Dabar populiaru

Naujausios

Publikuota: 2016 sausio 12d. 15:38

Vaikų ir suaugusiųjų pamėgti kotletukai: receptai

Vištienos kotletukai
Fotolia nuotr. / Vištienos kotletukai

Dažna šeima be šio patiekalo niekaip neįsivaizduoja savo valgiaraščio. Na, gerai, gal ne kartą per savaitę, tačiau kartą per mėnesį tikrai sugalvoja iš maltos mėsos, žuvies ar daržovių išsikepti kotletukų. Pasižvalgykite, gal kurių nors esate neragavę?

Taip pat skaitykite: Sveikų patiekalų idėjos vakarėliui: 4 užkandžių ir desertų receptai 

Receptai
Receptas: Sojų kotletukai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 13
Kaip gaminti

1. Sojų kubelius užpilkite karštu sultiniu ir palaikykite apie 1,5 val., iki išmirks.

2. Česnakus ir svogūnus nulupkite, pakepinkite šaukšte sviesto. Kai jie dailiai pagels, sumeskite griežinėliais pjaustytus salierus, stambiais šiaudeliais tarkuotas morkas, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir 5 min. patroškinkite. Kelis šaukštus troškinio palikite kotletukams papuošti. 

3. Pievagrybius nulupkite. Išmirkusius sojų kubelius gerai nuspauskite ir sumalkite mėsmale kartu su pievagrybiais.

4. Atvėsintas keptas daržoves sumaišykite su sojų ir pievagrybių mase, įmuškite kiaušinius, suberkite kapotas petražoles ir viską gerai išmaišykite. Iš faršo formuokite norimos formos kotletukus, juos dėkite į riebalais išteptą skardą ir kepkite karštoje orkaitėje apie 30 min.

5. Tiekite papuošusios šaukštu morkų ir salierų troškinio, su nuvarvintais sojų pupelių daigais. Valgykite su mėgstamu pomidorų padažu.

Ingredientai
Sojų mėsa 200.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Natūralus sultinys 2.00 st.
Morkos: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Pievagrybiai: 10.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotų)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 2.00 arbat. š. (skardai patepti)
Konservuoti sojų pupelių daigai 20.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kopūstų kotletai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 86
Kaip gaminti

1. Kopūstą supjaustykite į šešias dalis ir 8–10 min. apvirkite pasūdytame vandenyje. Sumalkite mėsmale ir nusunkite skysčio perteklių.

2. Svogūną smulkiai supjaustykite, česnakus sukapokite ir kartu su maltais kopūstais sudėkite į didelį dubenį, įmuškite kiaušinius, suberkite manų kruopas, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

3. Masę 10 min. palaikykite kambario temperatūroje, kad išbrinktų manai. Keptuvėje įkaitinkite alyvų aliejų, iš kotletų tešlos darykite nedidelius paplotėlius, pavoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite po 5 min. iš abiejų pusių.

4. Skanu valgyti su grietinės, pomidorų padažo ir smulkiai pjaustytų  marinuotų agurkėlių padažu.

Ingredientai
Kopūstai: 1.00 kg
Manai: 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (šlakelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvių ir grybų kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 60
Kaip gaminti

1. Dar šiltas virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sugrūskite, suberkite manų kruopas, miltus, įmuškite kiaušinį, paskaninkite pipirais, druska, čiobreliais, žalumynais ir gerai išmaišykite.

2. Su dviem šaukštais aliejaus apkepkite smulkiai pjaustytus pievagrybius, nupilkite susidariusį skystį ir pievagrybius sudėkite į bulves. Masę gerai išminkykite, jei labai limpa prie rankų, įberkite dar šiek tiek miltų.

3. Rankomis suformuokite nedidelius kotletukus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, apversdami kelis kartus, kol gerai parus. Iškeptus kotletukus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

4. Tiekite karštus su grietinės ar sviesto padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Bulvės: 6.00 vnt. (didelės, virtos)
Pievagrybiai: 300.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š.
Miltai: 5.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Manai: 5.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kotletukai su sūrio lazdelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 9
Kaip gaminti

1. Į maltą kiaulieną įmuškite kiaušinį, pagardinkite prieskoniais, pasūdykite, įberkite pusę smulkinto svogūno.

2. Sūrio lazdeles supjaustykite griežinėliais.

3. Formuokite kotletukus, į vidų įdėkite sūrio lazdelių ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Kiauliena: 700.00 g (maltos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sūris: 5.00 vnt. („Picnic“ sūrio lazdelės)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Mėsos prieskoniai (mėgstami; pagal skonį) 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos ir grikių kotletukai
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.6 / 135
Kaip gaminti
  1. Svogūną smulkiai sutarkuokite arba susmulkinkite elektriniu smulkintuvu. Į dubenį dėkite vištienos faršą, svogūną, virtus grikius, įmuškite kiaušinį, pagardinkite pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir druska. Gerai išmaišykite. Iš masės drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kotletukus ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų.
  2. Kepkite ant nedidelės ugnies  3–4 minutes, kol gražiai apskrus. Į keptuvę su kotletais supilkite grietinėlę, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirais ir troškinkite apie 10 minučių, dažnai vartydami.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (faršas)
Grikiai: 1.00 st. (virti)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepti)
Grietinėlė: 300.00 g (riebi)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Žuvies kotletukai
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 53
Kaip gaminti

1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, jei yra kaulų, juos pašalinkite ir pusvalandžiui pamerkite žuvį į pieną – bus gardesnė. Mirkytą žuvį labai gerai nuvarvinkite, jei reikia, dar nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, ir susmulkinkite.

2. Svogūną, česnakus ir morką nulupkite. Svogūną ir česnakus susmulkinkite, morką sutarkuokite.

3. Visas daržoves, iki dailiai pagels, pakepinkite karštuose riebaluose, tada atvėsinkite ir sukrėskite į žuvies masę.

4. Tada įmuškite kiaušinį, suberkite avižinius dribsnius, sukrėskite grietinę, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais.

5. Žuvies masę šaukštu krėskite į keptuvę ir iš abiejų pusių gerai apkepkite karštuose riebaluose.

6. Tiekite su mėgstamu padažu ir šviežių daržovių salotomis.   

Ingredientai
Žuvis: 500.00 g (šviežios baltos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 valg. š.
Avižiniai dribsniai: 3.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Morkos: 1.00 vnt.
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį mėgstamų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pienas: 1.00 st.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Mėsos kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.1 / 134
Kaip gaminti

1. Maltus džiūvėsėlius užpilkite 100 ml pieno, brinkinkite 10 min.

2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkintus svogūnus, maišydama kepkite, kol gabalėliai įgaus auksinį atspalvį, įmaišykite smulkintus čiobrelius arba peletrūnus.

3. Dubenyje sumaišykite faršą, kiaušinį, džiūvėsėlius, pakepintus svogūnus ir likusį pieną, pasūdykite, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite. Suformuokite vienodo dydžio kotletus, iškepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.

4. Paruoškite padažą. Apkepkite svieste smulkintus svogūnus ir pievagrybius, įmaišykite gabalėliais pjaustytus pomidorus, trumpai patroškinkite, pasūdykite, pagardinkite žolelėmis ir pipirais.

5. Tiekite keptus kotletus su makaronais arba bulvėmis, užpilkite grybų ir pomidorų padažo.

Ingredientai
Faršas: 500.00 g (maišyto)
Džiūvėsiai: 100.00 g
Pienas: 200.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt. (pusė ir padažui pusė svogūno)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š. (ir padažui 1 valg. š.)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Pievagrybiai: 1.00 st. (Padažui; griežinėliais pjaustytų)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (arba peletrūnų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pomidorai: 250.00 g (Padažui; indelis konservuotų pomidorų be odelių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kotletukai su morkomis ir paprikomis
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 20
Kaip gaminti

1. Į maltą kiaulieną įmuškite kiaušinį, įdėkite prieskonių ir pusę pjaustyto svogūno.

2. Morką nuskuskite, sutarkuokite, papriką supjaustykite. Likusią svogūno pusę ir česnako skilteles smulkiai supjaustykite. Daržoves pakepinkite keptuvėje aliejuje, kol suminkštės.

3. Formuokite kotletukus į vidų įdėdamos daržovių. Kepkite orkaitėje arba keptuvėje (vėliau patroškinkite).

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Kiauliena: 700.00 g (malta)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 50.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Purūs žuvų kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.6 / 13
Kaip gaminti

1. Į faršą sudėkite kiaušinių trynius, suberkite prieskonius, pipirus, druską ir gerai išminkykite. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Į paruoštą faršą sudėkite baltymus ir greitai stambiai įtarkuokite šaltą sviestą. Faršą lengvai išmaišykite ir šlapiomis rankomis formuokite nemažus kotletus. Pavoliokite juos manų kruopose ir gerai įkaitintoje keptuvėje apkepkite iš abiejų pusių. Kotletus sudėkite į kepimo skardą ir užpilkite padažu.

2. Padažui į tą pačią keptuvę, kur kepė kotletai, sudėkite ir ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir maišydami kaitinkite. Tuomet po truputį pilkite pieną ir nuolat maišydami toliau kaitinkite, pagardinkite žuvų prieskoniais, pipirais, druska*. Kotletus kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20–30 minučių.

*Pieno kiekis priklauso nuo to, kokio tirštumo padažo norite.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Faršas: 600.00 g (600 - 700 pangasijų filė)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g (50 g šalto - kotletams ir 2 valg. š. - padažui)
Manai: 2.00 valg. š.
Aliejus: 5.00 valg. š. (kepimui)
Pipirai: 2.00 žiupsnelis (kotletams ir padažui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (kotletams ir padažui)
Žuvies prieskoniai: 5.00 g (citrininiai pagal skonį, kotletams ir padažui)
Miltai: 1.00 valg. š. (kvietinių - padažui)
Pienas: 1.00 st. (1 - 1,5 - padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lašišų kotletai su špinatų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.0 / 16
Kaip gaminti

1. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, linų sėlenomis, žuvų prieskoniais, pipirais bei druska. Įlašinkite citrinų sulčių, gerai išmaišykite ir leiskite 20–30 minučių pastovėti, kad sėlenos ir džiūvėsėliai išbrinktų. Iš paruošto faršo formuokite didesnius kotletus ir iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje, kol gražiai parus. Sudėkite kotletus į aliejumi pašlakstytą skardą ir kepkite orkaitėje dar 15 minučių.

2. Špinatus nuplaukite, gerai nuvarvinkite ir susmulkinkite. Svogūną ir česnako skilteles susmulkinkite ir apkepkite su sviestu, sudėkite špinatus ir maišydami kepkite kelias minutes, supilkite grietinėlę, suberkite pipirus, druską, žiupsnelį citrinų žievelių ir maišydami troškinkite, kol padažas pradės tirštėti. Tiekdami ant kotletų užpilkite padažo.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Faršas: 600.00 g (lašišų)
Linų sėmenys: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Žuvies prieskoniai: 3.00 g (pagal skonį)
Pipirai: 2.00 žiupsnelis (kotletams ir padažui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (kotletams ir padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių - kotletams ir nutarkuotų žievelių - padažui)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Grietinėlė: 200.00 ml (riebios - padažui)
Špinatai: 400.00 g (padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (padažui)
Sviestas: 2.00 valg. š. (2 -3 - padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (1 - 2 - padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Avižiniai kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.7 / 62
Kaip gaminti

1. Avižinius dribsnius suberkite į dubenį, užpilkite karštu vandeniu ir palikite 10 minučių.

2. Susmulkinkite svogūną, suberkite į keptuvėje ištirpintą sviestą ir kepkite, kol taps skaidrūs. Sudėkite į dribsnius. Suberkite traiškytą česnaką, smulkintus krapus, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Jei masė bus skystoka, įberkite kelis šaukštus miltų.

3. Paruoštą masę šaukštu dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol susidarys traški plutelė.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 2.00 st.
Vanduo: 300.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt. (didesnis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Krapai: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos kotletai su džiovintomis slyvomis ir sezamų sėklomis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.1 / 14
Kaip gaminti

1. Džiūvėsėlius užpilkite grietinėle ar sumaišykite su grietine ir leiskite išbrinkti. Tuomet šią masę sumaišykite su vištiena ir pagardinkite pipirais, druska bei vištienos prieskoniais.

2. Džiovintas slyvas užpilkite šiltu vandeniu ir mirkykite, kol suminkštės, nuvarvinkite. Iš vištienos faršo formuokite pailgus kotletus, į vidų įdėkite po kelias slyvas.

3. Kotletus apvoliokite miltuose, paskui kiaušinio plakinyje ir sezamų sėklose. Sudėkite į aliejumi apšlakstytą skardą ir kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Faršas: 600.00 g (600 - 700 vištienos filė)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 4.00 valg. š. (riebios arba grietinės)
Džiovintos slyvos: 10.00 vnt. (10 - 12)
Sezamo sėklos: 1.00 sauja
Miltai: 5.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vištienos prieskoniai: 3.00 g (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Daržovių kotletai su šoninės juostelėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.7 / 6
Kaip gaminti
  1. Sūdytame vandenyje išvirkite smulkintas bulves ir petražolės šaknį. Kol bulvės verda, pusžiedžiais supjaustykite svogūną,  o griežinėliais – porą. Pakepinkite su sviestu.
  2. Kitoje keptuvėje apie 2 minutes pakepinkite šoninės juosteles ir išgriebę sudėkite ant popierinio rankšluosčio.
  3. Virtas bulves ir petražolę sugrūskite, sumaišykite su svogūnu, poru, įberkite druskos, pipirų, muskatų, išmaišykite ir suformuokite 6 kotletus.
  4. Į keptuvę, kurioje kepė šoninė, įpilkite aliejaus ir iš abiejų pusių apkepkite daržovių  kotletus. Tiekite su šoninės juostelėmis, šviežiomis daržovėmis, grietine arba grietinėlės padažu.  Galite tiekti su keptu arba skystai virtu kiaušiniu.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Bulvės: 500.00 g (krakmolingos)
Petražolės: 1.00 vnt. (šaknis)
Svogūnai: 1.00 vnt. (raudonas)
Porai: 150.00 g (1/2 nedidelio)
Sviestas: 50.00 g
Šoninė: karštai rūkyta 100.00 g
Čiobreliai: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuotas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos kotletukai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.7 / 44
Kaip gaminti

1. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, stambiai sumalkite arba labai smulkiai sukapokite ir sukrėskite į gilesnį dubenį.

2. Apelsiną nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, žievelę nutarkuokite, tada aštriu peiliuku nupjaukite baltąją žievelės dalį ir supjaustykite apelsiną griežinėliais.

3. Bandelę sutrupinkite, užpilkite pienu, kai suminkštės, nuspauskite ir sumeskite į indą su vištiena. Ten pat sudėkite sviestą, įmuškite trynius, gerai išminkykite, įberkite šaukštą džiūvėsėlių, nutarkuotą apelsinų žievelę. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Viską labai gerai išmaišykite, tada šaukštu įmaišykite iki standžių putų išplaktą baltymą.

4. Rankomis suformuotus kotletukus apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite karštoje orkaitėje apie 25 min. 

5. Tiekite su apelsinų griežinėliais ir salotų lapeliais.

Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (didesnė krūtinėlė)
Duona: 1.00 vnt. (pusė baltos prancūziškos bandelės)
Pienas: 125.00 ml
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 tryniai, kiaušinio baltymas)
Džiūvėsiai: 60.00 g (2 saujelės)
Apelsinai: 1.00 vnt. (ir trečdalis šaukštelio nutarkuotos žievelės)
Salotos: 30.00 g (saujelė įvairių mažų salotų lapelių (burokėlių, gražgarsčių))
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį maltų, baltųjų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kotletukai su sūriu ir česnakais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.9 / 11
Kaip gaminti

1. Į maltą kiaulieną ir jautieną įmuškite kiaušinį, įberkite prieskonių ir pusę pjaustyto svogūno.

2. Sūrį supjaustykite kubeliais, česnaką griežinėliais. Formuokite kotletukus, į vidų dėkite sūrį ir česnaką. Apvoliokite miltuose ir kepkite keptuvėje.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Kiauliena: 700.00 g (malta kiauliena ir jautiena)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sūris: 150.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Jautienos ir cukinijų kotletai
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 28
Kaip gaminti

1. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite su šaukštu aliejaus. Stambiai sutarkuokite cukinijas, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Į jautienos faršą įmuškite kiaušinius, įdėkite keptų svogūnų, krapų, grietinėlės sūrio, miltų. Viską išminkykite. Suformuokite 12 kotletų.

3. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir sudėkite  kotletus. Kiekvieną pusę kepkite 5 minutes, kol lengvai apskrus. Kotletus tiekite su bulvių koše ir citrinų skiltelėmis.

 

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Cukinijos: 250.00 g
Jautiena: 500.00 g (faršas)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Krapai: 2.00 valg. š. (smulkinti)
Sūris: 60.00 g (grietinėlės)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š.
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Taip pat skaitykite: Sutriko vaiko regėjimas? Priežastys gali slėptis tėvų elgesyje 

Pažymėkite klaidą tekste pele, paspaudę kairįjį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Interviu 24sek

Jonas Valančiūnas – apie Šarą NBA, pagautą ryklį ir kodėl sveikino „Žalgirį“

Sportas

Pasaulio čempionatas – Rusijos rinktinė traiško Egiptą

Gyvenimas

Klimatologas: ar po 20 metų vis dar turėsime pajūrį ir ko tikėtis iš šios vasaros

Kultūra

Kaunas siekia atsirasti Pasaulio kultūros ir gamtos paveldo žemėlapyje

Vardai

Po piršlybų ant žirgo, gydytojai Darius Rauba ir Donata Šukytė į vestuvių puotą vyko troleibusu

Įspūdinga LKL žiedų valdovo kelionė: Paulius Jankūnas dabar ir prieš 14 metų

Aktualu

Kas sieja škotus su Lietuva?

Gazas

„Hyundai“ pristatė ketvirtos kartos „Santa Fe“: turės mažiausiai dvi nematytas saugumo sistemas

Pasaulis kišenėje

Metų keliautojos titulą atnešusi Ievos istorija: kemperis, 9 mėnesiai ir keturi JAV kampai

Kultūra

Knygos recenzija. Dainiaus Žičkaus „Stabmeldžio memuarai“, arba Ekspedicija į pragarą

Gazas

Lietuvių viltys dalyvauti 2019 m. Dakaro ralyje gali žlugti: Peru nori trauktis

Verslas

Svarstymai Seime: jei sprogtų Astravo atominė elektrinė, medikai pabėgtų

Vardai

Tautvydas Sabonis su žmona Paulina Olivia pirmąsias vedybų metines švenčia Madeiroje

Sportas

Liūdnas lenkų startas Maskvoje – įsimušė į savus vartus ir pralaimėjo

Aktualu

Kalinys suabejojo teisingumo ministru: „Spragos ryšio blokavime paliekamos specialiai“

Aktualu

Panevėžio miesto savivaldybę krėtę STT agentai sulaikė ne tik merą, bet ir kelis verslininkus

Vardai

Anžela ir Žygimantas Gečai kūdikio laukimą įamžino prie jūros: „Nekantraujame jį apkabinti“

Pasaulis kišenėje

„The Guardian“ svetainėje – 10 įdomiausių Vilniaus vietų, kurias siūlo K.Sabaliauskaitė

Aktualu

A.Merkel neigia D.Trumpo pareiškimus apie nusikalstamumą Vokietijoje

Vardai

Greta Lebedeva parduoda vestuvinę suknelę: „Ilgai svarsčiau, ar perleisti kitai nuotakai“

Naujienos

Interviu 24sek

Jonas Valančiūnas – apie Šarą NBA, pagautą ryklį ir kodėl sveikino „Žalgirį“

Sportas

Pasaulio čempionatas – Rusijos rinktinė baudžia Egiptą

Kultūra

Kaunas siekia atsirasti Pasaulio kultūros ir gamtos paveldo žemėlapyje

Vardai

Po piršlybų ant žirgo, gydytojai Darius Rauba ir Donata Šukytė į vestuvių puotą vyko troleibusu

Aktualu

Kas sieja škotus su Lietuva?

Įspūdinga LKL žiedų valdovo kelionė: Paulius Jankūnas dabar ir prieš 14 metų

Gyvenimas

Klimatologas: ar po 20 metų vis dar turėsime pajūrį ir ko tikėtis iš šios vasaros

Gazas

„Hyundai“ pristatė ketvirtos kartos „Santa Fe“: turės mažiausiai dvi nematytas saugumo sistemas

Pasaulis kišenėje

Metų keliautojos titulą atnešusi Ievos istorija: kemperis, 9 mėnesiai ir keturi JAV kampai

Kultūra

Knygos recenzija. Dainiaus Žičkaus „Stabmeldžio memuarai“, arba Ekspedicija į pragarą

Gazas

Lietuvių viltys dalyvauti 2019 m. Dakaro ralyje gali žlugti: Peru nori trauktis

Verslas

Svarstymai Seime: jei sprogtų Astravo atominė elektrinė, medikai pabėgtų

Vardai

Tautvydas Sabonis su žmona Paulina Olivia pirmąsias vedybų metines švenčia Madeiroje

Sportas

Liūdnas lenkų startas Maskvoje – įsimušė į savus vartus ir pralaimėjo

Aktualu

Kalinys suabejojo teisingumo ministru: „Spragos ryšio blokavime paliekamos specialiai“

Aktualu

Panevėžio miesto savivaldybę krėtę STT agentai sulaikė ne tik merą, bet ir kelis verslininkus

Vardai

Anžela ir Žygimantas Gečai kūdikio laukimą įamžino prie jūros: „Nekantraujame jį apkabinti“

Pasaulis kišenėje

„The Guardian“ svetainėje – 10 įdomiausių Vilniaus vietų, kurias siūlo K.Sabaliauskaitė

Aktualu

A.Merkel neigia D.Trumpo pareiškimus apie nusikalstamumą Vokietijoje

Vardai

Greta Lebedeva parduoda vestuvinę suknelę: „Ilgai svarsčiau, ar perleisti kitai nuotakai“

Vardai

Idėjos savaitgaliui

Dienos šviesa

Video

Maudymosi kostiumėlių tendencijos

Pinigai mano ateičiai

30 geriausių restoranų

Remontas be nervų

Sveikata

Grožis vasarą

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką