Dabar populiaru
Publikuota: 2015 kovo 26d. 15:56

Vakarienei – pupelių patiekalai: salotos, sriubos, troškiniai

Pupelių sriuba
Aidos Chlebinskaitės nuotr. / Pupelių sriuba

Ji24.lt receptų idėjų bankas neišsenkamas. Šio vakaro skonio taikiklyje – patiekalai iš pupelių.

Receptai
Receptas: Pupelių salotos su kumpiu
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 6
Kaip gaminti

1. Pupeles suberkite į sietelį ir perliekite šaltu vandeniu. Kumpį, sūrį ir obuolį supjaustykite gabalėliais, o porą susmulkinkite plonais griežinėliais.

2. Pupeles, sūrį, obuolį ir porą bei smulkintus krapus sudėkite į dubenį. Majonezą sumaišykite su jogurtu, pagardinkite druska. Paruoštą padažą užpilkite ant salotų ir išmaišykite. Pabarstykite citrinpipiriais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Pupelės: 400.00 g (konservuotos raudonosios)
Kumpis: 250.00 g (liesas)
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Obuoliai: 1.00 vnt. (didelis)
Porai: 1.00 vnt. (baltoji dalis)
Majonezas: 100.00 g (padažui)
Jogurtas: 100.00 g (natūralus arba grietinė - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - padažui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (citrinpipiriai - padažui)
Krapai: 1.00 arbat. š. (smulkinti - padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kopūstų ir šparaginių pupelių sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 13
Kaip gaminti
  1. Nuluptus svogūną, česnakus, morkas ir kopūstus smulkiai supjaustykite. Žalumynus nuplaukite ir taip pat susmulkinkite. Puode įkaitinkite aliejų, sumeskite svogūnus, česnakus ir morkas, apkepkite.
  2. Sudėkite kopūstus ir supjaustytas šparagines pupeles, suberkite prieskonius, pagardinkite druska, cukrumi, įpilkite vandens, kad daržovės būtų apsemtos, ir maišydami kaitinkite ant mažos ugnies 20–30 minučių.
  3. Baigdami troškinti sumeskite žalumynus. Paragaukite, jei trūksta, įberkite dar druskos, kas mėgsta aštriau, galite šliūkštelėti ir porą šaukštų acto.
  4. Karštas daržoves sukrėskite į švarius stiklainius, pridenkite dangteliais ir dėkite į puodą su vandeniu. Kaitinkite 20–30 minučių ir sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė  

Ingredientai
Kopūstai: 2.00 kg
Morkos: 3.00 vnt. (3 - 4)
Šparaginės pupelės: 1000.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Druska: 2.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (didelė sauja mėgstamų)
Aliejus: 250.00 ml
Vanduo: 1.00 l
Laurų lapai: 4.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kvapnieji)
Actas: 2.00 valg. š. (nebūtina)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Mėsos ir pupelių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.5 / 19
Kaip gaminti

1. Pupas iš vakaro užpilkite vandeniu ir palikite per naktį išbrinkti.

2. Nuplaukite mėsą. Puode užvirinkite 1,5 l vandens, suberkite druską ir pipirus, sudėkite mėsą. Virkite maždaug pusvalandį, vis nugriebkite susidariusias putas. Sudėkite pupeles ir pavirkite dar apie valandą.

3. Nuskuskite ir griežinėliais supjaustykite morkas. Papriką perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, supjaustykite šiaudeliais. Susmulkinkite saulėje džiovintus pomidorus. 

4. Išgriebkite mėsą, nuimkite nuo kaulo, supjaustykite smulkesniais gabalėliais ir su daržovėmis sudėkite atgal į puodą.

5.Virkite, kol suminkštės daržovės, – apie 20 minučių. Baigdama virti įmaišykite pomidorų tyrę, pagardinkite sriubą šviežiais arba džiovintais čiobreliais.

Ingredientai
Jautiena: 1.00 kg (šonkaulių, krūtinės arba mentės su kaulu)
Sviestinės pupelės 1.00 st.
Pupelės: 1.00 st. (raudonųjų)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona saldžioji)
Morkos: 2.00 vnt.
Džiovinti pomidorai: 5.00 vnt. (aliejuje)
Pomidorų tyrė 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis šviežių arba džiovintų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Senovinė pupelių mišrainė
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 85
Kaip gaminti

1. Pupeles iš vakaro užmerkite. Išbrinkusias išvirkite sūdytame vandenyje.

2. Duoną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite aliejuje.

3. Česnaką susmulkinkite, sūrį supjaustykite kubeliais ir viską išmaišykite su majonezu.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Pupelės: 1.00 st.
Duona: 250.00 g (pusė kepaliuko)
Sūris: 200.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Majonezas: 3.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pupelių sriuba su kruopomis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.2 / 13
Kaip gaminti

1. Perlines kruopas ir pupeles suberkite į atskirus indus, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite per naktį mirkti. Paskui vandenį, kuriame mirko, nupilkite, įpilkite švaraus vandens ir išvirkite atskiruose puoduose.

2. Svogūnus supjaustykite nedideliais kubeliais ir trumpai pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Sudėkite stambiai sutarkuotas morkas ir dar truputį pakepinkite (kol pasikeis morkų spalva).

3. Į puodą, kuriame bus verdama sriuba, įpilkite 2 l vandens, pasūdykite, užvirinkite, suberkite ryžius ir virkite 10 min. Sukrėskite pakepintas daržoves, suberkite kmynus, uždenkite ir dar 5 min. pavirkite. Tada sudėkite virtas pupeles, perlines kruopas, sugrūstus česnakus, suberkite mairūnus, jei reikia, dar pasūdykite, sudėkite kubeliais supjaustytą virtą arba keptą mėsą, uždenkite ir pavirkite porą minučių.

4. Puodą nukelkite nuo ugnies, suberkite susmulkintus salierų lapus, uždenkite ir dar 20 min. palikite subręsti.  

Ingredientai
Pupelės: 5.00 valg. š.
Ryžiai: 3.00 valg. š.
Perlinės kruopos: 2.00 valg. š.
Morkos: 2.00 vnt. (didelės)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Salierai: 2.00 vnt. (keli šviežių salierų lapeliai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Mairūnas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų)
Virta arba kepta mėsa (nebūtinai) 200.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pupelių sriuba su makaronais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 12
Kaip gaminti

1. Dideliame storasieniame puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus ir sugrūstus česnakus.

2. Sudėkite nusunktas pupeles, pomidorų padažą, suberkite žoleles, supilkite sultinį ir užvirinkite.

3. Sumažinkite ugnį, suberkite makaronus ir virkite 10–14 min. (kol išvirs makaronai).

4. Sriubą pagardinkite šoninės spirgučiais ir supjaustytais svogūnų laiškais.

Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!

Ingredientai
Pupelės: 400.00 g (Skardinė konservuotų)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Daržovių sultinys: 1200.00 ml
Makaronai: 75.00 g (nedidelių)
rūkytos šoninės ar lašinukų 100.00 g
Svogūnų laiškai: 20.00 g (pluoštelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Kalakutienos ir baltųjų pupelių troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.9 / 40
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite kalakutienos faršą ir pagardinkite druska (pagal skonį). Kepkite 6–8 minutes, dažnai maišykite. Susmulkinkite svogūną, česnaką ir suberkite į keptuvę. Išmaišykite ir kepkite dar 4 minutes. Suberkite aitriąją papriką, kuminus ir kepkite dar minutę.
  2. Pomidorus susmulkinkite ir sudėkite į keptuvę. Įpilkite pusę puodelio vandens. Troškinkite 10 minučių, kartais pamaišydami. Likus 5 minutėms iki pabaigos, pupeles gerai nusausinkite ir suberkite į keptuvę. Pakaitinkite minutę.  Sudėkite troškinį į lėkštes ir pagardinkite jogurtu.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kalakutiena: 450.00 g (faršas)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinis)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 2.00 arbat. š. (malta)
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Pomidorai: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų)
Pupelės: 200.00 g (skardinė konservuotų baltų)
Jogurtas: 100.00 ml (natūralus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Aštrus daržovių ir pupelių troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 8
Kaip gaminti

1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite pjaustytus svogūnus, faršą ir maišydami apkepkite. Paskui suberkite smulkintą česnaką, juostelėmis pjaustytas paprikas, sukrėskite pomidorus, pomidorų pastą, sudėkite aitriuosius pipirus.

2. Pagardinkite mėsos prieskoniais, druska, cukrumi ir uždengę troškinkite apie 15 minučių. Kelios minutės prieš pabaigą suberkite pupeles. Keptuvę nukelkite nuo ugnies ir troškinį palikite kelioms minutėmis uždengtą. Tiekite su balta duona.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Faršas: 500.00 g (500 - 600 jautienos)
Paprikos: 3.00 vnt. (po puse saldžiosios geltonos, raudonos ir žalios)
Aitrioji paprika: 2.00 vnt. (konservuota arba žalia)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pupelės: 800.00 g (indelis konservuotų baltų ir raudonų)
Pomidorai: 1.00 vnt. (indelis luptų konservuotų)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š.
Maltos mėsos prieskoniai: (aštrūs) 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pomidorų pasta: 3.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Greitai paruošiama konservuotų pupelių sriuba su dešrelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 21
Kaip gaminti

1.Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite ir susmulkinkite. Pupeles supilkite į kiaurasamtį ir palikite nusivarvėti. Daržoves šiek tiek apvirkite.

2.Puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūną bei česnaką. Suverskite konservuotus pomidorus, daržovių mišinį, supilkite sultinį ir virkite apie 10 minučių.

3.Sudėkite pupeles, gabaliukais pjaustytas dešreles, pabarstykite druska, pipirais, paprika ir užvirkite.

4.Išjunkite ugnį ir palikite pastovėti. Pabarstykite kapotomis petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Pupelės: 500.00 g (2 skardinės konservuotų baltųjų pupelių)
Daržovės: 450.00 g (1 pakelis (450 g) šaldytų daržovių mišinio (pavyzdžiui, šparaginių pupelių, žaliųjų žirnelių ir morkų))
Pomidorai: 250.00 g (1 skardinė konservuotų pomidorų be odelių savose sultyse)
dešrelės pieniškos 250.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 800.00 l
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Petražolės: 5.00 g (šviežios)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aštri pupelių sriuba su dešrelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 31
Kaip gaminti

1.Paprikas išvalykite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Konservuotas pupeles sukrėskite į koštuvą, perliekite šaltu vandeniu ir palikite, kad nuvarvėtų.

2.Susmulkinkite svogūną, česnakus ir ant mažos ugnies 5–7 minutes pakaitinkite puode su aliejaus ir vandens mišiniu. Pusę pupelių sutrinkite. Prie svogūnų ir česnakų sudėkite paprikos gabaliukus, prieskonius, pomidorų pastą ir viską išmaišykite.

3.Supilkite karštą vandenį ir sutrintus sultinio kubelius, išmaišykite, užvirinkite ir ant mažos ugnies troškinkite kelias minutes. Įmaišykite trintas pupeles. Tada sudėkite likusias netrintas pupeles ir riekelėmis pjaustytas dešreles.

4.Uždengę troškinkite apie 20 minučių, jeigu reikia, dar pagardinkite mėgstamais prieskoniais.

Šią sriubą galima valgyti su meksikietiškais kukurūzų traškučiais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Vanduo: 2.00 valg. š.
Paprikos: 2.00 vnt. (žalios saldžios)
Pupelės: 500.00 g (2 indeliai konservuotų rudųjų arba baltųjų pupelių)
dešrelės plonos parūkytos 250.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (Kajeno pipirai ir žiupsnelis maltų kvapiųjų)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Mėsos sultinys: 800.00 ml (2 kubeliai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Pupelių troškinys su šonine
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.1 / 17
Kaip gaminti

1.Pupeles mirkykite per naktį. Morką nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Viską dėkite į puodą su verdančiu sūdytu vandeniu ir ant silpnos ugnies virkite apie pusvalandį. Nukoškite sietelyje.

2.Pomidorus perpjaukite pusiau. Salierus supjaustykite nedideliais gabalėliais. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.

3.Mėsą supjaustykite kubeliais ir pakepinkite troškintuve įkaitintame aliejuje. Dėkite šiaudeliais pjaustytą šoninę, salierus, pomidorus, česnaką, smulkiai kapotus čiobrelius ir petražoles.

4.Užpilkite sultiniu ir troškinkite 40 minučių. Sudėkite pupeles, morkas, riekelėmis pjaustytą dešrą, atsargiai išmaišykite ir ant silpnos ugnies troškinkite 45 minutes.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Pupelės: 300.00 g (baltosios)
Kiauliena: 400.00 g (nugarinė 200 g parūkyta šoninė)
Jautiena: 300.00 g (aviena)
dešra aštri (pvz., chorizo) 200.00 g
Mėsos sultinys: 500.00 ml
Svogūnai: 3.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Salierai: 2.00 vnt. (lapkočiai)
Čiobreliai: 4.00 vnt. (šakelės šviežių)
Petražolės: 4.00 vnt. (šakelės šviežių)
Pomidorai: 8.00 vnt. (vyšniniai)
Česnakai: 6.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pupelių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.1 / 25
Kaip gaminti

1. Pupeles nuplaukite, užpilkite vandeniu, palikite per naktį išmirkti, prieš ruošdama sriubą išvirkite pasūdytame vandenyje.

2. Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną, trumpai pakepinkite, įmaišykite šiaudeliais pjaustytą šoninę. Kepkite, kol gabalėliai taps perregimi, tik neperkepinkite svogūnų, nes apkars. Baigiant kepti išspauskite česnaką.

3. Sudėkite griežinėliais pjaustytą salierą ir šiaudeliais tarkuotas morkas, kepkite maždaug 2 min., kol suminkštės daržovės.

4. Supilkite sultinį, suberkite pupeles, užvirinkite sriubą, įmeskite laurų lapus, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Virkite ant mažos ugnies 10–15 min.

5. Išpilstykite sriubą į lėkštes, įdėkite šaukštą grietinės, ant viršaus užberkite kapotų petražolių.

Ingredientai
Pupelės: 500.00 g
Kiauliena: 50.00 g (rūkytos šoninės)
Vištienos sultinys: 1.00 l
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Petražolės: 20.00 g (ryšulėlis)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aštri pupelių sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 20
Kaip gaminti

1. Keptuvėje ar puode, kuriame virsite sriubą, įkaitinkite aliej, sudėkite smulkintą svogūną, česnaką, kubeliais pjaustytą morką ir maišydami apkepkite.

2. Tuomet sudėkite kubeliais pjaustytas bulves, gabalėliais raikytą salierą ir dar kelias minutes pakepkite.

3. Supilkite pomidorus, sultinį, įdėkite aitriuosius pipirus, paskaninkite druska, pipirais, saldžiąja paprika, įmeskite žalumynų. Virkite ant nedidelės ugnies apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės. Baigdami virti supilkite pupeles. Jei sriuba pasirodys per tiršta, įpilkite dar sultinio. Virkite dar apie 10 minučių.

4. Tiekite paskaninę šaukštu grietinės ar natūralaus jogurto.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Daržovių sultinys: 1.00 l (1-1,5 l)
Bulvės: 2.00 vnt. (didesnės)
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Pomidorai: 1.00 vnt. (1 indelis konservuotų (be odelių))
Pupelės: 250.00 g (1 indelis konservuotų kelių rūšių)
Salierai: 1.00 vnt. (trečdalis gumbo)
Pipirai: 2.00 vnt. (1-2 aitrieji ir juodieji pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (čiobreliai, mairūnai ar petražolės pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aštrios pupelių salotos
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.7 / 9
Kaip gaminti
  1. Pupeles išvirkite. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir sutrinkite ar sumalkite.
  2. Į puodą storu dugnu supilkite aliejų, gerai įkaitinkite ir apkepkite nuluptus bei smulkiai supjaustytus svogūnus.
  3. Sudėkite pomidorus, įmeskite visą aitriąją papriką, supilkite garstyčias, actą, pagardinkite druska ir cukrumi.
  4. Kaitinkite ant mažos ugnies 30–40 minučių. Išgriebkite aitriąją papriką, suberkite pupeles, grūstą česnaką, čiobrelius ir dar apie dešimt minučių pakaitinkite.
  5. Karštas salotas sukrėskite į švarius stiklainius ir sandariai užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Pupelės: 1500.00 g (išlukštentų)
Pomidorai: 1.00 kg
Svogūnai: 3.00 vnt.
Česnakai: 1.00 vnt. (galvutė)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Aliejus: 300.00 ml
Actas: 50.00 ml
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (smulkintų, šviežių)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis - smulkintos, džiovintos sėklos)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lapinių kopūstų ir pupelių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 25
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas, sutrinkite česnakus, apibarstykite rozmarinais ir dėkite į puodą storu dugnu. Užpilkite alyvuogių aliejumi ir troškinkite 5-7 minutes.
  2. Po to suberkite pupeles ir supilkite sultinį, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Troškinkite 20 minučių.
  3. Lapinius kopūstus nuplaukite, nusausinkite. Alyvuogių aliejų įkaitinkite, sudėkite sojų pastą ir viską kaitinkite 3-4 minutes. Sudėkite raudonosios paprikos dribsnius, smulkintus česnakus ir pakepkite 1-2 minutes.
  4. Į gautą masę dėkite lapinius kopūstus ir kepkite iš abiejų pusių 5 minutes. Į dubenis supilkite sriubą ir ant viršaus dėkite apskrudusius lapinius kopūstus. Patiekalą patiekite karštą!
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (1 - sriubai ir 1 - lapiniams kopūstams)
Morkos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Česnakai: 6.00 skiltelės (2 - sriubai ir 4 - lapiniams kopūstams)
Rozmarinai: 2.00 arbat. š.
Pupelės: 2.00 vnt. (skardinės baltųjų)
Daržovių sultinys: 300.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Sojų (miso) pasta:(lapiniams kopūstams) 2.00 valg. š.
Paprikos: 1.00 arbat. š. (raudonosios paprikos dribsniai - lapiniams kopūstams)
Kopūstai: 1.00 vnt. (lapiniai - viena gūžė)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Pupelių salotos su grybais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 16
Kaip gaminti

1. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir apkepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Sukrėskite į dubenėlį.

2. Grybus nuvalykite, supjaustykite stambesniais gabaliukais ir apkepkite su sviesto bei aliejaus mišiniu.

3. Sudėkite svogūnus, nusunktas pupeles, kedrines pinijas, riešutus ar saulėgrąžas. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite. Dėkite į lėkštes ir pabarstykite žalumynais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

 

 

Ingredientai
Pupelės: 240.00 g (konservuotos)
Grybai: 200.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Krapai: 1.00 arbat. š. (kapoti)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kedrinės pinijos: 2.00 valg. š. (arba graikiški riešutai, saulėgrąžų branduoliai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Paprastosios pupelių ir pomidorų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.8 / 41
Kaip gaminti

1. Pupeles nuplaukite tekančiu vandeniu ir nusausinkite.

2. Pomidorus padalykite puselėmis, svogūnų laiškus susmulkinkite plonais griežinėliais. Sukapokite krapus.

3. Dubenyje sumaišykite pupeles, pomidorus, svogūnų laiškus ir krapus. Pašlakstykite aliejumi ir citrinų sultimis, pagardinkite druska ir pipirais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Pupelės: 360.00 g (2 skardinės konservuotų baltųjų pupelių)
Pomidorai: 450.00 g (vyšniniai)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Krapai: 1.00 valg. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pupelių sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.7 / 37
Kaip gaminti
  1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite ir keptuvėje ar puode pakepkite su aliejumi. Suverskite nuplautus, nuluptus ir supjaustytus pomidorus. Dar pakaitinkite. Tuomet sumeskite pupeles ir kepkite, kol šios suminkštės.
  2. Suberkite prieskonius, pagardinkite druska, cukrumi, actu, česnakais ir kaitinkite dar dešimt minučių. Dar karštą sriubą supilkite į švarius stiklainius ir sandariai užsukite dangtelius.

Šį patiekalą galimą vartoti ne tik kaip sriubą, bet ir kaip mišrainę.

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė  

Ingredientai
Svogūnai: 300.00 g
Pupelės: 1.00 kg (išlukštentų, šviežių)
Pomidorai: 1500.00 g
Aliejus: 300.00 ml
Cukrus: 4.00 valg. š.
Druska: 2.00 valg. š.
Actas: 2.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 maltų)
Gvazdikėliai: 10.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės (smulkinto, pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Sužinokite daugiau, sekdami naujienas „Facebooke“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Neįgaliųjų poilsis Šventojoje: penkių kvadratinių metrų zona palubėje su kebliu patekimu

Aktualu

Paulius Gritėnas: Ofiso planktono rengimo ministerija

24sek

„Žalgiris“ susigrąžins į Barseloną nuklydusį Lietuvos talentą

Pasaulis kišenėje

Karališka prabanga ir didybė: įspūdingiausi valdovų rūmai pasaulyje

Gazas

Netrukus Vilnių užplūs jaunų vairuotojų srautas: pavojingų vietų sąrašas

Aktualu

Advokatas R.Jurka apie E.Vėlyvio akciją: gerai, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas

TOP6: ką skaityti ir kuo svarbios paveikslėlių knygos vaikams – pasakoja ekspertai

Verslas

N.Numavičiaus kontroliuojama įmonė rekonstruos dalį „Audėjo“

Gazas

BMW paskelbė: visiškai autonominiai automobiliai – utopija

24sek

LaVaras Ballas apsimelavo: naujos jo lygos žaidėjai liko be žadėtų pinigų

Maistas

Gaudom paskutinius vasaros savaitgalius: receptai, kuriuos būtina išbandyti

Gyvenimas

Kodėl ant vaismedžių pūva obuoliai ir kriaušės? Specialistas pataria, kaip to išvengti

Vardai

Maksimas Galkinas sausakimšoje Palangos salėje šaipėsi iš D.Grybauskaitės ir kaltinimų Rusijai

Gazas

50 metų vienoje darbovietėje išdirbęs vairuotojas: „Aplink Žemę ne kartą apsukau“

Interviu Sportas

„Žalgirio“ treneris pripažino: „pigūs“ įvarčiai krito dėl įtampos

Vardai

Kodėl iš neblaivaus E.Dragūno nebuvo konfiskuotas „Lamborghini“: advokatės komentaras

Kultūra

Penktadienį 15min studijoje – prestižiniame Lokarno kino festivalyje apdovanoto filmo „Rūgštus miškas“ kūrėjai

Nerimstant patikroms bei kratoms Pravieniškių pataisos namuose, netyla ir nuteistųjų priekaištai. Šįkart kaliniai niršta, kad į galimą turėti 30 kg asmeninių daiktų limitą įskaitomas ir įkalinimo įstaigos parduotuvėje įsigytas maistas. „Konfiskuotas maistas bus perduotas artimiesiems. Mes dar apiperkame laisvėje esančiuosius kosminėmis vietinėmis kainomis?“, – stebėjosi į 15min besikreipęs kalinys, visa, kas vyksta, pavadinęs „sostų karais“.
Aktualu

Pravieniškėse kalintis vyras – apie kratas: „Brangiu maistu artimus laisvėje maitinsime?“

Aktualu

Profesinėse mokyklose nebėra kam mokytis

Gyvenimas

Plaukų stilistė pataria: kam tinka kirpčiukai, o kam – ne?

Naujienos

Aktualu

Neįgaliųjų poilsis Šventojoje: penkių kvadratinių metrų zona palubėje su kebliu patekimu

Aktualu

Paulius Gritėnas: Ofiso planktono rengimo ministerija

24sek

„Žalgiris“ susigrąžins į Barseloną nuklydusį Lietuvos talentą

Pasaulis kišenėje

Karališka prabanga ir didybė: įspūdingiausi valdovų rūmai pasaulyje

Gazas

Netrukus Vilnių užplūs jaunų vairuotojų srautas: pavojingų vietų sąrašas

Aktualu

Advokatas R.Jurka apie E.Vėlyvio akciją: gerai, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas

TOP6: ką skaityti ir kuo svarbios paveikslėlių knygos vaikams – pasakoja ekspertai

Verslas

N.Numavičiaus kontroliuojama įmonė rekonstruos dalį „Audėjo“

Gazas

BMW paskelbė: visiškai autonominiai automobiliai – utopija

Gyvenimas

Kodėl ant vaismedžių pūva obuoliai ir kriaušės? Specialistas pataria, kaip to išvengti

24sek

LaVaras Ballas apsimelavo: naujos jo lygos žaidėjai liko be žadėtų pinigų

Maistas

Gaudom paskutinius vasaros savaitgalius: receptai, kuriuos būtina išbandyti

Vardai

Maksimas Galkinas sausakimšoje Palangos salėje šaipėsi iš D.Grybauskaitės ir kaltinimų Rusijai

Gazas

50 metų vienoje darbovietėje išdirbęs vairuotojas: „Aplink Žemę ne kartą apsukau“

Interviu Sportas

„Žalgirio“ treneris pripažino: „pigūs“ įvarčiai krito dėl įtampos

Vardai

Kodėl iš neblaivaus E.Dragūno nebuvo konfiskuotas „Lamborghini“: advokatės komentaras

Kultūra

Penktadienį 15min studijoje – prestižiniame Lokarno kino festivalyje apdovanoto filmo „Rūgštus miškas“ kūrėjai

Nerimstant patikroms bei kratoms Pravieniškių pataisos namuose, netyla ir nuteistųjų priekaištai. Šįkart kaliniai niršta, kad į galimą turėti 30 kg asmeninių daiktų limitą įskaitomas ir įkalinimo įstaigos parduotuvėje įsigytas maistas. „Konfiskuotas maistas bus perduotas artimiesiems. Mes dar apiperkame laisvėje esančiuosius kosminėmis vietinėmis kainomis?“, – stebėjosi į 15min besikreipęs kalinys, visa, kas vyksta, pavadinęs „sostų karais“.
Aktualu

Pravieniškėse kalintis vyras – apie kratas: „Brangiu maistu artimus laisvėje maitinsime?“

Aktualu

Profesinėse mokyklose nebėra kam mokytis

Gyvenimas

Plaukų stilistė pataria: kam tinka kirpčiukai, o kam – ne?

Vardai

Atgal į mokyklą

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką