Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 rugsėjo 17d. 09:00

Valgiaraštis vėsiam rugsėjo savaitgaliui: tiršti troškiniai ir kvapnūs pyragai

Daržovių sriuba su malta jautiena
Vida Press nuotr. / Daržovių sriuba su malta jautiena
Ar jau pajutote rudeniškų rytų ir vakarų vėsą? Kai saulė dar šviečia, bet jau norisi suptis į šiltą megztinį, o kartais prireikia ir pirštinių. Tokiomis dienomis puikiai sušildys maistas, kuris darosi vis sotesnis. Savaitgalio proga, kai laiko daugiau, nei įtemptą darbo dieną, galima užsiimti ilgai kunkuliuojančiais troškiniais ir palengva kylančia tešla. Kviečiame rinktis receptą!

Sriubos:

Receptai
Receptas: Trinta miško grybų sriuba su sūriu ir čiobrelių žiedais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.3 / 37
Kaip gaminti
  1. Imkite puodą į jį įpilkite sultinį, sudėkite kubeliais susmulkintas bulves.
  2. Į keptuvę pilkite aliejaus ir jame apkepinkite smulkiai sukapotus svogūnus. Kepkite ant mažos ugnies, kol tampa minkšti ir auksiniai.
  3. Prie svogūnų berkite grybus ir lauro lapus, pipirus, muskato, čiobrelių šakeles.
  4. Dar 5 min. pakepkite ir prieskoninės žolelės ištraukite lauk.
  5. Kai bulvės apverda (maždaug po 10 min. virimo), suberkite apkeptus grybus ir svogūnus.
  6. Pamaišykite, įberkite tarkuoto sūrio.
  7. Kai bulvės visiškai išverda, sriubą sutrinkite, įberkite pagal skonį druskos ir užbalinkite grietinėle.
  8. Valgoma su juoda rugine duona arba skrebučiais.

Receptą atsiuntė Ieva K.

Ingredientai
Daržovių sultinys: 500.00 ml
Grybai: 500.00 g (apvirtų miško grybų)
Bulvės: 3.00 vnt. (vidutinių)
Sūris: 50.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (džiovintos čiobrelių viršūnėlės su žiedais)
Grietinėlė: 200.00 ml (riebios)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (malto)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Orkaitėje kepta moliūgų sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.4 / 29
Kaip gaminti

Gamyba:

  1. Imkite moliūgą su visa žieve, išimkite sėklas, į vidų sudėkite smulkintas daržoves (pomidorą pjaustome stambiais gabalais, kad prieš sutrinant būtų paprasčiau nuimti odą).
  2. Viską pabarstykite druska ir pipirais ir šaukite į orkaitę.
  3. Kepkite 175 laipsnių temperatūroje apie 1,5–2 val.
  4. Traukite iš orkaitės, viską iškratykite į puodą, moliūgo „mėsą“ išskaptuokite ir taip pat verskite į puodą ir viską sutrinkite.

Pateikimas: 

  1. Pilkite sriubą į lėkštę, skaninkite grietine arba grietinėle ir moliūgo sėklomis.
  2. Jei sriubą planuotumėte nešti svečiams ant stalo, būtų gražu ją patiekti toje pačioje moliūgo žievėje, kurioje viskas kepė, nes žievė išlieka kieta ir tvirta.

Receptą atsiuntė Monika J.

Ingredientai
Moliūgai: 1.00 vnt. (0,5 didelio)
Bulvės: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 30.00 ml (arba grietinėlė)
Moliūgo sėklos: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Kreminė raudonųjų lęšių ir brokolių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.8 / 25
Kaip gaminti

1. Aukštame puode su trupučiu aliejaus iki aukso spalvos pakepinkite porą ir svogūną. Tada berkite brokolio gabaliukus ir kelias minutes pamaišydami kepkite.

2. Supilkite sultinį ir, kai užvirs, lęšius. Virkite apie 15 minučių, arba kol lęšiai taps minkšti.

3. Kol sriuba verda, supjaustykite duoną kubeliais ir paskrudinkite keptuvėje ant vidutinės ugnies su vos vos aliejaus – kol gabalėliai taps traškūs.

4. Sutrinkite sriubą elektriniu trintuvu, pagardinkite druska, pipirais ir patiekite norimos temperatūros su šaukštu trupinto sūrio (arba jogurto), šviežiai pjaustytomis petražolėmis.

Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis, smulkiai supjaustytas)
Porai: 1.00 vnt. (supjaustytas žiedais)
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (vidutinis, suskirstytas žiedynais)
Lęšiai: 200.00 g (raudonųjų)
Daržovių sultinys: 1.00 l (tinka paruoštas iš ekologiško sultinio pakelio)
Fetos sūris: 100.00 g (trupinto; galima keisti varškės sūriu ar natūraliu jogurtu)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Duona: 2.00 riekės (geros šviesios, ciabbata tipo)
Petražolės: 5.00 vnt. (šakelės)
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Kaip gaminti

1. Iš vakaro užmerkite pupas šaltame vandenyje.

2. Prieš pietus nupilkite vandenį ir suberkite pupas į verdantį vandenį. Įmeskite sultinio kubelį ir česnako skiltelę (patiekdami sriubą česnaką pašalinkite).

3. Kai sultinys susigers į pupas, įmeskite rozmarinų šakelę.

4. Patiekite lėkštėje, papildydami sultiniu, gausiai apšlakstykite tyru alyvuogių aliejumi, pabarstykite tarkuotu parmigiano reggiano, pipirais, patiekite su šviežia balta duona ciabatta.

Derinimas su vynu. Kiekvienas regionas siūlo savuosius derinimo variantus. Kadangi pupelėms būdingas kone mėsiška tekstūra, daugeliu atveju siūlomi deriniai su raudonaisiais, netgi pakankamai taninų nestokojančiais vynais. Tarkime, Toskanos „Rosso di Montepulciano“ galėtų visai neblogai tikti ir patikti.

Ingredientai
Pupelės: 400.00 g (perpus šviesių ir tamsių)
Alyvuogių aliejus: 0.50 st.
Rozmarinai: 1.00 vnt. (šakelė)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto, idealu, jei tai bus parmigiano reggiano)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Morkų ir imbiero sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.9 / 13
Kaip gaminti

1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą svogūną, imbierą, česnaką ir viską kepkite apie 5 minutes arba tol, kol suminkštės. Įmaišykite muskato riešutus ir pakepkite dar 1 minutę.

2. Supilkite sultinį, suberkite susmulkintas morkas, baltąsias pupeles su skysčiu, tuomet uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 20-25 minutes arba tol, kol morkos truputį suminkštės.

3. Trečdalį gauto sriubos mišinio išimkite į atskirą indą, o likusią dalį sutrinkite maisto smulkintuvu. Tuomet viską vėl sudėkite į keptuvę ir kaitinkite tol, kol užvirs.

4. Sriubą patiekite papuošę smulkintais imbierais bei muskato riešutu.

Ingredientai
Rafinuotas rapsų aliejus: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Imbieras: 2.00 valg. š. (tarkuoto šviežio)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Muskatas: 0.50 arbat. š. (tarkuoto; ir dar žiupsnelis pabarstyti patiekiant)
Sultinys: 850.00 ml
Morkos: 500.00 g
Pupelės: 400.00 g (konservuotų, su skysčiu)
Migdolai: 4.00 arbat. š. (smulkintų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ukrainietiška pupelių sriuba su džiovintomis slyvomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.8 / 13
Kaip gaminti

Receptas tikrais nesudėtingas ir lieka daug vietos improvizacijai – pavyzdžiui, vietoje rūkytos vištienos naudoti mėsos kukulius. Arba nedėti grietinės. Kaip kam skaniau!

1. Pupeles nakčiai išmirkykite vandenyje (jei nėra galimybės – naudokite konservuotas). Svogūnus ir krūtinėlę supjaustykite kubeliais ir apkepinkite. Bulves supjaustykite kubeliais.

2. Užvirkite pusantro litro vandens ir sudėkite baltąsias pupeles su bulvėmis. Kai bulvės ir pupelės išvirs, sutrinkite jas su trintuvu. Kitame puode išvirkite raudonąsias pupeles ir nukoškite.

3. Sudėkite į trintą sriubą raudonąsias pupeles, vištieną su svogūnais, grietinę ir juodąsias slyvas. Įdėkite druskos ir juodųjų pipirų. Pakaitinkite sriubą iki virimo, nukaiskite. Patiekdami į lėkštę įdėkite šalavijo lapą.

Ingredientai
Pupelės: 300.00 g (200 g baltųjų ir 100 g raudonųjų)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Vištienos krūtinėlė: 150.00 g (rūkytos)
Grietinė: 150.00 g
Bulvės: 300.00 g
Džiovintos slyvos: 150.00 g (be kauliukų)
Šalavijai: 1.00 sauja
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kreminė sriuba iš saliero šaknies su krapais ir žuvimi
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
5.0 / 2
Kaip gaminti

1. Visas daržoves nuvalykite ir supjaustykite kubeliais.

2. Storadugniame puode ištirpinkite sviestą ir apkepinkite supjaustytas daržoves.

3. Užpilkite verdančiu vandeniu, užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir virkite ant mažos ugnies 20-30 minučių, kol daržovės suminkštės.

4. Sutrinkite sriubą blenderiu (geriausiai – su panardinamu), įpilkite grietinėlę, sudėkite prieskonius pagal skonį.

5. Patiekiant lėkštėse į sriubą įdėkite žuvies gabalėlį ir apibarstykite smulkintais krapais.

Ingredientai
Salierai: 800.00 g (gumbo)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Bulvės: 3.00 vnt.
Vanduo: 1.00 l (verdančio)
Grietinėlė: 200.00 ml
Žuvis: 150.00 g (šalto rūkymo raudonos žuvies filė)
Sviestas: 30.00 g
Krapai: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Citrinos sultys: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tailandietiška cukinijų sriuba
5 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.8 / 6
Kaip gaminti

1. Dideliame puode storu dugnu įkaitinkite riebalus ir juose apkepinkite svogūnus. Kai svogūnai suminkštės, sudėkite imbierus ir česnaką. Dar minutę pakepinkite maišydami.

2. Sudėkite sutarkuotas morkas, ir dar pakepinkite apie 2 minutes. Tada suberkite cukinijas, apibarstykite ciberžole ir paprika ir toliau šiek tiek pakepinkite (apie 5 min.). Sudėkite raudonąją curry pastą ir gerai išmaišykite. Supilkite sultinį (arba vandenį), įberkite druskos, šaukštelį cukraus ir užvirinkite. Uždenkite puodą ir virinkite apie 10 minučių. Bebaigiant virti sudėkite pomidorus arba pastą, išmaišykite, ir dar porą minučių pavirkite. Pabaigoje supilkite kokosų pieną arba grietinėlę, ir sutrinkite sriubą elektriniu trintuvu iki vientisos masės.

3. Patikrinkite, ar netrūksta druskos, rūgštelės (galite įspausti šiek tiek laimo sulčių, o likusį laimą patiekite ant stalo). Patiekite su riešutais, laimo sultimis, pabarstykite kalendromis arba petražolėmis

Ingredientai
Sviestas: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (geriausia – kokosų)
Svogūnai: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio, supjaustyti gabalėliais)
Imbieras: 1.00 vnt. (4 cm ilgio šaknies gabalėlis, smulkiai supjaustytas arba sutrintas)
Česnakai: 4.00 skiltelės (sutrintos)
Morkos: 2.00 vnt. (sutarkuotos burokine tarka)
Cukinijos: 600.00 g (be odelės ir be minkštimo, supjaustyta kubeliais)
Raudonojo kario pasta: 3.00 arbat. š. (tailandietiškos)
Ciberžolė: 0.50 arbat. š.
Saldžiosios paprikos milteliai: 0.50 arbat. š.
Daržovių sultinys: 1.00 l (arba vištienos sultinio, arba vandens)
Pomidorai: 2.00 vnt. (supjaustyti (arba 1 šaukštas pomidorų pastos))
Kokosų pienas: 125.00 ml (arba kokosų grietinėlės)
Kalendros: 1.00 sauja (patiekimui)
Petražolės: 1.00 sauja (patiekimui)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (supjaustyta skiltelėmis; patiekimui)
Riešutai: 1.00 sauja (skrudintų; anakardžių arba pekanų, arba kedro)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gardi ir švelni žiedinių kopūstų sriuba su porais ir pupelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.0 / 8
Kaip gaminti

1. Plonais žiedais supjaustykite porą, žiedinį kopūstą padalinkite žiedynais.

2. Plačiame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, sudėkite porus ir pamaišydami kepinkite, kol suminkštės – apie 5 min. Į puodą suberkite ir kopūsto žiedynus, išmaišykite ir pakepinkite 5 min.

3. Į puodą supilkite vandenį, uždenkite ir virkite tol, kol žiediniai kopūstai bus tokie minkšti, kad nesunkiai juos sutrintumėte šakute. Į virimo pabaigą suberkite pupeles (saujelę pasilikite atsidėję), pakaitinkite, kad ir pupelės būtų karštos, o tada nukelkite puodą nuo kaitros ir įmerkiamu elektriniu trintuvu sutrinkite viską iki vientisos tyrės, jei pernelyg tirštą, galite įpilti dar verdančio vandens.

4. Berkite druskos, negailint – pipirų, taip pat kapotų rozmarinų ar nuskabytų čiobrelių lapelių. Pateikdami į kiekvieną dubenėlį dar įberkite pasiliktųjų pupelių ir pašlakstykite kokybišku alyvuogių aliejumi. Skanaus!

Ingredientai
Porai: 1.00 vnt. (didelis, nupjautais kietais žaliais lapais)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (500–600 g svorio)
Daržovių sultinys: 500.00 ml (arba vandens)
Pupelės: 1.00 st. (virtų baltųjų (tinka ir konservuotos))
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (kapotų šviežių)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (kapotų šviežių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Toskanietiška pupelių sriuba su lapiniais kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 6
Kaip gaminti

Toskanoje tradiciškai auginama ir vietinė lapinių kopūstų rūšis Cavolo Nero – toskanietiški lapiniai kopūstai. Pas mus, Lietuvoje, jie irgi kuo puikiausiai auga net žiemą. Jų lapai tamsiai žali ir pūslėti, todėl ypač atsparūs šalčiui ir puikiai laikosi net esant neigiamai temperatūrai ir sniegui.

Šiai sriubai prireiks ir kitų žiemos sezono daržovių: porų bei moliūgų. Svarbų vaidmenį sriuboje atlieka ir prieskoniai: lauro lapeliai bei džiovinti čiobreliai, be jų sriuba tikrai nebus tokia skani.

1. Paruoškite daržoves. Česnakus nulupkite ir stambiai sukapokite, porus gerai nuplaukite ir supjaustykite žiedeliais. Moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais.

2. Puode įkaitintame alyvuogių aliejuje pakepinkite porus su česnakais, kol gražiai apkeps, tada suberkite pjaustytus moliūgus ir maišydami apkepkite. Ant apkeptų daržovių užpilkite sultinį, įmeskite lauro lapus, kietojo sūrio žievelę, berkite čiobrelius, virtas arba konservuotas pupeles ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 5 minutes.

3. Kelis samčius sriubos pilkite į trintuvą ir gerai sutrinkite iki skystos konsistencojos. Trintą sriubos dalį pilkite į tirštąją, taip sriubą natūraliai sutirštinsite. Tada į sriubą suberkite nuo stiebų nuskabytus lapinių kopūstų lapus. Sriubą užvirkite ir virkite dar 5 minutes. Išvirusią sriubą gardinkite bazilikų pesto padažu, iš sriubos išimkite sūrio žievelę ir lauro lapus.

4. Sriubą pateikite apšlakstę alyvuogių aliejumi ir tarkuotu sūriu.

Ingredientai
Pupelės: 2.00 st. (virtų arba konservuotų baltųjų)
Porai: 2.00 vnt.
Moliūgai: 500.00 g (nulupto, be sėklų)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Daržovių sultinys: 1.00 l
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Lapiniai kopūstai (kale): 5.00 vnt. (arba tiek, kiek norite; puikiai tinka Cavolo Nero)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (ir dar šiek tiek pašlakstyti patiekiant)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Pesto padažas: 2.00 arbat. š.
Parmezano sūris: 1.00 riekės (žievelės; ir dar šiek tiek tarkuoto patiekti)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Košės:

Receptai
Receptas: Airiška bulvių ir kopūstų košė „colcannon“
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 19
Kaip gaminti

1. Bekoną smulkiai supjaustykite, pačirškinkite keptuvėje, išgriebkite gabalėlius ir padėkite šiltai. Į likusius riebalus sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir šiek tiek pakepinkite. Tada sudėkite smulkiai supjaustytą kopūstą, sumaišykite ir kepinkite ant mažos ugnies apie 25 minutes. Retkarčiais pamaišykite.

2. Nuskustas bulves išvirkite, nusunkite, įpilkitę pieną arba grietinėlę, įdėkite sviestą ir sutrinkite, bet ne pernelyg smulkiai, košėje gali likti ir mažų gabalėlių.

3. Sudėkite bulvių košę į keptuvę su kopūstais, pasūdykite, įdėkite pipirų ir sumaišykite.

4. Dėkite kolkanoną į didelę lėkštę, apibarstykite bekono gabalėliais bei smulkintais svogūno laiškais.

5. Valgykite karštą.

Ingredientai
Bulvės: 600.00 g
Kopūstai: 600.00 g
Šoninė: 100.00 g
Pienas: 100.00 ml (arba grietinėlės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 30.00 g
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Laiškiniai svogūnai: 1.00 sauja (patiekimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Perlinių kruopų košė su cukinijomis ir čiobreliais
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 18
Kaip gaminti

1. Perlines kruopas pamerkite nakčiai ir ryte išvirkite.

2. Sutarkuokite cukiniją ir sudėkite į dubenį.

3. Smulkiai supjaustykite česnako skilteles ir apibarstykite jomis cukiniją kartu su kmynais ir čiobreliais. Įpilkite šiek tiek aliejaus, gerai išmaišykite ir palikite pastovėti apie 30 minučių.

4. Praėjus nurodytam laikui, visą turinį suverskite į keptuvę ir pakepkite. Tuomet į keptuvę suverskite perlinių kuopų košę ir viską gerai išmaišykite. Patiekite košę ant stalo.

Ingredientai
Perlinės kruopos: 100.00 g
Cukinijos: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 1.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis
Kmynai: 2.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Moliūginė manų košė su citrina
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 45
Kaip gaminti
  1. Vandenyje pavirti apie 5 min. tarkuotą moliūgą, smulkintus bazilikus.
  2. Sudėti druską, cukrų, maišant supilti manų kruopas, pavirti kelias minutes ir dar kiek palaikyti košę uždengtame puode.
  3. Paskaninti citrinos sultimis ir sviestu, išmaišyti, patiekti. Baziliko galima ir nedėti.

Receptą atsiuntė Regina R.

Ingredientai
Vanduo: 500.00 ml
Moliūgai: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt.
Sviestas: 10.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 4.00 vnt. (lapeliai)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Manai: 3.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvių ir moliūgų košė su bolivinėmis balandomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 20
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite, moliūgus supjaustykite nemažais gabalėliais. Bolivines balandas nuplaukite (dar geriau būtų iš vakaro pamerkti).
  2. Visą sumeskite į verdantį vandenį. Virkite, kol suminkštės.
  3. Į išvirusias daržoves įpilkite grietinėlės, pagardinkite muskatu, pagal skonį pasūdykite ir sutrinkite košę. Jei košė bus per tiršta, maišydami pilkite po nedidelį šlakelį virinto vandens, kol taps norimos konsistencijos.
  4. Galiausiai suberkite tarkuotą parmezaną.
  5. Šią košę skanu valgyti vieną. Mėgstantieji riebiau gali gardinti spirgučiais. Taip pat ji puikiai tinka su įvairiomis šviežių daržovių salotomis (ypač gardintomis grietine), taip pat jei paruošiama sausesnė, tirštesnė gali būti tiekiama kaip garnyras su maltiniais, kepsniais ir pan.
Ingredientai
Bulvės: 6.00 vnt.
Moliūgai: 200.00 g
Kynvos (bolivinės balandos): 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 100.00 g
Parmezano sūris: 4.00 valg. š. (tarkuoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Traški avižinė košė su obuoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 120
Kaip gaminti

Gaminame košę:

  1. Obuolį supjaustykite nedideliais kubeliais ir dėkite į puodą, kuriame gaminsite, kartu su likusiais ingredientais. Virkite pagal instukciją.

Gaminame traškučius:

  1. Iš ingredientų padarykite trapią tešlą ir patrupinkite ją ant skardos. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200C maždaug 20min., kol paruduos ir  taps traški.
  2. Dėkite į lėkštę košę, pabarstykite paruoštais traškučiais ir, jeigu norite, cinamonu. Patiekite su pienu.

SKANAUS!

Receptą atsiuntė Margarita Kislova

Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 200.00 g (košei su obuoliais)
Obuoliai: 1.00 vnt. (košei su obuoliais)
Vanduo: 250.00 ml
Pienas: 250.00 ml
Cukrus: 2.00 valg. š. (dėkite pagal skonį, kadangi trupiniai saldūs - košei su obuoliais)
Miltai: 200.00 g (traškučiams)
Sviestas: 100.00 g (šalto - traškučiams)
Rudasis cukrus: 4.00 valg. š. (traškučiams)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - traškučiams)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - traškučiams)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvių košė su žalumynais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 25
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite, išvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite ir sutrinkite.
  2. Suberkite sūrį ir gerai išmaišykite.
  3. Supilkite jogurtą, įberkite muskato riešuto, smulkintų krapų, svogūnų laiškų ir dar kartą išmaišykite.
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Bazilikai: 1.00 sauja (lapeliai; nebūtinai)
Krapai: 1.00 sauja
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Parmezano sūris: 100.00 g
Jogurtas: 200.00 g (natūralus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kepta trijų grūdų dribsnių košė su obuoliais ir cinamonu
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 31
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite arba sviestu ištepkite 16 cm skersmens kepimo indą.
  2. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Sudėkite į dubenį. Sumaišykite su maltu cinamonu, muskatu, imbieriu, gvazdikėliais, medumi ir smulkintais graikiniais riešutais. Stenkitės, kad visos obuolių skiltelės tolygiai pasidengtų prieskoniais ir medumi. 
  3. Paruoštas obuolių skilteles sudėkite į kepimo indą.
  4. Kitame dubenyje sumaišykite trijų grūdų dribsnius, miltus, maltą cinamoną, muskatą ir druską. Nedideliame dubenėlyje iki vientisos masės išmaišykite tirpintą ir atvėsintą sviestą ir medų. Supilkite šį mišinį į dribsnius ir išmaišykite. Įsitikinkite, kad masė išsimaišė gerai – sausų ingredientų neturi likti.
  5. Paruoštą dribsnių masę sudėkite į kepimo indą ant obuolių. Paviršių išlyginkite ir švelniai paspauskite delnais.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes, kol obuoliai taps minkšti. Jei norite, apibarstykite milteliniu cukrumi ar apšlakstykite klevų sirupu.
  7. Patiekite iš karto, dar šiltą. Skanaus!

Idėja iš: www.theironyou.com

Ingredientai
Obuoliai: 3.00 vnt. (3 dideli arba 4 vidutinio dydžio)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (po 1 arbat. š. obuolių ir dribsnių masėms)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (po 1/2 arbat. š. obuolių ir dribsnių masėms)
Imbieras: 1.00 žiupsnelis (maltas)
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Medus: 4.00 valg. š. (1 ½ valg. š. obuolių ir 2 valg. š. dribsnių masėms)
Graikiniai riešutai: 50.00 g
Dribsniai: 180.00 g (trijų grūdų)
Miltai: 30.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 70.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ryžių košė su figomis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 22
Kaip gaminti

1. Ryžius nuplaukite, suberkite į puodelį su pienu ir figomis, užvirkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite ant mažos ugnies apie 40 min.

2. Išvirtus ryžius nukelkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą, o kai košė truputį pravės – ir medų, vanilinį cukrų bei cinamoną.

3. Kiaušinį išplakite iki vientisos masės ir įmaišykite į šiltą košę.

4. Tada košę krėskite į riebalais išteptą karščiui atsparią nedidelę pailgą kepimo formą ir kepkite karštoje orkaitėje apie 15 min.

5. Galite tiekti ne tik pusryčiams, bet ir kaip desertą.

Kulinaro patarimas. Vietoj figų galite naudoti bet kokius mėgstamus džiovintus vaisius, pavyzdžiui, obuolius, abrikosus, spanguoles, arba šaldytas uogas – mėlynes, avietes, braškes.

Ingredientai
Ryžiai: 1.00 st. (natūralių, neapdorotų)
Pienas: 2.00 st.
Džiovintos figos 10.00 vnt.
Medus: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Troškiniai:

Receptai
Receptas: Sotus vištienos ir moliūgų troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 82
Kaip gaminti
  1. Vištieną ir moliūgą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Morkas smulkiai sutarkuokite.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Pirmiausia suberkite į keptuvę vištieną. Kelias minutes apkepkite.
  3. Tada berkite moliūgus ir morkas. Šiek tiek apkepkite.
  4. Tada ant viršaus pilkite grietinėlę, pagardinkite prieskoniais, pasūdykite uždenkite keptuvę dangčių ir periodiškai pamaišydama apie 10 min. patroškinkite.
  5. Kad būtų daugiau skysčio, galite įpilti šiek tiek vandens.
  6. Troškinį patiekite su virtais ryžiais.

 

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 300.00 g
Moliūgai: 200.00 g
Morkos: 2.00 vnt. (nedidelių)
Grietinėlė: 100.00 g (geriamosios)
Karis: 1.00 g (žiupsnelis pagal skonį)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų - nebūtina)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Moliūgų troškinys su paprikomis
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 52
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite svogūną smulkiais kubeliais, užberkite cukraus ir trumpai apkepkite aliejuje.
  2. Papriką supjaustykite kubeliais ir trumpai apkepkite. Neperkepkite, kad neprarastų traškumo.
  3. Sudėkite kubeliais pjaustytą moliūgą ir įberkite prieskoninių žolelių. Kepkite minutę.
  4. Tada supilkite grietinėlę (ją galite pakeisti kokosų pienu, tik tada vietoje žolių įberkite šaukštelį kario).
  5. Patroškinkite 10–15 min., kol suminkštės moliūgai. Jei reikia, įberkite druskos.

 

Ingredientai
Moliūgai: 600.00 g (nuvalyto)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (neutralaus kvapo)
Grietinėlė: 200.00 ml (12 proc. riebumo)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Šalavijai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (žiupsnis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Studentiškas kopūstų troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 49
Kaip gaminti
  1. Bulves ir morką nuskuskite, supjaustykite gabalėliais. Kopūstą susmulkinkite.
  2. Užvirkite vandens ir suberkite į jį smulkintas daržoves.
  3. Virkite, kol suminkštės. Tada suberkite žirnelius ir smulkintus konservuotus pomidorus. Dar šiek tiek pavirkite.
  4. Kai baigs virti, pagardinkite sviestu, grietine, pipirais, pagal skonį pasūdykite. Uždenkite puodą ir palikite 10–15 minučių pastovėti.
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (0,5 gūžės baltagūžio)
Bulvės: 6.00 vnt.
Šaldyti žirneliai: 250.00 g (konservuotų arba šaldytų žaliųjų)
Pomidorai: 100.00 g (konservuotų be odelių)
Morkos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Sviestas: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Grietinė: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Troškinta jautiena su pastarnokų ir bulvių koše
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
4.0 / 14
Kaip gaminti

1. Jautieną supjaustome 5–6 cm dydžio gabalais. Sudedame juos į puodą. Jei norite, tai prieš tai galite dar ir apkepinti iš visų pusių.

2. Gerai įkaitiname keptuvę, įpilame aliejaus ir pakepiname svogūną, iki jo viena pusė beveik pajuoduoja. Dedame juos į puodą, kuriame troškinsime. Tuomet pakepiname morkas, jas sudedame į puodą. Tada ateina eilė salierui ir česnakui. Jei trūksta, aišku, įpilame šiek tiek aliejaus.

3. Į puodą su mėsa ir apkeptomis daržovėmis sudedame ir visus likusius prieskonius – džiovintus baravykus, rozmariną, čiobrelius, įberiame šiek tiek druskos. Ir viską užpilame alumi. Jei alus neapsemia mėsos, įpilame dar papildomai daržovių ar jautienos sultinio. Čia gal net toks teorinis pasakymas, nes vis tiek vėliau vis įpilsim šiek tiek vandens.

4. Puodą uždengiame dangčiu, troškiname ant mažos ugnies kokias 3 valandas. Mėsa turi būti visiškai minkšta ir kristi nuo kaulo. Kaip ir bet koks jautienos troškinys, taip ir šis yra geresnis kitą dieną.

5. Likus kažkur pusvalandžiui iki troškinimo pabaigos (jei valgome tą pačią dieną), imamės košės. Išverdame pastarnokus su bulvėmis. Pasiliekame stiklinę vandens, kuriame virė daržovės. Likusį vandenį nukošiame. Viską sugrūdame, įdedame sviesto, grietinės ar graikiško jogurto. Jei matome, kad norisi skystesnė košės, įpilame to skysčio, kuriame virė daržovės.

Ingredientai
Jautiena: 600.00 g (tinkamos troškinimui)
Aliejus: 6.00 arbat. š. (kepimui; gali reikėti kiek daugiau)
Svogūnai: 3.00 vnt. (vidutiniai, nulupti ir perpjauti per pusę)
Morkos: 4.00 vnt. (nuskustos ir perpjautos išilgai)
Salierų stiebai: 3.00 vnt. (supjaustyti 6–7 cm ilgio gabaliukais)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Baravykai: 2.00 vnt. (skiltelės džiovintų)
Rozmarinai: 3.00 vnt. (šakelės)
Čiobreliai: 3.00 vnt. (šakelės)
Alus: 500.00 ml (tamsaus)
Pastarnokas: 400.00 g (košei)
Bulvės: 400.00 g (košei)
Grietinė: 150.00 g (arba graikiško jogurto; košei)
Sviestas: 40.00 g (galima ir daugiau; košei)
Druska: 0.50 žiupsnelis (košei)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Su voveraitėmis troškintas triušis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 12
Kaip gaminti

1. Triušį supjaustykite į 6-8 dalis.

2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir apkepkite triušio gabalus.

3. Svogūnus, morkas ir žalumynus smulkiai supjaustykite, česnakus sutraiškykite.

4. Į troškinimo puodą įdėkite sviesto, sudėkite svogūnus, česnakus, morkas, žalumynus, sudėkite triušio gabalus, įpilkite vyną ir vandenį, įdėkite druskos, juodųjų pipirų ir lauro lapų. Patroškinkite apie pusvalandį.

5. Keptuvėje ant sviesto apkepkite voveraites kol išgaruos skystis. Sudėkite į troškinį ir patroškinkite dar apie 10 minučių.

Ingredientai
Triušiena: 1.00 vnt. (apie 1200 g)
Svogūnai: 4.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Morkos: 3.00 vnt.
Voveraitės: 300.00 g
Vynas: 1.00 st. (balto sauso)
Vanduo: 1.00 st.
Sviestas: 50.00 g
Petražolės: 1.00 sauja
Salierai: 5.00 vnt. (lapeliai)
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pagreitintas čili troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.4 / 22
Kaip gaminti

1. Nedideliame puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus ir česnakus, pakepinkite iki minkštumo. Sudėkite maltą mėsą ir 3-5 minutes pamaišydami pakepinkite (jei per sausa – galima įpilti šiek tiek verdančio vandens).

2. Supilkite pomidorus savo sultyse, pupeles, prieskonius ir uždengę troškinkite ant vidutinės ugnies (kad kunkuliuotų) apie 20 minučių.

3. Patiekdami apibarstykite smulkintu sūriu.

Beje, visada galima pritaikyti šį troškinį savo skoniui. Aš nemėgstu kukurūzų, tai jų nededu. O galima. Kaip ir įvairių žalumynų bei natūralaus smulkinto čili pipiro.

Ingredientai
Jautiena: 250.00 g (maltos; galima naudoti ir kitą mėgstamą)
Pupelės: 250.00 g (virtų; patinkančios rūšies ir spalvos)
Konservuoti pomidorai: 250.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (smulkiai pjaustytas)
Česnakai: 3.00 skiltelės (sutrintos)
Kalendros sėklos: 1.00 žiupsnelis (nebūtina)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (grūstų)
Čili prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Sūris: 1.00 sauja (mėgstamo fermentinio; tarkuoto)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Veganiškas sotus daržovių troškinys
1 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 12
Kaip gaminti

1. Visų pirma reikia pasiruošti daržoves: kubeliais supjaustyti morką ir svogūną, tuomet šiek tiek apkepti.

2. Daržovėms suminkštėjus, į keptuvę reikia suberti sviestines pupeles, supilti smulkintus pomidorus, ir, viską sumaišius, užpilti puodeliu verdančiame vandenyje ištirpinto sultinio.

3. Tuomet keptuvę palikite ant ugnies maždaug dešimčiai minučių, kol sultinys beveik išgaruos. Gautą masę pagardinkite druska ir pipirais, jei mėgstate valgyti aštriau – dar ir maltų aštriųjų pipirų prieskoniais.

4. Galiausiai, suberkite į troškinį saują špinatų, ir viską gerai išmaišykite.

Ingredientai
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pupelės: 0.50 vnt. (skardinės konservuotų sviestinių)
Konservuoti pomidorai: 0.50 vnt. (skardinės)
Sultinys: 1.00 vnt. (kubelis daržovių)
Špinatai: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jautienos troškinys su meksikietiškais akcentais
1 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 8
Kaip gaminti

1. Pirmiausia reikia apvirti jautienos faršą, o tai truks apie 15 minučių.

2. Tuomet nusunkus vandenį į puodą reikia suberti rudąsias konservuotas pupeles ir konservuotus kukurūzus, kurie patiekalui suteiks šiek tiek meksikietiško skonio. Viską sumaišykite su pomidorų tyre, pagardinkite prieskoniais ir, jei tik norisi, suberkite smulkintą jelapeną.

3. Dar šiek tiek pakaitinę troškinį, kol šis ims burbuliuoti, nuimkite puodą nuo ugnies ir sudėkite patiekalą į indą, kuriame ketinate neštis į darbą. Ant viršaus berkite tarkuoto fermentinio sūrio ir šiek tiek pamaišykite, kad šis tolygiai pasiskirstytų po visą troškinio masę.

Ingredientai
Faršas: 300.00 g (jautienos)
Pomidorų tyrė: 0.50 st.
Pupelės: 0.50 vnt. (skardinės konserviuotų rudųjų)
Kukurūzai: 2.00 valg. š. (konservuotų)
Sūris: 1.00 sauja (nedidelė; fermentinio)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Jelapenai: 3.00 skiltelės (jei mėgstate ašriau)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Paprikų ir baklažanų troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 13
Kaip gaminti

1. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite su aliejumi, kol suminkštės.

2. Baklažaną supjaustykite griežinėliais. Užberkite ant kiekvieno griežinėlio šiek tiek druskos ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Griežinėlius nuplaukite, nusausinkite, iš abiejų pusių aptepkite alyvuogių aliejumi, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps.

3. Papriką padalinkite pusiau, išimkite sėklalizdžius ir kepkite orkaitėje, kol odelė pajuoduos (galite kepti kartu su baklažanais). Iškepusias paprikas įdėkite pusvalandžiui į sandarų indą (lengviau lupsis odelė), išėmę nulupkite odelę.

4. Iškepusias paprikas ir baklažaną supjaustykite stambiais gabalėliais, sudėkite į keptuvę su svogūnais. Supilkite ant daržovių pomidorų padažą, pagardinkite druska, pipirais ir pašildykite. Įmaišykite raudonėlius ir petražoles.

Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (geltonosios)
Baklažanai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Pomidorų padažas: 0.75 st. (naminio)
Raudonėliai: 1.00 valg. š. (lapelių)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintų)
Kajeno pipirai: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Su bulvėmis, žirneliais ir šparaginėmis pupelėmis troškinta vištiena
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 7
Kaip gaminti

1. Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite smulkintus porus, česnakus, čiobrelius, uždenkite ir pakepkite 10 min. vis pamaišydami. Sudėkite prieš tai pamarinuotą vištieną ir bulves.

2. Ugnį padidinkite, supilkite sultinį ir palaukite, kol užvirs. Užvirus, ugnį sumažinkite ir leiskite viskam pasitroškinti maždaug 35 min.

3. Sudėkite šparagines pupeles ir žirnelius, patroškinkite dar 10 min.

4. Baigus troškinti pagal skonį pagardinkite druska, patiekite su skiltele citrinos.

Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (smulkiai pjaustytos)
Porai: 1.00 vnt. (smulkiai pjaustytas)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (šviežio)
Vištiena: 8.00 vnt. (šlaunelės be odos ir kaulų)
Bulvės: 500.00 g
Vištienos sultinys: 350.00 ml
Šaldyti žirneliai: 350.00 g
Šparaginės pupelės: 200.00 g
Citrinos: 0.50 vnt. (supjaustytos skiltelėmis; pagardinimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pastarnokų ir morkų troškinys su imbieru
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Kaip gaminti

1. Supjaustytų morkų ir pastarnokų gabalėlius 5 minutėms įdėkite į verdantį vandenį. Tada vandenį nupilkite ir pasiruoškite daržoves kepti iki 200 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

2. Sumaišykite aliejų su citrinos sultimis, medumi, smulkintu česnaku ir prieskoniais. Padažą užpilkite ant daržovių gabalėlių ir sumaišykite. Viską sudėkite į skardą ir pašaukite į orkaitę.

4. Kepkite maždaug 30–40 minučių.

5. Riešutus susmulkinkite, sausai pakepinkite keptuvėje ir užberkite ant iškepusių šakninių daržovių.

Ingredientai
Pastarnokas: 400.00 g
Morkos: 400.00 g
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Citrinos sultys: 4.00 valg. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (malto)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Medus: 3.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Anakardžių riešutai: 100.00 g (arba lazdynų)
Druska: 0.50 arbat. š.
Čiobreliai: 0.50 arbat. š. (šviežių arba džiovintų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Kepiniai:

Receptai
Receptas: Bandelės „Moliūgėliai“ su cinamoniniu sviestu
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.2 / 5
Kaip gaminti

Bandelės dar ir neapsakomai skanios, ypač su cinamonu ir klevų sirupu gardintu sviestu, nors jos puikiai tinka ir šalia aromatingos moliūgų sriubos.

1. Pirma pašildykite pieną, kad būtų kūno temperatūros, bet ne per karštas. Piene ištirpinkite du šaukštus medaus ir suberkite sausas mieles, išmaišykite bei palikite, kad suaktyvėtų.

2. Į tešlos minkymo indą supilkite gerai nuvarvintą moliūgų tyrę, įmuškite kiaušinį, suberkite druską, supilkite ištirpintą sviestą ir gerai elektriniu maišytuvu arba kulinarine šluotele viską išmaišykite. Tada supilkite pieną su mielėmis ir po truputį berdami miltus minkykite tešlą. Tai patogiausia daryti elektriniu maišytuvu. Paruošta tešla turi nelipti prie rankų. Miltų kiekis labai priklauso nuo to, kokio drėgnumo bus jūsų paruošta moliūgų tyrė, jei jos nenuvarvinsite, miltų prireiks daugiau. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite valandai šiltai, kad pakiltų.

3. Pakilusią tešlą padalykite į 8 lygias dalis, kiekvieną iš jų padalykite dar į dvi dalis, iš viso gausite 16 tešlos gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį, rankomis paminkydami, suformuokite į gražias apvalias bandeles. Kiekvieną bandelę aštriu peiliu iš kraštų įpjaukite 8 vietose, bet paties bandelės vidurio neįpjaukite. Kiekvienos bandelės viduryje, per patį centrą mažuoju piršteliu įspauskite skylutę. Bandeles, palikdami atstumą tarp jų (nes jos kepdamos dar pūsis), išdėliokite dviejose kepimo skardose ant kepimo popieriaus, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 minučių, kad dar pakiltų.

 

4. Pakilusias bandeles patepkite kiaušinio plakiniu ir pašaukite kepti į įkaitintą iki 180°C laipsnių orkaitę 15 minučių.

5. Kai bandelės iškeps, ištraukite ir į kiekvieną bandelės centre padarytą skylutę įkiškite pusiau išilgai perpjautą pekano riešutą, kad jis atrodytų, kaip moliūgo kotelis.

6. Kol bandelės aušta, pasiruoškite cinamoninį sviestą. Minkštą sviestą gerai išsukite su klevų sirupu ir cinamonu, kol bus vientisas. Bandeles pateikite su cinamoniniu sviestu.

 

Ingredientai
Moliūgo tyrė: 250.00 ml (nuvarvintos; bandelėms)
Pienas: 200.00 ml (bandelėms)
Medus: 2.00 valg. š. (bandelėms)
Sviestas: 160.00 g (60 g lydyto bandelėms ir 100 g minkšto cinamoniniam sviestui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 bandelėms ir 1 aptepimui)
Druska: 1.00 arbat. š. (bandelėms)
Mielės: 7.00 g (sausų)
Miltai: 4.00 st. (gali reikėti ir daugiau; bandelėms)
Pekaninių karijų riešutai: 8.00 vnt. (bandelėms)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (cinamoniniam sviestui)
Klevų sirupas: 2.00 valg. š. (cinamoniniam sviestui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: „Napoleoną“ primenantis obuolių pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
1.0 / 3
Kaip gaminti

Tiesa, turėsite labai pasistengti pjaustydami obuoliukus, nes juos reikia supjaustyti tikrai labai labai plonais griežinėliais. Aš tai padariau pasitelkusi į pagalbą daržovių skustuką, bet, manau, kad neblogiau gautųsi ir su tarka ar pjaustykle, kuri gražiai pjaustytų obuolius griežinėliais.

Recepte naudojamas kalvadosas (obuolių brendis), kurį galite pakeisti tamsiu romu. Jei norite pyrago plonesnio, kepkite 24 cm skersmens kepimo formoje, jei storesnio, rekomenduoju naudoti 20 cm skersmens kepimo formą. Ir pyragas skanesnis rytoj, nei šiandien!

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių temperatūros.

2. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki šviesios purios masės.

3. Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius. Į miltus supilkite kiaušinių masę, supilkite tirpintą sviestą ir pieną ir viską išmaišykite.

4. Įberkite druskos ir supilkite kalvadosą. Viską gerai išmaišykite.

5. Imkite po vieną obuolį, nulupkite, išimkite sėklas ir pjaustykite plonais griežinėliais tiesiai į tešlą. Pasilikite keletą griežinėlių sudėliojimui ant pyrago viršaus.

 

6. Išmaišykite, kad visi obuoliai pasidengtų tešla.

7. Sukrėskite viską į gerai sviestu išteptą skardą (skardos apačią išklokite kepimo popieriumi), išlyginkite paviršių ir sudėliokite likusius obuolių griežinėlius ant viršaus.

8. Kepkite apie 30 min. Jei kepsite 20 cm skersmens kepimo formoje, kepimo laiką ilginkite bent iki 1 h.

9. Pyragui leiskite visiškai atvėsti ir tik tuomet traukite iš kepimo formos.

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 70.00 g
Miltai: 70.00 g
Kepimo milteliai: 5.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pienas: 100.00 ml
Sviestas: 20.00 g (tirpinto; ir dar šiek tiek patepti skardai)
Obuoliai: 1.20 kg
Romas: 2.00 valg. š. (tamsaus; arba kalvadoso)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žydiškas obuolių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
3.0 / 5
Kaip gaminti

1. Pirmiausiai, pusvalandį prieš pyrago kepimą nulupkite ir kubeliais supjaustykite obuolius. Juos užberkite cukrumi, cinamonu, išmaišykite ir palikite.

2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei druska.

3. Plaktuve išsukite cukrų, aliejų ir apelsinų sultis. Suberkite paruoštą miltų mišinį ir galiausiai po vieną, nuolat maišydami suleiskite kiaušinius. Užmaišykite vientisą tešlą.

4. Apvalią kekso kepimo formą gerai ištepkite alyvuogių aliejumi, ant dugno pilkite nedaug tešlos, kad jį padengtų ir berkite nedidelę dalį obuolių, tada vėl pilkite tešlos ir vėl obuolių, kol susluoksniuosite visą paruoštą tešlą su visais obuoliais kepimo formoje.

5. Kepimo formą pašaukite kepti į 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. Pyragas keps apie 1 val ir 30 minučių. Ar pyragas jau iškepęs tikrinkite mediniu pagaliuku. Pyragą iš formos apverskite jau kiek praaušusį. Valgykite ir pjaustykite visai atšalusį.

Ingredientai
Obuoliai: 6.00 vnt. (dideli kietesni saldžiarūgščiai; obuolių mišiniui)
Rudasis cukrus: 1.00 st. (tešlai ir dar 2 šaukštai obuolių mišiniui; nerafinuoto)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (obuolių mišiniui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tešlai)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (tešlai)
Speltų miltai: 2.50 st. (tešlai)
Alyvuogių aliejus: 0.50 st. (tešlai)
Apelsinų sultys: 0.50 st. (tešlai)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Kvapnūs cinamoniniai keksiukai su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.1 / 17
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Keksiukų formos duobutes išklokite specialiomis popierinėmis formelėmis.

2. Į nedidelį puodą dėkite šaukštą sviesto, berkite baltąjį cukrų ir obuolių kubelius, pilkite apelsinų sultis. Ant vidutinės ugnies kaitinkite apie 5 minutes, kol obuoliai kiek suminkštės, tačiau nesuvirs. Atidėkite.

3. Dideliame dubenyje išsukite likusį išlydytą sviestą ir rudąjį cukrų, įmuškite kiaušinį, pilkite vanilės ekstraktą.

4. Kitame sausame dubenyje sumaišykite miltus, tešlai skirtus prieskonius, druską ir kepimo miltelius. Po truputį berkite sausuosius ingredientus į sviesto ir kiaušinių masę, vis įpilkite šiek tiek pieno ir neskubėdami maišykite. Turite supilti visą miltų mišinį ir pieną bei gauti gana tirštą tešlą. Galiausiai suberkite patroškintus obuolius ir dar sykį lengvai išmaišykite, kad obuoliai pasiskirstytų tešloje. Stenkitės nepermaišyti!

 

5. Nedideliame indelyje sumaišykite viršui skirtą cukrų ir cinamoną.

6. Krėskite tešlą į keksiukų formos duobutes, užpildydami maždaug 3/4. Ant kiekvieno būsimo keksiuko viršaus dėkite po porą obuolio riekelių (šį žingsnį galite ir praleisti), o tada gausiai pabarstykite cukraus-cinamono mišiniu.

7. Kepkite apie 20 min. – kol į vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas. Jei kepate didelius keksiukus, gali prireikti kelių minučių daugiau.

Ingredientai
Sviestas: 50.00 g
Cukrus: 50.00 g (ir dar 1 šaukštas viršui)
Obuoliai: 2.00 vnt. (nulupti, be sėklų ir supjaustyti kubeliais, labiau tinka tvirti ir rūgštesni; dar kelias riekeles pasilikite viršui)
Rudasis cukrus: 70.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Apelsinų sultys: 1.00 valg. š. (šviežiai spaustų)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.50 arbat. š. (1 šaukštelis tešlai ir 0,5 viršui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 0.25 arbat. š.
Miltai: 180.00 g
Pienas: 160.00 ml
Druska: 0.25 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bavariškas pyragas su varške, obuoliais ir migdolais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.5 / 32
Kaip gaminti

1. Iš pradžių padarykite pyrago pagrindą. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir cukraus pudrą. Supjaustykite mažais gabalėliais sviestą ir maišykite su miltais, kol susiformuos masė su gumulėliais.

2. Gerai išplakite kiaušinio trynį su vandeniu. Lėtai pildami į tešlą maišykite, kol mišinys taps vientisas. Suminkykite tešlą į rutulį ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.

3. Po pusvalandžio iškočiokite tešlą ant miltuoto paviršiaus – kad pagrindas 2-3 centimetrais būtų platesnis nei kepimo forma.

4. Sudėkite tešlą į formą – taip, kad neliktų skylių. Kraštus sulyginkite. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Pakepkite pyrago pagrindą prislėgę lėkšte, kad neiškiltų. Išimkite atvėsti.

 

5. Toliau darykite įdarą. Gerai iki vientisos masės sumaišykite varškę, cukraus pudrą, kiaušinį ir vanilę. Supilkite į pyrago pagrindą ir išlyginkite mentele.

6. Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis. Sumaišykite dubenyje cukrų, cinamoną ir muskatą. Sumaišykite su obuoliais, kad šie tolygiai pasidengtų mišinių. Išdėliokite obuolius ant pyrago. Pabarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite apie pusantros valandos 175 laipsnių temperatūroje (arba kol tešla pagels, o obuoliai suminkštės).

Skaniausiai valgyti atvėsintą.

Ingredientai
Miltai: 150.00 g (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Cukraus pudra: 60.00 g (po 30 g tešlai ir įdarui)
Sviestas: 120.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (po 1 tešlai ir įdarui)
Vanduo: 1.00 valg. š. (šalto, gali prireikti ir kiek daugiau; tešlai)
Varškė: 250.00 g (įdarui)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Cukrus: 80.00 g (įdarui)
Cinamonas: 0.50 arbat. š. (įdarui)
Muskatas: 0.30 arbat. š. (malto; įdarui)
Obuoliai: 4.00 vnt. (kieti; įdarui)
Migdolai: 30.00 g (riekelių ar plokštelių; įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Morkų keksiukai su pistacijomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 22
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių.

2. Maišytuve suplakite kiaušinius su cukrumi ir aliejumi, kol masė taps balsva. Tuomet suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite ir sudėkite morkas bei pistacijas.

3. Viską gerai išmaišykite ir dėkite į keksiukų kepimo formeles.

4. Morkų keksiukus kepkite apie 20 minučių.

Ingredientai
Morkos: 150.00 g (tarkuotų)
Pistacijos: 100.00 g (nesūdytų gliaudytų)
Rudasis cukrus: 100.00 g
Aliejus: 120.00 ml
Miltai: 200.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Mielinės bandelės su moliūgais ir cinamonu
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
3.6 / 27
Kaip gaminti

Mieliniai kepiniai nemėgsta skubėjimo virtuvėje. Tešla privalo ramiai pakilti, tik tuomet bandelės bus minkštos ir skanios. Tačiau jei bandelių norite ryte, užminkę tešlą, palikite ją susukę į maistinę plėvelę pernakt šaldytuve.

Rytojaus rytą pakaks ištraukti tešlą iš šaldytuvo, palaukti, kol ji taps kambario temperatūros, ir, suformavus bandeles, pašauti jas į orkaitę.

1. Užminkykite bandelių tešlą: sumaišykite sausus ingredientus (miltus, druską, cukrų ir sausas mieles), o kitame dubenyje – plaktą kiaušinį, šiltą pieną, trintą moliūgą. Tada abu šiuos mišinius sumaišykite, o pabaigoje supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą. Tešlą minkykite ilgai (aš naudoju elektrinį maišytuvą), ji turi būti minkšta ir lipni. Kuo minkštesnė bus tešla, tuo minkštesnės bus bandelės. Suformuokite iš tešlos rutulį ir padėkite šiltai mažiausiai valandai, kad jos tūris padvigubėtų.

2. Padalykite tešlą į dvi dalis. Ant gausiai miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite iš tešlos ploną kvadratą (apie 30×40 cm), patepkite visą paviršių tirpintu sviestu ir pabarstykite puse kiekio cukraus, sumaišyto su cinamonu.

3. Tampriai suvyniokite tešlą į ritinėlį ir supjaustykite gabalėliais (aš pjausčiau vieną juostą įstrižą, kitą – tiesią, kad gautųsi tokios trikampės bandelės). Sudėkite visas bandeles į skardą, palikdami tarpus, kad kepdamos ir augdamos nesusiklijuotų. Tą patį padarykite su kita dalimi tešlos.

Nidos Degutienės nuotr. /Formuojamos bandelės
Nidos Degutienės nuotr. /Formuojamos bandelės

4. Abi kepimo skardas su bandelėmis padėkite šiltai, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite apie 20–40 min., kad tešla „paaugtų“.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Pašaukite bandeles į orkaitę ir kepkite 200 °C temperatūroje apie 11–13 min., kol gražiai pagels. Skaniausios – dar šiltos.

Ingredientai
Miltai: 3.50 st. (galima naudoti speltos; tešlai)
Mielės: 12.00 g (sausų; tešlai)
Druska: 0.25 arbat. š. (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (suplaktas; tešlai)
Cukrus: 80.00 g (tešlai)
Pienas: 0.75 st. (šilto; tešlai)
Moliūgai: 0.75 st. (kepto ir sutrinto į košę; tešlai)
Sviestas: 100.00 g (po 50 g tešlai ir įdarui; ištirpinto ir atvėsinto)
Rudasis cukrus: 0.50 st. (įdarui)
Cinamonas: 1.00 valg. š. (įdarui)
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt. (sumaišytas su 1 šaukštu vandens; patepimui prieš kepant)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Mielinės susuktos bandelės su obuoliais ir šokoladu
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.8 / 23
Kaip gaminti

1. Miltus persijokite į didelį dubenį, įberkite druską, išmaišykite, tada suformuokite duobutę, į ją sutrupinkite mieles, užberkite 1 šaukštelį cukraus, įpilkite šlakelį šilto pieno ir ištrinkite iki skystos košelės. Užberkite šią košelę trupučiu miltų, pridenkite dubenį švariu rankšluosčiu ir padėkite šiltai 15-ai minučių, kad mielės „pabustų“ – miltų viduryje susidarys „kalnelis“.

2. Į dubenį su miltais ir „pabudusiomis“ mielėmis supilkite iki kūno temperatūros pašildytą pieną ir su likusiu cukrumi šiek tiek paplaktus kiaušinius. Iš pradžių maišykite, o tada imkite dubenyje minkyti tešlą.

3. Kai tešla bus beveik išminkyta, supilkite lydytą sviestą ir toliau minkykite, kol sviestas bus visai įminkytas, o tešla taps vientisa ir tampri.

4. Dubenį su tešla vėl pridenkite rankšluosčiu ir padėkite šiltai valandai – tegul pakyla.

5. Tešlai baigiant kilti, nuplaukite, nulupkite ir kubeliais supjaustykite obuolius. Jei naudojate ne šokoladą, bet razinas, jas nuplaukite ir kiek įmanoma geriau nusausinkite.

6. Pakilusią tešlą gerai perminkykite, o tada ant lygaus paviršiaus iškočiokite stačiakampį.

7. Stačiakampį aptepkite lydytu sviestu, o tada tolygiai suberkite obuolių kubelius, šokolado lašelius (ar razinas), pabarstykite cinamonu bei cukrumi.

8. Pradėdami nuo ilgesniosios kraštinės, iš tešlos bei įdaro vyniokite ritinį, pernelyg nespauskite, kad įdaras ir sviestas neimtų trykšti per kraštus.

9. Gautą ritinį pjaustykite 2–3 cm storio riekelėmis ir dėkite jas vieną prie kitos (palikdami šiek tiek vietos, nes jos pūsis) į kepimo popieriumi išklotą skardą.

10. Palikite skardą su paruoštomis bandelėmis 30 min. šiltoje vietoje, kad pakiltų. O tuo metu įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

11. Kai orkaitė įkais, dėkite į ją skardą su pakilusiomis bandelėmis ir kepkite 25–30 min., arba kol bandelės išsipūs, o viršus taps auksiškai geltonas.

Leiskite šiek tiek pravėsti ir mėgaukitės!

Ingredientai
Miltai: 400.00 g (tešlai)
Cukrus: 40.00 g (tešlai)
Mielės: 20.00 g (šviežių; tešlai)
Sviestas: 70.00 g (50 g tešlai ir 20 g įdarui, išlydyto)
Pienas: 150.00 ml (tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kambario temperatūros; tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (didelis; tešlai)
Obuoliai: 4.00 vnt. (dideli; įdarui)
Juodasis šokoladas: 150.00 g (įdarui; galite keisti razinomis)
Rudasis cukrus: 40.00 g (įdarui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Obuolių pyragas su, pageidautina, kuo daugiau jų rūšių
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.2 / 46
Kaip gaminti

1. Miltus, kepimo miltelius ir druską šluotele gerai permaišyktie dubenyje.

2. Nulupkite obuolius, išpjaukite sėklas ir supjaustykite 3–5 cm gabaliukais.

3. Kiaušinius išplakite iki putų. Suberkite cukrų ir elektriniu plaktuvu plakite 1 minutę.

4. Supilkite brendį ir vanilės ekstraktą. Gerai išmaišykite.

5. Į kiaušinių-cukraus masę įmaišykite pusę miltų – atsargiai išmaišykite, supilkite pusę tirpinto sviesto, vėl išmaišykite. Tuomet įmaišykite likusius miltus ir supilkite likusį sviestą. Tešlą gauname gan skystą – maždaug jogurto konsistencijos.

6. Suberkite į tešlą obuolius ir išmaišykite, kad obuoliai tolygiai pasidengtų tešla.

7. Kepimo formą gausiai ištepkite sviestu. Kepkite 175 laipsnių temperatūroje 50–60 minučių.

8. Iškepus pyragui leiskite pravėsti apie 10 minučių, o tada jau galite išimti iš formos.

Ingredientai
Miltai: 95.00 g
Kepimo milteliai: 0.75 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Obuoliai: 4.00 vnt. (dideli, skirtingų rūšių)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Cukrus: 150.00 g
Brendis: 3.00 valg. š. (arba romo, arba konjako)
Vanilės ekstraktas: 0.50 arbat. š.
Sviestas: 115.00 g (ištirpinto ir atvėsinto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bandelės su grybais ir sūriu
10 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 49
Kaip gaminti
  1. Pievagrybius nuvalykite, susmulkinkite, saliero gumbą supjaustykite, pakepinkite svieste.
  2. Į masę sukrėskite pievagrybius ir dar šiek tiek pakepinkite.
  3. Dubenėlyje sumaišykite trupintus sūrius, riešutus, atvėsintus pievagrybius.
  4. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir čiobreliais.

BANDELIŲ TEŠLOS RECEPTĄ RASITE ČIA.

Ingredientai
Pievagrybiai: 500.00 g (maži)
Salierai: 200.00 g (gumbas)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Sviestas: 50.00 g
Varškės sūris: 200.00 g
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Graikiniai riešutai: 1.00 valg. š. (smulkinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, baltieji)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, smulkinti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Banda iš bandelių
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 10
Kaip gaminti

1. Verdantį vandenį sumaišykite su šaltu pienu ir alyvuogių aliejumi, atvėsinkite iki 37 °C temperatūros.

2. Mieles sutrupinkite į dubenį, įpilkite nedidelį kiekį pasiruošto mišinio ir gerai išmaišykite.

3. Supilkite likusį vandens mišinį, suberkite tarkuotą parmezaną, druską, raudonėlius ir maišykite.

4. Supilkite miltus ir užminkykite vientisą tešlą.

5. Palaikykite ją šiltai, kad dvigubai pakiltų (apie 30 min.).

6. Maždaug 24 cm skersmens skardą išklokite kepimo popieriumi arba pabarstykite miltais.

7. Pakilusią tešlą perkelkite ant miltuoto stalo, perminkykite ir padalykite į 15 lygių gabalėlių.

8. Padarykite iš jų kamuoliukus ir sudėkite į skardą, palikdami tarpus.

9. Tegul bandelės dvigubai pakyla (laikykite 20–45 min.).

10. Prieš kišdami skardą į orkaitę, bandeles apšlakstykite vandeniu ir apibarstykite tarkuoto sūrio bei riešutų mišiniu. 200 °C orkaitėje kepkite apie 25–35 minutes. Palikite atvėsti po rankšluosčiu.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Miltai: 430.00 g (430–450 g; kvietiniai)
Mielės: 25.00 g (šviežios)
Vanduo: 150.00 ml
Pienas: 50.00 ml
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuotas; pasilikite pabarstyti)
Druska: 1.00 arbat. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Lazdynų riešutai: 60.00 g (kapoti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

15MAX

Tausokime maistą kartu

Susigrąžink gyvenimo spalvas

Video

00:21
28:48
19:57

Esports namai

Kiekvienas gali

Maistas

URBAN˙/

Grožio programa 360°

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką