Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarienei ar pietų dėžutei – makaronų mišrainė su keptomis daržovėmis ir avinžirniais

Makaronų mišrainė – idealus patiekalas šiltajam sezonui. Praturtintas įvairiomis daržovėmis jis bus maistingas, sotus, tačiau neapsunkins, o tai, kas liko (ar tai, kiek viršaus specialiai pagaminote), kitą dieną taps puikiais pietumis biure ar ant pievelės.
Makaronų mišrainė su daržovėmis
Makaronų mišrainė su daržovėmis / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 300 g makaronų (nedidelių, tačiau galite išbandyti pačius įvairiausius – nebūtinai kvietinius, o gal paskanintus, tarkime, špinatais);
  • 2 saldžiosios paprikos (geriau raudonos ir/ar geltonos, o ne žalios);
  • 1 baklažanas;
  • 1 didelis raudonasis svogūnas;
  • 3 skiltelės česnako (nenuluptos);
  • 250–300 g vyšninių pomidoriukų;
  • 1 skardinė konservuotų avinžirnių;
  • alyvuogių aliejaus;
  • šviežių bazilikų;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros (kaitinimas viršus/apačia su ventiliatoriaus funkcija). Plačią skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Avinžirnius nusunkite ir perskalaukite šaltu vandeniu, tada kiek įmanoma nusausinkite. Baklažaną supjaustykite nedideliais kubeliais, papriką – kvadratėliais, svogūną – pusžiedžiais, pomidoriukus – pusiau.

3. Daržoves, išskyrus pomidoriukus ir avinžirnius, taip pat ir česnako skilteles, suberkite ant skardos, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais, gerai viską rankomis apvoliokite, o tada paskleiskite tolygiu sluoksniu ir dėkite kepti. Kepkite 15 min., tuomet suberkite ir pomidoriukus, kepkite dar apie 10–15 min., kol suminkštės ir skrustelės, bet dar išlaikys standumą.

4. Kol daržovės kepa, pagal instrukcijas ant pakuotės pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus (tik jokiu būdu nepervirkite!). Išvirusius nukoškite ir perliekite šaltu vandeniu, o tada berkite į didelį dubenį, įpilkite porą šaukštų aliejaus ir išmaišykite.

5. Suberkite ant makaronų visas iškepusias daržoves ir avinžirnius, išspauskite iš odelių ir suminkštėjusias česnako skilteles. Gerai išmaišykite ir pabarstykite stambiai plėšytais baziliko lapeliais. Valgykite iškart arba atvėsus, o likučius laikykite šaldytuve, uždarame inde.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius