Dabar populiaru
Publikuota: 2019 gruodžio 9d. 11:30

Užkandžiai su lašiša – kasdienai ir šventėms: užtepėlės, putėsiai, bokšteliai ir kiti skanėstai

Lašišų krepšeliai su varške
Fotolia nuotr. / Lašišų krepšeliai su varške

Lašiša jau nebėra jokia retenybė ir ant kasdienio stalo, tačiau lygiai taip pat ši puiki žuvis nenuvils ir per šventes. Šį kartą siūlome ne karštų patiekalų, tačiau įvairiausių užkandžių rinkinį: lašišą galite patys sūdyti, gaminti užtepėles, kremus, formuoti iš jos krepšelius, bokštelius ir panašius skanius ir gražius dalykus.

Receptai
Receptas: Įvairių sūrių ir lašišų kremas
5 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
2.6 / 7
Kaip gaminti

1. Lašišų filė susmulkinkite, sudėkite į puodelį, užpilkite neriebia grietinėle, kiek pakaitinkite ir atvėsinkite.

2. Želatiną ištirpinkite truputyje vandens, tada pakaitinkite mikrobangų krosnelėje, supilkite į lašišos masę. Sukrėskite varškę, viską pagardinkite pipirais, keliais lašais ryžių acto, kapotais žalumynais. Jei reikia, pasūdykite.

3. Lašišų masę išplakite elektriniu plakikliu, tada palengva maišant šaukštu iš apačios į viršų įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę. Lašišų putėsius paskleiskite plokščiame inde – tokiame greičiau sustings.

4. Atskirame indelyje sumaišykite grietinę, rikotą, bri, šveicarišką ir mėlynųjų pelėsių sūrį, kol gausite vienalytę masę. Įmaišykite kapotas pistacijas, žalumynus ir tolygiai paskirstykite masę ant lašišos kremo.

5. Uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą bent 4 val. arba dar geriau – per naktį.

6. Tiekite su baltos duonos skrebučiu arba trapučiais.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Ingredientai
Lašiša: 150.00 g (Lašišų kremui; filė)
Kreminė varškė: 100.00 g (Lašišų kremui)
Grietinėlė: 200.00 ml (Lašišų kremui; po 100 ml riebios ir neriebios grietinėlės)
Želatina: 1.00 arbat. š. (Lašišų kremui)
Rikotos sūris: 100.00 g (Sūrių kremui)
Sūris: 250.00 g (Sūrių kremui; po 100 g bri arba kamambero ir mėlynųjų pelėsių sūrio, saujelė mėgstamo kieto tarkuoto šveicariško sūrio)
Grietinė: 2.00 valg. š. (Sūrių kremui)
Pistacijos: 40.00 g (Sūrių kremui)
Actas: 1.00 valg. š. (Lašišų kremui; ryžių)
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (Lašišų kremui ir sūrių kremui; kapotų svogūnų laiškų, krapų, petražolių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lašišų užtepėlė
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 89
Kaip gaminti

1. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, nulupkite odą.

2. Į puodelį supilkite sultinį, vermutą, įmeskite laurų lapelius, imbiero gabalėlį ir užvirinkite.

3. Į karštą sultinį įmeskite šviežią lašišą ir virkite apie 10 minučių, kol žuvis pradės byrėti.

4. Išgriebtą žuvį išdarinėkite, atvėsinkite, sumaišykite su kapota rūkyta lašiša.

5. Krapus nuplaukite ir sukapokite.

6. Krapus, kaparėlius, citrinų žieveles, 6 šaukštus nuoviro ir kambario temperatūros sviestą išsukite iki vientisos masės ir sumaišykite su lašišų gabaliukais.

7. Užtepėlę pagardinkite druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.

8. Tiekite gerai atvėsintą su krapais, citrinos skiltele ir itališkos šviesios ar tamsios duonos riekele.

Ingredientai
Lašiša: 400.00 g (250 g šviežios lašišos filė ir 150 g rūkytos)
Vermutas: 4.00 valg. š. (baltas)
Žuvies sultinys: 150.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. nutarkuotų žievelių)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Kaparėliai: 1.00 valg. š.
Krapai: 1.00 sauja (švieži)
Sviestas: 80.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, šviežiai malti)
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis šaknies)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lašišų ir žalumynų užtepėlė
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 24
Kaip gaminti
  1. Apelsiną, citriną gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, nulupkite odą. Imbiero šaknį nuplaukite, nulupkite, stambiai sutarkuokite. Nuplautus česnakų laiškus susmulkinkite.
  2. Į puodą supilkite žuvų sultinį, vermutą, įmeskite lauro lapą, suberkite pipirus. Statykite ant ugnies. Kai užvirs, ugnį sumažinkite ir virkite apie 10 minučių. Iš atvėsusios žuvies išrinkite ašakas.
  3. Tepamąją varškę ištrinkite su tarkuotais imbierais. Sudėkite smulkintą žuvį, svogūnus, supilkite apelsino sultis. Pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų. Sutrinkite elektriniu plakikliu. Įmaišykite smulkintus česnakų laiškus. Tiekite su skrudinta tamsia ar šviesia itališka duonele.   
Ingredientai
Lašiša: 200.00 g
Vermutas: 4.00 valg. š.
Žuvies sultinys: 150.00 ml
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Pipirai: 6.00 vnt. (po kelis kvapiuosius ir juoduosius)
Apelsinai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Imbieras: 10.00 g (gabalėlis)
Varškė: 150.00 g (tepamoji)
Laiškiniai česnakai: 1.00 sauja
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Kreminės lašišos užkandis
6 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.9 / 12
Kaip gaminti
  1. Sūrį, lašišą ir prieskonius sudėkite į gilų indą ir sumalkite iki vientisos masės. Tepkite (arba spauskite konditeriniu švirkštu) ant krekerių ir papuoškite žalumynais.
  2. Iš nurodyto kiekio produktų, gausite nemažą indelį kremo. Išeis kelios lėkštės vieno kąsnio užkandėlių.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Sūris: 250.00 g (Philadelphia (recepto autorė naudojo liesą))
Rūkyta lašiša: 300.00 g
Svogūnų laiškai: 1.00 valg. š. (džiovintų arba krapų, arba petražolių)
Česnakai: 1.00 arbat. š. (miltelių arba šviežio česnako skiltelės)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 žiupsnelis (papuošimui)
Krekeriai:(sūrūs) 200.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Marinuotos lašišos užkandis sevičė
10 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 18
Kaip gaminti
  1. Kiekvieną tortiliją supjaustykite į 8 dalis.
  2. Patepkite jas alyvuogių aliejumi, pabarstykite druskos ir apie 5–6 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.
  3. Sumaišykite 2 valg. š. alyvuogių aliejaus, ANCHO aitriąsias paprikas, cukrų ir druską.
  4. Atskirai sumaišykite lašišos, avokado kubelius ir 2/3 svogūno bei moliūgų sėklas.
  5. Aplaistykite lašišą padažu ir palikite, kad marinuotųsi.
  6. Prieš patiekdami, sudėkite lašišos gabalėlius ant šiltų tortilijų.
Ingredientai
Tortilija: 4.00 vnt. (SANTA MARIA TEX MEX)
Aitrioji paprika: 2.00 arbat. š. (SANTA MARIA ANCHO STYLE)
Žalioji citrina: 3.00 valg. š. (sulčių)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (0,5)
Druska: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA druskos iš malūnėlio)
Lašiša: 300.00 g (pjaustytos kubeliais)
Avokadai: 1.00 vnt. (pjaustytas kubeliais)
Svogūnai: 20.00 g (žieminio)
Moliūgo sėklos: 3.00 valg. š. (kepintų ir sutrupintų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Agurkų užkandis su lašiša
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 32
Kaip gaminti
  1. Agurkus nulupkite ir šaukšteliu išimkite sėklas, susmulkinkite, kaip ir ridikėlius su avokadu.
  2. Sumaišytas daržoves apšlakstykite šaukšteliu citrinos sulčių.
  3. Jogurtą pagardinkite druska, pipirais ir įmaišykite smulkintus krapus.
  4. Paruoškite keturias stiklines. Į jas dėkite po porą šaukštų pjaustytų daržovių, užpilkite jogurto.
  5. Viduryje dėkite lašišos suktinuką ir papuoškite krapo šakele.

Receptas iš tinklaraščio MaistoKlubas.lt

Ingredientai
Agurkai: 2.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt.
Ridikėliai: 10.00 vnt.
Jogurtas: 400.00 g ((natūralaus))
Rūkyta lašiša: 200.00 g
Krapai: 4.00 arbat. š. ((kapoti))
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Užkandėlė su lašišomis
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.0 / 16
Kaip gaminti

1. Lašišos filė supjaustykite plonais griežinėliais.

2. Į šaukštelį dėkite vieną iš supjaustytų griežinėlių ir šalia konditeriniu švirkštu išspauskite maskarponės kremą. Taip kartokite su visais šaukšteliais, kol pagaminsite visus užkandžius. Papuoškite juos krapų šakelėmis ir citrinos griežinėliais.

Ingredientai
Lašiša: 200.00 g (rūkytos arba sūdytos)
Tešlos „šaukšteliai“: 28.00 vnt.
Maskarponės sūris: 100.00 g
Krapai: 5.00 vnt. (šakelės)
Citrinos: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Burokėliais nuspalvinta naminė sūdyta lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 12 val.
4.5 / 2
Kaip gaminti

1. Pailgą indą, kuriame nelankstoma tilps jūsų žuvis, išklojame maistine plėvele.

2. Sumaišome druską su cukrumi, suberiame ant plėvelės, dedame lašišą, apšlakstome aliejumi ir alkoholiu.

3. Ant lašišos išdėliojame plonai pjaustytus burokėlius.

4. Dabar svarbu viską sandariai uždengti maistine plėvele, kad nevyktų oksidacijos procesas.

5. Šaldytuve laikome mažiausiai 12 valandų, daugiausiai – 24 val. Nustebsite, kiek iš tokio, atrodytų, nedidelio gabalo žuvies išbėga skysčių, ir tai yra puiku, nes visas skonis susikoncentravo lašišoje be nereikalingo vandens.

Ingredientai
Lašiša: 500.00 g (šviežios, be odos)
Cukrus: 250.00 g
Druska: 250.00 g (jūros)
Aliejus: 25.00 ml
Degtinė: 25.00 g (tinka ir džinas, romas, o jeigu naudotumėte dūmo skonio viskį, jo šiek tiek įgautų ir lašiša)
Burokėliai: 50.00 g (šviežių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Marinuota lašiša su krapais
10 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 16
Kaip gaminti

1. Krapus, druską, cukrų ir pipirus sumaišykite. Šiuo mišiniu ištrinkite lašišą, suvyniokite į plėvelę ir 2–3 dienoms padėkite į šaldytuvą. Žuvį supjaustykite plonais griežinėliais ir patiekite su padažu.

2. Paruoškite padažą: garstyčias išplakite su tryniu, cukrumi, citrinų sultimis. Toliau plakdami lėtai supilkite aliejų (turi išeiti majonezo tirštumo masė). Baigdami plakti suberkite krapus.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Lašiša: 1.00 kg (šviežios filė, be odos)
Krapai: 1.00 sauja (0,5 puodelio smulkintų ir 2 valg.š. smulkintų - padažui)
Druska: 3.00 valg. š. (geriau naudoti jūros)
Cukrus: 3.00 valg. š. (2 valg. š - lašišai ir 1 arbat. š. - padažui)
Pipirai: 1.00 valg. š. (maltų baltųjų)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (padažui)
Garstyčios: 2.00 valg. š. (padažui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys - padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. sulčių - padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Marinuota lašiša su pipirais ir druska
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.6 / 7
Kaip gaminti

1. Supjaustykite lašišos filė 1 cm riekelėmis.

2. Jūros druską sumaišykite su rupiai maltais juodaisiais pipirais.

3. Marinuokite lašišą su citrinos sultimis, druskos ir pipirų mišiniu, žolelėmis ir alyvų aliejumi.

4. Po 10 min. lašišą išimkite, patiekite papuošę rožiniais pipirais ir salotų lapais.

Ingredientai
Lašiša: 400.00 g (filė)
Druska: 1.00 arbat. š. (rupi jūros)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
„Kotányi“ itališkos žolelės: 2.00 arbat. š.
Aliejus: 6.00 arbat. š. (tyras alyvų)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (rožiniai)
Salotos: 15.00 g (lapinės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lašišų karpačas
2 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 15 min.
3.8 / 5
Kaip gaminti
  1. Gūžinę salotą nuplaukite, nusausinkite, stambiai suplėšykite ir išdėliokite lėkštėse.
  2. Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, labai plonai supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite giliame dubenyje.
  3. Aitriąją papriką nuplaukite, perpjaukite per pusę, išvalykite, susmulkinkite.
  4. Imbierą sutarkuokite.
  5. Česnakus nulupkite, susmulkinkite ir negiliame dubenyje sumaišykite su aitriąja paprika, imbierais, ruduoju cukrumi, citrinos sultimis, aliejumi, austrių padažu, smulkintais krapais bei petražolėmis, nutarkuota citrinos žievele.
  6. Paruoštu marinatu užpilkite lašišų filė ir bent 2 val. palaikykite. Tada sudėkite ją ant salotų, apšlakstykite likusiu marinatu.
  7. Ant salotų taip pat išdėliokite raudono svogūno griežinėlius, berkite kaparėlių, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.  
  8. Tiekite su skurdinta baltos duonos riekele.

Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (Pusė gūžinių)
Lašiša: 150.00 g (filė)
Kaparėliai: 1.00 valg. š.
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis šaknies)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys ir nutarkuota pusės citrinos žievelė)
Aliejus: 1.00 valg. š. (vynuogių kauliukų)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Krapai: 2.00 valg. š. (ryšulėlis)
Austrių padažas 1.00 valg. š.
Petražolės: 2.00 arbat. š. (ryšulėlis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lašišų bokštelis
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.0 / 4
Kaip gaminti

1. Lašišų gabalėlius sudėkite į plokščią indą, apšlakstykite apelsinų sultimis, pagal skonį apibarstykite imbieru ir nutarkuotomis citrinos žievelėmis. Jei reikia, pasūdykite.

2. Avokadą nulupkite, susmulkinkite, apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, tada suberkite į plakti skirtą indą.

3. Ten pat berkite smulkintas lašišas, varškę, sūrį. Galiausiai supilkite citrinų sultis ir išplakite iki vientisos masės.

4. Įdarą pagal skonį pasūdykite, įmaišykite žalumynus.

5. Ant nuo marinato nuvarvintų lašišų gabalėlių krėskite po šaukštą įdaro, jį paskirstykite ir lašišų plokšteles susukite kaip bokštelius.

6. Tiekite papuošusi petražolių šakele.

Ingredientai
Lašiša: 350.00 g (200 gr. filė ir 150 gr. įdarui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (sultys)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (maltas)
Citrinos: 1.00 vnt. (šviežiai nutarkuota žievelė ir įdarui sultys)
Petražolės: 20.00 g
Avokadai: 1.00 vnt. (įdarui)
Varškė: 100.00 g (įdarui riebi)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Įdarui tepamas sūrelis 100.00 g
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (įdarui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lašišų putėsiai
2 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
0.0 / 0
Kaip gaminti

1. Želatiną užpilkite pienu ir palikite, kol išbrinks.

2. Lašišų filė susmulkinkite, užpilkite neriebia grietinėle ir pakaitinkite, bet neužvirkite. Tada ataušinkite.

3. Želatiną ištirpinkite, supilkite į lašišų ir grietinėlės masę, viską pagardinkite pipirais, įpilkite ryžių acto ir iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.

4. Atskirai iki standžios masės išplakite plakamąją grietinėlę ir šaukštu atsargiai įmaišykite ją į lašišų putėsius. Masę supilkite į plokščią indą ir bent dviem valandoms pastatykite į šaldytuvą.

5. Padažui svogūnų laiškus susmulkinkite, šiek tiek (kad neprarastų spalvos ) pakepinkite sausoje keptuvėje, tada pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis ir išplakite elektriniu plakikliu.

6. Putėsius tiekite supjaustytus su žaliuoju svogūnų padažu.

Pagaminsite per 30 min. (neskaitant stingdymo laiko).

Ingredientai
Lašiša: 150.00 g (filė)
Grietinėlė: 300.00 ml (po 150 gr. neriebios (12 proc.) ir riebios grietinėlės plakti)
Želatina: 2.00 arbat. š.
Pienas: 3.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis šviežiai maltų baltųjų)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui pusės citrinos sultys)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (padažui pagal skonį šviežiai maltų)
Svogūnų laiškai: 300.00 g (padažui)
Ryžių actas 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Avokadų ir lašišos užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
4.3 / 13
Kaip gaminti

1. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kaulus, išskobkite minkštimą, apšlakstykite citrinų sultimis, įberkite žiupsnelį druskos, sutrinkite iki vientisos masės.

2. Agurką perpjaukite išilgai į keturias dalis, nupjaukite dalį minkštimo su sėklomis, supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite į sietelį, kad šiek tiek nusivarvėtų.  

3. Į tepamąjį varškės sūrelį išspauskite česnaką, išmaišykite. Jei reikia, dar pasūdykite.

4. Nedideliais gabalėliais supjaustykite lašišą.

5. Į neaukštą stiklinę sluoksniais sudėkite varškės sūrelį, agurkus, lašišą ir avokadų tyrę. Užberkite nutarkuotų citrinų žievelių, papuoškite petražolių ar krapų šakele.

Ingredientai
Avokadai: 2.00 vnt.
Lašiša: 100.00 g
Agurkai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė)
Tepamas varškės sūrelis 400.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Lašišų krepšeliai su varške
5 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 38
Kaip gaminti

1. Lašišų filė supjaustykite pailgomis juostelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis.

2. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, pagardinkite citrinos sultimis, druska ir pipirais. Tada labai atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.

3. Kiekvieną lašišų juostelę susukite į norimos formos krepšelį, į vidų krėskite paruošto varškės kremo.

4. Paruoštus suktinukus bent valandai padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

5. Tiekite papuošusi krapų šakelėmis ir kitais žalumynais. Skanu valgyti su baltos duonos skrebučiais.  

Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Ingredientai
Lašiša: 300.00 g (rūkytų lašišų filė)
Varškės sūris: 300.00 g (riebaus)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamosios)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Žalumynai (užkandėlei papuošti) 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Maki sušis su lašišomis ir avokadais
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.8 / 24
Kaip gaminti

1. Suberkite ryžius į didesnį dubenį ir kelis kartus perplaukite šaltu vandeniu. Skalaukite ryžius, kol vanduo pasidarys skaidrus. Suverskite į kiaurasamtį ir palikite nusivarvėti.

2. Suberkite ryžius į puodą, supilkite vandenį, prieš virdama bent pusę valandos pamirkykite, dar geriau – valandą.

3. Uždenkite puodą ir užvirinkite ant didelės ugnies. Sumažinkite ugnį ir virkite 15–20 min., kol vanduo beveik išgaruos.

4. Nukelkite puodą nuo ugnies ir palikite 10–15 minučių pastovėti.

5. Nedideliame puode sumaišykite ryžių actą, cukrų ir druską, maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus ir druska.

6. Susidariusį sirupą atvėsinkite, supilkite į karštus ryžius ir atsargiai išmaišykite medine mentele. Leiskite ryžiams atvėsti iki žmogaus kūno temperatūros ir galite formuoti sušį.

7. Sušiui sukti naudojamas specialus bambukinis kilimėlis. Ant kilimėlio tieskite jūrinių dumblių lakštą, ant jo dėkite ryžių sluoksnį, viduryje užtepkite kreminio sūrio, išdėliokite šiaudeliais pjaustytą avokadą ir lašišą.

8. Naudodama kilimėlį sušį susukite į standų ritinėlį.

9. Sušiui pjaustyti reikia aštraus peilio. Priklausomai nuo ritinėlio ilgio ir storio, jis pjaustomas į 6–8 dalis: maždaug 2 cm storio gabalėliais.

10. Išdėliokite ritinėlius kvadratinėje ar stačiakampėje lėkštėje, šalia įdėkite kelis marinuoto imbiero griežinėlius, išspauskite vasabi pastos, nedideliame dubenėlyje patiekite sojų padažą.

Ingredientai
Ryžiai: 2.00 st. (kibių)
Vanduo: 2.00 st.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Jūros druska 1.00 valg. š.
Ryžių actas 2.00 valg. š.
Lašiša: 150.00 g (sūdytų, įdarui)
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai prinokęs, įdarui)
Kreminis sūris „Philadelphia“ (įdarui) 100.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lašišų ir šviežių agurkų užkanda
4 asmenims
Pagaminsite per 55 min.
2.2 / 10
Kaip gaminti

1. Lašišą supjaustykite juostelėmis, sudėkite į dubenį. Suberkite iš marinato išgriebtus, gerai nuvarvintus kaparėlius, smulkintus svogūnus, pamaišykite. Apšlakstykite citrinų sultimis, konjaku, aliejumi, pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, dar sykį išmaišykite.

2. Gautą masę sudėkite į nedidelius apvalius dubenėlius, suspauskite šaukštu. Kelias valandas laikykite šaldytuve.

3. Agurkus nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais, sudėkite į dubenį, apibarstykite druska ir palikite 20 minučių. Nusunkite susidariusi skystį, daržovių griežinėlius vieną šalia kito išdėliokite lėkštėje. Dubenyje gerai išsukite garstyčias ir skystą medų. Supilkite vandenį, actą, konjaką ir dar sykį viską gerai išsukite.

4. Gautu mišiniu apšlakstykite agurkų griežinėlius. Po 15–20 minučių apibarstykite juos baltaisiais ir juodaisiais sezamais, ant viršaus sukrėskite lašišų masę. Ant kiekvieno žuvų ritinėlio uždėkite laiškinių česnakų, parmezano drožlių.

 

Ingredientai
Lašiša: 500.00 g (šviežių sūdytų filė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kaparėliai: 2.00 arbat. š. (marinuotų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Konjakas: (šlakelis) 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Česnakai: 2.00 vnt. (laiškiniai)
Agurkai: 2.00 vnt. (švieži)
Actas: 2.00 valg. š. (baltojo vyno)
Vanduo: 4.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š. ("Dižono")
Medus: 1.00 arbat. š. (skystas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lašišų karpačas
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 12
Kaip gaminti
  1. Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldiklį.
  2. Užšaldytą lašišą supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir po vieną paskleiskite pailgoje lėkštėje.
  3. Paruoškite marinatą: imbierų šaknį nulupkite, sutarkuokite. Česnakų skiltelę sutraiškykite.
  4. Greipfrutą nulupkite, taip pat ir baltąją odelės dalį, išskirstykite skiltelėmis. Iš kelių skiltelių išspauskite sultis, sumaišykite su austrių padažu, tarkuotais imbierais, česnakais, klevų sirupu.
  5. Marinatu užpilkite lašišų filė ir apie 15 min. palikite, kad pasimarinuotų. Ant viršaus užberkite kaparėlių, svogūnų laiškų, šalia padėkite greipfrutų skiltelių, griežinėliais pjaustytų ridikėlių. 
  6. Tiekite su skrudintos baltos duonos riekelėmis.    
  7. Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant šaldymo ir marinavimo laiko).   
Ingredientai
Lašiša: 200.00 g (filė)
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Greipfrutai: 1.00 vnt. (raudonasis)
Austrių padažas: 1.00 valg. š.
Klevų sirupas: 1.00 arbat. š.
Kaparėliai: 1.00 valg. š.
Laiškiniai svogūnai: 1.00 g (1 arbat. š. - smulkintų)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (0,5)
Ridikėliai: 3.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Menkės ir lašišos šaltiena iš Aliaskos
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 13
Kaip gaminti

1. Lašišų galvas ir svogūną puode užpilkite vandeniu, pasūdykite ir virkite apie valandą (taip pat galite pridėti ir lašišos filė odą). Nukoškite sultinį per sietelį.

2. Į sultinį įdėkite krabą, lauro lapus ir pipirus. Pavirkite apie 10-15 minučių. Išgriebkite krabą, sudėkite lašišos ir menkės filė, morką. Virkite, kol išrakinėsite krabo mėsą.

3. Su kiaurasamčiu sultinyje susmulkinkite žuvies filė – išvirusi ji lengvai suyra. Sudėkite krabo mėsą ir krevetes, užvirinkite. Išgriebkite morką, sudėkite želatiną, išmaišykite, kol ji ištirps.

4. Supilstykite į indelius. Galima papuošti citrinos griežinėliais ar žalumynais. Palikite šaltieną stingti, o atvėsusią įdėkite į šaldytuvą.

 

Ingredientai
Lašiša: 250.00 g (filė (ir dar 2 lašišų galvos))
Menkė: 250.00 g (filė)
Krevetės: 250.00 g (virtų išlukštentų šaldytų)
Krabai: 1.00 vnt. (Lietuvoje naudojau šaldytą virtą)
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Želatina: 2.00 valg. š. (orientuokitės pagal instrukcijas ant pakuotės ir pagal skysčio kiekį)
Vanduo: 2.00 l
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Nesaldžios madlenos su lašiša
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 8
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 210 C°.

2. Sviestą ištirpinkite ant lengvos ugnies. Leiskite atvėsti.

3. Virtuvine šluotele paplakite kiaušinius. Supilkite į juos tirpintą sviestą.

4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Maišydami, po truputį suberkite į kiaušinių mišinį. Įmaišykite ir grietinę.

5. Lašišą supjaustykite labai smulkiais kubeliais, įmaišykite į tešlą drauge su citrinos žievele ir kapotais krapais. Pagardinkite druska, pipirais.

6. Į sviestu pateptas madlenų formeles, dėkite po šaukštą tešlos, bet tik tiek, kad prisipildytu 3/4 formelės. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 min.

7. Mėgaukitės dar šiltais arba atvėsusiais pyragėliais.

Ingredientai
Sviestas: 40.00 g (ir dar trupučio formelėms patepti)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Miltai: 100.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Rūkyta lašiša: 100.00 g
Krapai: 1.00 valg. š. (kapotų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos žievelė: 1.00 valg. š. (nutarkuotos)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Skanumėlis

Sergu atsakingai

Sergu atsakingai

Video

00:16
00:05
21:34

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką