Dabar populiaru
Publikuota: 2015 kovo 31d. 16:17

Vakarienei – lazanija su mėsa

Lazanija su vištiena
Fotolia nuotr. / Lazanija su vištiena

Svarstote, ką šį vakarą pasigaminti? Jei nenorite ilgai gaišti virtuvėje, siūlome jums pasigaminti lazaniją!

Tai išties gardus patiekalas, kurį pasidaryti galite labai paprastai, o įdarui naudoti galite tai, ką tik turite šaldytuve: faršą, vištieną ar paprastą kumpį.

Štai keletas variantų:

Receptai
Receptas: Lazanija su mėsos faršu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
2.6 / 20
Kaip gaminti

1. Pasiruoškite didelę formą, į kurią sluoksniais dėsite produktus. Kaip pagrindą dėkite pusę išvirtų makaronų, aptepkite juos padažu, paruoštu iš majonezo, pomidorų padažo ir bazilikų.

2. Tuomet dėkite gabaliukais supjaustytą papriką, pakepintus mėsos gabaliukus bei tarkuotas morkas.

3. Vėl dėkite likusius makaronus, morkas, paprikas, juos aptepkite padažu ir galiausiai užberkite tarkuoto fermentinio sūrio, o ant viršaus pabarstykite bazilikų.

4. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 40-45 minutes arba tol, kol apskrus sūris.

Skanaus!

Ingredientai
Makaronai: 400.00 g
Morkos: 2.00 vnt.
Faršas: 500.00 g
Paprikos: 1.00 vnt.
Sūris: 200.00 g (fermentinis)
Majonezas: 50.00 g
Pomidorų padažas: 50.00 g
Bazilikai: 20.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Klasikinė mėsos lazanija
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 64
Kaip gaminti
  1. Visas daržoves nuvalykite, supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Keptuvėje ištirpintame aliejuje kepinkite jas ant vidutinės kaitros, kol suminkštės, tada sumeskite šakute trintą mėsą ir apkepkite.
  3. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol dalis nugaruos.
  4. Sukrėskite pomidorus, sudėkite prieskonius ir ant silpnos ugnies troškinkite. Pagal skonį padažą pasūdykite.
  5. Bešameliui prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, išmaišykite, po truputį supilkite pieną ir šluotele išplakite iki vientisumo.
  6. Pagal skonį berkite druskos ir tarkuotų muskatų.
  7. Lazanijos lakštus su mėsos, bešamelio padažais ir tarkuotais sūriais sluoksniuokite, kol produktais baigsis.
  8. Viršutinį sluoksnį apliekite bešamelio padažu, užberkite sūrio ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 400.00 g
Mocarelos sūris: 150.00 g
Sūris: 100.00 g (tarkuoto kietojo)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 4.00 valg. š. (2 valg. - lazanijai ir 50 g - bešamelio padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Morkos: 2.00 vnt.
Jautiena: 500.00 g (maltos)
Pomidorai: 1.00 vnt. (didelė skardinė smulkintų savo sultyse)
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Vynas: 100.00 ml (raudono sauso)
Druska: 2.00 arbat. š. (pagal skonį - lazanijai ir pusės arbat. š. - bešamelio padažui)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Miltai: 50.00 g (bešamelio padažui)
Pienas: 600.00 ml (bešamelio padažui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto - bešamelio padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lazanija su malta mėsa ir špinatais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.1 / 19
Kaip gaminti

1.Špinatus nuplaukite tekančiu vandeniu. Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir pakepinkite pusę svogūnų su česnakais. Sudėkite nukratytus špinatų lapus ir trumpai patroškinkite. Pabarstykite druska, pipirais ir muskatais. Įmaišykite grietinę ir nukelkite nuo ugnies.

2.Aukštoje keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, pakepinkite likusius svogūnus ir česnakus, sudėkite faršą, pabarstykite druska, pipirais, paprika ir trumpai patroškinkite. Užpilkite sultiniu, sudėkite konservuotus pomidorus ir troškinkite apie 10 minučių.

3.Pabaigoje pabarstykite čiobreliais. Kepimo formą patepkite riebalais. Įtieskite lazanijos lakštą, ant jos dėkite sluoksnį špinatų, užklokite lazanijos lakštu, tada dėkite sluoksnį mėsos su pomidorais ir vėl špinatų. Taip sluoksniuokite visus produktus. Viršuje turėtų būti mėsos masė. Ant jos išdėliokite griežinėliais pjaustytą macarelą.

4.Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 30 minučių.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Špinatai: 750.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuotas)
Grietinė: 150.00 g
Faršas: 400.00 g (jautienos ir kiaulienos)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š.
Daržovių sultinys: 200.00 ml
Pomidorai: 800.00 g (konservuoti be odelių)
Čiobreliai: 2.00 valg. š. (džiovinti)
Mocarelos sūris: 250.00 g
Lazanijos lakštai: 300.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lazanija su kumpiu ir brokoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
4.1 / 10
Kaip gaminti

1.Brokolį nuplaukite, nusausinkite ir išskirstykite žiedynėliais. Įmeskite į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 5 minutes. Išgriebtus žiedynus perliekite šaltu vandeniu.

2.Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūno gabaliukus. Pabarstykite miltais ir trumpai patroškinkite. Supilkite pieną, maišydami užvirkite, pabarstykite druska, maltais pipirais, tarkuotais muskatais ir ant mažos ugnies virkite 5 minutes.

3.Į padažą sudėkite brokolius ir pusę tarkuoto sūrio, išmaišykite. Kepimo formą ištepkite riebalais. Dėkite lakštą lazanijos, ant jos paskirstykite brokolius su padažu, išdėliokite kumpio griežinėlius, uždėkite dar vieną lakštą, ant jo paskleiskite likusius kumpio griežinėlius ir brokolius.

4.Viską apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite orkaitėje 30–35 minutes.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 500.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š. (ir 1 valg. š. formai patepti)
Miltai: 1.00 valg. š.
Pienas: 500.00 ml
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuotas)
Sūris: 120.00 g (tarkuotas fermentinis)
Lazanijos lakštai: 250.00 g
Kumpis: 200.00 g (griežinėliais pjaustytas virtas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lazanija su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 40
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkiai sukapotą svogūną, sugrūstus česnakus. Sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir dar 5 min. pakepinkite.

2. Supilkite vyną, suberkite prieskonius, sudėkite vištieną, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

3. Paruoškite padažą: kiaušinius išplakite su prieskoniais, plakant supilkite grietinėlę.

4. Kepimo indą patepkite riebalais ir sluoksniuokite lazanijos lakštus, įdarą, tarkuotą sūrį ir padažą. Viršutinis sluoksnis turi būti sūrio. Indą uždenkite kepimo plėvele ar aliuminio folija ir 25 min. kepkite 180°C karštumo orkaitėje.

Patarimas. Apkepą patogiausia sluoksniuoti stačiakampiame inde. Jei namiškių skoniai skiriasi (vieni mėgsta mėsiškus, kiti – vegetarinius patiekalus), verta įsigyti kelis mažesnius stačiakampius indelius. Į orkaitę jų telpa keli, todėl vienu kartu galėsi iškepti lazanijų su skirtingais įdarais.  

Ingredientai
Lazanijos lakštai: 250.00 g
Vištiena: 300.00 g (nedideliais gabalėliais supjaustytos, keptos)
Sūris: 200.00 g (fermentinio)
Pievagrybiai: 200.00 g
Svogūnai: 100.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vynas: 100.00 ml (sauso balto)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (padažui)
Grietinėlė: 225.00 ml (padažui)
Prieskonių mišinys (padažui) 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lazanija su vištiena ir pievagrybiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.1 / 12
Kaip gaminti

1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite sviestą ir trumpai pakepinkite smulkintą svogūną bei česnaką, sudėkite nedideliais kubeliais pjaustytą vištieną. Maišydama kepkite, kol mėsa pabals. Įmaišykite griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir stambiai pjaustytus pomidorus. Jei naudosite šviežius pomidorus, prieš tai nuplikykite juos karštu vandeniu ir nulupkite odelę. Sudėkite puselėmis pjaustytas alyvuoges, įmaišykite pomidorų padažą, pagardinkite pipirais, pasūdykite.

2. Kitoje keptuvėje paruoškite sūrio padažą: trumpai apkepkite miltus, įmaišykite sviestą, supilkite pieną, kai padažas ims tirštėti, suberkite tarkuotą sūrį. Pagardinkite muskatu, jei reikia, pasūdykite.

3. Į stiklinį kepimo indą sluoksniais dėkite lazanijos lakštus, vištienos troškinį ir sūrio padažą. Kepkite 200ºC temperatūros orkaitėje apie 40 min. Prieš patiekdama bent 10 min. palaikykite šiltai.

Ingredientai
Lazanijos lakštai: 500.00 g
Vištiena: 500.00 g (krūtinėlių)
Pievagrybiai: 150.00 g
Pomidorai: 2.00 vnt. (arba indelis konservuotų pomidorų be odelių)
Alyvuogės: 125.00 g (juodųjų, be kauliukų)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š. (Sūrio padažui)
Miltai: 2.00 valg. š. (Sūrio padažui)
Pienas: 800.00 ml (Sūrio padažui)
Sūris: 200.00 g (Sūrio padažui; tarkuoto parmezano)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (Sūrio padažui; 1/2 arbat. š.)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Ekonominės krizės vis labiau slegiami turkai skundžiasi aukštomis kainomis ir kaltina JAV

Aktualu

Kėdainietės istorija gniaužia kvapą: gaisre palaidojusi namus ir mamą, vargsta dėl vandentiekio

Vardai

M.Petruškevičius svarsto paviešinti du prieš žmonas smurtaujančius žinomus vyrus: „Aš šokiruotas“

Pasaulis kišenėje

Sustojęs laikas: Mirštančio Elėjos dvaro pakraštyje kvepia karališka arbata

Gyvenimas

Pažinčių svetainėse moterys elgiasi kitaip nei vyrai

Aktualu

Po avarijos automobilio iš Airijos vairuotojo ieško tarnybinis šuo

24sek

Adas Juškevičius Prancūzijoje prisistatė firminiais tritaškiais

Pasaulis kišenėje

Už 8 val. kelio nuo Lietuvos – turistų dar neatrastas miestas lyg iš distopinės knygos

Pasaulio savaitės įvykiai – įspūdingiausiuose kadruose (2018 rugpjūčio 12–18 d.)

Sportas

Prisvilęs Cristiano Ronaldo debiutas Italijoje – mačo herojumi tapo ne jis

Vardai

Viktorija Siegel pasibaisėjo degalinės plovyklos paslauga: „Šitas plovimas vertas 17 eurų?!“

Gyvenimas

Unikali apklausa: koks seksas patinka šiuolaikinėms moterims ir kokius lūkesčius jos turi

Aktualu

Paulius Jurkevičius: Pievų, pieno ir sielų lyderis

15min tema Aktualu

Nusikaltėlių slaptavietės (3): kaip namuose slepiami ginklai ir žmonės

Vardai

Eglei Jakštytei – 27-eri: apie gyvenimo vyrą, sielos miestą prie jūros ir naują etapą muzikoje

Maistas

Ką įdomaus kepsninėse ruošti veganams ir vegetarams: 4 originalūs receptai

Vardai

„G&G Sindikato“ nario Donciavo ir Vaidos Viršutytės vestuvės: jaunavedžių meilės liudininku tapo Lilas

Sportas

Dramatiškas Londono derbis – „Chelsea“ palaužė atsitiesusį „Arsenal“

Gyvenimas

Po 56 metų – jaudinantis studijų laikų draugių susitikimas

24sek

Baisią tragediją išgyvenusio krepšininko kelias veda į Lietuvą

Naujienos

Aktualu

Ekonominės krizės vis labiau slegiami turkai skundžiasi aukštomis kainomis ir kaltina JAV

Aktualu

Kėdainietės istorija gniaužia kvapą: gaisre palaidojusi namus ir mamą, vargsta dėl vandentiekio

Vardai

M.Petruškevičius svarsto paviešinti du prieš žmonas smurtaujančius žinomus vyrus: „Aš šokiruotas“

Pasaulis kišenėje

Sustojęs laikas: Mirštančio Elėjos dvaro pakraštyje kvepia karališka arbata

Gyvenimas

Pažinčių svetainėse moterys elgiasi kitaip nei vyrai

Aktualu

Po avarijos automobilio iš Airijos vairuotojo ieško tarnybinis šuo

24sek

Adas Juškevičius Prancūzijoje prisistatė firminiais tritaškiais

Pasaulis kišenėje

Už 8 val. kelio nuo Lietuvos – turistų dar neatrastas miestas lyg iš distopinės knygos

Pasaulio savaitės įvykiai – įspūdingiausiuose kadruose (2018 rugpjūčio 12–18 d.)

Sportas

Prisvilęs Cristiano Ronaldo debiutas Italijoje – mačo herojumi tapo ne jis

Vardai

Viktorija Siegel pasibaisėjo degalinės plovyklos paslauga: „Šitas plovimas vertas 17 eurų?!“

Gyvenimas

Unikali apklausa: koks seksas patinka šiuolaikinėms moterims ir kokius lūkesčius jos turi

Aktualu

Paulius Jurkevičius: Pievų, pieno ir sielų lyderis

15min tema Aktualu

Nusikaltėlių slaptavietės (3): kaip namuose slepiami ginklai ir žmonės

Vardai

Eglei Jakštytei – 27-eri: apie gyvenimo vyrą, sielos miestą prie jūros ir naują etapą muzikoje

Maistas

Ką įdomaus kepsninėse ruošti veganams ir vegetarams: 4 originalūs receptai

Vardai

„G&G Sindikato“ nario Donciavo ir Vaidos Viršutytės vestuvės: jaunavedžių meilės liudininku tapo Lilas

Sportas

Dramatiškas Londono derbis – „Chelsea“ palaužė atsitiesusį „Arsenal“

Gyvenimas

Po 56 metų – jaudinantis studijų laikų draugių susitikimas

24sek

Baisią tragediją išgyvenusio krepšininko kelias veda į Lietuvą

Vardai

Atgal į mokyklą

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką