Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Vakarienei – populiariausi patiekalai su faršu

Sumuštiniai su faršu ir sūriu
Mariaus Žičiaus nuotr. / Sumuštiniai su faršu ir sūriu
Šaltinis: 15min
0
A A

Gardžiai vakarienei su šeima puikiai tiks ir faršas arba malta jūsų mėgstama mėsa.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ir gardu, ir pasirinkimo variantų apstu. Siūlome pasimėgauti bandelėmis, lazanija, gardžia sriuba, blyneliais ar apkepais.

Belieka išsirinkti ir gaminti!

Receptai
Receptas: Blyneliai su faršu
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 26
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (Tešlai)
Pienas: 500.00 ml (Tešlai)
Miltai: 250.00 g (Tešlai)
Faršas: 400.00 g (Įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (Įdarui)
Paprikos: 1.00 vnt. (Įdarui)
Kukurūzai: 125.00 g (Įdarui; konservuotų)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (Įdarui; aitraus)
Aliejus: 2.00 valg. š. (Tešlai ir įdarui)
Druska: 1.00 arbat. š. (Tešlai ir įdarui; žiupsnelis)
meksikietiškų prieskonių mišinio 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Iš nurodytų produktų užmaišykite skystą tešlą. Įkaitinkite keptuvę, patepkite aliejumi, įpilkite samtelį tešlos, tolygiai paskirstykite. Apkepkite blyną iš abiejų pusių. Iškepkite iš tešlos 10–12 blynų.

2. Paruoškite įdarą. Susmulkinkite svogūną, kubeliais supjaustykite papriką ir trumpai apkepkite įkaitintuose riebaluose, sudėkite mėsos faršą, maišydama kepkite, kol mėsa pakeis spalvą, sudėkite kukurūzus, sukrėskite pomidorų padažą, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais.

3. Ant lietinio blyno dėkite du šaukštus įdaro, užlenkite blyno apačią ir viršų, vieną ant kito užvožkite kraštus.

4. Apkepkite įdarytus blynelius įkaitintame aliejuje. Tiekite su šviežiomis daržovėmis arba grietine.

Receptai
Receptas: Tortilijos su faršu
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 92
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tortilija: 6.00 vnt.
Faršas: 400.00 g (mėgstamo)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (po žalią ir geltoną)
Nedidelė skardinė meksikietiško daržovių mišinio (kukurūzai, raudonosios pupelės, žirneliai) 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 250.00 g (indelis meksikietiško pomidorų padažo „Taco“)
Maltos mėsos prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 50.00 g (saujelė tarkuoto brandinto)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Česnakus nulupkite, susmulkinkite, kol dailiai pagels, pakepinkite aliejuje.

2. Faršą sumaigykite šakute, pabarstykite maltos mėsos prieskoniais, sumeskite į keptuvę ir ant mažos ugnies kepinkite, kol patamsės.

3. Tada sukrėskite gerai nuvarvintą daržovių mišinį, pomidorų padažą ir dar 8 minutes pakaitinkite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

4. Paprikas išvalykite, supjaustykite juostelėmis. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis.

5. Ant papločių krėskite po kelis šaukštus kepinto faršo, tada berkite smulkintų svogūnų, pomidorų gabalėlių, tarkuoto sūrio, išdėliokite skirtingų spalvų paprikų juosteles.

6. Tortilijas susukite voleliu ir kelioms minutėms, kad sušiltų ir išsilydytų sūris, pašaukite į karštą orkaitę. Tiekite su bazilikų lapeliais.

Receptai
Receptas: Pitos duonelės su faršu ir mocarela
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pitos duonelės: 8.00 vnt.
Faršas: 400.00 g (jautienos)
Mocarelos sūris: 3.00 vnt. (su žalumynais)
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š.
Majonezas: 4.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 3)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (smulkinti)
Aštrūs mėsos prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite ir apkepkite su faršu. Paskaninkite mėsos prieskoniais, pipirais, druska ir žalumynais. Į aliejumi pašlakstytą skardą sudėkite 4 duoneles, aptepkite jas puse pomidorų padažo ir majonezo mišinio. Tada sudėkite faršą. Mocarelą supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant faršo.

2. Likusias duoneles taip pat aptepkite majonezo ir pomidorų padažo mišiniu ir aptepta puse užvožkite ant mocarelos griežinėlių. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 7–9 minutes, kol mocarela išsilydys. Tiekite su šviežiomis salotomis.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Sluoksniuotas tortilijų ir faršo apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 57
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tortilija: 6.00 vnt.
Baklažanai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 3)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Faršas: 500.00 g (jautienos)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 sulčių)
Mėsos prieskoniai: (aštrūs) 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (smulkinti)
Sūris: 150.00 g (tarkuoto fermentinio)
Majonezas: 200.00 g
Kaip gaminti

1. Faršą apkepkite su pjaustytu svogūnu ir smulkintu česnaku, pagardinkite mėsos prieskoniais, pipirais ir druska.

2. Baklažaną supjaustykite kubeliais, taip pat apkepkite keptuvėje, paskaninkite pipirais ir druska, apšlakstykite citrinų sultimis. Fermentinį sūrį sumaišykite su majonezu ir žalumynais.

3. Į aliejumi apšlakstytą kepimo formą dėkite vieną tortiliją, tada sluoksnį faršo ir aptepkite majonezo padažu. Taip sluoksniuokite visas tortilijas. Viršutinę tortiliją aptepkite tik majonezo padažu. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Sumuštiniai su faršu ir sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 43
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 8.00 riekės (sumuštinių)
Faršas: 400.00 g (kalakutienos)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (1 - omletui)
Pienas: 6.00 valg. š. (4 - omletui ir 2 - mirkymui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Sūris: 100.00 g (tarkuotas fermentinis - omletui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (omletui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (omletui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis - omletui)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Faršą apkepkite keptuvėje su smulkintu svogūnu, pagardinkite prieskoniais, smulkintais žalumynais ir druska. Kiaušinį išplakite su pienu ir iškepkite omletą.

2. Faršą sumaišykite su fermentiniu sūriu, majonezu ir kubeliais pjaustytu omletu.

3. Ant 4 riekelių užtepkite faršo įdaro, uždėkite likusias 4 riekeles ir gerai prispauskite. Kiaušinį išplakite su pienu.

4. Sumuštinius panardinkite į kiaušinio plakinį, sudėkite į aliejumi pašlakstytą kepimo skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Faršu įdarytos bulvės su daržovių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (didelės)
Cukinijos: 1.00 vnt.
Moliūgai: 100.00 g
Patisonas 100.00 g
Salierai: 50.00 g (pusė stiebo)
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 100.00 g (pusė saldžiosios)
Aitri paprika (gabaliukas) 10.00 g
Petražolės: 10.00 g (šakelė žalių)
Faršas: 200.00 g (kiaulienos)
Sviestas: 50.00 g
Prieskoniai maltai mėsai 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Miltai: 1.00 valg. š.
Bulvių prieskoniai 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 70.00 ml
Kaip gaminti

1. Nuskustas ir perpus perpjautas bulves bei žiedais supjaustytą cukiniją (sėklas išimkite) apibarstykite bulvių prieskoniais.

2. Į maltą mėsą suberkite maltos mėsos prieskonius, miltus, krakmolą, įmuškite kiaušinį. Formuokite kukulius ir dėkite ant kiekvienos bulvės puselės, o ant mėsos kukulio dar uždėkite po stambiai tarkuotos bulvės "kepurę“.

3. Šalia, toje pačioje skardoje, išdėliokite ir cukinijų žiedus. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, aliejumi išteptoje skardoje, pridengusi folija apie 40 min.

4. Kol kepa, paruoškite padažą: puodelyje, nedideliame kiekyje pasūdyto ir petražolėmis pagardinto vandens išvirkite po gabaliuką įvairių rudeninių daržovių (patisono, saliero, morkos, moliūgo, svogūno, paprikos, aitriosios paprikos ir kt.). Daržoves, kartu su vandeniu, kuriame virė, susmulkinkite elektriniu trintuvu. Įpilkite grietinėlėje ištirpinto sviesto, išmaišykite ir pavirkite apie 1 min.

5. Bulves su mėsa dėkite į lėkštę, šalia išdėliokite cukinijų žiedus. Į kiekvieną cukinijos žiedą įpikite daržovių padažo.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Receptai
Receptas: Keptos bulvės įdarytos faršu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 38
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (didelių)
Prieskoniai: (bulvių su prieskoniniais žalumynais) 1.00 žiupsnelis
Mėsa: 300.00 g (maltos - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio - įdarui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (įdarui)
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (maltų - įdarui)
Mėsos prieskoniai: (1 - 1,5 su čiobreliais - įdarui) 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Bulves nulupkite, perpjaukite per vidurį ir išskobkite vidų.
  2. Maltą mėsą sumaišykite su kiaušiniu, džiuvėsėliais, prieskoniais, smulkintu svogūnu, pasūdykite.
  3. Išskobtas bulvių puseles pabarstykite bulvių prieskoniais su žolelėmis ir paruoštu mėsos įdaru prikimškite bulvių puseles.
  4. Taip paruoštas bulves sudėkite į riebalais pateptą kepimo formą ir kepkite 180 C temperatūroje apie 40 min.
  5. Prieš kepant įdarytas bulves pridenkite folija.

Skanaus!

Recepto autorė: Janina Misiūnienė

Receptai
Receptas: Bandelės su faršo ir daržovių įdaru
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.4 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (1 pakelis, tinka ir mielinė)
Faršas: 400.00 g (400 - 500 g kiaulienos)
Morkos: 1.00 vnt. (didelė arba 2 mažos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sūris: 4.00 valg. š. (4 -5 valg. š. tarkuoto fermentinio)
Paprikos: 1.00 vnt. (pusės raudonos)
Petražolės: 1.00 sauja (smulkintos)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Viduržemio regiono žolelių mišinys: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi iškepkite faršą, smulkintą svogūną ir tarkuotą morką, paskaninkite pipirais, druska ir prieskoniais. Baigdami kepti suberkite kubeliais smulkintą papriką. Keptuvę nukelkite nuo ugnies, suberkite fermentinį sūrį, smulkintas petražoles ir viską sumaišykite.

2. Tešlą atšildykite, šiek tiek pakočiokite. Kiaušinį išplakite ir aptepkite visą tešlos lakštą. Ant tešlos paskleiskite faršo įdarą ir susukite.

3. Vyniotinį supjaustykite 2 centimetrų pločio ritinėliais ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes, kol gražiai parus. Pyragėlius tiekite tiek karštus, tiek šaltus.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Raugintų kopūstų apkepas su faršu ir bulvėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 25
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Faršas: 300.00 g (jautienos arba kiaulienos)
Kopūstai: 500.00 g (raugintų)
Pievagrybiai: 100.00 g
Grietinė: 100.00 g
Parmezano sūris: 150.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Aliejus: 4.00 valg. š. (pagal poreikį - kepti)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (mėgstamų žolelių mišinio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto)
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite su lupenomis. Palaukite, kol šiek tiek pravės. Nulupkite, supjaustykite riekelėmis, šiek tiek pasūdykite, apibarstykite džiovintų žolelių mišiniu.
  2. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, į ją suberkite faršą, smulkintą supjaustytą svogūną, susmulkintus pievagrybius. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir vis maišydami apkepkite.
  3. Keptą faršą iškrėskite į dubenį. Švarioje keptuvėje vėl įkaitinkite aliejų, suberkite raugintus kopūstus, smulkintą svogūną ir retkarčiais pamaišydami, patroškinkite. Kai bus beveik išsitroškinę, sukrėskite pomidorų padažą, išmaišykite ir dar šiek tiek patroškinkite.
  4. Kepimo formą ištepkite sviestu ir išklokite bulvėmis (dalį palikite viršutiniam sluoksniui).
  5. Kiaušinius išplakite su grietine, plakinį pasūdykite, pagardinkite pipirais, muskato riešutais ir tolygiai užpilkite ant bulvių sluoksnio.
  6. Ant bulvių sluoksnio dėkite pusę kiekio troškintų raugintų kopūstų, tada dėkite sluoksnį faršo. Ant faršo – vėl sluoksnį bulvių. Paskutinis sluoksnis - raugintų kopūstų.
  7. Apkepą statykite į orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 45 min. Prieš apkepui baigiant kepti, apibarstykite jį tarkuotu sūriu.
  8. Iš kepimo indo išimkite apkepą atsargiai, nedideliais gabalėliais, nes jis gana birus.
Receptai
Receptas: Makaronų ir faršo apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.7 / 24
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (norimos formos)
Faršas: 300.00 g (300 - 400 g kiaulienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Paprikos: 2.00 vnt. (keli griežinėliai geltonos ir raudonos)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Grietinėlė: 1.00 st. (neriebios)
Sūris: 4.00 valg. š. (4 - 5 tarkuoto fermentinio)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Makaronų prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje ir perliekite šaltu vandeniu, gerai nuvarvinkite. Faršą pakepinkite su smulkintu svogūnu, baigdami kepti sudėkite pjaustytą cukiniją, paprikas, pagardinkite prieskoniais ir dar kelias minutes pakepkite.

2. Į aliejumi pašlakstytą ar sviestu išteptą kepimo formą sudėkite pusę makaronų. Ant viršaus paskleiskite faršą su daržovėmis ir likusius makaronus. Kiaušinius išplakite su grietinėle ir supilkite ant apkepo. Viršų pabarstykite fermentiniu sūriu. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

3. Jei viršus greitai parus, uždenkite folija, o šiek tiek vėliau nuimkite, kad gražiai apskrustų.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Receptai
Receptas: Lazanija su mėsos faršu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
2.5 / 17
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g
Morkos: 2.00 vnt.
Faršas: 500.00 g
Paprikos: 1.00 vnt.
Sūris: 200.00 g (fermentinis)
Majonezas: 50.00 g
Pomidorų padažas: 50.00 g
Bazilikai: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Pasiruoškite didelę formą, į kurią sluoksniais dėsite produktus. Kaip pagrindą dėkite pusę išvirtų makaronų, aptepkite juos padažu, paruoštu iš majonezo, pomidorų padažo ir bazilikų.

2. Tuomet dėkite gabaliukais supjaustytą papriką, pakepintus mėsos gabaliukus bei tarkuotas morkas.

3. Vėl dėkite likusius makaronus, morkas, paprikas, juos aptepkite padažu ir galiausiai užberkite tarkuoto fermentinio sūrio, o ant viršaus pabarstykite bazilikų.

4. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 40-45 minutes arba tol, kol apskrus sūris.

Skanaus!

Receptai
Receptas: Pyragėliai su faršu ir kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.2 / 22
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kefyras: 1.00 st. (1 - 1,5 st. - tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Miltai: 1.00 st. (tešlai)
Faršas: 400.00 g (kiaulienos - įdarui)
Kopūstai: 200.00 g (tarkuotų - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Aliejus: 500.00 ml (kepimui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - įdarui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (smulkinti - įdarui)
Kaip gaminti

1. Į dubenį supilkite kefyrą, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, cukraus, kepimo miltelių ir išplakite. Po truputį berkite miltus ir maišykite, kol tešla sutirštės ir galėsite minkyti rankomis. Paruoštą tešlą uždenkite ir palaikykite 20–30 minučių kambario temperatūroje.

2. Tarkuotus kopūstus užpilkite verdančiu vandeniu ir kelias minutes palaikykite, paskui nuvarvinkite ir nuspauskite rankomis, kad liktų kuo mažiau vandens. Kopūstus sumaišykite su faršu, smulkintu svogūnu, pipirais, žalumynais ir druska.

3. Tešlą plonai iškočiokite ant miltais pabarstytos lentelės, išpjaukite nemažus apskritimus, per vidurį dėkite įdaro ir sulenkę gerai užspauskite. Kraštus apspauskite šakutės dantukais. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų (aliejaus pilkite tiek, kad pyragėliai plaukiotų) ir ant nedidelės ugnies virkite pyragėlius.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Blynai su faršo, grybų ir kumpio įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 19
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (blynams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (blynams)
Miltai: 4.00 valg. š. (4 - 5 blynams)
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š. (apvolioti)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (malti - blynams ir įdarui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (blynams ir įdarui)
Faršas: 300.00 g (300 - 400 g kiaulienos, įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Grybai: 200.00 g (konservuoti, tinka ir pievagrybiai - įdarui)
Kumpis: 50.00 g (karštai rūkytas kiaulienos - įdarui)
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite ir išvirkite sūdytame vandenyje, sugrūskite. Į bulvių masę įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, paskaninkite pipirais ir druska. Gerai išmaišykite, jei labai limpa prie rankų, berkite dar miltų.

2. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite su faršu. Baigdami kepti suberkite smulkintus grybus ir kubeliais pjaustytą kumpį, pabarstykite pipirais ir druska.

3. Šlapiomis rankomis formuokite blynus, į vidų dėkite įdaro, gerai suspauskite ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Kepkite ant nedidelės ugnies keptuvėje. Tiekite su grietine, paskaninta žolelėmis.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Receptai
Receptas: Aštri faršo sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.4 / 17
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (500 - 600 jautienos)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 3.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Pupelės: 400.00 g (konservuotos, raudonos)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (aštrus)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės (3 - 4)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Pomidorai: 400.00 g (konservuoti)
Kaip gaminti

1. Puode įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus ir apkepkite pjaustytus svogūnus, morkas ir česnaką. Tada sudėkite faršą ir dar viską pakepkite kelias minutes. Į puodą įpilkite 1,5–2 litrus vandens, sudėkite konservuotus pomidorus, aitrųjį pipirą, pomidorų padažą, paskaninkite žolelėmis, pipirais, druska, cukrumi ir virkite ant mažos ugnies apie 40 minučių.

2. Baigdami virti suberkite pupeles ir dar 10 minučių pavirkite. Išvirtą sriubą sutrinkite iki vientisos masės. Tiekite su grietine ar pabarstę fermentiniu sūriu.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką