Dabar populiaru
Publikuota: 2015 rugsėjo 10d. 16:15

Vakarienei – gardūs sumuštiniai

Karšti sumuštiniai kitaip
g-blogas.lt nuotr. / Karšti sumuštiniai kitaip

Skaniai vakarienei puikiai tiks įvairūs sumuštiniai – tiek greitai sutepti, tiek iškepti. O ir variacijų jų tikra daugybė. Taigi, skanaukite ir gardžiuokitės!

Receptai
Receptas: Karštieji sumuštiniai su figų aptepu
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
5.0 / 2
Kaip gaminti

1. Figas porą valandų pamirkykite arbatoje. Išmirkusias supjaustykite ir sudėkite į elektrinio maišiklio indą. Ten pat sudėkite pakepintus riešutus, susmulkintus svogūnėlius, sugrūstus česnakus, nuvarvintus pomidorus.

2. Nutarkuokite geltonąjį citrinų žievelės sluoksnį, iš vaisių išspauskite sultis. Į indą su figomis supilkite citrinų sultis, suberkite žieveles, įpilkite aliejaus, įberkite prieskoninių žalumynų ir viską sutrinkite.

3. Gatavu figų aptepu aptepkite duonos riekes ir kepkite 200 °C orkaitėje 10 min.

4. Ant kiekvieno sumuštinio uždėkite po dvi ančiuvių puseles ir iš karto patiekite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė  

Ingredientai
Figos: 4.00 vnt. (džiovintos)
Žalioji arbata: (antpilo) 5.00 valg. š.
Migdolai: 50.00 g
Anakardžių riešutai: 25.00 g
Svogūnai: 4.00 vnt. (svogūnėliai su laiškais)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Džiovinti pomidorai: 2.00 vnt. (saulėje džiovinti konservuoti aliejuje)
Citrinos: 2.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (susmulkintų)
Duona: 4.00 riekės (rūpios sumuštinių)
Konservuoti ančiuviai: (puselės) 8.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pailgų sumuštinių batonėliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
5.0 / 1
Kaip gaminti

1. Visus miltus sumaišykite. Kambario temperatūros mieles ištrinkite su cukrumi ir druska. Supilkite rūgpienį arba pasukas, taip pat pusę miltų mišinio ir aliejų. Gerai išmaišykite. Įmaišę likusius miltus minkykite tol, kol tešla nebelips prie indo sienelių. Jei minklė pasirodys per skysta, įberkite dar miltų. Uždenkite ir valandą laikykite šiltai, kol dvigubai pakils.

2. Pakilusią tešlą padalykite į aštuonias dalis ir suformuokite pailgus batonėlius. Jų viršuje aštriu peiliu padarykite skersines įpjovas, apšlakstykite vandeniu ir apibarstykite pasirinktais pagardais. Uždenkite rankšluosčiu ir 20–30 minučių palikite, kad pakiltų.

3. Kepkite 225 laipsnių orkaitėje 15–18 minučių.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.

 

Ingredientai
Mielės: 20.00 g (šviežios)
Druska: 2.00 g (0,5 arbat. š.)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Rūgpienis: arba pasukų 300.00 ml
Ruginiai miltai: 120.00 g (60 g -rupių ruginių ir 60 g ruginių)
Miltai: 250.00 g (kvietiniai)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Moliūgo sėklos: 2.00 valg. š. (arba juodųjų sezamų, rugių dribsnių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sumuštinukai su daržovių čatniu
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 6
Kaip gaminti
  1. Imbiero šaknį nulupkite, smulkiai sutarkuokite. Nuplautas paprikas perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais. Moliūgo minkštimą irgi supjaustykite kubeliais. Paruoštas daržoves sudėkite į puodą. Suberkite cukrų, maltus pipirus, gvazdikėlius, cinamoną, smulkintus svogūnus. Sudėkite česnako skilteles, tarkuotą imbierą. Įpilkite kelis šaukštus vandens, išmaišykite.
  2. Statykite ant silpnos ugnies ir kaitinkite, kol daržovės suminkštės. Nukėlusi nuo ugnies, į puodą supilkite baltojo vyno actą, pagal skonį įberkite druskos, išmaišykite ir dar porą minučių kaitinkite. Išgriebusi iš puodo, palikite atvėsti.
  3. Penkių grūdų duonos riekeles lengvai paskrudinkite karštoje orkaitėje. Atvėsusias aptepkite rikota, ant viršaus užkrėskite po šaukštą daržovių čatnio.
Ingredientai
Duona: 1.00 vnt. (Kepaliukas penkių grūdų)
Rikotos sūris: 150.00 g
Paprikos: 250.00 g (raudonos)
Moliūgai: 250.00 g (minkštimo)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Actas: 100.00 ml (baltojo vyno)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Imbieras: 10.00 g (nedidelis gabalėlis šaknies)
Rudasis cukrus: 5.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kepti sumuštinukai su pievagrybių užtepėle
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 39
Kaip gaminti
  1. Iš pradžių smulkiai supjaustykite pievagrybius, krapus ir česnakus.
  2. Tuomet gana smulkiai sutarkuokite sūrį, nes geriau išsilydys ir pasiskirstys pati masė. Sumaišykite viską su majonezu.
  3. Apie 5–10 min. kepkite orkaitėje batoną, prieš tai supjaustę jį plonomis riekelėmis, – taip užtepėlė neperkeps, o pats batonas skaniai apskrus.
  4. Ant apkepusių riekelių tepkite užtepėlę ir pašaukite juos darsyk į 180 °C orkaitę. Kepkite apie 15 minučių. Papuoškite riekelių viršų keliomis šviežių krapų šakelėmis ir tiekite į stalą!

Skanaus!

Ingredientai
Batonas: 1.00 vnt. (prancūziškas)
Majonezas: 50.00 g
Pievagrybiai: 100.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Krapai: 1.00 sauja
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sumuštinis su kalakutiena, šonine ir svogūnais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 14
Kaip gaminti
  1. Baltos duonos riekeles, kurios bus išorinės sumuštinio pusės, plonai aptepkite sviestu.
  2. Duonos riekelių vidines puses aptepkite majonezu, sumaišytu su garstyčiomis ir rozmarinu.
  3. Dvi duonos riekeles atidėkite į šalį, o ant kitų dviejų susluoksniuokite likusius produktus: ant majonezu apteptų riekelių dėkite sūrio riekeles taip, kad sūris padengtų visą riekelės paviršių.
  4. Ant sūrio dėkite griežinėlį kalakutienos kumpio. Svogūną susmulkinkite mažais kubeliais, kiaulienos šoninę – taip pat. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, suberkite cukrų ir sudėkite kiaulienos šoninės gabalėlius.
  5. Kepinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių, kartais pamaišydami, kol svogūnai taps visiškai minkšti ir auksinės spalvos. Paruoštus svogūnus plonai paskleiskte ant kalakutienos kumpio.
  6. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Paskleiskite jas ant svogūnų. Mocarelos sūrį suplėšykite (arba supjaustykite riekelėmis) ir apibarstykite pomidorus.
  7. Ant mocarelos dėkite riekelę fermentinio sūrio. Ant viršaus uždėkite likusias duonos riekeles (sviestu aptepta pusė turi būti išorėje) ir lengvai paspauskite.
  8. Iškepkite sumuštinius orkaitėje, įkaitintoje keptuvėje arba elektrinėje specialioje sumuštinių keptuvėje.
  9. Kepkite, kol sūris išsilydys, o sumuštinių išorė gražiai apskrus. Sumuštiniams iškepus, šiek tiek juos praskleiskite ir pagardinkite saujele šviežių gražgarsčių.
  10. Perpjaukite per pusę ir nedelsiant patiekite. Skanaus!

 

Ingredientai
Duona: 4.00 riekės (ciabatta duonos (ar kitos šviesios duonos))
Sviestas: 2.00 arbat. š. (minkšto)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (1/2 - džiovinto)
Sūris: 4.00 riekės (fermentinio)
Kumpis: 2.00 riekės (kalakutienos)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Kiauliena: 2.00 vnt. (riekės - šoninės)
Pomidorai: 1.00 vnt.
Mocarelos sūris: 100.00 g
Gražgarstės: 1.00 sauja (šviežių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Orkaitėje kepti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 49
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros.
  2. Kepimo popieriumi išsitieskite didelę kepimo skardą.
  3. Dubenėlyje sumaišykite grietinėlę, tarkuotą fermentinį sūrį, labai smulkiai sukapotą svogūną, supjaustytus svogūnų laiškus.
  4. Pagardinkite druska ir pipirais. Paimkite šešias duonos riekeles ir išdėliokite jas ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
  5. Aptepkite jas pomidorų pasta. Tuomet duonos riekeles aptepkite paruošta sūrio mase (šiek tiek jos pasilikite sumuštinių viršui), ant viršaus sudėkite po riekelę kumpio ir po griežinėlį pomidoro.
  6. Ant pomidorų išdėliokite po riekelę mocarelos sūrio (šiek tiek jo pasilikite sumuštinių viršui).
  7. Paruoštas duonos riekeles užvožkite likusiomis šešiomis duonos riekelėmis.
  8. Sumuštinių viršų aptepkite likusia sūrio mase ir apibarstykite trupučiu plėšytos mocarelos.
  9. Apibarstykite džiovintomis itališkomis žolelėmis.
  10. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol sūris išsilydys. Kepimo pabaigoje porai minučių įjunkite grilio funkciją, kad sumuštinių paviršius gražiau apskrustų.
  11. Sumuštinius patiekite iš karto. Skanaus!
Ingredientai
Duona: 12.00 riekės (baltos forminės (kvadratinės))
Pomidorų pasta: 6.00 arbat. š.
Grietinėlė: 200.00 ml (riebios)
Sūris: 150.00 g (puskiečio fermentinio)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (keli laiškai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kumpis: 6.00 riekės
Pomidorai: 2.00 vnt.
Mocarelos sūris: 130.00 g
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų itališkų žolelių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sumuštiniai su žuvimi
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 2
Kaip gaminti
  1. Du žuvies filė gabalus perpjaukite perpus, kad turėtumėte 4 maždaug vienodo dydžio gabalėlius.
  2. Dubenėlyje išplakite kiaušinius ir išspaustą česnaką.
  3. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Sudėkite į šį dubenėlį nusausintus žuvies gabalėlius, kad visi pasidengtų kiaušinių mase.
  4. Uždenkite dubenėlį maistine plėvele ir palaikykite žuvį šaldytuve apie 30–60 minučių.
  5. Kol žuvis marinuojasi, paruoškite padažą.
  6. Majonezą, išspaustas česnako skilteles ir citrinos sultis išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite smulkiai kapotus krapus.
  7. Žuviai pasimarinavus, išimkite iš šaldytuvo. Į lėkštę ar kitą plokščią indą supilkite duonos trupinius.
  8. Žuvies filė išimkite iš indelio ir iš visų pusių apvoliokite duonos trupiniuose, kad tolygiai pasidengtų visas paviršius.
  9. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Sudėkite žuvį ir kepkite iš abiejų pusių po 3–4 minutes, kol žuvis gražiai apskrus ir iškeps. Padėkite ją ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalus. 
  10. Sumuštinių bandeles perpjaukite per pusę ir trumpai paskrudinkite įkaitintoje orkaitėje ar skrudintuvėje.
  11. Vidines bandelių puses aptepkite paruoštu padažu.
  12. Ant apatinės bandelės pusės dėkite špinatų lapus, ant šių – iškeptus žuvies gabalėlius, riekelę sūrio ir griežinėlį pomidoro.
  13. Pabarstykite žiupsneliu druskos ir pipirų. Užvožkite viršutinę bandelės pusę. Sumuštinius patiekite iš karto. Skanaus!  
Ingredientai
Žuvis: 2.00 vnt. (baltos filė (pavyzdžiui, jūrų lydekos ar tilapijos))
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Duona: 1.00 st. (0,5 trupinių)
Aliejus: 10.00 ml (šlakelis kepimui)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 - sulčių)
Krapai: 1.00 sauja (ryšelis šviežių)
Bandelės: (apvalios ar kvadratinės šviesios ar tamsios sumuštinių bandelės (pasirinktinai)) 4.00 vnt.
Špinatai: 1.00 sauja (ryšelis šviežių)
Sūris: 4.00 riekės (fermentinio)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sumuštiniai su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 15 min.
3.4 / 15
Kaip gaminti
  1. Paruoškite karamelizuotus svogūnus. Svogūną ir mėlynąjį svogūną sukapokite nedideliais kubeliais, porą supjaustykite griežinėliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite svogūnus, porus ir du šaukštus cukraus.
  3. Kartais pamaišydami kepkite ant silpnos ugnies apie 15–20 minučių, kol svogūnai visiškai suminkštės, taps karamelizuoti.
  4. Iškeptus svogūnus atidėkite į šalį.
  5. Paruoškite vištieną. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, sojos padažą, medų, pomidorų padažą, druską ir pipirus.
  6. Vištienos krūtinėlės puseles šiek tiek pamuškite. Dėkite į indelį su padažu, uždarykite ir palikite šaldytuve marinuotis apie valandą.
  7. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
  8. Vištos krūtinėlės puseles išdėliokite ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. 
  9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol vištiena bus minkšta, iškepusi ir gražiai apskrudusi.
  10. Vištieną išimkite iš orkaitės ir supjaustykite pailgais gabalėliais.
  11. Paruoškite padažą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite majonezą, pomidorų pastą, medų ir garstyčias iki vientisos masės.
  12. Paruoškite sumuštinius. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
  13. Pailgas sumuštinių bandeles įpjaukite išilgai ir trumpai paskrudinkite orkaitėje, kol taps šiltos.
  14. Bandelių vidinę pusę ištepkite paruoštu padažu. Išdėliokite keptos vištienos gabalėlius ir paskleiskite karamelizuotus svogūnus.
  15. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Apibarstykite žiupsneliu maltų juodųjų pipirų ir žiupsniu džiovintų itališkų žolelių.
  16. Išdėliokite paruoštas bandeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
  17. Sumuštinius patiekite iš karto, dar šiltus. Skanaus!

 

Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Aliejus: 20.00 ml (šlakelis - kepimui)
Vištienos krūtinėlė: 400.00 g (dvi puselės)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (0,5)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Medus: 5.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Dietiniai vegetariški sumuštiniai
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.6 / 35
Kaip gaminti
  1. Burokėlį sutarkuokite, apšlakstykite citrinų sultimis, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite  pipirais.
  2. Duonos riekes perpjaukite perpus, kad taptų trikampio formos.
  3. Ant duonos trikampėlio tepkite šauktą varškės sūrelio, uždėkite tarkuotų burokėlių, avokado gabalėlių,  kelias gražgarstes ir saulėgrąžų daigus. Ant viršaus dėkite kitą duonos trikampėlį ir šiek tiek paspauskite, kad  sumuštinis taptų tvirtesnis.
  4. Puikus pasirinkimas vakarienei ar dietiniams pietums. Jei norite, kad sumuštinis būtų dar sveikesnis, rinkitės viso grūdo bemielę duoną.
Ingredientai
Duona: 2.00 riekės (mėgstamos kvadratinės formos)
Kreminė varškė: 2.00 valg. š. (mėgstamo tepamojo varškės sūrelio)
Burokėliai: 1.00 vnt. (nedidelio virto)
Avokadai: 1.00 vnt. (prinokęs)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Saulėgrąžų daigai: (saujelė) 1.00 sauja
Gražgarstės: 1.00 sauja (saujelė)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Karšti sumuštiniai kitaip
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 84
Kaip gaminti
  1. Duoną įpjaukite, lyg norėtumėte padalinti riekelėmis, tačiau ne iki galo.
  2. Sūrius ir dešrą sutarkuokite, įmaišykite smulkintų krapų.
  3. Dėkite įdaro į kiekvieną duonos įpjovą. Viską apšlakstykite pienu.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių ir pašaukite kepti sumuštinius.
  5. Kai paviršius gražiai paruduoja, galite patiekti ant stalo.

Receptas iš: g-blogas.lt

 

Ingredientai
Duona: 1.00 vnt. (Itališkos duonos kepalas)
Sūris: 300.00 g (fermentinio)
Mocarelos sūris: 1.00 vnt.
Daktariška dešra: 1.00 vnt.
Krapai: 1.00 žiupsnelis
Pienas: 100.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sumuštiniai su keptais burokėliais
8 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 26
Kaip gaminti

1. Burokėlius nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite kepimo skardoje.

2. Nedideliame indelyje sumaišykite medų, balzaminį actą, aliejų, čiobrelius, kmynus, smulkintus  česnakus, gautu padažu apšlakstykite burokėlius ir kepkite juos karštoje orkaitėje apie 15 min.

3. Kol burokėliai keps, paruoškite svogūnus: juos nulupkite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste su cukrumi.

4. Prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis, jas paskrudinkite sausoje keptuvėje, tada ant kiekvienos riekelės tepkite fetos sūrio, dėkite po keptą burokėlio griežinėlį ir krėskite šaukštą svogūnų.

Plačiau skaitykite: Gurmaniški patiekalai iš burokėlių

Ingredientai
Prancūziškas batonas 1.00 vnt.
Burokėliai: 4.00 vnt. (virti)
Medus: 2.00 valg. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Balzaminis actas: 2.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (1/2 šaukštelio)
Kmynai: 1.00 arbat. š. (1/2 šaukštelio)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Fetos sūris: 100.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt. (Karamelizuotiems svogūnams)
Sviestas: 1.00 valg. š. (Karamelizuotiems svogūnams)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (Karamelizuotiems svogūnams)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Karšti sumuštiniai
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
5.0 / 1
Kaip gaminti

1. Šlaunelių mėsą paskleiskite ugniai atspariame inde ir gerokai paspauskite. Paviršių aptepkite garstyčių ir medaus mišiniu (porą šaukštų palikite sumuštiniams papuošti). 180°C karštumo orkaitėje kepkite 12–15 min. (įpjovus iš mėsos turi tekėti skaidrus skystis, be kraujo priemaišų). 

2. Mangą nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, o minkštimą supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūnėlius smulkiai supjaustykite.

3. Bandeles perpjaukite išilgai pusiau ir truputį paskrudinkite. Viršutines bandelių puses aptepkite likusiomis garstyčiomis. Ant apatinių puselių uždėkite po salotos lapą, kelis mangų griežinėlius, užberkite svogūnėlių. Uždėkite po karštą šlaunelę, užvožkite viršutinę bandelės pusę ir iš karto patiekite.

Plačiau skaitykite: Kaip paruošti sveikesnius sumuštinius

Ingredientai
Duona: 1.00 vnt. (4 sumuštinių bandelės arba sumuštinių duona)
Vištiena: 4.00 vnt. (šlaunelės be kaulų ir odos)
Mangas: 1.00 vnt.
Svogūnėliai su laiškais 2.00 vnt.
Grūdėtosios garstyčios 4.00 valg. š.
Medus: 4.00 arbat. š. (skystas)
Salotos: 8.00 vnt. (lapai)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Malti baltieji pipirai (pagal skonį) 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sumuštiniai su kaparėliais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 7
Kaip gaminti

1. Avokadus nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.

2. Bandeles perpjaukite išilgai per pusę, vidinę pusę paskrudinkite, tada aptepkite sūreliu, dėkite avokado ir jautienos arba vištienos gabalėlių ir užberkite po šaukštelį nuvarvintų ir gerai nusausintų kaparėlių.

Plačiau skaitykite: Kaip paruošti sveikesnius sumuštinius

Ingredientai
Duona: 2.00 vnt. (tamsios itališkos duonelės)
Avokadai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Tepamas varškės arba lydytas sūrelis (nedidelis indelis) 1.00 vnt.
Jautiena: 50.00 g (keli gabalėliai keptos jautienos arba vištienos)
Kaparėliai: 50.00 g (saujelė marinuotų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pikantiškas sumuštinis
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.3 / 3
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite citrininį sviestą: kambario temperatūros minkštą sviestą išsukite su nutarkuotomis citrinų žievelėmis ir citrinos sultimis.

2. Po vieną duonos riekelės pusę apskrudinkite sausoje keptuvėje ir, kai šiek tiek pravės, aptepkite paruoštu sviestu.

3. Spanguoles nuplaukite po karštu vandeniu, užpilkite apelsinų sultimis ir palikite, kad išbrinktų.

4. Varškės sūrį sutrupinkite šakute, sumaišykite su grietine ir gerai nuvarvintomis mirkytomis spanguolėmis (kelias palikite papuošti).

5. Ant dviejų duonos riekelių tepkite po kelis šaukštus varškės su spanguolėmis, tada klokite po kumpio griežinėlį ir užvožkite kita duonos riekele taip, kad skrudinta pusė būtų viduje.

6. Paruošus sumuštinius perpjaukite trikampėliais ir iškepkite skrudintuvėje arba orkaitėje. Tiekite su gražgarsčių lapeliais ir likusiomis spanguolėmis.

Plačiau skaitykite: Kaip paruošti sveikesnius sumuštinius

Ingredientai
Duona: 4.00 vnt. (4 riekelės baltos forminės skrudinamosios)
Varškės sūris: 300.00 g (riebaus)
Kumpis: 2.00 riekės (virto)
Spanguolės: 30.00 g (džiovintų)
Sultys: 50.00 ml (natūralių apelsinų)
Gražgarstės: 10.00 g (keli lapeliai)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (žiupsnelis nutarkuotų žievelių ir šlakelis sulčių)
Grietinė: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sumuštinis su žuvies žlėgtainiu
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
5.0 / 2
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pagaminkite žuvies žlėgtainius. Duonos riekeles užpilkite grietinėle, palikite išbrinkti. Žuvį supjaustykite stambiais gabalėliais. Virtuviniu kombainu susmulkinkite svogūną, sudėkite ir sumalkite žuvį. Sudėkite grietinėlėje išmirkytą duoną, pasūdykite, pagardinkite pipirais.

2. Viską gerai išmaišykite, pabaigoje įmuškite kiaušinius ir užminkykite žuvies faršą. Suformuokite iš faršo apskritus žlėgtainius, apvoliokite džiūvėsėliuose. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite žlėgtainius ir kepkite, kol gražiai apskrus.

3. Smulkiai supjaustykite marinuotus agurkėlius ir sumaišykite su majonezu.

4. Perpjaukite bandeles, vidine puse trumpai paskrudinkite sausoje keptuvėje, abi puseles aptepkite sviestu. Dėkite ant riekelės salotos lapą, pomidoro griežinėlį, karštą žuvies žlėgtainį, plonais griežinėliais pjaustytą raudonąjį svogūną, šaukštą majonezo padažo, papuoškite daigintomis pipirnėmis ir užvožkite kita bandelės puse.

Ingredientai
Žuvis: 500.00 g (menkės filė - žlėgtainiams)
Duona: 2.00 vnt. (2 baltos duonos riekės - žlėgtainiams)
Grietinėlė: 100.00 ml (žlėgtainiams)
Svogūnai: 1.00 vnt. (žlėgtainiams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (žlėgtainiams)
Sviestas: 2.00 valg. š. (po 1 valg. š. žlėgtainiams ir bandelėms aptepti)
Džiūvėsiai: 100.00 g (žlėgtainiams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (žlėgtainiams)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - žlėgtainiams)
Apvalios bandelės 4.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Agurkai: 2.00 vnt. (marinuoti agurkėliai)
Salotos: 50.00 g (lapų)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Daigintos pipirnės: 40.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sumuštinis su fetos sūriu ir vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 7
Kaip gaminti

1. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite viščiukų krūtinėles, apibarstykite druska, pipirais, raudonėliais ir apkepkite iš abiejų pusių, kol mėsa gražiai apskrus. Padėkite krūtinėles ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų. Kai mėsa atvės, supjaustykite plonomis riekelėmis.

2. Nuplaukite špinatus, pomidorus supjaustykite griežinėliais.

3. Duonos riekelę patepkite sviestu, dėkite pomidorų, špinatų, vištienos, užtrupinkite fetos sūrio, uždėkite sviestu apteptą duonos riekelę, paspauskite sumuštinį, kad suliptų. Trumpai apkepkite suvožtinius sumuštinių keptuvėje.

Ingredientai
Vištiena: 2.00 vnt. (viščiukų krūtinėlės)
Duona: 8.00 vnt. (sumuštinių duonos riekelės)
Fetos sūris: 200.00 g
Špinatai: 50.00 g (šviežių)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Aliejus: 50.00 ml
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sumuštiniai su avokadu
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 52
Kaip gaminti

Šakute sutrinkite visus nurodytus produktus, pagardinkite prieksoniais, įpilkite moiūgų aliejaus, gerai išmaišykite. Krapus galite keisti smulkintais česnakais. Tepkite ant duonos ir tiekite.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Ingredientai
Varškė: 200.00 g (grūdėtos)
Avokadai: 1.00 vnt. (1/3 smulkinto)
Anakardžių riešutai: 50.00 g (smulkintų)
Krapai: 10.00 g (šakelė žalių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų baltųjų)
Moliūgų aliejus 1.00 valg. š.
Juoda duona: 2.00 riekės
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sumuštiniai su kriaušėmis ir mėlynuoju sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 7
Kaip gaminti

1. Duoną supjaustykite riekelėmis, aptepkite minkštu sviestu ir kepkite orkaitėje, kol gražiai parus (jeigu naudosite skrudintuvą, netepkite sviesto).

2. Kriaušes supjaustykite skiltelėmis, apšlakstykite citrinų sultimis ir sudėkite į įkaitintą keptuvę. Apibarstykite ruduoju cukrumi, prieskoniais ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Karšto vandens vonelėje pašildykite medų, kad suskystėtų.

3. Šiltas kriaušių skilteles dėkite ant duonos riekelių, apibarstykite trupintu sūriu, apšlakstykite medumi ir užbarstykite graikinių riešutų.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Duona: 1.00 vnt. (itališka balta)
Sviestas: 3.00 valg. š.
Kriaušės: 4.00 vnt. (3-4 nedidelės)
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kardamonas: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Medus: 3.00 valg. š.
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sumuštiniai su faršu ir sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 47
Kaip gaminti

1. Faršą apkepkite keptuvėje su smulkintu svogūnu, pagardinkite prieskoniais, smulkintais žalumynais ir druska. Kiaušinį išplakite su pienu ir iškepkite omletą.

2. Faršą sumaišykite su fermentiniu sūriu, majonezu ir kubeliais pjaustytu omletu.

3. Ant 4 riekelių užtepkite faršo įdaro, uždėkite likusias 4 riekeles ir gerai prispauskite. Kiaušinį išplakite su pienu.

4. Sumuštinius panardinkite į kiaušinio plakinį, sudėkite į aliejumi pašlakstytą kepimo skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Duona: 8.00 riekės (sumuštinių)
Faršas: 400.00 g (kalakutienos)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (1 - omletui)
Pienas: 6.00 valg. š. (4 - omletui ir 2 - mirkymui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Sūris: 100.00 g (tarkuotas fermentinis - omletui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (omletui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (omletui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis - omletui)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Sumuštiniai su lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 7 min.
3.8 / 24
Kaip gaminti

1. Vaflius gausiai aptepkite lydytu sūreliu, ant viršaus uždėkite po keletą juostelių sūdytos lašišos.

2. Papuoškite 2–3 marinuotais kapariais, pašlakstykite citrinų sultimis.  

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Vafliai: (1 pakelis apskritų nesaldžių arba sausainių) 1.00 vnt.
Lydytas sūrelis: (tepamas) 150.00 g
Lašiša: 100.00 g (sūdytos filė)
Kaparėliai: 50.00 g (marinuotų)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Dar daugiau įvairių receptų rasite štai ČIA. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Popiežiaus vizitas Interviu Kultūra

Meno ir bažnyčios istorikė Irena Vaišvilaitė: „Iššūkiai prilygsta krikščionybės pradžiai“

Verslas

Kertama Labanoro giria įaudrino visuomenę: reikalauja stabdyti darbus metams, nors kirtimai legalūs

Aktualu

Kauno medikų apmaudas: skubėdami į beprasmį iškvietimą sudaužė automobilį

Sportas

Čempionų lygos startas: trys nuostabūs L.Messi įvarčiai ir drama Milane

Aktualu

Donaldas Trumpas nori privatizuoti JAV pajėgas Afganistane

Gyvenimas

Meilės romanų autorė Indrė Vakarė: daugelio moterims svarbių dalykų vyrai net nepastebi

Aktualu

Šilutės rajone nukrito vienmotoris lėktuvas: žuvo lakūnas

Aktualu

Nidos forumas. Aukščiausias pareigas Vatikane užėmusi moteris Flaminia Giovanelli – apie popiežiaus viziją Europai

Vardai

Stilingi svečiai Vilniuje domėjosi mados tendencijomis ir apžiūrėjo deimantus

Gyvenimas

Indų plovikliai: kokios medžiagos kelia didžiausią pavojų?

Gazas

BMW pristato ateities SUV – visiškai elektrinį, autonominį „Vision iNext“

primena Aktualu

Pasakyta/Padaryta. Kaip kito R.Karbauskio nuomonė apie taupymą Seime

Gyvenimas

Tėvų kova už Adomą: buvo likusios vos kelios dienos, ir berniukas būtų apakęs

Vardai

Didžiausios „Emmy“ stiliaus nesėkmės: kam verkiant reikia stilisto pagalbos?

Vardai

Nomeda Marčėnaitė susižadėjo su mylimuoju Vytu Palavinsku

24sek

ESPN į garbingą reitingą įtraukė D.Sabonį ir paliko klaustuką dėl J.Valančiūno

Pasaulis kišenėje

Kvapą gniaužiančios panoramos, kurios atsiveria kylant lyniniais keltuvais

Maistas

B.Nicholson: neturite laiko suktis virtuvėje – pasigaminkite gardų vištienos patiekalą

Aktualu

Neįgaliais apsimetantys romai Kaune – sukčiavimas žmonių jausmais

Aktualu

G.Paluckas: tarp LSDP kandidatų į prezidentus turime vieną pirmaujantį

Naujienos

Popiežiaus vizitas Interviu Kultūra

Meno ir bažnyčios istorikė Irena Vaišvilaitė: „Iššūkiai prilygsta krikščionybės pradžiai“

Verslas

Kertama Labanoro giria įaudrino visuomenę: reikalauja stabdyti darbus metams, nors kirtimai legalūs

Aktualu

Kauno medikų apmaudas: skubėdami į beprasmį iškvietimą sudaužė automobilį

Sportas

Čempionų lygos startas: trys nuostabūs L.Messi įvarčiai ir drama Milane

Aktualu

Donaldas Trumpas nori privatizuoti JAV pajėgas Afganistane

Gyvenimas

Meilės romanų autorė Indrė Vakarė: daugelio moterims svarbių dalykų vyrai net nepastebi

Aktualu

Šilutės rajone nukrito vienmotoris lėktuvas: žuvo lakūnas

Aktualu

Nidos forumas. Aukščiausias pareigas Vatikane užėmusi moteris Flaminia Giovanelli – apie popiežiaus viziją Europai

Vardai

Stilingi svečiai Vilniuje domėjosi mados tendencijomis ir apžiūrėjo deimantus

Gyvenimas

Indų plovikliai: kokios medžiagos kelia didžiausią pavojų?

Gazas

BMW pristato ateities SUV – visiškai elektrinį, autonominį „Vision iNext“

primena Aktualu

Pasakyta/Padaryta. Kaip kito R.Karbauskio nuomonė apie taupymą Seime

Gyvenimas

Tėvų kova už Adomą: buvo likusios vos kelios dienos, ir berniukas būtų apakęs

Vardai

Didžiausios „Emmy“ stiliaus nesėkmės: kam verkiant reikia stilisto pagalbos?

Vardai

Nomeda Marčėnaitė susižadėjo su mylimuoju Vytu Palavinsku

24sek

ESPN į garbingą reitingą įtraukė D.Sabonį ir paliko klaustuką dėl J.Valančiūno

Pasaulis kišenėje

Kvapą gniaužiančios panoramos, kurios atsiveria kylant lyniniais keltuvais

Maistas

B.Nicholson: neturite laiko suktis virtuvėje – pasigaminkite gardų vištienos patiekalą

Aktualu

Neįgaliais apsimetantys romai Kaune – sukčiavimas žmonių jausmais

Aktualu

G.Paluckas: tarp LSDP kandidatų į prezidentus turime vieną pirmaujantį

Vardai

Daugiau vandens

Sveikata

Ruduo pilnas komplimentų

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką