TIESAI REIKIA TAVO PALAIKYMO PRISIDĖK
Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

Vakarienės pasiūlymas – makaronų apkepas

Makaronų ir daržovių apkepas
Fotolia nuotr. / Makaronų ir daržovių apkepas
Šaltinis: 15min
0
A A

Jei darytume reviziją lietuvių virtuvėse, tai greičiausiai sunkiai jų spintelių turinį įsivaizduotume be bulvių, kruopų ir, žinoma, makaronų.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Šiandien traukiame makaronus, verdame ir kepame apkepą: su daržovėmis, sūriais, grybais, vištiena... Rinkitės savo derinius ir mėginkite. Sėkmės ir skanaus.

Taip pat skaitykite: Kepame tobulą tortą „Napoleoną“. Pataria garsi kulinarė

Receptai
Receptas: Makaronų apkepas su žaliaisiais žirneliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 14
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyti žirneliai: 750.00 g
Makaronai: 250.00 g (spagečiai)
Pienas: 100.00 ml
Grietinė: 100.00 g
Pomidorai: 2.00 vnt.
Parūkytos pieniškos dešrelės: 8.00 vnt.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Petražolės: 1.00 sauja
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. sulčių)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Žirnelius suberkite į sūdytą verdantį vandenį ir virkite 5 minutes. Nuvarvinkite sietelyje, pašlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite cukrumi.
  2. Makaronus išvirkite, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite sietelyje. Pomidorus 40 sekundžių palaikykite verdančiame vandenyje, tada dėkite į šaltą vandenį. Nulupkite odeles, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.
  3. Dešreles supjaustykite šiaudeliais. Kiaušinius išplakite su pienu ir grietine, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir maltu muskatu. Makaronus sumaišykite su žirneliais, pomidorais, dešrelėmis, sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą.
  4. Ant viršaus supilkite grietinės padažą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 45 minutes. Papuoškite kapotomis petražolėmis.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Itališkas makaronų ir sūrio apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 500.00 g (mėgstami)
Svogūnai: 50.00 g (smulkinti)
Česnakai: 50.00 g (smulkinti)
Garstyčių milteliai 5.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Pomidorai: 100.00 g (savo sultyse konservuoti, smulkinti)
Čederio sūris: 100.00 g
Parmezano sūris: 50.00 g (tarkuotas)
Jogurtas: 70.00 g (liesas)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite, smulkintus svogūnus ir česnakus apkepkite aliejuje su pipirais, suberkite tarkuotą čederį ir kaitinkite, kol jis išsileis. Nuimkite nuo viryklės ir supilkite jogurtą, garstyčių miltelius.

2. Padažą sumaišykite su makaronais ir smulkintais konservuotais pomidorais, pasūdykite, supilkite į kepimo formą ir užbarstykite parmezano (ar kito panašaus sūrio). Apie 15–20 min. kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje.

P. S. Jei norite, kad patiekalas būtų mažiau kaloringas, rinkitės liesesnį sūrį.

Plačiau skaitykite: „Savaitgalio pietums: pasaulio virtuvių patiekalai per pusvalandį“

Receptai
Receptas: Makaronų apkepėlė su daržovėmis
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 22
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sūris: 150.00 g („Džiugas“)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Cukinijos: 1.00 vnt.
Adžikos padažas 2.00 valg. š.
Krapai: 10.00 g
Makaronų prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 10.00 g
Špinatai: 100.00 g
Petražolės: 5.00 g
Krevetės: 300.00 g
Lydytas sūrelis „Mildutė“ 1.00 vnt.
Paprikos: 3.00 vnt.
Makaronai: 600.00 g („Kaspinėliai“)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite.

2. Keptuvėje pakepinkite kubeliais pjaustytas paprikas, smulkintą česnaką ir griežinėliais pjaustytą cukiniją.

3. Kai daržovės suminkštės, dėkite krevetes, smulkintus špinatus, petražoles, krapus, prieskonius ir viską patroškinkite.

4. Dėkite kupiną šaukštą lydyto sūrelio ir šaukštą adžikos padažo ir sumaišykite. Štai daržovės jau paruoštos!

5. Į indą, kuriame kepsite apkepėlę, dėkite dalį makaronų, ant viršaus dalį paruoštų daržovių sluoksnį ir vėl makaronų sluoksnį. Užtepkite šaukštą adžikos, dėkite pomidorų grežinėlius ir užberkite smulkinto (tarkuoto) sūrio.

6. Viską kepkite orkaitėje apie 1015 min., kol sūris išsilydys ir šiek tiek apskrus.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Laura Masilionienė

Receptai
Receptas: Makaronų apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.2 / 10
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (pakelis)
Faršas: 700.00 g (kiaulienos)
Pomidorai: 5.00 vnt.
Pomidorų padažas: 100.00 g
Sūris: 200.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje.

2. Kiaulienos faršą pakepinkite keptuvėje su smulkintais svogūnais ir prieskoniais.

3. Į riebalais išteptą kepimo indą sukrėskite virtus makaronus, kepintą mėsos faršą, ant viršaus išdėliokite griežinėliais pjaustytus pomidorus, užberkite tarkuotą sūrį ir užpilkite pomidorų padažo.

4. Kepkite orkaitėje apie 20-30 minučių. Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Makaronų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 22
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 500.00 g (pakelis spagečių)
Saliamis: 200.00 g (arba rūkytos kiaulienos šoninės, arba virto kumpio)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 1.00 valg. š. (šlakelis)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Sūris: 100.00 g (smulkiai tarkuoto brandinto)
Petražolės: 20.00 g (kapotų)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Laikydamasi nurodymų ant pakuotės, išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje. Supilkite į kiaurasamtį, perliekite šaltu vandeniu, kad nesuliptų, ir palikite nusivarvėti.

2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir trumpai apkepkite įkaitintame svieste, sudėkite stambiais kubeliais pjaustytą dešrą, kumpį arba šoninę, maišydama pakepkite porą minučių.

3. Dubenyje suplakite kiaušinius su šlakeliu pieno, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kapotais žalumynais.

4. Apkeptą dešrą ir svogūnus sumaišykite su makaronais, sudėkite į sviestu pateptą stiklinį kepimo indą, supilkite kiaušinių mišinį. Kepkite 200 ºC temperatūros orkaitėje maždaug 30 minučių. Baigdama kepti pabarstykite tarkuotu sūriu.

Receptai
Receptas: Saldus makaronų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.4 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 450.00 g
Cukrus: 100.00 g (ir 3 šaukštai cukraus su cinamonu užbarstyti ant viršaus)
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (pusė šaukštelio)
Ananasai: 225.00 g (nedidelis indelis konservuotų ananasų kubelių)
Vanilinis cukrus: 16.00 g
Grietinė: 450.00 g
Sviestas: 100.00 g
Makaronai: 450.00 g
Kaip gaminti

1. Makaronus suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite kelias minutes trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Nukoškite, įdėkite 2 šaukštus sviesto ir atsargiai išmaišykite (makaronai nesulips).

2. Dideliame dubenyje sumaišykite varškę, grietinę, kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, įberkite žiupsnelį druskos. Kai masė pasidarys vienalytė, įmaišykite ananasų gabaliukus ir šaltus makaronus.

3. Masę sukrėskite į likusiu sviestu pateptą indą. Viršų apibarstykite cukrumi su cinamonu. 180ºC karštumo orkaitėje kepkite 60–65 min.

Receptai
Receptas: Makaronų ir daržovių apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.4 / 36
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 200.00 g (spiraliniai)
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Pievagrybiai: 8.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Grietinėlė: 200.00 ml (neriebi)
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Makaronus sudėkite į verdantį vandenį ir pavirkite apie 5 minutes.

2. Papriką perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, supjaustykite kubeliais. Nuplautą ir nuluptą morką supjaustykite griežinėliais.

3. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite luobelę, supjaustykite riekelėmis.

4. Brokolinius kopūstus išskirstykite žiedynais ir apvirkite garuose. Tik nepervirkite – žiedeliai turi likti traškūs.

5. Pievagrybius nuplaukite ir padalinkite į keturias dalis.

6. Karščiui atsparų stiklinį arba keraminį indą patepkite sviestu, sudėkite pusiau išvirtus makaronus, daržoves ir grybus, apibarstykite prieskoniais. Supilkite pasūdytą grietinėlę, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje, kol daržovės suminkštės.

Receptai
Receptas: Makaronų apkepėlės su sojų varške
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 250.00 g
Daržovės: 250.00 g (šaldytų daržovių rinkinys)
Sojų varškės sūris: 150.00 g (sojų pupelių varškė)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Makaronus ir daržoves išvirkite. Sojų pupelių varškę sutrinkite šakute (galite įpilti kelis šaukštus vandens), pagardinkite druska, pipirais ir aitriąja paprika. Daržoves sumaišykite su išvirusiais makaronais.

2. Į keksiukų formeles (geriausia silikonines) dėkite makaronų ir daržovių mišinio, ant viršaus supilkite varškės masę.

3. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes. Iškepusias užkepėles gražiai išimkite iš formelių ir dėkite į lėkštes.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Makaronų su pomidorais ir cukinija apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 21
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Pomidorai: 2.00 vnt. (dideli)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Varškės sūris: 300.00 g
Pienas: 300.00 ml
Grietinė: 300.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Makaronus virkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens. Nepervirkite!

2. Cukiniją ir pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite maždaug 0,5 cm storio riekelėmis. Makaronus, cukiniją ir pomidorus sumaišykite ir sudėkite į aliejumi išteptą kepimo indą.

3. Atskirame dubenyje sutarkuokite varškės sūrį, įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, įdėkite grietinės, įtraiškykite česnako, įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Šiuo mišiniu užpilkite makaronus su daržovėmis. Viską apibarstykite tarkuotu sūriu ir smulkintu baziliku.

4. Apkepą kepkite maždaug 45 min. iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje.

Receptai
Receptas: Apkepas su pomidorais
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.0 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pomidorai: 6.00 vnt. (dideli)
Kiaušiniai: 7.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Grietinėlė: 1.00 st.
Varškė: 270.00 g (riebi)
Miltai: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 3.00 vnt.
Mocarelos sūris: 1.00 sauja (tarkuota)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Petražolės: 1.00 sauja (kapotos)
Makaronai: 200.00 g (virti švieži lakštiniai)
Kaip gaminti

1. Makaronus su šlakeliu aliejaus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir perplaukite, kad nebūtų sulipę.

2. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite gabalėliais, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

3. Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais.

4. Kiaušinius iki vientisos masės išplakite su pienu, grietinėle ir per sietelį pertrinta varške, suberkite miltus. Plakinį pagal skonį pasūdykite, pagardinkite Provanso žolelių mišiniu.

5. Į riebalais pateptą kepimo skardą klokite lakštinių sluoksnį, tada paskleiskite svogūnų ir pomidorų, viską pasūdykite, pagardinkite pipirais, užpilkite kiaušinių plakiniu, likusiais pomidorais ir tarkuotu sūriu.

6. Kepkite karštoje orkaitėje apie 20 min.

 

Receptai
Receptas: Makaronų apkepas su trijų rūšių sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.5 / 12
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronų lakštai, skirti lazanijai ruošti 20.00 vnt.
Pomidorai: 200.00 g (šviežių vyšninių)
Savo sultyse konservuoti pomidorai 400.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kumpis: 6.00 riekės (karštai rūkyto (ploni griežinėliai))
Aliejus: 3.00 valg. š.
Rikotos sūris: 500.00 g
Mocarelos sūris: 250.00 g
Sūris: 100.00 g (tarkuoto parmezano)
Mėtos: 10.00 g (šviežių)
Bazilikai: 10.00 g (šviežių)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Sviestas: 50.00 g
Kaip gaminti

1. Kumpį suplėšykite gabalėliais ir paskrudinkite karštoje sausoje keptuvėje.

2. Į puodą suberkite vyšninius pomidoriukus, sukrėskite konservuotus pomidorus, statykite ant ugnies ir luktelėkite, kol užvirs. Kaitinkite apie 10 minučių.

3. Sudėkite trintus česnakus, supilkite aliejų, įberkite žiupsnelį druskos, išmaišykite ir dar pora minučių pakaitinkite.

4. Nepridegančią kepimo formą ištepkite sviestu, ant dugno išdėliokite sluoksnį makaronų lakštų.

5. Aptepkite juos plonu sluoksniu pikantiškos pomidorų masės. Ant viršaus pabarstykite skrudinto kumpio, gabalėliais pjaustytos mocarelos, užkrėskite rikotos.

6. Uždenkite lazanijos lakštais, vėl aptepkite pomidorų mase, apibarstykite skrudintu kumpiu, sūriu ir t. t. Taip susluoksniuokite likusius produktus (viršutinis sluoksnis turi būti pikantiško pomidorų padažo).

7. Apibarstykite tarkuotu parmezanu, apšlakstykite lydytu sviestu, indo viršų uždenkite folija ir 20 minučių pašaukite į 180ºC karštumo orkaitę. Ištraukusi foliją nuimkite ir indą su valgiu vėl pašaukite į orkaitę. Kepkite dar apie pusvalandį.

8. Puoškite šviežiais mėtų ir bazilikų lapeliais.

Receptai
Receptas: Makaronų apkepas su daržovėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
2.8 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 300.00 g (spiraliniai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Baklažanai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 50.00 ml
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (smulkinti)
Čiobreliai: 3.00 g
Rozmarinai: 3.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 šaukštai citrinų sulčių)
Sviestas: 2.00 valg. š. (formai patepti)
Mocarelos sūris: 125.00 g (tarkuota)
Kaip gaminti

1.Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, nusunkite ir nuvarvinkite. Baklažaną, papriką, brokolį nuplaukite ir nuvalykite. Baklažaną supjaustykite kubeliais, papriką – plonomis juostelėmis, brokolį išskirstykite žiedynais.

2.Svogūną ir česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Pomidorą trumpam panardinkite į verdantį vandenį, nulupkite odelę, minkštimą supjaustykite skiltelėmis. Puode įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir patroškinkite svogūnus, česnakus, baklažaną, papriką, brokolį.

3.Sudėkite pjaustytą pomidorą, prieskoninius žalumynus, pagardinkite druska, pipirais ir 10–15 minučių patroškinkite ant nedidelės ugnies. Supilkite citrinų sultis. Į riebalais išteptą karščiui atsparią formą sudėkite makaronus ir troškintas daržoves.

4.Viršų apibarstykite mocarela ir apie 15 minučių kepkite 220 laipsnių orkaitėje.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Makaronų apkepas su grybais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai vamzdeliai: 300.00 g
Pievagrybiai: 400.00 g
Grietinė: 200.00 ml (riebi)
Parmezano sūris: 150.00 g
Mėsos sultinys: 150.00 ml
Česnakai: 6.00 skiltelės
Cukinijos: 1.00 vnt.
Lazdynų riešutai: 2.00 valg. š. (smulkinti)
Krapai: 2.00 valg. š. (kapoti)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite, nuvarvinkite sietelyje ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Puode užvirinkite mėsos sultinį.

2.Sukrėskite grietinę, smulkintą česnaką ir ant silpnos ugnies virkite 5 minutes. Pasūdykite, pabarstykite pipirais. Cukiniją supjaustykite plonomis juostelėmis, pievagrybius – plonomis riekelėmis ir sumaišykite su makaronais.

3.Kepimo indą patepkite sviestu ir sukrėskite makaronų masę. Užpilkite paruoštu padažu.

4.Paviršių pabarstykite tarkuotu parmezanu, lazdynų riešutais ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių. Pabarstykite kapotais krapais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Makaronų apkepas su vištiena ir mandarinais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.7 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 500.00 g (virta)
Makaronai: 150.00 g (spiraliniai)
Ananasai: 4.00 vnt. (konservuotų griežinėliai)
Mandarinai: 2.00 vnt.
Razinos: 4.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 arbat. š. (kapotos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (padažui)
Pienas: 100.00 ml (padažui)
Grietinė: 200.00 ml (padažui)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (padažui)
Karis: 3.00 g (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1.Makaronus išvirkite, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Vištieną supjaustykite juostelėmis. Razinas pamirkykite šiltame vandenyje ir nuvarvinkite sietelyje.

2.Mandarinus nulupkite, išskirstykite skiltelėmis. Ananasų griežinėlius nuvarvinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Viską sumaišykite su makaronais ir sukrėskite į sviestu pateptą karščiui atsparų kepimo indą.

3.Kiaušinį išplakite su pienu, grietine, sojų padažu, kariu, druska ir pipirais. Paruoštą masę užpilkite ant makaronų.

4.Kepkite 20 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Apkepą tiekite pabarstytą kapotomis petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Makaronų apkepas su vištiena ir slyvomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
1.7 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (malta)
Grietinėlė: 100.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Batonas: 1.00 riekės (1-2)
Pienas: 3.00 valg. š.
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š.
Slyvos: 30.00 vnt. (25-30 - vengrinės)
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Makaronai: 250.00 g
Sviestas: 100.00 g
Petražolės: 5.00 g (šviežios)
Kaip gaminti

1. Į maltą vištieną įmaišykite kiaušinį, sumaltą piene išmirkytą batoną, įberkite prieskonių ir dalimis supilkite grietinėlę.

2. Iš mėsos padarykite mažus kotletukus ir apkepkite keptuvėje su aliejumi.

3. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nuplaukite ir sumaišykite su sviestu, dar šiek tiek pasūdykite ir sudėkite į sviestu pateptą kepimo indą.

4. Ant makaronų sudėkite vištienos kotletukus ir slyvas, o ant viršaus užberkite sluoksnį tarkuoto sūrio, uždėkite mažų sviesto gabalėlių ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min.  

Receptai
Receptas: Makaronų ir faršo apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.7 / 25
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (norimos formos)
Faršas: 300.00 g (300 - 400 g kiaulienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Paprikos: 2.00 vnt. (keli griežinėliai geltonos ir raudonos)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Grietinėlė: 1.00 st. (neriebios)
Sūris: 4.00 valg. š. (4 - 5 tarkuoto fermentinio)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Makaronų prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje ir perliekite šaltu vandeniu, gerai nuvarvinkite. Faršą pakepinkite su smulkintu svogūnu, baigdami kepti sudėkite pjaustytą cukiniją, paprikas, pagardinkite prieskoniais ir dar kelias minutes pakepkite.

2. Į aliejumi pašlakstytą ar sviestu išteptą kepimo formą sudėkite pusę makaronų. Ant viršaus paskleiskite faršą su daržovėmis ir likusius makaronus. Kiaušinius išplakite su grietinėle ir supilkite ant apkepo. Viršų pabarstykite fermentiniu sūriu. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

3. Jei viršus greitai parus, uždenkite folija, o šiek tiek vėliau nuimkite, kad gražiai apskrustų.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką