Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarienei – 5 širdelėmis įvertinti Ji24.lt patiekalai

Šiandien pateikiame įvairiausių patiekalų: užkandžių, sriubų, troškinių, nesaldžių pyragų. Rinkitės ir skanaukite – tai skaitytojų išbandyta ir įvertinta gausybe širdžių.
Pyragas su špinatais ir lašiša
Pyragas su špinatais ir lašiša / Autorės nuotr.
Tiršta briuselinių kopūstų sriuba
Receptas: Tiršta briuselinių kopūstų sriuba
7 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 15
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 150.00 g (šviežių arba šaldytų briuselinių)
Bulvės: 3.00 vnt. (puodelis kubeliais pjaustytų)
Kukurūzai: 400.00 g (skardinė konservuotų)
Vanduo: 4.00 st.
Pienas: 1.00 st.
Svogūnai: 2.00 g (pusė puodelio smulkiai sukapotų)
Morkos: 2.00 vnt. (1/4 puodelio stambiai sutarkuotų)
Paprikos: 1.00 vnt. (1/4 puodelio kubeliais pjaustytų žaliųjų saldžiųjų paprikų)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Puode išlydykite sviestą, sudėkite svogūnus, morkas, paprikas ir maišydami kepinkite ant nedidelės ugnies, kol svogūnai pasidarys skaidrūs.

2. Sudėkite bulves, nuvarvintus kukurūzus, supilkite vandenį, pasūdykite, pagardinkite pipirais, užvirinkite ir virkite ant nedidelės ugnies 20 min.

.3 Sudėkite briuselinių kopūstų galvutes ir virkite dar 10 min.

4. Miltus sumaišykite su pienu ir plona srovele supilkite į verdančią sriubą. Maišydami pavirkite 3 min. ir nukelkite nuo ugnies.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Pyragas su špinatais ir lašiša
Receptas: Pyragas su špinatais ir lašiša
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 15
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g
Sviestas: 125.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (po vieną - tešlai ir įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Lašiša: 250.00 g (šaltai rūkytos - įdarui)
Špinatai: 20.00 g (ryšelis - įdarui)
Rikotos sūris: 250.00 arbat. š. (įdarui)
Porai: 1.00 vnt. (baltoji dalis - įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Grietinėlė: 100.00 ml (įdarui)
Kaip gaminti

1. Paruoškite tešlą: sukapokite miltus su sviestu, kol susidarys trupiniai, sumaišykite su druska, kiaušiniu, išminkykite iki vienalytės masės, įdėkite į plėvelę  ir atšaldykite šaldytuve.

2. Paruoškite įdarą: špinatų lapus, susmulkintą porą ir česnaką apkepinkite 5 min. Lašišą supjaustykite plonais griežinėliais.

3. Paruoštą tešlą iškočiokite, įklokite į kepimo indą, ant viršaus dėkite špinatų masę ir lašišos gabaliukus.

4. Kiaušinį išplakite su grietinėle ir rikotos sūriu. Paruošta mase apipilkite pyragą ir pašaukite į 160 laipsnių įkaitiną orkaitę. Kepkite 30 min.

Autorės nuotr./Pyragas su špinatais ir lašiša
Autorės nuotr./Pyragas su špinatais ir lašiša

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

 

 

 

 

 

Suskleisti
Lašiša su citrinų padažu
Receptas: Lašiša su citrinų padažu
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 56
Receptas
Ingredientai
Citrinos: 3.00 vnt. (šviežiai spaustos dviejų citrinų sultys lašišai apšlakstyti ir vienos citrinos sultys bei tarkuota pusės citrinos žievelė - padažui)
Lašiša: 500.00 g (šviežia filė)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 50.00 g (padažui)
Miltai: 2.00 valg. š. (padažui)
Daržovių sultinys: 400.00 ml (padažui)
Grietinėlė: 2.00 valg. š. (padažui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys - padažui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Nuplautą ir popieriniu rankšluosčiu nusausintą žuvį supjaustykite porcijos dydžio gabalais. Apibarstykite pipirais, druska, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite pasimarinuoti. Žuvies gabalėlius apšlakstykite aliejumi, išdėliokite ant kepimo grotelių ir kepkite, kol suminkštės.

2. Paruoškite padažą: įkaitusioje keptuvėje išlydykite sviestą. Suberkite miltus ir maišydama kepinkite, kol įgaus gintaro spalvą. Toliau maišydama supilkite sultinį (3–4 šaukštus palikite) ir keletą minučių pavirinkite.

3. Nukėlusi nuo ugnies, supilkite citrinų sultis, grietinėlę, suberkite tarkuotą citrinos žievelę. Vėl statykite keptuvę ant ugnies, supilkite su likusiu sultiniu išplaktą kiaušinio trynį ir maišydama kaitinkite iki virimo. Karštu padažu apliekite iškepusią žuvį. Patiekite su ant grotelių keptomis daržovėmis.

Suskleisti
Cukinijų ir baklažanų blyneliai su varške
Receptas: Cukinijų ir baklažanų blyneliai su varške
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 95
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt.
Bulvės: 1.00 vnt. (didesnė)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Miltai: 3.00 valg. š. (2-3)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (ir kremui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (ir kremui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (krapai, petražolės ar čiobreliai ir kremui)
Varškė: 200.00 g (kremui)
Jogurtas: 5.00 valg. š. (kremui 4-5 valg. š. natūralus)
Kaip gaminti

1. Cukiniją ir baklažaną supjaustykite kubeliais. Bulvę sutarkuokite, česnaką susmulkinkite ir sumaišykite su cukinijų ir baklažanų kubeliais. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Suberkite miltus, pipirus, žalumynus ir šiek tiek pasūdykite. Viską gerai išmaišykite ir kepkite nedidelius blynelius.

2. Varškę sumaišykite su jogurtu, paskaninkite žalumynais, pipirais ir druska. Tiekite karštus blynelius su varškės kremu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Virtinukai su bulvėmis
Receptas: Virtinukai su bulvėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 111
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (Tešlai)
Pienas: 125.00 ml (Tešlai; arba vandens)
Miltai: 500.00 g (Tešlai)
Bulvės: 400.00 g (Įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (Įdarui)
Grietinė: 1.00 valg. š. (Įdarui)
Sviestas: 1.00 valg. š. (Įdarui)
Druska: 1.00 arbat. š. (Tešlai ir įdarui; žiupsnelis)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (Įdarui; žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Įdarui; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą. Jei tešla per kieta, įpilkite daugiau vandens. Minkykite, kol tešla pasidarys tampri. Apibarstykite miltais, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30–40 minučių pastovėti.

2. Bulves nulupkite, išvirkite pasūdytame vandenyje ir sutrinkite su grietine. Keptuvėje įkaitintuose riebaluose pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Sudėkite kepintus svogūnus į bulvių košę, įberkite pipirų, druskos ir muskato, gerai išmaišykite.

3. Iškočiokite ploną tešlos lakštą, miltuota stikline išspauskite apskritimus, dėkite ant tešlos blynelio šaukštelį įdaro, sulenkite perpus, kraštus užspauskite.

4. Paruoštus virtinius dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite, kol iškils į paviršių. Virtinius išgriebkite kiaurasamčiu, leiskite nusivarvėti. Tiekite karštus su sviestu, grietine arba spirgučių ir svogūnų padažu.

Suskleisti
Takai su mėsa
Receptas: Takai (paplotėliai su mėsos įdaru)
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 36
Receptas
Ingredientai
Miltai: 100.00 g (geriausia – kvietinių ir kukurūzų miltų mišinys; tešlai)
Vanduo: 100.00 ml (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Aliejus: 1.00 arbat. š. (kepimo skardai patepti ir 1 valg.š. įdarui)
Faršas: 400.00 g (įdarui)
Meksikietiškų prieskonių mišinys (įdarui) 35.00 g
Pomidorų padažas: 200.00 ml (įdarui)
Salotos: 400.00 g (smulkiai supjaustytų lapelių (įdarui))
Pomidorai: 150.00 g (kubeliais supjaustytų (įdarui))
Sūris: 100.00 g (tarkuoto fermentinio, įdarui)
Kaip gaminti

1. Iš miltų ir pasūdyto vandens suminkykite kietą tešlą, ją padalykite į 8 dalis ir ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite kuo plonesnius paplotėlius. Juos sudėkite ant aliejumi pateptos skardos, apipurkškite aliejumi (galima ir aptepti) ir 200°C karštumo orkaitėje kepkite 2 min. Tada kiekvieną paplotėlį perlenkite pusiau ir kepkite dar 8 min., kol jie pasidarys traškūs.

2. Paruoškite įdarą: faršą 4 min. kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, suberkite prieskonius, supilkite pomidorų padažą ir troškinkite dar 2 min.

3. Į kiekvieną paplotėlį įdėkite maždaug po 2 šaukštus įdaro, jį apibarstykite pomidorų kubeliais, tarkuotu sūriu ir susmulkintais salotų lapais.

4. Prieš valgant patiekalą galima truputį pakaitinti (kol sūris pradės lydytis). Skanu valgyti su kokiu nors meksikietišku padažu.  

Plačiau skaitykite: Idėjos meksikietiškam vakarėliui

Suskleisti
Lazanija su sūriais
Receptas: Lazanija su sūriais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.1 / 7
Receptas
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 400.00 g
Rikotos sūris: 250.00 g
Mocarelos sūris: 250.00 g
Pomidorai: 5.00 vnt. (5 - 7 šviežių)
Salierai: 2.00 vnt. (2 - lapkočius)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 2.00 žiupsnelis (1 - bešamelio padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 3.00 valg. š. (2 - bešamelio padažui)
Miltai: 1.00 valg. š. (bešamelio padažui)
Pienas: 250.00 ml (bešamelio padažui)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (0,5 malto)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų pagal skonį - bešamelio padažui)
Kaip gaminti

1. Puode išlydykite sviestą. Suberkite miltus ir kepkite, kol pagels. Maišydama supilkite pieną, kaitinkite, kol padažas sutirštės. Suberkite muskatus, įberkite druskos, pipirų. Uždenkite ir palikite pusvalandį.

2. Salierus, pomidorus, mocarelą supjaustykite griežinėliais. Tris ar daugiau lazanijos lakštų vieną po kito kelioms sekundėms įkiškite į verdantį vandenį, tada horizontaliai įklokite į stačiakampę stiklinę kepimo formą.

3. Plonai patepkite rikota, pabarstykite pipirais, druska. Ant viršaus pakaitomis išdėliokite dalį mocarelos riekelių, pomidorų ir salierų griežinėlių. Gausiai apšlakstykite Bešamelio padažu. Taip susluoksniuokite visus nurodytus produktus. Viršų pabarstykite tarkuotu sviestu. Kepkite 200 °C karščio orkaitėje apie pusvalandį.

Suskleisti
Vištienos kotletai su džiovintomis slyvomis ir sezamų sėklomis
Receptas: Vištienos kotletai su džiovintomis slyvomis ir sezamų sėklomis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.9 / 29
Receptas
Ingredientai
Faršas: 600.00 g (600 - 700 vištienos filė)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 4.00 valg. š. (riebios arba grietinės)
Džiovintos slyvos: 10.00 vnt. (10 - 12)
Sezamo sėklos: 1.00 sauja
Miltai: 5.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vištienos prieskoniai: 3.00 g (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Džiūvėsėlius užpilkite grietinėle ar sumaišykite su grietine ir leiskite išbrinkti. Tuomet šią masę sumaišykite su vištiena ir pagardinkite pipirais, druska bei vištienos prieskoniais.

2. Džiovintas slyvas užpilkite šiltu vandeniu ir mirkykite, kol suminkštės, nuvarvinkite. Iš vištienos faršo formuokite pailgus kotletus, į vidų įdėkite po kelias slyvas.

3. Kotletus apvoliokite miltuose, paskui kiaušinio plakinyje ir sezamų sėklose. Sudėkite į aliejumi apšlakstytą skardą ir kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Mielinės bandelės su dešrelėmis
Receptas: Mielinės bandelės su dešrelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 113
Receptas
Ingredientai
Pienas: 200.00 ml
Cukrus: 2.00 valg. š.
Mielės: 1.00 vnt. (1 pakelis sausų mielių - 7 arba 11 g pakuotė)
Sviestas: 200.00 g (minkštas)
Druska: 5.00 g (1/2 arbat. š.)
Miltai: 500.00 g
Pieniškos derelės: 17.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (plaktas)
Kaip gaminti

1. Pieną pašildykite iki kambario temperatūros. Suberkite cukrų, mieles ir šluotele išplakite, kol cukrus ir mielės ištirps.

2. Dubenėlį uždenkite rankšluostėliu ir padėkite šiltai 10-15 minučių, kol iš mielių paviršiuje susidarys „kepurėlė“ (tai būtina!).

3. Į didelį dubenį persijokite miltus, sumaišykite su druska.

4. Į miltų mišinį sudėkite kubeliais pjaustytą minkštą sviestą (atšildykite jį natūraliai, tiesiog iš anksčiau išėmę iš šaldytuvo, nenaudokite mikrobangų krosnelės).

5. Tarp pirštų trinkite miltus su sviestu tol, kol susidarys trupinėliais.

6. Supilkite pieną su mielėmis (nepamirškite, kad turi būti susidarius mielių „kepurėlė“).

7. Išmaišykite ir pradėkite minkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta, tačiau ne skysta. Jei ji per skysta, įberkite dar truputį miltų.

8. Reikiamos konsistencijos tešlą minkykite 3 minutes, tuomet dėkite į švarų dubenį, uždenkite rankšluostėliu ir dėkite į šaldytuvą. Laikykite šaldytuve 30 minučių.

9. Išėmę tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite. Supjaustykite tešlą ilgomis juostelėmis.

10. Kiekvieną dešrelę apsukite tešlos juostele.

11. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotas skardas. Aptepkite plaktu kiaušiniu.

12. Kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol bandelės taps auksinės spalvos.

Receptas iš tinklaraščio „Saulėta virtuvė“

Suskleisti
Mėsos kukuliai su ruduoju padažu
Receptas: Mėsos kukuliai su ruduoju padažu
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 52
Receptas
Ingredientai
Džiūvėsiai: 80.00 g
Grietinė: 160.00 ml (arba grietinė, skiesta vandeniu)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š. (ir rudajam padažui 1 šaukštas)
Kiauliena: 500.00 g (faršas)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (1-2 arbat. š.)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 šaukštelio baltųjų)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (0,5 šaukštelio džiovintų)
Miltai: 30.00 g (rudajam padažui)
Mėsos sultinys: 300.00 ml (arba skystis, likęs po kepimo, rudajam padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba baltieji pipirai rudajam padažui)
Grietinėlė: 100.00 ml (50–100 ml rudajam padažui)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (rudajam padažui)
Kaip gaminti

1.Džiūvėsėlius sumaišykite su skystimu ir palikite 5–10 minučių, kad išbrinktų. Svogūną nulupkite, supjaustykite, apkepkite keptuvėje su dalimi sviesto ir atidėkite, kad atvėstų.

2.Į išbrinkusius džiūvėsėlius sudėkite apkeptus svogūnus, kiaušinį, faršą. Pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais ir gerai išmaišykite. Arbatiniu šaukšteliu imkite mėsą ir tarp šlapių delnų formuokite kamuoliukus. Kepkite keptuvėje su įkaitintu sviestu. Kol bus paruoštas padažas, iškeptus mėsos kukulius padėkite kur nors šiltai.

3.Į skystį, likusį keptuvėje po kepimo, įpilkite truputį karšto vandens ir šiek tiek pavirkite. Nukelkite nuo viryklės. Puode ištirpinkite sviestą ir kaitinkite, kol paruduos. Įmaišykite miltus ir kaitinkite, kol jie taip pat paruduos.

4.Keptuvėje esantį skystį nukoškite ir nuolat maišydami pamažu supilkite į sviesto ir miltų mišinį. Pagardinkite druska, pipirais. Pageidaujant galima įpilti sojų padažo. Rudąjį padažą supilkite ant kukulių ir tiekite su mėgstamomis daržovėmis arba duona.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Blyneliai su sirupu ir obuoliais
Receptas: Blyneliai su sirupu ir obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.2 / 41
Receptas
Ingredientai
Pienas: 1.00 st.
Miltai: 125.00 g
Manai: 5.00 valg. š. (4-5)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Obuoliai: 4.00 vnt.
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š. (2-3)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 125.00 g (sirupui)
Vanduo: 125.00 ml (sirupui)
migdolų esencija keli lašai sirupui 3.00 g
Kaip gaminti

1. Puode užvirkite pieną ir atvėsinkite.

2. Sausoje keptuvėje paskrudinkite manų kruopas, kol švelniai paruduos. Dubenyje sumaišykite pieną, miltus, trynį ir manų kruopas – maišykite, kol neliks gumuliukų. Palikite tešką pusvalandžiui pastovėti. Ji turi būti grietinės tirštumo – jei per tiršta, galite įpilti šiek tiek pieno ar vandens.

3. Pasiruoškite sirupą: užvirkite vandenį, ištirpinkite jame cukrų, įlašinkite migdolų esencijos.

4. Įkaitinkite aliejų ir kepkite nedidelius blynelius, kol gražiai parus.

5. Blynelį dėkite į lėkštę ir apšlakstykite šiltu sirupu. Taip blynelius kraukite vieną ant kito, vis šlakstydami sirupu ir vartydami, kol jie gerai prisigers.

6. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į keptuvę, apibarstykite cukrumi, cinamonu ir vartydami apkepkite. Obuolius tiekite su blyneliais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Aštrūs bulvių ritinėliai
Receptas: Aštrūs bulvių ritinėliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 9
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Kokosų drožlės: 2.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 2.00 arbat. š.
Rudasis cukrus: 2.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (tarkuotas pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (nedidelė šviežia ir žiupsnelis maltos tešlai)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (smulkinti žalumynai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 200.00 g (tešlai)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Sviestas: 2.00 arbat. š. (tešlai lydytas)
Vanduo: 120.00 ml (100-120 ml tešlai)
Aliejus: 5.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pasiruoškite įdarą: išvirkite ir nulupkite bulves, sutrinkite su kokosų drožlėmis, sezamų sėklomis, cukrumi, imbieru, smulkinta aitriąja paprika, žalumynais ir druska. Viską gerai išsukite.

2. Dubenyje sumaišykite miltus, ciberžoles, maltą aitrąją papriką ir sviestą. Maišydami lėtai pilkite vandenį, kol įgaus tešlos konsistenciją. Tešlą gerai išminkykite, ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite poros milimetrų storio stačiakampį. Ant jo tolygiai paskleiskite atšalusį įdarą ir susukite. Vyniotinį supjaustykite centimetro storio gabalėliais ir šiek tiek juos suplokite.

3. Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudėkite ritinėlius ir kelias minutes kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Vengriška tiršta pievagrybių sriuba
Receptas: Vengriška tiršta pievagrybių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 31
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 4.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt. (dideli)
Pievagrybiai: 500.00 g
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Vištienos sultinys: 500.00 ml
Pienas: 250.00 ml
Miltai: 3.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (2 šaukštai citrinų sulčių)
Petražolės: 1.00 sauja (smulkintos šviežios)
Krapai: 1.00 sauja (smulkinti švieži)
Grietinė: 100.00 ml
Kaip gaminti

1.Puode ištirpinkite sviestą ir 5 minutes pakepkite smulkintus svogūnus.

2.Sudėkite pjaustytus pievagrybius ir kepkite dar 5 minutes. Įmaišykite maltą papriką, sojų padažą, sultinį ir virkite 15 minučių.

3.Mažame indelyje sumaišykite miltus su pienu ir po truputį supilkite į visą laiką maišomą sriubą. Virkite dar 15 minučių.

4.Pagardinkite druska, pipirais, citrinų sultimis, smulkintais žalumynais, grietine.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Traški vištiena su sezamais kiniškai
Receptas: Traški vištiena su sezamais kiniškai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.8 / 235
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š. (kvietiniai)
Medus: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 3.00 valg. š.
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Aliejus: 50.00 ml
Kaip gaminti

1. Vištieną supjaustykite gabaliukais ir kartu su miltais bei krakmolu sudėkite į polietileninį maišelį. Gerai papurtykite, kad mėsa apsivoliotų, ir  kepkite keptuvėje.

2. Iškeptus vištienos gabaliukus dėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad nusivarvėtų aliejus.

3. Į keptuvę pilkite 2 šaukštus aliejaus ir pakepinkite sezamus. Tuomet pilkite citrinos sultis, sojos padažą, dėkite medų, gerai išmaišykite ir, kai tik pradės kristalizuotis, berkite vištienos gabaliukus ir gerai apvoliokite. Patiekite su virtais ryžiais ir žirneliais.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Bulvių ir svogūnų pyragas
Receptas: Bulvių ir svogūnų pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.5 / 11
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 200.00 ml
Miltai: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Bulvės: 1.00 g
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kumpis: 200.00 g (virtas)
Muskatas: 1.00 vnt. (riešutas)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius, pieną ir miltus su žiupsnelu druskos bei pipirų išplakite.

2. Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite bulves ir kepkite 10 min.

3. Svogūnus ir kumpį supjaustykite, sudėkite ant bulvių keptuvėje ir dar trumpai pekepinkite, užberkite tarkuotuo muskato ir išmaišykite.

4. Į kepimo indą sudėkite masę ir užpilkite kiaušinių ir miltų plakiniu. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min.

Autorės nuotr./Bulvių ir svogūnų pyragas
Autorės nuotr./Bulvių ir svogūnų pyragas

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

 

 

 

 

 

Suskleisti
Krevečių ir virtinių užkandėlė
Receptas: Krevečių ir virtinių užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 5
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 450.00 g (virtinukams)
Miltai: 1.00 st. (beveik pilna - virtinukams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (virtinukams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (virtinukams ir pomidorų masei)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (virtinukams ir pomidorų masei)
Krevetės: 400.00 g (šviežių)
Česnakai: 3.00 skiltelės (krevetėms)
Imbieras: 1.00 vnt. (mažas gabalėlis šaknies - krevetėms)
Aitrioji paprika: 1.00 valg. š. (trečdalis ankšties - krevetėms)
Aliejus: 4.00 valg. š. (1 - krevetėms ir 3 - pomidorų masei)
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotų - krevetėms)
Pomidorai: 4.00 vnt. (pomidorų masei)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (didelis - pomidorų masei)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (kelios šakelės, šviežių - pomidorų masei)
Pesto padažas: 2.00 valg. š. (pomidorų masei)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių pagal skonį - pomidorų masei)
Kaip gaminti
Virtinukai
Virtinukai

Bulves nulupkite, susmulkinkite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Tada nukoškite, ataušinkite, kelis kartus permalkite mėsmale, sugrūskite kočėlu arba išplakite elektriniu plakikliu. Masę sukrėskite į gilesnį dubenį, suberkite persijotus miltus, viską pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Į masę supilkite šluotele išplaktą kiaušinį ir gerai išmaišykite.

Paruoštą virtinukų tešlą suminkykite į gniužulą, dėkite ant gausiai miltais pabarstytos medinės lentos ar stalo ir iškočiokite pailgus nedidelius volelius. Juos supjaustykite nedideliais gabalėliais ir iš karto, kad virtiniai nepriliptų prie lentos, virkite juos pasūdytame vandenyje, kol iškils į paviršių.

Virtinukai
Virtinukai

Kol virtiniai virs, paruoškite padažą krevetėms.  Česnakus nulupkite, sukapokite. Imbiero šaknį sutarkuokite smulkia trintuve, aitriąją papriką išvalykite, irgi sukapokite. Visus prieskonius kepinkite karštuose riebaluose, kol apskrus ir gardžiai pakvips. Į keptuvę suverskite nuplautas ir gerai nusausintas krevetes. Maišydamos kaitinkite, kol krevetės apsivels prieskoniais ir šiek tiek apskrus. Jei reikia, pagal skonį įberkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Krevetės
Krevetės

Atsargiai, kad nesukristų, virtinius išgriebkite kiaurasamčiu ir sumeskite į keptuvę su krevetėmis. Keptuvę dar kartą statykite ant ugnies, viską atsargiai išmaišykite, suberkite žalumynus ir dar kelias minutes kaitinkite. Paruoštą masę šiek tiek atvėsinkite.

Virtinukai
Virtinukai

Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, jų galus įpjaukite, nulupkite odelę ir susmulkinkite. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su traiškytu česnaku ir pomidorais. Viską pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kapotasi raudonėliais. Lėkštelėse formuokite pomidorų bokštelius, dėkite atvėsintų virtinių ir krevečių troškinio. Viską apliekite bazilikų ir citrinų sulčių padažu.

Suskleisti
Cukinijų blyneliai su žirneliais ir parmezanu
Receptas: Cukinijų blyneliai su žirneliais ir parmezanu
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 42
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 400.00 g (šviežių, jaunų)
Žirniai: 1.00 st. (sauja šviežių, gliaudytų)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pasukos: 5.00 valg. š. (raugintų)
Miltai: 8.00 valg. š. (8 - 12)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Žirnelius apvirkite nedideliame vandens kiekyje. Išgriebusi kiaurasamčiu, palikite nuvarvėti.   
  2. Nuplautas, nusausintas cukinijas nulupkite, stambiai sutarkuokite, palikite 15 minučių.
  3. Išsiskyrusį skystį nusunkite. Į dubenį su tarkuotomis daržovėmis suberkite žirnelius, smulkintus svogūnus, išmaišykite. Po vieną įmuškite kiaušinius.
  4. Supilkite pasukas, suberkite sūrį, gerai išmaišykite. Po šaukštą berkite miltus, kol išsuksite gan tirštą masę. Pagal skonį pagardinkite maltais pipirais, pasūdykite.
  5. Stiklinę kepimo skardą apšlakstykite aliejumi. Šaukštu iš masės išliekite apvalius blynelius.
  6. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus. Apšlakstykite pasūdytu natūraliu jogurtu.     
Suskleisti
Įvairių daržovių pyragas
Receptas: Įvairių daržovių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 20
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt. (mažų)
Paprikos: 2.00 vnt. (po saldžiąją raudoną ir geltoną)
Patisonas: 1.00 vnt.
Pastarnokas: 1.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Varškės sūris: 300.00 g (riebaus)
Pomidorai: 1.00 vnt. (nedidelė skardinė kapotų su bazilikais)
Sūris: 400.00 g (tarkuoto brandinto ir 200 g - tešlai)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (2 - tešlai ir 2 - įdarui)
Grietinė: 400.00 ml (200 ml -įdarui ir 6 valg. š. - tešlai)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 200.00 g (150 g - tešlai ir 2 valg. š. - įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 400.00 g (tešlai)
Kaip gaminti
  1. Česnakus nulupkite, sukapokite.
  2. Miltus persijokite per sietelį ant didelės lentelės, viduryje padarykite kauburėlį, supilkite šakute išplaktus kiaušinius, užberkite miltų, ant viršaus dėkite tarkuotą šaltą sviestą ir kapokite peiliu, kol tešla pasidarys vientisa.
  3. Įmaišykite sūrį ir grietinę. Paruoštą tešlą dėkite į karščiui atsparią kepimo formą. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste.
  4. Kai apskrus, suberkite smulkintas išvalytas paprikas, tarkuotą patisoną ir pastarnoką, griežinėliais pjaustytą porą ir kepinkite, kol daržovės suminkštės.
  5. Sukrėskite pomidorus, išmaišykite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Paruoštą daržovių masę atvėsinkite ir paskirstykite ant tešlos.
  6. Užberkite tarkuotų varškės ir brandintų sūrių. Kiaušinius išplakite su grietine ir apliekite daržoves. 
  7. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Suskleisti
Baklažanų, paprikų ir pomidorų troškinys
Receptas: Baklažanų, paprikų ir pomidorų troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.5 / 41
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 500.00 g
Miltai: 1.00 valg. š.
Aliejus: 4.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (2-3)
Paprikos: 500.00 g (žalios saldžiosios)
Pomidorai: 500.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Parmezano sūris: 1.00 valg. š. (tarkuotas)
Kaip gaminti

1. Neluptus baklažanus supjaustykite griežinėliais, apvoliokite miltuose ir keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite po 2 minutes iš abiejų pusių, išimkite.

2. Česnako skilteles susmulkinkite, paprikas ir pomidorus supjaustykite šiaudeliais. Berkite į keptuvę, kur kepė baklažanai. Pagardinkite druska, pipirais ir pakepkite kelias minutes, tada supilkite sultinį ir troškinkite 5 minutes. Sudėkite baklažanus ir troškinkite dar 5 minutes. Dėkite į lėkštes ir pabarstykite tarkuotu parmezanu.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Brokolių ir morkų užkandis
Receptas: Brokolių ir morkų užkandis
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.2 / 9
Receptas
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (nemažo)
Morkos: 500.00 g (0,5 l - konservuotų)
Kiaušiniai: 7.00 vnt. (2 - tešlai)
Grietinėlė: 250.00 ml
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (kapotų)
Miltai: 500.00 g (2 valg.š ir trečdalis stiklinės ir 400 g - tešlai)
Varškė: 1.00 vnt. (indelis tepamo sūrelio su žalumynais)
Mocarelos sūris: 150.00 g
Druska: 2.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 200.00 g (tešlai)
Kaip gaminti
  1. Miltus persijokite ant stalo, sumaišykite su druska.
  2. Sviestą supjaustykite mažais gabaliukais, sumeskite į miltus ir kapokite dideliu peiliu, kol susidarys vienodo dydžio trupiniai.
  3. Į juos įmuškite kiaušinius (juos galite pamaišyti) ir minkykite tešlą. Stenkitės tai padaryti greitai.
  4. Tešlą susukite į maistinę plėvelę ir 1,5 val. padėkite į šaldytuvą.
  5. Brokolius išskirstykite žiedynėliais ir nupjovusi kotelius patroškinkite garuose, kad suminkštėtų. 
  6. Gerai atšaldytą tešlą sutarkuokite stambia trintuve tiesiai į kepimo formą.
  7. Tvirtai suspauskite drėgnomis rankomis. Ant tešlos tepkite kreminės varškės, dėkite gerai nuvarvintas morkas ir garintus brokolius, užtarkuokite mocarelos.
  8. Kiaušinius išplakite su grietinėle, miltais, žalumynais, druska ir supilkite ant pyrago.
  9. Kepkite iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. 

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos šaldymo laiko).

 

Suskleisti

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius