TIESAI REIKIA TAVO PALAIKYMO PRISIDĖK
Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

Vakarienei – 10 nekaloringų sriubų idėjų

Pikantiška saldžiarūgštė kopūstų sriuba
Fotolia nuotr. / Pikantiška saldžiarūgštė kopūstų sriuba
Šaltinis: 15min
0
A A

Galvojate apie greitai paruošiamą, lengvą ir skanią vakarienę? Tuomet nerkite į Ji24.lt atrinktų receptų sūkurį ir išsirinkite skaniausią sriubą, kuri padės sulieknėti.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

TAIP PAT SKAITYKITE: Maisto produktai, kurie sukelia uždegimus

Receptai
Receptas: Burokėlių, salierų ir saldžiųjų paprikų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 23
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Burokėliai: 1.00 vnt.
Bulvės: 6.00 vnt.
Salierai: 2.00 vnt. (stiebai)
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 5.00 g
Prieskoniai (pagal skonį) 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Nuskuskite ir supjaustykite bulves, sutarkuokite burokėlį ir virkite pasūdytame vandenyje.

2. Supjaustykite svogūną, salierus, saldžiąją papriką ir keletą minučių apkepkite daržoves keptuvėje ant aliejaus. Paskui viską sudėkite į puodą.

3. Sriubą virkite, kol daržovės išvirs. Prieš tiekdami, pagardinkite ją grietine.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Greitai paruošiama vegetariška pomidorų sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.9 / 15
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Vynas: 200.00 ml (raudonas)
Pomidorai: 200.00 g (konservuoti)
Sultys: 800.00 ml (pomidorų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltos uoginės paprikos (Kajeno pipirai),)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š.
Bazilikai: 1.00 valg. š. (švieži lapeliai)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Grietinė: 200.00 g
Kaip gaminti

1.Svogūnus ir česnakus nulupkite, supjaustykite kubeliais ir pakepinkite puode su aliejumi. Supilkite vyną ir užvirkite.

2.Supilkite pomidorų sultis, konservuotus pomidorus, įberkite druskos, Kajeno pipirų, saldžiosios paprikos ir virkite apie 10 minučių.

3.Suberkite raudonėlius, sriubą nukelkite nuo ugnies ir sutrinkite. Tiekite su grietine ir bazilikais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Daržovių sultinys
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.0 / 21
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vanduo: 2500.00 ml
Salierai: 200.00 g (su gumbu)
Paprikos: 100.00 g (saldžiosios)
Morkos: 200.00 g
Laurų lapai: 1.00 vnt. (2)
Petražolės: 10.00 g (ryšulėlis šviežių)
Juodieji pipirai: 2.00 vnt. (žirneliai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Daržoves švariai nuplaukite, supjaustykite nemažais gabalais, suberkite prieskonius, supilkite nurodytą vandens kiekį ir virkite 30–40 minučių.

2. Išvirusį sultinį nukoškite, pagardinkite šviežiais kapotais krapais, daigintomis pipirinėmis ar kitokiais mėgstamais žalumynais ir tiekite su makaronais.

Plačiau skaitykite: „Vakarienė su Liutauru Čepracku: vištienos sultinys su naminiais makaronais“

Receptai
Receptas: Imbierų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.6 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kininis kopūstas: 200.00 g
Morkos: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Makaronai: 150.00 g (smulkūs)
Daržovių sultinys: 1.00 l
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Žemės riešutai: 50.00 g
Imbieras: 1.00 valg. š. (tarkuoti)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite, pakepinkite. Įberkite tarkuoto imbiero ir gerai išmaišykite. Užvirkite sultinį, suberkite smulkiai supjaustytą morką, kopūstus, pakepintą svogūną su česnaku,  makaronus.

2. Virkite, kol makaronai suminkštės. Prieš baigiant virti,  paskaninkite sriubą sojų padažu, druska, pipirais.

3. Įpilkite sriubos į dubenėlį ir įberkite kapotų žemės riešutų.

Receptai
Receptas: Bulgariška agurkų šaltsriubė („tarator“)
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 49
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Agurkai: 500.00 g (maždaug 2 švieži, dideli agurkai)
Jogurtas: 500.00 g (natūralus tirštas)
Česnakai: 2.00 skiltelės (2–3 skiltelės)
Krapai: 2.00 valg. š. (2–3 valg. š. šviežių)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja (nebūtinai)
Vanduo: 1.00 st. (nebūtinai)
Kaip gaminti
  1. Agurkus supjaustykite labai mažais kubeliais ir suberkite į didelį dubenį.
  2. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite arba sutrinkite. Sudėkite į tą patį dubenį su agurkais. Taip pat suberkite smulkiai kapotus krapus, sutrintus graikinius riešutus ir druską. Supilkite aliejų ir išmaišykite.
  3. Jogurtą lengvai suplakite šakute, kad nebūtų toks tirštas. Supilkite į dubenį ant agurkų ir vėl gerai pamaišykite.
    Astos Černės nuotr. / Gaminant bulgarišką agurkų šaltsriubę - Tarator
    Astos Černės nuotr. / Gaminant bulgarišką agurkų šaltsriubę - Tarator
  4. Jeigu matote, kad masė per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens. Tačiau neatskieskite jos per daug – sriuba ir turi būti gana tiršta. Be to, jai pastovėjus, agurkai taip pat išskirs savo sultis ir taps dar skystensė. Paragaukite šaltsriubę ir, jei trūksta, įberkite dar žiupsnelį druskos.
  5. Dubenį su paruošta sriuba dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent valandą. Tiekite šaltą.

Šaltsriubę „tarator“ ruošė ir aprašė Asta Černė

Receptai
Receptas: Salierų sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.2 / 38
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kopūstai: 300.00 g
Salierai: 1.00 vnt. (pusė šaknies ir ryšelis lapų)
Paprikos: 2.00 vnt. (žaliosios)
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 3.00 vnt.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės (3-4)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Pomidorų pasta arba piurė: 1.00 st.
Krapai: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Petražolės: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite gabalėliais kopūstą, saliero šaknį, susmulkinkite paprikas, svogūnus (vieną pasilikite), saliero lapus. Morkas sutarkuokite.
  2. Visas daržoves ir prieskonius užliekite 3 litrais vandens ir virkite 30 minučių.
  3. Likusį svogūną susmulkinkite ir apkepinkite aliejuje. Vėliau supilkite pomidorų pastą ir dar patroškinkite kelias minutes.
  4. Viską perpilkite į sriubą ir dar šiek tiek pavirkite maždaug 5-7 minutes. Pagardinkite žalumynais.
  5. Druskos nedėkite, jeigu trūks sūrumo, pagardinkite šlakeliu sojos padažo.  
Receptas: Nekaloringa kopūstų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 121
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Svogūnai: 6.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. ((saldžiosios, žalios))
Pomidorai: 2.00 vnt. ((2 stiklainiai konservuotų pomidorų))
Grybai: 250.00 g
Salierai: 1.00 vnt.
Kopūstai: 1.00 vnt.
Morkos: 3.00 vnt.
Daržovių sultinys: 2.00 vnt. ((galima ir 3 pagal skonį))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Susmulkinkite visas daržoves;
  2. Pjaustytus svogūnus lengvai apkepkite keptuvėje su aliejumi;
  3. Į keptuvę dėkite pjaustytas saldžiąsias paprikas ir dar minutę pakaitinkite;
  4. Visą keptuvės turinį, supjaustytus kopūstus, morkas, salierą, grybus ir konservuotus pomidorus dėkite į puodą, pagardinkite žiupsneliu druskos, pipirų, įmeskite daržovių sultinio kubelius ir įpilkite 12 puodelių vandens;
  5. Ant vidutinės ugnies sriubą virkite tol, kol daržovės suminkštės.
Receptas: Organizmą valanti daržovių sriuba
1 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.5 / 26
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salierai: 1.00 vnt. (gumbas)
Morkos: 2.00 vnt.
Petražolės: 1.00 vnt. (šaknis)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šaknies)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Kajeno paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (Himalajų arba jūros druskos)
Vanduo: 2.00 l
Kaip gaminti
  1. Visas išvardintas daržoves bei imbiero šaknį nulupkite ir sutarkuokite smulkesne tarka. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais.
  2. Užvirkite apie 2 litrus vandens ir suberkite smulkintas daržoves, imbierą, svogūną, įmeskite laurų lapelius. Virkite, kol daržovės suminkštės.
  3. Į išvirtą sriubą įberkite truputį kajeno paprikos miltelių, pasūdykite (dar geriau išvis nesūdyti). Valgykite ataušusią.
Receptai
Receptas: Pikantiška saldžiarūgštė kopūstų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 82
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Morkos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Kopūstai: 1.00 vnt. (½ galvos)
Aitrioji paprika: 2.00 vnt.
Pomidorų tyrė:(skardinė) 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (½)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (½)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Actas: 3.00 valg. š. (obuolių)
Daržovių sultinys: 200.00 ml
Vištienos krūtinėlė: 400.00 g (pjaustytos kubeliais)
Kaip gaminti
  1. Svogūną, morką, kopūstą ir aitriąją papriką susmulkinkite ir dėkite į didelį puodą storu dugnu. Supilkite alyvuogių aliejų ir patroškinkite 5-7 minutes.
  2. Sudėkite pomidorų tyrę, smulkintą vištienos krūtinėlę, suberkite druską, juoduosius pipirus, rudąjį cukrų, supilkite obuolių actą, daržovių sultinį. Virkite ant vidutinio kaitrumo ugnies 30-40 minučių. Jeigu sriuba per tiršta, galite įpilti daugiau vandens.

 

Receptas: Imbierinė pomidorų ir lęšių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 34
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Morkos: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Imbieras: 2.00 valg. š. (šviežiai tarkuotos šaknies)
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Kuminai: 2.00 arbat. š.
Paprikos: 1.00 arbat. š. (milteliai)
Kalendros: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (½)
Lęšiai: 2.00 puodelis (rudieji)
Pomidorai: 200.00 ml (trinti arba pomidorų tyrė)
Daržovių sultinys: 5.00 puodelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas, supilkite alyvuogių aliejų ir sudėkite į puodą storu dugnu. Troškinkite 5-7 minutes.
  2. Sudėkite trintas česnakų skilteles, imbierą, pomidorų pastą, prieskonius ir palikite dar kelioms minutėms.
  3. Į sriubą supilkite lęšius, trintus pomidorus, daržovių sultinį, pagardinkite pipirais ir druska. Virkite 45 minutes. Galite paskaninti liesu jogurtu.

 

Dar daugiau įvairių receptų rasite štai ČIA.

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką