Dabar populiaru
Publikuota: 2013 vasario 6d. 14:00

Vakarienei – pikantiška sriuba su kukuliais

Pomidorų sriuba su kukulaičiais
Fotolia nuotr. / Pomidorų sriuba su kukulaičiais

Kukuliais pagardinta sriuba – skaniau ir sočiau. Tad siūlome išmėginti keletą nesudėtingų receptų.

DIENOS RECEPTAS

Pomidorų sriuba su kukulaičiais

Produktai

600 g konservuotų savo sultyse be odelių pomidorų, 2 svogūnai, 4 skiltelės česnako, 1 l daržovių sultinio (arba vandens), 200 ml neriebios grietinėlės, 2 lauro lapeliai, 200 g ryžių, 100 g jautienos arba kiaulienos faršo, žiupsnelis džiovintų bazilikų, šakelė džiovintų čiobrelių, aliejaus kepti, pagal skonį druskos, pipirų ir cukraus.

 

Kaip gaminti

1. Ryžius suberkite į 0,5  litro verdančio sultinio (arba vandens). Virkite, kaip nurodyta ant ryžių pakuotės arba kol suminkštės. Nukoškite.

2. Konservuotus pomidorus susmulkinkite.

3. Nuluptus svogūnus ir česnakus susmulkinkite, suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite, kol gražiai pagels. Tada suberkite pomidorus, tarkuotas morkas, sumeskite laurų lapelius ir čiobrelių šakeles, supilkite 0,5 l sultinio (arba vandens).

4. Daržovių masę troškinkite ant silpnos ugnies apie 45 min., Išgriebkite laurų lapelius, čiobrelių šakelę ir suplakite elektriniu plakikliu.

5. Iš paruošto faršo (faršą ruoškite pagal mėgstamą receptą) formuokite kululaičius, apkepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, tada berkite į nedidelį kiekį sūdyto verdančio vandens ir patroškinkite.

6. Į puodą arba gilią keptuvę sukrėskite trintą pomidorų masę, ryžius, suberkite bazilikus, supilkite grietinėlę, suberkite kukulaičius. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirai, jei skonis pernelyg rūgštus, įberkite šiek tiek cukraus. Troškinkite apie 10 minučių.

7. Patiekite su skrudinta baltos duonos riekele.



PARAGAUKITE!

Shutterstock nuotr./Barščiai su kukuliais
Shutterstock nuotr./Barščiai su kukuliais

SOTU

Barščiai su kukuliais

 

Fotolia nuotr./Vištienos sriuba
Fotolia nuotr./Vištienos sriuba

PIKANTIŠKA

Vištienos sriuba

Fotolia nuotr./Moliūgų sriuba su sūrio kukuliais
Fotolia nuotr./Moliūgų sriuba su sūrio kukuliais

VEGETARIŠKA

Moliūgų sriuba su sūrio kukuliais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Verslas

Tyrimas: 85 proc. batų Lietuvoje kainuoja brangiau nei JK, lietuviai permoka ir už drabužius

Aktualu

Neįgaliųjų poilsis Šventojoje: penkių kvadratinių metrų zona palubėje su kebliu patekimu

Kultūra

15min studijoje – prestižiniame Lokarno kino festivalyje apdovanoto filmo „Rūgštus miškas“ kūrėjai

Sportas

Ispanai rodo raumenis: „Sevilla“ nusivalė kojas į šviesmečiais atsilikusią komandą

Aktualu

Paulius Gritėnas: Ofiso planktono rengimo ministerija

Mokslas.IT

Šveicarijos ledyne atitirpo prieš 72 m. nukritęs lėktuvas

24sek

„Žalgiris“ susigrąžins į Barseloną nuklydusį Lietuvos talentą

Gyvenimas

Kodėl ant vaismedžių pūva obuoliai ir kriaušės? Specialistas pataria, kaip to išvengti

Gazas

Dyzelinis variklis: ar tikrai taip blogai? Pasaulio pabaiga? Nebūtinai!

Pasaulis kišenėje

Karališka prabanga ir didybė: įspūdingiausi valdovų rūmai pasaulyje

Gazas

BMW paskelbė: visiškai autonominiai automobiliai – utopija

24sek

LaVaras Ballas apsimelavo: naujos jo lygos žaidėjai liko be žadėtų pinigų

Gazas

Netrukus Vilnių užplūs jaunų vairuotojų srautas: pavojingų vietų sąrašas

Vardai

Maksimas Galkinas sausakimšoje Palangos salėje šaipėsi iš D.Grybauskaitės ir kaltinimų Rusijai

Gazas

50 metų vienoje darbovietėje išdirbęs vairuotojas: „Aplink Žemę ne kartą apsukau“

24sek

Netikėtas vizitas: „Ryto“ naujokams – sirgalių krikštas

Vardai

Kodėl iš neblaivaus E.Dragūno nebuvo konfiskuotas „Lamborghini“: advokatės komentaras

Sportas

Naujasis „Kaunas Hockey“ treneris – komandą pažįstantis Aurimas Gutauskas

Aktualu

Į Berlyną važiavusiam autobusui patekus į avariją sužeisti 16 keleivių

TOP6: ką skaityti ir kuo svarbios paveikslėlių knygos vaikams – pasakoja ekspertai

Naujienos

Verslas

Tyrimas: 85 proc. batų Lietuvoje kainuoja brangiau nei JK, lietuviai permoka ir už drabužius

Aktualu

Neįgaliųjų poilsis Šventojoje: penkių kvadratinių metrų zona palubėje su kebliu patekimu

24sek

„Ryto“ radaruose – 237 rungtynes NBA sužaidęs centras

Kultūra

15min studijoje – prestižiniame Lokarno kino festivalyje apdovanoto filmo „Rūgštus miškas“ kūrėjai

Sportas

Ispanai rodo raumenis: „Sevilla“ nusivalė kojas į šviesmečiais atsilikusią komandą

Gyvenimas

Kodėl ant vaismedžių pūva obuoliai ir kriaušės? Specialistas pataria, kaip to išvengti

Aktualu

Edwardas Lucasas: Įdomūs Rusijos santykių su sąjungininkais vingiai

Gyvenimas

Teisininkas atsako. Kada priklauso papildomos laisvos dienos?

Mokslas.IT

Šveicarijos ledyne atitirpo prieš 72 m. nukritęs lėktuvas

Aktualu

Paulius Gritėnas: Ofiso planktono rengimo ministerija

24sek

„Žalgiris“ susigrąžins į Barseloną nuklydusį Lietuvos talentą

Gazas

Dyzelinis variklis: ar tikrai taip blogai? Pasaulio pabaiga? Nebūtinai!

Pasaulis kišenėje

Karališka prabanga ir didybė: įspūdingiausi valdovų rūmai pasaulyje

Gazas

BMW paskelbė: visiškai autonominiai automobiliai – utopija

24sek

LaVaras Ballas apsimelavo: naujos jo lygos žaidėjai liko be žadėtų pinigų

Vardai

Maksimas Galkinas sausakimšoje Palangos salėje šaipėsi iš D.Grybauskaitės ir kaltinimų Rusijai

Vardai

Kodėl iš neblaivaus E.Dragūno nebuvo konfiskuotas „Lamborghini“: advokatės komentaras

Vardai

Buvusiame viešnamyje Aliaskoje apsistoję M.Starkus ir V.Radzevičius: „Labai keistas jausmas“

Aktualu

Niujorko universitete medicinos studijos bus nemokamos visiems studentams

„Keitėsi autobusai, technologijos, bilietai, valiutos, net santvarkos, o aš vis dar čia. Nejučiomis tas laikas prabėgo“, – teigia net 50 metų vienoje darbovietėje vairuotoju išdirbęs Sigitas Sakalauskas. 76-erių metų vilkaviškietis prisipažįsta, niekad negalvojęs keisti darbo. Per pusę amžiaus, kaip pats tikina, spėjo su autobusu apsukti net keletą ratų aplink Žemę. Pagarba už neįtikėtiną lojalumą ir meilę „vairui“.
Gazas

50 metų vienoje darbovietėje išdirbęs vairuotojas: „Aplink Žemę ne kartą apsukau“

Vardai

Atgal į mokyklą

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką