-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarienei – 9 bulvių salotų receptai

Šio vakaro pasiūlymas – pasigaminti bulvių salotų su lašiša, vištiena ar krevetėmis bei įvairiais pagardais.
Karštos bulvių salotos
Karštos bulvių salotos / Shutterstock nuotr.
Vokiškos bulvių salotos
Receptas: Vokiškos bulvių salotos
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 130
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 3.00 vnt. (virtos, didelės)
Šoninė: 4.00 riekės
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintos petražolės arba krapai)
Agurkai: 3.00 vnt. (marinuoti agurkėliai)
Actas: 40.00 ml
Vanduo: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (grūsti)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Kaip gaminti
  1. Virtas bulves  ir marinuotus agurkėlius supjaustykite kubeliais, susmulkinkite svogūną, šoninę paskrudinkite ant nedidelės ugnies.
  2. Actą, aliejų, vandenį, druską, cukrų ir grūstus pipirus sumaišykite ir gautu padažu apliekite salotas. Papuoškite petražolėmis arba krapais.
  3. Vietoj šio padažo galite rinktis ir įprastą majonezą, o kai kurie į vokiškas bulvių salotas įtarkuoja obuolį, o šoninę keičia, tarkime, virta dešra, saliamiu.
Suskleisti
Bulvių salotos su putpelių kiaušiniais
Receptas: Bulvių salotos su putpelių kiaušiniais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 42
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 2.00 vnt. (didelės)
Žirniai: 50.00 g
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (putpelių)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė)
Grūdėtosios garstyčios (pagal skonį) 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Ridikai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Bulves išvirkite su lupenomis, supjaustykite stambiai.

2. Į verdantį vandenį dėkite putpelių kiaušinukus ir virkite 3 minutes.

3. Į kitą puodą taip pat į verdantį vandenį suberkite žirnelius ir virkite 2-3 minutes.

4. Svogūnų laiškus supjaustykite.

5. Dėkite viską į lėkštę: pjaustytas bulves, pjaustytus ridikėlius, smukintus svogūnų laiškus, per pusę perpjautus putpelių kiaušinius, ant viršaus užberkite žirnelius.

6. Salotas apšlakstykite padažu. Padažą ruoškite taip: į dubenėlį sukrėskite grūdėtąsias garstyčias, supilkite šviežiai spaustas citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Išmaišykite.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

 

Suskleisti
Gaiviosios bulvių salotos
Receptas: Gaiviosios bulvių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.9 / 68
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Pomidorai: 6.00 vnt. (vyšniniai)
Agurkai: 2.00 vnt. (marinuoti)
Jogurtas: 100.00 ml (natūralaus)
Grietinė: 100.00 ml (neriebios)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis stambiai maltų)
Kaip gaminti
  1. Neluptas bulves gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
  2. Perpjaukite pusiau vyšninius pomidorus.
  3. Marinuotus agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais arba sutarkuokite stambia trintuve. Jei agurkų žievelė kietoka, ją nulupkite. Sudėkite agurkus į sietelį, kad nusivarvėtų.
  4. Sumaišykite jogurtą su grietine, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Įmaišykite į padažą marinuotus agurkus.
  5. Sukrėskite padažą ant bulvių, sudėkite pomidorų puseles ir atsargiai išmaišykite. Prieš patiekiant salotas palaikykite šaltai. Bulvių salotas galima valgyti vienas arba patiekti kaip garnyrą prie šaltos mėsos ar žuvies patiekalų.

Kulinaro patarimas: bulvių salotas galite maišyti ir su majonezu, pagardinti šaukšteliu tarkuotų krienų, kapotų krapų ar svogūnų laiškų.

Suskleisti
Karštos bulvių salotos
Receptas: Karštos bulvių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 17
Receptas
Ingredientai
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š. (galima ir kitokio)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt.
Daržovių sultinys: 250.00 ml
Špinatai: 500.00 g (šviežių ar šaldytų)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Svogūnus smulkiai sukapokite, sudėkite į didelėje storasienėje keptuvėje įkaitintą aliejų ir maišydami kepkite, kol jie pasidarys skaidrūs.

2. Sudėkite nuskustas ir 2,5 cm dydžio kubeliais supjaustytas bulves ir maišydami dar kelias minutes pakepinkite.

3. Supilkite sultinį, uždenkite ir ant labai mažos ugnies troškinkite 10–15 min. (kol suminkštės bulvės).

4. Sudėkite juostelėmis supjaustytus špinatus, išmaišykite, uždenkite ir dar 10 min. patroškinkite.

5. Nukėlus nuo ugnies pasūdykite (jei sultinys neužtektinai sūrus) ir pagardinkite muskatų riešutais.

Suskleisti
Bulvės su ridikėliais
Receptas: Bulvės su ridikėliais
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 25
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g (mažos šviežios)
Ridikėliai: švieži 2.00 sauja
Salotos: 10.00 g (salotinės sultenės)
Agurkai: 3.00 vnt. (maži)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 5.00 g (pusė šaukšto - užpilui)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Krapai: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Peletrūnas: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Jogurtas: 200.00 ml (arba liesos grietinės - užpilui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (grūdėtosios - užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (užpilui)
Kaip gaminti

1. Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada pasūdykite, apšlakstykite aliejumi, su lupenomis iškepkite orkaitėje, atvėsinkite ir supjaustykite vidutinio storio griežinėliais.

2. Salotines sultenes nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

3. Ridikėlius ir agurkus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais.

4. Bulves, agurkus, salotines sultenes ir ridikėlius išdėliokite lėkštėse, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apliekite padažu.

5. Paruoškite padažą: prieskoninius žalumynus smulkiai sukapokite ir užpilkite jogurtu, sumaišytu su smulkintais kietai virtais kiaušiniais, pagardinkite druska, pipirais, cukrumi ir grūdėtosiomis garstyčiomis.

6. Prieš užpildama ant bulvių, padažą pertrinkite per sietelį – bus vientisesnis.

Suskleisti
Bulvių salotos su vištiena
Receptas: Bulvių salotos su vištiena
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 32
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Vištienos krūtinėlė: 350.00 g (be odos)
Špinatai: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (užpilui)
Pesto padažas: 2.00 valg. š. (užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių - užpilui)
Kaip gaminti

1. Bulves (šviežių skusti nereikia) sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 15 min. Nukoškite, sudėkite į dubenį ir pamaigykite šakute (visiškai sutrinti nereikia).

2. Vištieną (virtą arba keptą be riebalų) supjaustykite kubeliais ir suberkite į dubenį su bulvėmis. Sudėkite nedideliais gabalėliais suplėšytus špinatus. Atsargiai išmaišykite.

3 Paruoškite užpilą: „Pesto“ padažą, citrinų sultis ir aliejų sumaišykite indelyje, jei reikia, dar pagardintkite prieskoniais.

4. Užpilą supilkite į dubenį su paruoštomis salotomis ir dar kartą gerai išmaišykite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė  

Suskleisti
Bulvių salotos su lašiša
Receptas: Bulvių salotos su lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 46
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 300.00 g (virtos su lupenomis)
Lašiša: 100.00 g (rūkyta arba sūdyta)
Kaparėliai: 100.00 g (mažas indelis konservuotų)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Actas: 1.00 valg. š. (baltojo vyno)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Krienai: 1.00 valg. š. (tarkuotų)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (3 šaukštai susmulkintų)
Gražgarstės: 100.00 g (lapelių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Ketvirčiais supjaustytas bulves apskrudinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje ir palikite ataušti.

2. Ataušusias bulvių skilteles sudėkite į salotų lapais išklotą lėkštę, suberkite nusunktus kaparėlius, pridėliokite iš lašišų susuktų roželių.

3. Paruoškite padažą: majonezą, krienus ir actą gerai išmaišykite, pagardinkite pipirais, jei reikia, pasūdykite ir supilkite ant salotų. Ant viršaus užberkite susmulkintų svogūnų laiškų.

Suskleisti
 Bulvių salotos
Receptas: Bulvių salotos
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 22
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (nedidelės)
Ridikėliai: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Agurkai: 3.00 vnt. (trumpavaisiai)
Šoninė: rūkyta, juostelės 6.00 vnt.
Aštrus padažas: rytietiškas 2.00 valg. š.
Salotos: 2.00 sauja (pagal skonį špinatų, gražgarsčių, salotinių sultenių)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š. (padažui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Česnakai: 2.00 vnt. (padažui)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (padažui)
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia paruoškite padažą: svogūną nulupkite, sukapokite, česnako skilteles nulupkite, išspauskite česnakų traiškytuvu. Į keptuvę supilkite alyvuogių aliejų ir jame pakepinkite svogūną. Kai šis apskrus ir pakvips, sukrėskite traiškytas česnako skilteles ir dar minutę pakaitinkite. Supilkite balzaminį actą, citrinų sultis, pagal skonį berkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Padažą iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu ir atvėsinkite.
  2. Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, su lupenomis iškepkite karštoje orkaitėje, supjaustykite storais griežinėliais.
  3. Agurkus ir ridikėlius supjaustykite norimo storio žiedeliais.
  4. Šoninės juosteles aptepkite aštriu rytietišku padažu ir skrudinkite orkaitėje, kol taps traškios. Tada nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  5. Į dubenėlius dėkite po dvi atvėsintos šoninės juosteles, berkite salotų lapelių, bulvių, ridikėlių ir agurkų. Salotas apliekite paruoštu padažu, pagal skonį dar pasūdykite ir iš karto patiekite.
Suskleisti
Bulvių salotos su krevetėmis
Receptas: Bulvių salotos su krevetėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 5
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 750.00 g
Šaldytos šparaginės pupelės: 150.00 g (arba šviežios)
Cukinijos: 2.00 vnt. (nedidelės)
Krevetės: 200.00 g (išlukštentų)
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š. (Užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Užpilui)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (Užpilui; neaštrių)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (Užpilui; pluoštelis petražolių, mėtų, krapų)
Kaip gaminti

1. Paruoškite užpilą: nutarkuokite citrinos žievelę, o iš minkštimo išspauskite sultis. Žievelę suberkite į aliejų ir plakdami plona srovele supilkite sultis, sudėkite garstyčias, suberkite susmulkintus žalumynus.

2. Bulves nuskuskite, supjaustykite gabaliukais ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Prieš nukeldami nuo ugnies suberkite žirnelius, pupeles, griežinėliais supjaustytas cukinijas, 2–3 min. pavirkite ir iš karto nusunkite.

3. Į karštą daržovių mišinį sudėkite atskirai išvirtas krevetes, išmaišykite, sudėkite į salotinę ir apšlakstykite padažu.

Patarimas. Krevečių nereikia ilgai virti – pervirtos būna tąsios kaip guma. Subėrus į verdantį vandenį užtenka virti tol, kol visos krevetės iškyla į paviršių.

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius