Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Vakarienei – lengvi patiekalai su varške

Varškėčiai
Shutterstock nuotr. / Varškėčiai
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Jei ne vakarienei, gal tuomet pusryčiams?.. Su tradicine ar grūdėtąja varške paruošti patiekalai būna sotūs ir skanūs visai šeimai, o svarbiausia, per daug neapsunkina virškinimo sistemos. Žinoma, jei neprisivalgysite prieš pat miegą. Kaip žinia, vakarienę, nesvarbu, kokia ji būtų, vertėtų suvalgyti likus ne mažiau kaip dviem valandoms iki nakties poilsio.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!
Receptas: Desertinis omletas su varške
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 25
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š. (kvietinių)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (1/2 šaukštelio)
Cukrus: 1.00 valg. š. (dėkite pagal skonį)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Į varškę įmuškite tris kiaušinių trynius ir gerai išmaišykite, kad būtų visiškai vientisa masė. Tada berkite miltus, druską, cukrų, cinamomą ir dar kartą gerai išmaišykite.

2. Baltymus išplakite iki standžių putų ir sukrėskite į varškės masę.

3. Keptuvėje išlydykite sviestą, sukrėskite varškės masę ir ją išlyginkite per visą  keptuvę (turėtų būti maždaug 1 cm storio blynas).

4. Varškės omletą apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. 

5. Supjaustykite gabalėliais (panašiai kaip picą). Tiekite su mėgstama uogiene, jogurto ar kitokiu desertiniu padažu.

Receptas: Kepti varškėčiai
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 64
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 360.00 g (riebios)
Miltai: 2.00 st.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. nutarkuotos žievelės)
Vanilė: 1.00 vnt. (vanilės ankštis)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Razinos: 50.00 g (jei norite)
Kaip gaminti

1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.

2. Varškę kelis kartus pertrinkite per sietelį, tada įmaišykite į išplaktus kiaušinių trynius.  Suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską, citrinos žieveles, razinas.

3. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai ir išskobkite šiek tiek sėklyčių.

4. Varškėčių masę gerai išsukite, tada berkite miltus, įmaišykite baltymus ir užminkykite tešlą – ji turi būti ne kieta, bet nelipti prie rankų.

5. Iš tešlos formuokite blynelių dydžio varškėčius ir tinkamu atstumu (kepdami varškėčiai iškyla) išdėliokite riebalais išteptoje skardoje.

6. Varškėčius apšlakstykite aliejumi arba lydytu sviestu ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tiekite su mėgstamu padažu.

Receptas: Varške įdaryti makaronai
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.9 / 21
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 300.00 g (stambios kriauklės)
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės (2 skiltelės - į varškę ir 1 - padažui)
Grietinė: 1.00 valg. š. (riebi)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti į varškę ir padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (į varškę ir padažui)
Pomidorai: 400.00 g (sunokę - padažui)
Vanduo: 1.00 st. (padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis - padažui)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (padažui)
Špinatai: 2.00 sauja (švieži)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje (virkite 5 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakelio). Išgriebus, sudėkite į sietelį ir gerai nuvarvinkite.

2. Varškę ištrinkite su kiaušiniu, smulkintais česnakais bei grietine. Pagal skonį įberkite druskos, pagardinkite pipirais ir masę dar kiek patrinkite šakute. Įdarykite ja kriaukles ir išdėliokite nepridegančioje kepimo skardoje. Pridengusi folija, kepkite 180 ºC karštumo orkaitėje apie 8 minutes.

3. Paruoškite padažą: pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir susmulkinkite. Keptuvėje įkaitintuose riebaluose pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus. Suberkite cukrų, išmaišykite ir kepinkite dar minutę. Sudėkite pomidorus, supilkite vandenį ir apie pusvalandį troškinkite. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

4. Po šaukštą kitą gauto padažo įkrėskite į kiekvieną lėkštę, ant viršaus dėkite po kelis makaronus. Viršų apibarstykite smulkintais šviežiais špinatais.

Receptas: Tradiciniai varškėtukai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 165
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Varškė: 500.00 g
Miltai: 1.00 st. (0.5)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 50.00 g (padažui)
Sviestas: 50.00 g (padažui)
Kaip gaminti

1. Į varškę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, cukraus ir gerai ištrinkite iki vientisos masės. Suberkite miltus ir išminkykite tešlą.

2. Rankomis iš tešlos suformuokite ilgas „gyvatėles“, patieskite jas ant miltais pabarstyto stalo, šiek tiek suplokite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Jei neturite laiko, galite iš tešlos formuoti nedidelius varškės kukulaičius. Tiesiog imkite iš dubens po gniužulėlį tešlos, formuokite rankimis apvalų kukuliuką ir leiskite tiesiai į verdantį vandenį.

3. Varškėtukus dėkite įpasūdytą verdantį vandenį ir virkite, kol iškils. Tada dar pora minučių pavirkite ir išgriebkite kiaurasamčiu.

4. Paruoškite padažą:ant silpnos ugnies puode ar metaliniame dubenėlyje ištirpdykite sviestą, sukrėskite į jį grietinę, pasūdykite ir gerai išmaišykite.

5. Su varškėtukais puikiai ir uogienė, trintos šaldytos uogos, taip pat grietinės padažas  arba saldus vanilinis padažas.

Kulinaro pastaba. Jei norite, kad varškėtukai būtų dar maistingesni, galite į jų tešlą įmaišyti saujelę linų sėmenų, bolivinių balandų ar burnočių. Puikiai dera.

Receptas: Varškėčiai su špinatais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 51
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 70.00 g
Druska: 4.00 g
Juodieji pipirai: 4.00 g (šviežiai malti)
Špinatai: 50.00 g
Kaip gaminti
  1. Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Suberkite miltus, druską ir maltus juoduosius pipirus. Išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Špinatus nuplaukite ir perliekite karštu vandeniu. Kiek įmanoma geriau nusausinkite ir  šiek tiek pasmulkinkite. Įmaišykite į varškės masę.
  3. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite nedidelius apvalius paplotėlius.
  4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ar ištirpinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite varškėčius. Kepkite apie porą minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet apverskite ir lygiai taip pat apkepkite kitą pusę.
  5. Iškepusius varškėčius išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus. Tuomet perdėkite į lėkšteles.
  6. Patiekite su grietine, daržovėmis ar kitais mėgstamais priedais.
Receptas: Jevgenijaus Šuklino salotos su varške ir graikiniais riešutais
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 29
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 100.00 g (kepta vištos krūtinėlė arba kalakuto kumpelis)
Obuoliai: 1.00 vnt. (didelis)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja
Varškė: 200.00 g (grūdėtoji)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (po 0,5 arbat. š. tarkuoto imbiero salotoms ir užpilui)
Sėklų mišinys: 1.00 sauja
Petražolės: 10.00 g (papuošimui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (užpilui)
Actas: 1.00 arbat. š. (balto vyno actas užpilui)
Medus: 1.00 arbat. š. (skystas medus užpilui (kietą medų galima pašildyti iki 40 °C šilumos))
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Paukštieną ir obuolį supjaustykite kubeliais.
  2. Graikinius riešutus truputį pasmulkinkite peiliu.
  3. Paukštieną, riešutus, grūdėtąją varškę, sėklų mišinį ir tarkuotą imbierą sudėkite į dubenį ir atsargiai sumaišykite.
  4. Pagaminkite užpilą, supilkite jį ant salotų ir išmaišykite.
  5. Papuoškite petražolėmis ir keliais nesmulkintais graikiniais riešutais.

Skanaus!

Receptas: Grūdėtosios varškės ir avokadų salotos
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.1 / 103
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 250.00 g (grūdėtoji)
Avokadai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Džiovinti pomidorai: 1.00 sauja (saulėje džiovinti)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (geriausia švieži, bet tinka ir džiovinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Į dubenėlį sukrėskite grūdėtąją varškę, trintą česnaką, smulkintus džiovintus pomidorus ir gabalėliais pjaustytą avokadą.
  2. Pagardinkite smulkintais šviežiais arba džiovintais bazilikais, jei reikia pagal skonį pasūdykite.
  3. Gerai sumaišykite ir patiekite nedidelėse salotinėse arba išskobto avokado žievės puselėse su ledkalnio ar kitų mėgstamų salotų lapeliais.
  4. Skanu šias salotas ir užtepti ant trapučio, skrebučio ar aptepti tortiliją ir suvynioti jąį ritinėlį. Ypač gardu ir gurmaniška su orkaitėje keptais burokėlių griežinėliais.
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką