Dabar populiaru
Publikuota: 2019 liepos 18d. 10:39

Vakarui sušildyti – spalvingų pomidorų tartalečių receptas

Pomidorų tartaletės
123RF.com nuotr. / Pomidorų tartaletės

Šaldyta tešla – tikras išsigelbėjimas neturint daug laiko, tačiau vakarienei norint paskanauti kepinių. Pauliaus ir Lauros šeima rekomenduoja pomidorų tartaletes – kai orai atšils, jas puikiai tiks pasiimti į iškylą, o šiandien jos gali tapti greita, sočia ir šilta vakariene.

Reikės:

  • šiek tiek miltų (darbo stalui pabarstyti)
  • dviejų lakštų šaldytos tešlos (iš 500 gramų pakuotės)
  • 100 g tarkuoto kieto sūrio (gali būti Čederio ar kitas jūsų mėgstamas)
  • pakelio vyšninių pomidoriukų (galite įsigyti ir geltonų, ir raudonų)
  • 4 šaukštelių alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • šviežiai maltų pipirų
  • džiovintų čiobrelių
  • maždaug 5–7 cm skersmens apvalios sausainių formelės

KAIP GAMINTI

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Išklokite dvi kepimo skardas kepimo popieriumi.

2. Darbo stalą pabarstykite miltais, su sausainių formele išpjaukite tešlos skritulius. Spausdami jų kraštelius su šakute, padarykite juos dantytus. Maždaug centimetro atstumu nuo krašto peiliu įbrėžkite vidinį apskritimą. Išdėliokite skritulius ant skardos.

3. Pabarstykite kiekvieno skritulio centrą sūriu ir ant viršaus klokite papjaustytus pomidoriukus. Juos patepkite aliejumi.

4. Ant viršaus berkite druskos, pamalkite pipirų, pabarstykite džiovintų čiobrelių.

5. Kepkite maždaug 25 minutes, kol sūris ims „burbuliuoti“, o tešla gardžiai apskrus.

Skanaus!

Remiamas turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Ekspertai pataria
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką