Dabar populiaru
Publikuota: 2015 kovo 27d. 16:53

Vakarienei – traškūs piršteliai iš bulvių, žuvies ir mėsos

Žuvų piršteliai
Fotolia nuotr. / Žuvų piršteliai

Sudaryti valgiaraštį savaitei nėra paprasta, bet įmanoma. Kai kurios šeimos, taip darydamos, netgi sumaniai ima valdyti biudžetą ir gerokai sutaupo, o svarbiausia ruošia maistą be jokio streso.

Portalas Ji24.lt prisideda prie jūsų planavimo ir siūlo idėjų. Šį kartą ant stalo – įvairiausių skonių piršteliai. Patiekalas tikrai ne kiekvienam, bet jei pasiilgote to traškesio, to skonio, tai prašome rinktis.

Skanaus!

Receptai
Receptas: Žuvų piršteliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 21
Kaip gaminti
  1. Filė supjaustykite 2–3 centimetrų pločio lazdelėmis. Pabarstykite druska.  Į vieną lėkštę suberkite miltus, į kitą supilkite išplaktą kiaušinį, o į trečią suberkite džiūvėsėlius, sumaišytus su petražolėmis ir citrinų žievelėmis. Žuvų pirštelius apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
  2. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstykite aliejumi, apvoliokite, kad paviršių tolygiai padengtų plonas sluoksnis aliejaus, ir apie 12 minučių kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių. Tiekite su česnakiniu padažu ir citrinų griežinėliais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Lašiša: 600.00 g (ar menkių filė)
Miltai: 4.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 1.00 st.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Petražolės: 2.00 valg. š. (kapotos)
Citrinos: 1.00 vnt. (tarkuotų žievelių)
Aliejus: 4.00 valg. š. (4-5)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kulinarinė pamokėlė: gaminame žuvų pirštelius
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 18
Kaip gaminti
  1. Žuvis išvalykite, išrinkite kaulus ir sumalkite mėsmale.
  2. Smulkiai sukapotą svogūną pakepinkite su šaukštu aliejaus.
  3. Į žuvų masę suberkite svogūnus, įberkite šaukštą džiūvėsių, žolelių prieskonių, sukrėskite majonezą, įmuškite kiaušinius, pasūdykite. Jei mėgstate, įberkite kmynų – jie piršteliams suteiks pikantiško skonio. Jei mėgstate eksperimentuoti, galite pirštelius pagardinti ir kitokiais pagardais: dėti į juos pakepintų daržovių (pvz. paprikų), česnako, tarkuoto brandinto sūrio ir pan.
  4. Žuvų masę gerai išminkykite ir suformuokite žuvų pirštelius. Pavoliokite juos džiūvėsiuose ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol taps rusvi.
  5. Patiekite su šviežiomis daržovėmis, karštomis bulvėmis, ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.
  6. Likusius pirštelius sudėkite porcijomis ir užšaldykite.  
Ingredientai
Žuvis: 1.00 kg (menkė arba gali būti ir kitokia nevandeninga šviežia žuvis)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 100.00 g (malti)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį)
Mėgstamų prieskoninių žolelių mišinys (pagal skonį): 1.00 žiupsnelis
Kmynai: 1.00 žiupsnelis (nebūtinai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Traškūs piršteliai
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 30
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite, supjaustykite gabalėliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje.

2. Išvirtas bulves gerai nuvarvinkite, kelis kartus permalkite mėsmale ir sukrėskite į gilesnį dubenį.

3. Į dar karštą košę įmaišykite sviesto, įmuškite trynius. Pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

4. Iš paruoštos košės drėgnomis rankomis formuokite plonus pirštelius, pavoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kepkite karštuose riebaluose, kol apskrus.     

Plačiau skaitykite: „Kulinarinė idėja: kitoks bulvių garnyras“

Ingredientai
Bulvės: 800.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 tryniai ir 1 kiaušinis piršteliams apvolioti)
Miltai: 80.00 g
Džiūvėsiai: 80.00 g (malti)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos piršteliai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 25
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite stambokais šiaudeliais, sudėkite į dubenį ir užpilkite kefyru, sumaišytu su sojų padažu. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve ne mažiau kaip 4 val. (kelis kartus pamaišykite).

2. Dribsnius susmulkinkite ir sumaišykite su miltais bei prieskoniais.

3. Iš marinato ištrauktus vištienos gabaliukus pavoliokite dribsniuose, sudėkite į riebalais pateptą skardą, apšlakstykite aliejumi ir maždaug 45 min. kepkite 200°C karštumo orkaitėje (įpusėjus kepti gabaliukus apverskite ir, jei reikia, dar apšlakstykite aliejumi).

4. Piršteliai skanūs ir šilti, ir šalti. Prie jų tinka įvairiausios salotos, lengvas jogurtinis padažas.

Ingredientai
Vištiena: 1.00 kg (filė)
Kefyras: 1.00 st.
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (aštraus)
Kukurūzų dribsniai 3.00 st.
Miltai: 1.00 st.
Vištienos prieskoniai: 2.00 arbat. š.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulviniai piršteliai
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 127
Kaip gaminti

1. Virtas bulves sutrinkite į košę, sudėkite kubeliais pjaustytą papriką ir svogūną, mėsą, prieskonius, įmuškite 1 kiaušinį.

2. Masę gerai išmaišykite ir suformuokite pirštelius. Juos pamirkykite plaktame kiaušinyje ir apvoliokite džiuvėsėliuose.

3. Kepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.

Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt.
Bulvės: 5.00 vnt. (virtos)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Malta mėsa 200.00 g
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų - piršteliams apvolioti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veršienos piršteliai
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 8
Kaip gaminti

1. Veršienos faršą sumaišykite su kiaušiniu, smulkiai tarkuota bulve, tarkuotu svogūnu, pagardinkite pipirais, druska, gerai išmaišykite ir formuokite pailgus pirštelius. Apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir apkepkite aliejuje iš visų pusių.

2. Sudėkite pirštelius į aliejumi pašlakstytą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių. Tiekite su mėgstamu šaltu padažu ir šviežiomis salotomis.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Faršas: 700.00 g (700 - 800 veršienos)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (smulkintos petražolės, mėtos, krapai)
Bulvės: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 100.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Kaip paauglių mergaičių susirašinėjimo grupė Rusijoje tapo FST taikiniu?

N-18 Aktualu

Stovykloje advokato galbūt tvirkintos mažametės draugė atskleidė, kas dėjosi mergaičių kambaryje

Aktualu

Į avariją Molėtų rajone pateko penki šauktiniai, vienas nuo patirtų sužalojimų mirė

Gyvenimas

Mokytojos lenktynės su liga: sukaupiau paskutines jėgas ir nušliaužiau iki automobilio

Kultūra

Naujoje A.Anušausko knygoje – neskelbti faktai apie A.Ramanauską-Vanagą

Aktualu

Prezidentė Dalia Grybauskaitė skelbia dirbanti be poilsio: ką ji veikia?

Vardai

Sauliaus Prūsaičio koncertą Karklėje vainikavo masinės maudynės: į jūrą atlikėjas nėrė su kostiumu

Verslas

Siūlo nesitikėti, kad už drabužius mokėsime tiek pat, kiek ispanai

Vardai

Karklės festivalio aidai: pramogautojai liko be agurkų ir maišų užkasto alkoholio

Ar gerai žinote, kaip saugiai elgtis geležinkelyje?

Pasaulis kišenėje

Lietuviai parasparnių maršrutinių skrydžių čempionatą surengė Ukrainos kalnuose

Į pajūrį grįžusi saulė pritraukė būrį paplūdimio lankytojų

Aktualu

Lietuviški patiekalai, kurie nuo senų laikų buvo populiariausi užsienio šalių virtuvėse

24sek

Brolių Lavrinovičių komandos paieškų istorijoje – svarbus posūkis

Vardai

Šokėja Eglė Straleckaitė-Daugėlė su vyru išgyvena santuokos krizę

Kultūra

E.Vėlyvis apie šou bažnyčioje: jei ne šis performansas, vargu ar viešumoje būtume pamatę tiek trydos

Vardai

Po skyrybų šokėjas D.Žebrauskas-Skruzdėliukas verčia naują lapą, tik planus dar stabdo traumos

Sportas

Dirbtinis futbolas: natūralios vejos nebus ir Nacionaliniame stadione

24sek

Simas Buterlevičius keliasi į Kėdainius

Gyvenimas

Ar knygų skaitymas autobuse gali kenkti mūsų akims?

Naujienos

Aktualu

Kaip paauglių mergaičių susirašinėjimo grupė Rusijoje tapo FST taikiniu?

N-18 Aktualu

Stovykloje advokato galbūt tvirkintos mažametės draugė atskleidė, kas dėjosi mergaičių kambaryje

Aktualu

Į avariją Molėtų rajone pateko penki šauktiniai, vienas nuo patirtų sužalojimų mirė

Gyvenimas

Mokytojos lenktynės su liga: sukaupiau paskutines jėgas ir nušliaužiau iki automobilio

Kultūra

Naujoje A.Anušausko knygoje – neskelbti faktai apie A.Ramanauską-Vanagą

Aktualu

Prezidentė Dalia Grybauskaitė skelbia dirbanti be poilsio: ką ji veikia?

Vardai

Sauliaus Prūsaičio koncertą Karklėje vainikavo masinės maudynės: į jūrą atlikėjas nėrė su kostiumu

Verslas

Siūlo nesitikėti, kad už drabužius mokėsime tiek pat, kiek ispanai

Vardai

Karklės festivalio aidai: pramogautojai liko be agurkų ir maišų užkasto alkoholio

Ar gerai žinote, kaip saugiai elgtis geležinkelyje?

Pasaulis kišenėje

Lietuviai parasparnių maršrutinių skrydžių čempionatą surengė Ukrainos kalnuose

Į pajūrį grįžusi saulė pritraukė būrį paplūdimio lankytojų

Aktualu

Lietuviški patiekalai, kurie nuo senų laikų buvo populiariausi užsienio šalių virtuvėse

24sek

Brolių Lavrinovičių komandos paieškų istorijoje – svarbus posūkis

Vardai

Šokėja Eglė Straleckaitė-Daugėlė su vyru išgyvena santuokos krizę

Kultūra

E.Vėlyvis apie šou bažnyčioje: jei ne šis performansas, vargu ar viešumoje būtume pamatę tiek trydos

Vardai

Po skyrybų šokėjas D.Žebrauskas-Skruzdėliukas verčia naują lapą, tik planus dar stabdo traumos

Sportas

Dirbtinis futbolas: natūralios vejos nebus ir Nacionaliniame stadione

24sek

Simas Buterlevičius keliasi į Kėdainius

Gyvenimas

Ar knygų skaitymas autobuse gali kenkti mūsų akims?

Vardai

Atgal į mokyklą

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką