Dabar populiaru
Publikuota: 2019 birželio 5d. 08:00

Užkandžiai vaikų kelionėms, stovykloms ir iškyloms: 25 idėjos, praversiančios visiems

Mergaitė užkandžiauja
Vida Press nuotr. / Mergaitė užkandžiauja

Mokslų maratonas juda į pabaigą, o pradinukai jau ir atsisveikina su mokykla. Tačiau dar laukia vasaros pradžios linksmybės – išvykos, iškylos su draugais, pagaliau, teminės stovyklos. Jei rūpinatės, kad jūsų vaikas nemistų tik bulvių traškučiais ir ledais, verta (žinoma, pasitarus su savo atžala!) paruošti šį tą naminio.

Būtinai atsižvelkite, koks maistas labiausiai tinka – ilgai kelionei ir karščiams tebūnie sausesni, netęžtantys užkandžiai, o jei jie bus valgomi pakankamai greitai, tada tinka ir drėgnesni, pastiprinti mėsa, sūriu.

Nesaldūs užkandžiai:

Receptai
Receptas: Keksiukai – užkandžiai
12 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.9 / 12
Kaip gaminti

1. Smulkiai supjaustykite pomidorus, kumpį ir svogūnų laiškus.

2. Tešlą iškočiokite kuo ploniau ir aštria forma (arba stikline aštresniais kraštais) suformuokite maždaug 12 cm skersmens apskritimus. Juos dėkite į riebalais išteptas keksiukų formeles.

3. Išplakite kiaušinius ir jogurtą, pagardinkite pipirais, druska.

4. Į kiekvieną formelę berkite smulkintus įdaro komponentus ir užpilkite kiaušinių bei jogurto mišiniu.

5. Kepkite 200 °C temperatūroje apie 15 minučių, kol įdaras sutirštės. Daržoves galite keisti keptais pievagrybiais ir pan.

Tinklaraštis „Saulėta virtuvė“

Ingredientai
Jogurtas: 250.00 ml (natūralaus)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Kumpis: 100.00 g (neriebaus)
Svogūnų laiškai: 20.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keksiukai su kumpiu ir cukinijomis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.1 / 19
Kaip gaminti

1. Miltus išmaišykite su kepimo milteliais. Margariną išsukite iki purumo.

2. Po vieną muškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską, po šaukštą miltų ir riebalus sukite tol, kol bus sudėti visi išvardyti produktai ir tešlos tūris padidės maždaug du kartus. Suberkite riešutus ir išmaišykite.

3. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais.

4. Formeles ištepkite riebalais, pabarstykite maltais džiūvėsiais. Sukrėskite tešlą taip, kad liktų keletas centimetrų vietos iki viršaus, pramaišiui įspauskite po griežinėlį kumpio ir cukinijos.

5. Kepkite 180°C orkaitėje apie 30 minučių. Patiekite papuoštus bazilikais.

Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Margarinas 120.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 arbat. š.
Graikiniai riešutai: 2.00 valg. š. (maltų)
Cukinijos: 1.00 vnt. (maža)
Kumpis: 20.00 riekės (šaltai rūkyto)
Džiūvėsiai: 1.00 valg. š. (maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keksiukai su kumpiu ir salierais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 11
Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Sviestą išsukite iki purumo, po vieną sumuškite kiaušinius, įberkite druskos, po šaukštą miltų ir viską sukite tol, kol sudėsite visus ingredientus.

2. Kumpį ir saliero lapkotį supjaustykite kubeliais ir įmaišykite į tešlą.

3. Dėkite gautą tešlą į keksiukų formą, apibarstykite viršų keliais kumpio kubeliais ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20-30 minučių.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 120.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kumpis: 150.00 g
Salierai: 1.00 vnt. (lapkotis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sūrio pyragėliai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 13
Kaip gaminti

1. Tešlą atitirpinkite, iškočiokite ir supjaustykie mažais stačiakampiais. 

2. Parmezano sūrį sutarkuokite, mocarelą supjaustykite kubeliais ir dėkite ant tešlos.

3. Viršų užbarstykite bazilikais, užpilkite pomidorų padažo ir pašaukite į orkaitę 20 min.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Mocarelos sūris: 100.00 g
Parmezano sūris: 100.00 g
Pomidorų padažas: 50.00 g
Bazilikai: 20.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sumuštiniai su šaltai rūkytu kumpiu
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.0 / 5
Kaip gaminti

1. Varškės sūrelį išsukite su krienais, smulkiai sukapotomis petražolėmis. Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Paruošta mase storu sluoksniu aptepkite iš duonos išpjautus skritulius.

2. Ant viršaus uždėkite po griežinėlį kumpio, pipirais pabarstytą pomidoro puselę, baziliko lapelį. 

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Tepamas varškės sūrelis: (su žaliosiomis alyvuogėmis) 150.00 g
Krienai: 1.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 sauja (ryšulėlis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Duona: 1.00 vnt. (tamsi skrudinama)
Kumpis: 150.00 g (kiaulienos šaltai rūkyto)
Pomidorai: 5.00 vnt. (vynuoginiai)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (šviežių lapelių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keksiukai su kumpiu
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.5 / 6
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto, sudėkite smulkintą svogūną, maišydama pakepinkite ant vidutinės ugnies, kol svogūno gabalėliai taps perregimi.

2. Dubenyje sumaišykite miltus, kukurūzų kruopas, cukrų ir kepimo miltelius, įberkite šaukštelį druskos, pagardinkite čiobreliais ir pipirais.

3. Kitame inde suplakite kiaušinius, pieną ir grietinę. Masę supilkite į miltus ir išmaišykite. Įmaišykite į tešlą pakepintus svogūno gabalėlius, kubeliais pjaustytą kumpį, stambiai tarkuotą sūrį ir smulkintus pomidorus, atsargiai išmaišykite.

4. Keksiukų formas patepkite sviestu arba aliejumi, į kiekvieną įkrėskite šiek tiek tešlos (užpildykite maždaug tris ketvirtadalius formos, nes tešla pakils).

5. Pašaukite keksiukus į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 10 min.

6. Patepkite keksiukus tirpintu sviestu, pabarstykite tarkuotu parmezanu ir kepkite dar 8–10 min. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar iškepė.

7. Tiekite karštus arba šaltus.

Ingredientai
Sviestas: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 20.00 g (pusė galvutės)
Miltai: 1.00 st. (1-1,5)
Kukurūzų kruopos: (pusė stiklinės) 110.00 ml
Pienas: 180.00 ml
Grietinė: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kumpis: 100.00 g (virtas)
Sūris: 60.00 g (brandintas)
Džiovinti pomidorai: 3.00 vnt. (aliejuje)
Parmezano sūris: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Čiobreliai: 3.00 g (saujelė džiovinto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sluoksniuotos tešlos suktinukai su cukinijomis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 14
Kaip gaminti
  1. Iš pradžių atšildykite tešlą ir truputį ją pakočiokite.
  2. Cukiniją (geriausia – bulvių skustuku) ir sūrį supjaustykite plonomis riekelėmis.
  3. Ant tešlos lakšto eilėmis dėkite cukinijos griežinėlius bei sūrį ir užtepkite plonu sluoksniu džiovintų pomidorų užtepėlės. Pabarstykite mėgstamais prieskoniais.
  4. Tešlą susukite į vyniotinį ir supjaustykite kelių centimetrų pločio griežinėliais.
  5. Sudėkite suktinukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite šiek tiek prieskoniais ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 20–30 min. Skanaus!
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Sūris: 200.00 g (fermentinis)
Saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė: 70.00 g
Mėgstami prieskoniai: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Avižiniai suktinukai su kumpiu
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 6
Kaip gaminti
  1.  Į dubenį įmuškite kiaušinius. Suberkite avižų dribsnius, gerai išsukite. Supilkite mineralinį vandenį, išmaišykite. Sukrėskite jogurtą ir sukite, kol masė taps vientisa. Pagal skonį pasūdykite. Palikite 15 minučių.
  2. Ožkų pieno sūrį sudėkite į dubenį, sukrėskite jogurtą, pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų ir gerai ištrinkite. Iš tešlos keptuvėje iškepkite apvalius lietinius. Palikite atvėsti.
  3. Virtą kumpį supjaustykite maždaug 0,5 mm storio griežinėliais. Avižinius lietinius plonai aptepkite ožkų pieno sūrio ir jogurto mase, ant viršaus tolygiai išdėliokite kumpio griežinėlius. Susukite ritinėlius. Standžiai įvyniokite į maistinę plėvelę ir valandą laikykite šaldytuve. Ritinėlius perpjaukite į tris lygias dalis.
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Mineralinis vanduo: gazuotas 2.00 st.
Avižiniai dribsniai: 15.00 valg. š.
Jogurtas: 1.00 st. (natūralus - stiklinė - tešlai, 4 valg. š. - įdarui)
Kumpis: 200.00 g (virtas kalakuto)
Ožkų pieno sūris: 250.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Duonos lazdelės
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.9 / 10
Kaip gaminti
  1. Pieną pašildykite iki 40°C, jame ištirpinkite sviestą, sudėkite mielės ir įberkite žiupsnelį cukraus.
  2. Miltus sumaišykite su druska ir parmezanu, į gautą mišinį supilkite mielės ir viską gerai išminkykite.
  3. Tešlą palikite ~20 minučių pastovėti, vėliau vėl minkykite ir tada į ją įmaišykite norimų prieskonių.
  4. Tešlą paliekite dar 20 minučių.
  5. Iš gautos tešlos formuokite ritinėlius ir kepkitei ~10~12 minučių 210ºC orkaitėje.

Receptas Lauros Kanevičiūtės, http://virtuvesuzrasai.blogspot.com/

Ingredientai
Pienas: 250.00 ml
Mielės: 13.00 g (šviežių)
Sviestas: 80.00 g
Parmezano sūris: 30.00 g
Miltai: 475.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai: (norimų) 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Nesaldūs keksiukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 12
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Paruoškite 14 keksiukų kepimo formelių.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
  3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kreminę varškę, kiaušinius, pieną, aliejų ir žalumynus. Suberkite miltų mišinį ir lengvai išmaišykite. Suberkite tarkuotą kietąjį sūrį, gabalėliais pjaustytą kumpį ir dar kartą lengvai išmaišykite.
  4. Paruoštą tešlą paskirstykite į kepimo formeles, pripildydami tris ketvirčius jų tūrio.
  5. Kepkite apie 30-35 minutes, kol paviršius gražiai apskrus. Patiekite šiltus, kambario temperatūros ar atvėsusius.  
Ingredientai
Miltai: 185.00 g
Kepimo milteliai: 15.00 g
Druska: 1.00 arbat. š.
Kreminė varškė: 260.00 g
Sūris: 100.00 g (kietasis)
Kumpis: 120.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (3 dideli arba 4 mažesni)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Pienas: 85.00 ml (kambario temperatūros)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Suktinukai su morkomis
5 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.8 / 12
Kaip gaminti
  1. „Spring Rolls“ suktinukus paruoškite taip, kai nurodyta ant pakuotės.
  2. Česnaką nulupkite, sukapokite, morkas nuskuskite, supjaustykite šiaudeliais, papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, irgi supjaustykite šiaudeliais, saliero lapkotį – griežinėliais.
  3. Įkaitintame aliejuje pakepinkite česnaką, sumeskite daržoves ir kepkite, kol jos šiek tiek suminkštės.
  4. Tada suberkite cukrų, sukrėskite padažus, berkite druskos, viską gerai išmaišykite ir atvėsinkite.
  5. Salotas nuplaukite ir labai gerai nusausinkite.
  6. Ant paruoštų ryžių lapų lakštų išdėliokite salotų lapus, ant kiekvieno dėkite po šaukštą įdaro ir vyniokite suktinuką.
  7. Kad jis tvirčiau laikytųsi, sudrėkinkite vandeniu.
  8. Suktinukus supjaustykite griežinėliais.
Ingredientai
Morkos: 3.00 vnt. (didelės)
Paprikos: 1.00 vnt.
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė romaninių)
Salierai: 1.00 vnt. (lapkotis)
Česnakai: 5.00 skiltelės
Rytietiškų ryžių lapų suktinukai „Spring Rolls": 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Žuvų padažas: 1.00 valg. š.
Austrių padažas: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aromatingi lavašų suktinukai su rikota
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 26
Kaip gaminti
  1. Dubenyje sumaišykite rikotą, parmezaną, trintus česnakus, pesto padažą ir smulkintas šviežių bazilikų šakeles.
  2. Lavašą padalykite į keturis ar šešis vienodo dydžio gabalėlius, kad pavyktų susukti suktinukus.
  3. Ant kiekvieno gabalėlio dėkite rikotos sūrio įdaro ir susukite suktinuką.
  4. Suktinukus dėkite į orkaitę ant grotelių arba į aliejumi išteptą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol pradės skrusti (maždaug apie 20 min.)
Lavašų užkandį patiekite apibarstytą šviežiais žalumynais. Tinka su įvairiomis daržovėmis, padažais
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt. (didelis)
Rikotos sūris: 200.00 g
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Česnakai: 2.00 skiltelės (nebūtina)
Pesto padažas: 2.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 sauja (šviežių šakelių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Minkštutėliai mieliniai rageliai su sezamu
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 10 min.
3.3 / 15
Kaip gaminti

1. Miltus persijokite į didelį dubenį, padarykite juose duobutę, į ją dėkite mieles, pusę reikiamo cukraus kiekio, įpilkite porą šaukštų šilto pieno. Ištrinkite šiuos ingredientus duobutėje iki tyrelės ir švelniai apiberkite miltais. Statykite šiltai ir palaikykite 10 min., kol susidarys kepurėlė. 2. Maždaug pusę kiaušinio (likusią dalį pasilikite) išsukite su likusiu cukrumi. Į dubenį su miltais ir mielėmis pilkite šį mišinį, likusį šiltą pieną, jogurtą, aliejų, įberkite druskos. Užminkykite minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą.

3. Kol minkote tešlą, ant garų ar labai lengvos ugnies išlydykite sviestą. Patikrinkite, kad būtų šiltas, bet ne karštas ir supilkite jį ant jau išminkytos tešlos bei dar kurį laiką paminkykite, kol sviestas susigers – nesibaiminkite, tai tikrai įvyks. Jei tešla labai lipni, galite įberti dar porą šaukštų miltų. 4. Pridenkite dubenį su tešla švariu rankšluostėliu ir padėkite kilti šiltoje vietoje maždaug 40 min.

5. Pakilusią tešlą paminkykite, o tada ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiokite į stačiakampį. Šį stačiakampį supjaustykite į 20 trikampių (kraštinė turėtų būti 12–14 cm ilgio). Vyniokite šiuos trikampius nuo kraštinės link prieš ją esančio kampo, kol suformuosite gražius ragelius.

6. Šiuos ragelius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą ir miltais pabarstytą skardą ir dar pastatykite 20 min. šiltai, kad pakiltų. Galiausiai aptepkite kiekvieną jų atsidėtu išsuktu puse kiaušinio, negailėdami pabarstykite sezamais (jei norite, dalį jų ar visus keiskite kmynais, aguonomis – išsirinkite, kaip jums skaniau). 7. Kepkite ragelius iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 15–20 min., kol taps auksiškai rudos spalvos. Atvėsinkite ir gardžiuokitės – be jokių priedų ar su sūriu, sviestu, mėgstamu džemu.

Ingredientai
Miltai: 500.00 g (ir dar šiek tiek pabarstymui)
Pienas: 250.00 ml
Mielės: 20.00 g
Jogurtas: 100.00 ml (natūralaus)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Sviestas: 80.00 g
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 31
Kaip gaminti

1. Prieš formuojant lazdeles, šaldytai tešlai leiskite pabūti kambario temperatūroje apie 20 min.

2. Tuo metu paruoškite sūrį. Sutarkuokite jį kuo smulkiau – taip jis geriau lips prie tešlos. Suberkite į dubenį, ten pat berkite ir druską bei česnakų miltelius (ar sutrintas česnako skilteles) ir labai gerai išmaišykite.

3. Pasiruoškite švarų, lygų paviršių ir vienodu sluoksniu berkite ant jo pusę tarkuoto sūrio, o tada ant jo vienu sluoksniu sudėkite jau kiek atšilusius tešlos lakštus. Tuomet ant jų viršaus berkite likusį sūrį ir pernelyg nespausdami šiek tiek pakočiokite kočėlu – svarbu, kad sūris kuo geriau priliptų.

4. Labai aštriu peiliu pjaustykite tešlą maždaug 1 cm pločio juostelėmis, o tada kiekvieną jų kelis kartus persukite. Sudėkite šias lazdeles ant sausos medinės lentelės ir dėkite dar pusvalandžiui į šaldytuvą.

5. Išdėliokite atšalusias lazdeles ant kepimo popieriumi išklotų skardų ir dėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 10–12 min., kol lazdelės taps auksinės spalvos. Valgykite iškart, kitai dienai netaupykite, nes lazdelės skaniausios šviežios.

Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Parmezano sūris: 160.00 g (smulkiai tarkuoto; galite naudoti lietuvišką atitikmenį – „Džiugo“ sūrį ar itališką parmidžaną. Pastarąjį dėl pikantiškesnio skonio pabandykite maišyti su dalimi pekorino sūrio)
Česnako milteliai: 0.50 arbat. š. (galite keisti 2 skiltelėmis česnako, tik jis labiau jausis ir sunkiau pasiskirstys)
Druska: 1.00 žiupsnelis (didelis; smulkios jūros)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pikantiškas sumuštinis
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.0 / 7
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite citrininį sviestą: kambario temperatūros minkštą sviestą išsukite su nutarkuotomis citrinų žievelėmis ir citrinos sultimis.

2. Po vieną duonos riekelės pusę apskrudinkite sausoje keptuvėje ir, kai šiek tiek pravės, aptepkite paruoštu sviestu.

3. Spanguoles nuplaukite po karštu vandeniu, užpilkite apelsinų sultimis ir palikite, kad išbrinktų.

4. Varškės sūrį sutrupinkite šakute, sumaišykite su grietine ir gerai nuvarvintomis mirkytomis spanguolėmis (kelias palikite papuošti).

5. Ant dviejų duonos riekelių tepkite po kelis šaukštus varškės su spanguolėmis, tada klokite po kumpio griežinėlį ir užvožkite kita duonos riekele taip, kad skrudinta pusė būtų viduje.

6. Paruošus sumuštinius perpjaukite trikampėliais ir iškepkite skrudintuvėje arba orkaitėje. Tiekite su gražgarsčių lapeliais ir likusiomis spanguolėmis.

Plačiau skaitykite: Kaip paruošti sveikesnius sumuštinius

Ingredientai
Duona: 4.00 vnt. (4 riekelės baltos forminės skrudinamosios)
Varškės sūris: 300.00 g (riebaus)
Kumpis: 2.00 riekės (virto)
Spanguolės: 30.00 g (džiovintų)
Sultys: 50.00 ml (natūralių apelsinų)
Gražgarstės: 10.00 g (keli lapeliai)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (žiupsnelis nutarkuotų žievelių ir šlakelis sulčių)
Grietinė: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pyragėliai su sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 50 min.
3.0 / 2
Kaip gaminti

1. Paruoškite sūrio įdarą. Smulkiai sutarkuokite brandintą sūrį, išsukite su feta ir rikota, įmaišykite vieną kiaušinio trynį, suberkite kapotus krapus ir nutarkuotas citrinos žieveles. Gerai išmaišykite ir bent 2 val. palaikykite šaltai.

2. Tešlą palaikykite kambario temperatūroje, šiek tiek pakočiokite ir supjaustykite vienodais stačiakampiais gabalėliais. Uždenkite drėgna šluoste, kad neapdžiūtų.

3. Ant tešlos gabalėlio dėkite šaukštelį sūrio įdaro, kraštus patepkite plaktu kiaušinio tryniu, susukite į ritinėlį, galus užspauskite. Pyragėlio viršų patepkite kiaušinio tryniu, pabarstykite sezamų sėklomis.

4. Išdėliokite pyragėlius ant popieriumi išklotos skardos ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje 15–20 min. Tiekite šiek tiek pravėsusius.

Kulinaro patarimas. Į sūrio įdarą dar galite įmaišyti juodųjų alyvuogių arba saulėje džiovintų pomidorų.

Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Ingredientai
Sūris: 100.00 g (brandinto)
Fetos sūris: 30.00 g
Rikotos sūris: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 tryniai)
Krapai: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos nutarkuotų žievelių)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (lakštas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Saldūs užkandžiai:

Receptai
Receptas: Pyragėliai su varškės įdaru
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 16
Kaip gaminti

1. Varškę sumaišykite su grietine, cukrumi bei cinamonu ir gautą masę sutrinkite blenderiu.

2. Tešlą iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais. Dėkite po šaukštelį varškės įdaro ant kiekvieno tešlos gabalėlio, kraštus užlenkite į viršų ir užspauskite. Taip pat tešlą galite supjaustyti ir stačiakampiais, susukti ritinėlius, o kraštus lengvai užspausti šakute.

3. Pyragėlius aptepkite kiaušinio plakiniu, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus paviršius (apie 15-20 min.).

4. Pyragėlius tiekite apibarstytus milteliniu cukrumi.

Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 250.00 g (2-3 lakštai)
Varškė: 150.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Grietinė: 3.00 valg. š.
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keksiukai su varške ir džiovintomis slyvomis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.0 / 3
Kaip gaminti

1. Ištirpinkite ir pravėsinkite sviestą.

2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, suberkite per sietelį pertrintą varškę, vanilinį cukrų bei supilkite tirpintą sviestą. Išmaišykite. Pamažu suberkite persijotus su kepimo milteliais sumaišytus miltus.

3. Išmaišykite dar kartą ir galiausiai suberkite smulkintas slyvas (gali būti ir kitokie džiovinti vaisiai, šokolado gabalėliai ir pan.). Supilkite masę į keksiukų formeles.

4. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 20-30 minučių.

Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė

Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Cukrus: 200.00 g
Miltai: 200.00 g
Sviestas: 150.00 g (tirpinto)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (didesni)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kefyriniai keksiukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 18
Kaip gaminti

1. Manus sumaišykite su pusantros stiklinės kefyro.

2. Atskirame dubenyje iki purumo išsukite kiaušinius su ruduoju cukrumi.

3. Po truputį suberkite su šaukšteliu kepimo miltelių sumaišytą stiklinę miltų ir žiupsnį druskos, manų ir kefyro mišinį. Gerai išsukite.

4. Galiausiai įmaišykite lydytą atvėsintą sviestą.

5. Tešlą paskaninkite mėgstamais priedais ir sukrėskite į specialias formeles. Kepkite 180 °C karštumo orkaitėje apie pusvalandį.

Ingredientai
Manai: 1.00 st.
Kefyras: 1.00 st. (1,5 st.)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Rudasis cukrus: 1.00 st.
Miltai: 1.00 st.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 100.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jėgų suteikiantys maistingi rutuliukai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.6 / 16
Kaip gaminti

1. Sumalkite linų sėmenis iki rupių miltų ir užpilkite pora šaukštų vandens, kad kiek pabrinktų – tai bus rutuliukų „cementas“.

2. Į elektrinį smulkintuvą berkite riešutus, druską, pjaustytas datules, kokoso drožles (saujelę pasilikite) ir, įjungę smulkintuvą, laukite, kol viskas bus susmulkinta. Sudėkite pjaustytą šokoladą ir datules ir dar kartą viską kartu smulkinkite, kol naujai įdėtos sudėtinės dalys taps mišinio dalimi.

3. Perdėkite gautą mišinį į dubenį, sudėkite medų, išbrinkusius linų sėmenų miltus ir labai gerai šaukštu ar ranka išmaišykite – turite gauti tirštą lipnią masę.

4. Sušlapinkite rankas ir formuokite nedidelius, maždaug graikiško riešuto dydžio rutuliukus. Į lėkštę berkite likusias kokoso drožles ir apvoliokite rutuliukus jose.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C, skardą išklokite kepimo popieriumi, dėkite rutuliukus ir kepkite apie 15 min, kol kokoso drožlės taps švelniai auksinės spalvos.

6. Atvėsinkite ir laikykite orui pralaidžiame inde ilgiausiai 3 dienas.

Ingredientai
Linų sėmenys: 1.00 valg. š.
Karijų riešutai: 200.00 g
Medus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (kokybiškos)
Kokosų drožlės: 100.00 g (nesaldintų ir dar saujelė apvoliojimui)
Juodasis šokoladas: 120.00 g (kokybiško)
Datulės: 14.00 vnt. (džiovintų, bet neperdžiovintų; be kauliukų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Saulėgrąžų batonėliai
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.1 / 10
Kaip gaminti

Visus ingredientus dėkite į dubenį, išmaišykite ir suminkykite. Iš gautos masės formuokite norimos formos desertus. Laikykite juos šaldytuve iki 7 dienų.

Ingredientai
Saulėgrąžos: 2.00 st. (sausai orkaitėje pakepintų, sumaltų kavamale)
Avižiniai dribsniai: 1.00 st. (smulkių viso grūdo)
Datulės: 35.00 vnt. (be kauliukų, susmulkintų)
Citrinos: 1.00 vnt. (išspaustos sultys)
Serbentai: 1.00 sauja (džiovintų juodųjų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiški energijos rutuliukai su datulėmis ir saulėgrąžomis
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 13
Kaip gaminti

1. Saulėgrąžas nuplaukite ir gerai nusausinkite.

2. Į elektrinį smulkintuvą su S formos peiliu berkite 3 puodelius avižinių dribsnių, datules, bananus bei kakavą ir susmulkinkite iki vientisos masės.

3. Gautą masę pilkite į dubenį ir įmaišykite avižinių dribsnių likutį.

4. Iš gautos masės formuokite norimo dydžio rutuliukus, o tada dėkite juos į šaldytuvą 1–2 valandoms, kad sutvirtėtų.

Ingredientai
Saulėgrąžos: 3.00 puodelis
Avižiniai dribsniai: 4.50 puodelis (greito paruošimo)
Datulės: 50.00 vnt. (natūralių)
Bananai: 2.00 vnt. (labai gerai prinokę)
Kakava: 3.00 valg. š. (be pridėtinio cukraus)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Morkų keksiukai be gliuteno ir pieno produktų
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 4
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160°C (su vėjeliu) ar 180°C (be vėjelio). Į keksiukų formos duobutes įdėkite specialius popierinius krepšelius.

2. Dideliame dubenyje plakite kiaušinius su cukrumi, kol susimaišys, supilkite aliejų, cinamoną, muskatą ir vėl paplakite. Supilkite su citrinos sultimis sumaišytą sodą ir gerai išmaišykite.

3. Supilkite miltus, išmaišykite, tada galiausiai suberkite morkas ir smulkintus riešutus, išmaišykite, kad pasiskirstytų.

4. Krėskite gautą masę į paruoštas formeles, palikdami erdvės, kad jie galėtų iškilti. Kepkite apie 25 min., kol įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus aplipęs ne tešla, o tik keliais drėgnais trupinėliais.

 

5. Leiskite atvėsti ir apliekite glajumi, kurį pagaminsite sumaišę citrinos sultis su cukraus pudra (kuo daugiau bus cukraus pudros, tuo tirštesnis išeis glajus), apibarstykite aguonomis.

Pastaba: prieš apliejant glajumi, keksiukus jūs galite subadyti, tuomet glajus labiau įsigers į jų vidų.

Ingredientai
Miltai: 0.65 puodelis (begliutenių miltų mišinio (po lygiai kokosų, baltųjų ryžių ir kukurūzų miltų))
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (vidutiniai)
Rudasis cukrus: 0.25 puodelis (nerafinuoto)
Aliejus: 0.25 puodelis (neutralaus skonio)
Graikiniai riešutai: 0.30 puodelis
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Soda: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 0.50 vnt. (išspaustos sultys)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Morkos: 1.00 puodelis (tarkuotų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladiniai avižinių dribsnių „miusli“ batonėliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 5
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C. Kepimo indą (20x20cm) išklokite pergamentiniu popieriumi.

2. Į dubenį suberkite chia sėklas ir supilkite vandenį. Išmaišykite ir palikite apie 10 min. išbrinkti. Tada supilkite klevų sirupą, suberkite miltus, avižinius dribsnius, figas, migdolų plokšteles, kakavą, vanilės ekstraktą ir susmulkintus migdolus, viską sumaišykite.

3. Masę sukrėskite į paruoštą kepimo indą ir paskirstykite per visą paviršių, galiausiai gerai suplokite, suspauskite, kad viršus būtų tolygus ir visi kraštai prisipildytų mase.

4. Kepkite 30 min., arba kol gražiai patamsės.

5. Išimkite iš orkaitės ir visiškai atvėsinkite kepimo inde. Tada išimkite ir dantytu peiliu supjaustykite norimo dydžio batonėliais (aš supjausčiau į 8 dalis).

Ingredientai
Chia sėklos: 1.00 valg. š. (juodųjų)
Klevų sirupas: 125.00 ml
Vanduo: 60.00 ml
Avižiniai dribsniai: 135.00 g
Džiovintos figos: 100.00 g (supjaustytų gabaliukais)
Migdolai: 160.00 g (80 g plokštelių ir 80 g smulkintų riešutų)
Kakava: 25.00 g (raw)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Avižų dribsnių batonėliai su naminiu riešutų sviestu
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 5
Kaip gaminti

riešutų sviestas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių.

2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Vienu sluoksniu paberkite riešutus. Kepkite 8-10 minučių. Praėjus 5 minutėns, riešutus pavartykite mentele. Būkite budrūs, kad riešutai neprisviltų.

2. Apskrudusius riešutus atvėsinkite. Suberkite į trintuvo indą. Šaukštu nubraukdami riešutų masės likučius nuo trintuvo sienelių, malkite tol, kol iš riešutų išsiskirs aliejus ir jie pavirs tiršta, drėgna mase. Paskaninkite žiupsneliu druskos.

batonėliai:

1. Kepimo popieriumi išklokite apie 20×20 cm dydžio kepimo skardą.

2. Puodelyje sumaišykite linų sėmenis su šiltu vandeniu ir palikite pastovėti, kol prireiks.

3. Dideliame dubenyje gerai sumaišykite avižų dribsnius, migdolų miltus, avižų sėlenas, kokosų drožles, cinamoną ir druską.

4. Į prikaistuvį dėkite kokosų aliejų, medų ir ištirpdykite ant mažos ugnies, paskui nukelkite nuo viryklės. Į karštą kokosų aliejaus ir medaus mišinį, sudėkite riešutų sviestą ir išmaišykite, kol neliks gumulėlių. Įmaišykite linų sėmenų masę. Supilkite šį mišinį ant sausų ingredientų mišinio, suberkite razinas ir gerai išmaišykite, kad viskas suliptų į vieną masę.

5. Sudėkite gautą masę į kepimo skardą kuo tolygiau. Drėgnais dėlnais paspauskite viršų, kad viskas tvirtai susispaustų.

6. Palaikykite šaldytuve bent 2-5 val, tuomet batonėlius lengvai supjaustysite aštriu peiliu.

Ingredientai
Žemės riešutai: 100.00 g (be luobelės; naminiam riešutų sviestui)
Migdolai: 75.00 g (naminiam riešutų sviestui)
Graikiniai riešutai: 75.00 g (naminiam riešutų sviestui)
Druska: 0.25 arbat. š. (batonėliams ir dar žiupsnis naminiam riešutų sviestui)
Linų sėmenys: 2.00 valg. š. (smulkintų; batonėliams)
Vanduo: 6.00 valg. š. (šilto; batonėliams)
Avižiniai dribsniai: 100.00 g (batonėliams)
Migdolų miltai: 30.00 g (batonėliams)
Kokosų drožlės: 40.00 g (batonėliams)
Medus: 2.00 valg. š. (batonėliams)
Kokosų aliejus: 55.00 g (batonėliams)
Razinos: 115.00 g (batonėliams)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Ekspertai pataria
Skanumėlis

Video

01:13
04:47
02:25

Dabar tu gali

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką