliejaus ir apibarstykite druska.
  4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45–60 minučių, kol burokėliai bus traškūs. Išimkite iš orkaitės, atvėsinkite ir patiekite nedelsdami.
Receptas: Užkandėlė prie alaus
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lakštiniai vafliai: (pakuotė) 1.00 vnt.
Majonezas: 200.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (miltelių - pagal skonį)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Majonezą sumaišykite su išspaustu česnaku.
  2. Gautą masę užtepkite ant vaflių, pabarstykite aitriosios paprikos milteliais ir kmynais. 
  3. Supjaustykite vaflius plonomis juostelėmis ar kita norima forma, dėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje kol gražiai apskrus.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Rita D.

Receptas: Aštrūs riešutai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Migdolai: 100.00 g (arba kiti mėgstami)
Anakardžių riešutai: 200.00 g (arba kiti mėgstami)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Rudasis cukrus: 65.00 g
Malta rūkyta paprika: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 2.00 arbat. š. (kajano)
Druska: 20.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 valg. š. tarkuotos žievelės)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
  2. Riešutus nuplikykite: sudėkite į dubenėlį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite minutę. Vandenį nupilkite, o riešutus labai gerai nusausinkite.
  3. Dubenyje išplakite kiaušinio baltymą iki lengvų baltų putų. Suberkite rudąjį cukrų, rūkytą papriką, kajanus, druską ir apelsino žieveles.
  4. Suberkite riešutus ir gerai sumaišykite, kad visi riešutai pasidengtų mase.
  5. Paskleiskite riešutus ant kepimo popieriumi išklotos skardos vienu sluoksniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kas 10 min. vis pamaišydami, kad riešutai apskrustų iš visų pusių.
  6. Atvėsinkite ir supilstykite į maišelius ar stiklainėlius. Sandariame inde laikomi riešutai gali išbūti iki mėnesio.
Receptas: Marinuotos alyvuogės
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.2 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Alyvuogės: 750.00 g (250 - juodųjų ir 250 - žaliųjų su kauliukais ir 250 g graikiškų „Kalamata“ alyvuogių)
Raudonėliai: 1.00 valg. š. (džiovintų spygliukų)
Rozmarinai: 1.00 valg. š. (džiovintų spygliukų)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Medus: 2.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis ankšties)
Apelsinai: 1.00 vnt. (sulčių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st.
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos pusės žievelės ir pagal skonį sulčių)
Kaip gaminti
  1. Nuo visų alyvuogių nupilkite skystį ir visas rūšis atskirai suberkite į užsukamus indus.
  2. Česnakus nulupkite, sukapokite. Apelsiną labai gerai nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis.
  3. Citrinos žievelę nutarkuokite. Aitriąją papriką išvalykite, smulkiai sukapokite.
  4. Medų išlydykite dubenėlyje virš garų.
  5. Gilesniame dubenėlyje sumaišykite visus smulkintus prieskonius, suberkite raudonėlius, rozmarinus, nutarkuotą citrinos žievelę, apelsino sultis ir aliejų.
  6. Paruoštą marinatą labai gerai išmaišykite, po lygiai supilstykite ant alyvuogių ir bent parą palaikykite šaldytuve.
  7. Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Receptas: Orkaitėje kepti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 42
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 12.00 riekės (baltos forminės (kvadratinės))
Pomidorų pasta: 6.00 arbat. š.
Grietinėlė: 200.00 ml (riebios)
Sūris: 150.00 g (puskiečio fermentinio)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (keli laiškai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kumpis: 6.00 riekės
Pomidorai: 2.00 vnt.
Mocarelos sūris: 130.00 g
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų itališkų žolelių)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros.
  2. Kepimo popieriumi išsitieskite didelę kepimo skardą.
  3. Dubenėlyje sumaišykite grietinėlę, tarkuotą fermentinį sūrį, labai smulkiai sukapotą svogūną, supjaustytus svogūnų laiškus.
  4. Pagardinkite druska ir pipirais. Paimkite šešias duonos riekeles ir išdėliokite jas ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
  5. Aptepkite jas pomidorų pasta. Tuomet duonos riekeles aptepkite paruošta sūrio mase (šiek tiek jos pasilikite sumuštinių viršui), ant viršaus sudėkite po riekelę kumpio ir po griežinėlį pomidoro.
  6. Ant pomidorų išdėliokite po riekelę mocarelos sūrio (šiek tiek jo pasilikite sumuštinių viršui).
  7. Paruoštas duonos riekeles užvožkite likusiomis šešiomis duonos riekelėmis.
  8. Sumuštinių viršų aptepkite likusia sūrio mase ir apibarstykite trupučiu plėšytos mocarelos.
  9. Apibarstykite džiovintomis itališkomis žolelėmis.
  10. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol sūris išsilydys. Kepimo pabaigoje porai minučių įjunkite grilio funkciją, kad sumuštinių paviršius gražiau apskrustų.
  11. Sumuštinius patiekite iš karto. Skanaus!
Receptas: Pikantiška užkandėlė su čiobreliais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Cukinijos: 2.00 vnt. (mažos)
Sūris: 200.00 g (gorgonzolos)
Čiobreliai: 1.00 vnt. (nemažas ryšulėlis)
Kedrinės pinijos: 3.00 valg. š. (saujelė)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (neaštrių)
Grietinė: 200.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės.
  2. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais.
  3. Grietinę iki vientisumo išplakite su traiškyta česnako skiltele, garstyčiomis, druska ir tryniais.
  4. Tešlą supjaustykite kvadratėliais ir klokite juos į riebalais pateptas karščiui atsparias formeles.
  5. Ant viršaus tepkite grietinės padažo, išdėliokite cukinijų griežinėlius.
  6. Čiobrelių šakeles sukapokite, užberkite ant cukinijų.
  7. Ant viršaus patrupinkite gorgonzolos, berkite sausoje keptuvėje trumpai paskrudintų pinijų. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
Komentarai
Temos Receptai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką