Dabar populiaru
Publikuota: 2017 rugpjūčio 16d. 13:00

Vaisiais ir uogomis patobulinti vaniliniai ledai

Ledai su persikais
Vida Press nuotr. / Ledai su persikais

Kokybiški vaniliniai ledai yra tikras skanėstas, tačiau, pasitelkus fantaziją, juos galima ir šiek tiek patobulinti. Vasarą, kai yra šviežių uogų ir vaisių, tam verta panaudoti būtent juos. Šįkart tebūnie tai avietės ir abrikosai arba persikai.

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 100 ml vandens;
  • 3 valg. šaukšt. cukraus;
  • sauja šviežių aviečių;
  • 7–8 nulupti ir kubeliais supjaustyti abrikosai (tinka ir persikai, tik jų reikės mažiau – 4–5);
  • 200 ml vanilinių ledų (kelias minutes palaikytų kambario temperatūroje).

Gaminimas:

1. Nedideliame puode užkaiskite vandenį ir cukrų, pakaitinkite, kol cukrus ištirps.

2. Į dubenėlį sudėkite avietes ir užpilkite ant jų maždaug trečdalį gauto sirupo.

3. Į puode likusį sirupą sumeskite abrikosų ar persikų gabalėlius ir pakaitinkite 2–3 min., kol vaisių gabalėliai suminkštės.

4. Leiskite vaisiams ir uogoms sirupe visiškai atvėsti.

5. Nedideliame elektrinio trintuvo inde pirmiausia iki tyrės sutrinkite persikus, tada perdėkite į dubenėlį, tada iki tyrės sutrinkite ir avietes.

6. Į specialias formeles ledams (jei dar tokių neturite, jų yra pirkti nemažoje dalyje prekybos centrų) dėkite truputį aviečių tyrės, tada šaukštą ledų, tada persikų tyrės, vėl ledų. Taip kaitaliodami ingredientus – tyrė-ledai – užpildykite formeles ir įsmeikite medinius pagaliukus. Beje, galite formuoti ledus ir paprastuose plokščiuose indeliuose ar stiklinaitėse.

7. Dėkite į šaldymo kamerą bent valandai, o šiam laikui praėjus, kai tik panorėsite, išimkite ir mėgaukitės!

Vida Press nuotr./Ledai su persikais
Vida Press nuotr./Ledai su persikais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Gera keliauti kartu

Praktiški patarimai

Video

00:10
24:14
00:49

Maistas

Kinas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką