Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Vakarienei – patiekalai per 15 minučių

Makaronai su tunais
Shutterstock nuotr. / Makaronai su tunais
Šaltinis: 15min
0
A A

Įpusėjus savaitei ir grįžus po darbų mažiausiai norisi visą vakarą praleisti virtuvėje. Todėl šįkart siūlome – greitą vakarienę vos per 15 minučių.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Tam atrinkome ir puikius receptus – išbandykite juos. Siūlome ir pora idėjų desertui – dviejų rūšių pyragėlius puodelyje.

Gardžių eksperimentų ir kūrybos virtuvėje!

Receptas: Spagečiai su ančiuviais ir kaparėliais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.8 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 200.00 g (spagečiai)
Alyvuogės: 12.00 vnt. (žalios be kauliukų)
Raudonasis svogūnas: 15.00 g (pusė galvutės)
Pomidorai: 2.00 vnt. (arba 6 vyšniniai)
Kaparėliai: 2.00 arbat. š.
Ančiuviai: 6.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Actas: 1.00 valg. š. (raudonojo vyno)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Bazilikai: 4.00 vnt. (lapeliai)
Kaip gaminti

1. Spagečius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, pomidorą – kubeliais, alyvuoges – per pusę. Susmulkinkite ančiuvius ir aitriąją papriką.

2. Į dubenį sudėkite alyvuoges, pomidorus, ančiuvius, kaparėlius, papriką, supilkite aliejų ir vyno actą. Viską išmaišykite.

3. Išvirtus makaronus, kol karšti, dėkite į dubenį su produktais ir viską gerai išmaišykite. Paragaukite, jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais. Pabarstykite bazilikų lapeliais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Receptas: Salotos su vytintu kumpiu ir džiovintais pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.0 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (aisbergo)
Agurkai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Džiovinti pomidorai: 6.00 vnt.
Kumpis: 100.00 g (vytinto)
Riešutai: 1.00 sauja (kepintų kedro)
Sūris: 1.00 vnt. ("Džiugas")
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Garstyčios: 1.00 valg. š. (grūdėtos - padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės sulčių - padažui)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (padažui)
Balzaminis actas: 5.00 valg. š. (padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Supjaustykite aisbergo salotą, agurkus, pomidorus ir džiovintus pomidorus.

2. Uždėkite vytinto kumpio, sudėkite kepintus kedro riešutus.

3. Sutarkuokite sūrį ir uždėkite ant salotų, pagardinkite druska ir pipirais.

4. Pagaminkite padažą: iš nurodytų ingredientų ir užpilkite ant salotų.

Receptą atsiuntė Ilona

Receptas: Salotos su figomis ir vytintu kumpiu
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 20.00 g (gražgarstės)
Kumpis: 25.00 g (vytintas)
Alyvuogės: 1.00 valg. š. (juodosios be kauliukų)
Figos: 2.00 vnt. (gerai sunokusios)
Pomidorai: 2.00 vnt. (nedideli)
Sūris: 2.00 valg. š. (kieto, pvz. "Džiugas")
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1 .Salotas nuplaukite, nusausinkite ir išdėliokite lėkštėje. Ant viršaus dėkite skiltelėmis pjaustytų pomidorų, į keturias dalis padalytų figų, berkite alyvuogių ir šviežiai tarkuotų sūrio drožlių.

2. Ant viršaus dailiai išdėliokite vytinto kumpio griežinėlius. Salotas apšlakstykite padažu, paruoštu iš aliejaus, citrinų sulčių ir įvairių prieskonių.

Kulinaro patarimas. Šias salotas skanu ruošti ir su kepintomis figomis bei paskrudintu kumpiu, tik pomidorų nereikėtų dėti.

Receptas: Gurmaniška krevečių užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.0 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Krevetės: 500.00 g (šaldytos)
Sojų padažas: 4.00 valg. š.
Vynas: 200.00 ml (baltas sausas)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

„Jeigu į namus netikėtai užklysta svečių, visada šaldiklyje verta turėti karališkų krevečių. O save gerbiančiuose namuose česnako visada privalo būti. Aš jį labai mėgstu,“ – sako Nomeda Marčėnaitė ir pristato greitai paruošiamą, bet labai gardų receptą

1. Sušalusias krevetes pakiškite po šiltu vandeniu ir atšildykite. Dėkite ant popierinių servetėlių nudžiūti.

2. Tuo metu į keptuvę įpilkite aliejaus ir jį įkaitinkite.

3. Suberkite krevetes, pamaišykite, užpilate sojos padažą, baltą vyną ir smulkintą česnaką. Kelias minutes aktyviai maišydama pakepkite. Tik nekepkite ilgai, nes krevetės taps kietos.

4. Ši užkandėlė labai gardi su šviežiu prancūzišku batonu.

Luko Balandžio nuotr. / Nomeda Marčėnaitė
Luko Balandžio nuotr. / Nomeda Marčėnaitė

 Receptas Nomedos Marčėnaitės

Receptas: Aromatingos krevetės
2 asmenims
Pagaminsite per 6 min.
3.4 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Krevetės: 12.00 vnt. (nevirtos ir nelukštentos)
Žuvų padažas: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Imbieras: 2.00 g (1/2 arbat. š. tarkuoto)
Pipirai: 2.00 g (1/2 arbat. š. - aitriųjų)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. tarkuotų žievelių arba 1 cm sutrintų citrinžolių)
Sultys: 2.00 arbat. š. (citrinų)
Petražolės: 5.00 g (žiupsnelis smulkintų)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus, įberkite imbierą, smulkintus aitriuosius pipirus, smulkintą česnaką ir sudėkite krevetes.

2. Krevetes kepkite apie 3 minutes arba kol paraudonuos.

3. Įberkite tarkuotų citrinų žievelių arba  citrinžolių, įpilkite citrinų sulčių ir žuvų padažo.

4. Pabarstykite smulkintomis petražolėmis.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Vištiena su kaparėliais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.1 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Vištiena: 750.00 g (filė)
Citrinos: 1.00 vnt. (1/2)
Vanduo: 100.00 ml
Kaparėliai: 2.00 valg. š.
Petražolės: 2.00 valg. š. (smulkintos)
Kaip gaminti

1. Vištienos filė padalykite į keletą gabalėlių ir pabarstykite druska bei pipirais. Į keptuvę supilkite aliejų ir ištirpinkite sviestą. Sudėkite mėsą ir kepkite 3 minutes, tada apverskite ir dar tiek pat pakepkite. Iškeptą filė išimkite ir padėkite šiltai.

2. Į keptuvę įspauskite maždaug šaukštelį citrinų sulčių, nutarkuokite ir suberkite žieveles, įpilkite vandens ir gerai pakaitinkite. Įmaišykite kaparėlius ir smulkintas petražoles. Į keptuvę sudėkite vištienos filė ir viską troškinkite dar 2 minutes.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Vištiena su šparaginėmis pupelėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.9 / 14
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (viščiukų blauzdelių)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (grūdėtųjų)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st. (0,5)
Balzaminis actas: 2.00 valg. š. (1,5)
Apelsinai: 1.00 vnt. (0,5 nutarkuotų žievelių ir sulčių)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 nutarkuotų žievelių)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Šparaginės pupelės: 1.00 vnt. (pakuotė šaldytų)
Balzaminis padažas: mėgstamo pagal skonį 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Viščiukų blauzdeles nuplaukite ir nusausinkite.
  2. Mėsą nupjaustykite nuo kaulų, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  3. Paruoškite marinatą: apelsino ir citrinos žieveles nutarkuokite ir sumaišykite su išspaustomis apelsino sultimis, aliejumi, garstyčiomis, balzaminiu actu, aitriąją paprika.
  4. Marinatu užpilkite mėsą ir palaikykite apie valandą. Tada iškepkite ant grotelių ir sudėkite į lėkštes.
  5. Šparagines pupeles atšildykite, pakaitinkite garuose ir patiekite šalia vištienos. Apšlakstykite balzaminiu padažu.

Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).  

Receptas: Makaronai su tunais
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.0 / 17
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai vamzdeliai: 350.00 g
Alyvuogės: 100.00 g (juodųjų be kauliukų)
Tunas: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų savo sultyse)
Pomidorai: 6.00 vnt. (slyviniai)
Parmezano sūris: 1.00 st. (tarkuoto)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 sulčių - padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (0,5 - padažui)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - padažui)
Kaip gaminti
  1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir atvėsinkite.
  2. Tuną ir alyvuoges labai gerai nuvarvinkite.
  3. Slyvinius pomidorus supjaustykite ketvirčiais.
  4. Makaronus, tuną, pomidorų ketvirčius ir alyvuoges išdalykite į salotų dubenėlius.
  5. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  6. Paruoškite padažą: česnaką nulupkite, smulkiais sukapokite, sumaišykite su citrinų sultimis, aliejumi, druska ir cukrumi. Paruoštu padažu apliekite salotas.
  7. Prieš tiekdami apibarstykite parmezanu ir bazilikų lapeliais.

Kulinaro patarimas. Jeigu mėgstate sočiau, į salotas galite dėti virtų kiaušinių.

Receptas: Kuskusas su avinžirniais ir mėtų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.0 / 13
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kuskusas: 400.00 g
Vanduo: 500.00 ml (verdantis)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 arbat. š. tarkuotų žievelių)
Pomidorai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Agurkai: 130.00 g
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (nedidelis)
Petražolės: 2.00 valg. š. (smulkintos)
Avinžirniai: 400.00 g (konservuoti)
Jogurtas: 140.00 g (natūralus - padažui)
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų -padažui)
Mėtos: 2.00 valg. š. (smulkintos - padažui)
Kaip gaminti

1. Kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu, suberkite citrinų žieveles ir palaikykite uždengę 5 minutes.  Kol kuskusas išbrinks, pasiruoškite mėtų padažą – dubenyje gerai sumaišykite jam skirtus produktus.

2. Į išbrinkusį kuskusą sudėkite smulkintus pomidorus, agurką, svogūną, petražoles ir konservuotus avinžirnius. Užpilkite mėtų padažu.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Balandėliai su grybais ir kiaušiniais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 min.
4.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt.
Grybai: 300.00 g
Svogūnai: 3.00 vnt.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 10.00 g (kapoti, švieži)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 200.00 g
Kaip gaminti
  1. Apvirkite kopūsto lapus.
  2. Aliejuje pakepkite pjaustytų svogūnų ir pjaustytų grybų ir 15 minučių patroškinkite.
  3. Virtus kiaušinius susmulkinkite ir sumaišykite su kapotais žalumynais, sudėkite grybus su svogūnais.
  4. Pasūdykite ir papipirinkite pagal skonį. Gautą įdarą dėkite ant kopūsto lapų, susukite balandėlius ir sudėkite į puodą.
  5. Užpilkite grietine ir kepkite orkaitėje.
  6. Šis patiekalas ypač naudingas diabetikams.  
Receptas: Avižinių dribsnių blynai su pievagrybių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.2 / 13
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 280.00 g
Pienas: 150.00 ml
Vanduo: 150.00 ml
Miltai: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Druska: 2.00 arbat. š. (1 arbat. š. - blynams ir žiupsnelis - pievagrybių padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 arbat. š. - maltų - blynams ir žiupsnelis - pievagrybių padažui)
Aliejus: 10.00 ml (šlakelis - kepimui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (pievagrybių padažui)
Kumpis: 50.00 g (pievagrybių padažui)
Pievagrybiai: 200.00 g (pievagrybių padažui)
Grietinėlė: 100.00 ml (pievagrybių padažui)
Krapai: 1.00 sauja (ryšelis, šviežių - pievagrybių padažui)
Sviestas: 1.00 vnt. (gabalėlis - kepimui)
Kaip gaminti
  1. Iš vakaro avižinius dribsnius užpilkite pienu ir vandeniu. Išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve per naktį.
  2. Kitą dieną į dubenį su avižiniais dribsniais suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, suberkite prieskonius. Išmaišykite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir iškepkite apvalius blynelius. Iš kiekvienos pusės kepkite po porą minučių, kol gražiai apskrus.
  4. Kol kepate blynelius, paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto. Suberkite į jį smulkintą svogūną ir mažais kubeliais supjaustytą kumpelį.
  5. Pakepinkite, kol svogūnai suminkštės. Sudėkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir pakepinkite porą minučių, vis pamaišydami.
  6. Supilkite grietinėlę, suberkite kapotus krapus, pagardinkite druska ir pipirais.
  7. Maišydami pakaitinkite dar kelias minutes, kol pievagrybiai suminkštės. Iškeptus avižinius blynelius patiekite su pievagrybių padažu. Skanaus!
Receptas: Pomidorų ir bazilikų salotos su mocarela
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.4 / 17
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Mocarelos sūris: 300.00 g
Pomidorai: 3.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Bazilikai: 1.00 vnt. (ryšulėlio)
Džiovinti pomidorai: 1.00 sauja (saulėje džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Balzaminis actas: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Pomidorus supjaustykite riekelėmis, sudėkite į indą kartu su bazilikais (jei bazilikų lapeliai dideli, tai jie šiek tiek suplėšomi), pagardinkite druska, pipirais, aliejumi ir balzaminiu actu, viską gerai išmaišykite.
  2. Pomidorus su bazilikais dėkite į lėkštę ir ant jų dėkite suplėšytus mocarelos gabalėlius ir susmulkintus džiovintus pomidorus.
Šiek tiek apie mocarelą
  • Pirkite sūrį, kuris yra skystyje – jo kokybė bus daug geresnė;
  • Mocarelos sūris turi būti švelnus ir minkštas (paspauskite sūrį pakuotėje – jei jis lengvai spaudžiasi, yra minkštas, reiškia yra ir geros kokybės);
  •  Mocarelos niekada nepjaustykite peiliu – plėšykite rankomis.
 
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Receptas: Gaivios salotos su lašiša
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 26
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (gūžinės („Iceberg“))
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai prinokusio)
Lašiša: 200.00 g (sūdytos filė)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio mėlynasis - užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (užpilui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (užpilui)
Garstyčios: 2.00 valg. š. (užpilui)
Medus: 2.00 valg. š. (pagal skonį - užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Kaip gaminti
  1. Gūžines salotas nuplaukite, nusausinkite ir, suplėšę nedideliais gabalėliais, išdėliokite lėkštėje.
  2. Avokadą ir lašišos filė supjaustykite kubeliais ir taip pat suberkite į lėkštę.
  3. Paruoškite padažą: mėlynąjį svogūną supjaustykite labai plonais žiedais ir berkite į dubenį. Išspauskite citrinų sultis ir supilkite ant svogūnų, įpilkite aliejų, sukrėskite medų, garstyčias, pasūdykite. Gerai išmaišykite, paminkykite svogūnus šaukštu, kad taptų minkštesni, išskirtų sulčių.
  4. Užpilu apšlakstykite salotas ir galite tiekti. Šios salotos ypač tinka su orkaitėje keptomis bulvėmis.
Receptas: Dietiniai vegetariški sumuštiniai
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.2 / 26
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 2.00 riekės (mėgstamos kvadratinės formos)
Kreminė varškė: 2.00 valg. š. (mėgstamo tepamojo varškės sūrelio)
Burokėliai: 1.00 vnt. (nedidelio virto)
Avokadai: 1.00 vnt. (prinokęs)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Saulėgrąžų daigai: (saujelė) 1.00 sauja
Gražgarstės: 1.00 sauja (saujelė)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Burokėlį sutarkuokite, apšlakstykite citrinų sultimis, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite  pipirais.
  2. Duonos riekes perpjaukite perpus, kad taptų trikampio formos.
  3. Ant duonos trikampėlio tepkite šauktą varškės sūrelio, uždėkite tarkuotų burokėlių, avokado gabalėlių,  kelias gražgarstes ir saulėgrąžų daigus. Ant viršaus dėkite kitą duonos trikampėlį ir šiek tiek paspauskite, kad  sumuštinis taptų tvirtesnis.
  4. Puikus pasirinkimas vakarienei ar dietiniams pietums. Jei norite, kad sumuštinis būtų dar sveikesnis, rinkitės viso grūdo bemielę duoną.
Receptas: Paprastosios pupelių ir pomidorų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.7 / 25
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pupelės: 360.00 g (2 skardinės konservuotų baltųjų pupelių)
Pomidorai: 450.00 g (vyšniniai)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Krapai: 1.00 valg. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Pupeles nuplaukite tekančiu vandeniu ir nusausinkite.

2. Pomidorus padalykite puselėmis, svogūnų laiškus susmulkinkite plonais griežinėliais. Sukapokite krapus.

3. Dubenyje sumaišykite pupeles, pomidorus, svogūnų laiškus ir krapus. Pašlakstykite aliejumi ir citrinų sultimis, pagardinkite druska ir pipirais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Šokoladinis pyragėlis puodelyje
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 84
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 4.00 valg. š.
Cukrus: 4.00 valg. š.
Kakava: 3.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (¼)
Druska: 1.00 arbat. š. (¼)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (išplaktas)
Pienas: 3.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Karameliniai saldainiai: (nebūtina) 2.00 vnt.
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (patiekimui)
Kaip gaminti
  1. Puodelyje (250 ml) šakute sumaišykite miltus, cukrų, kakavos miltelius, kepimo miltelius, druską, išplaktą kiaušinį, pieną ir aliejų iki vientisos masės.
  2. Jei norite, į vidų įspauskite du karamelinius saldainius.
  3. Dėkite puodelį į mikrobangų krosnelę ir kepkite 1–2 minutes, patikrindami kas 30 sek.
  4. Patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš pyragėlio, jis turi būti švarus.
  5. Apibarstykite milteliniu cukrumi ir patiekite šiltą.
Receptas: Pyragėlis su „Nutella“ puodelyje
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 39
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 4.00 valg. š.
Cukrus: 4.00 valg. š.
Kakava: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (išplaktas)
Riešutų kremas: („Nutella“) 3.00 valg. š.
Pienas: 3.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Grietinėlė: 1.00 puodelis (plakta - patiekimui)
Kaip gaminti
  1. Dideliame puodelyje (400 ml) šakute sumaišykite miltus, cukrų, kakavos miltelius, išplaktą kiaušinį, šokoladinį riešutų kremą, pieną ir aliejų iki vientisos masės.
  2. Dėkite puodelį į mikrobangų krosnelę ir kepkite 1,5–3 minutes. Patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš pyragėlio, jis turi būti švarus.
  3. Apipurškite plakta grietinėle, apibarstykite kakavos milteliais ir patiekite iš karto. Skanaus!

 

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką