Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Valgykime sveikiau: patiekalų receptai su avokadais

Avokadų grūstienė (Guacamole)
Fotolia nuotr. / Avokadų grūstienė (Guacamole)
Šaltinis: 15min
0
A A

Skrudinta grūdėtos duonos riekelė su avokadu ir citrina? Visai puikus užkandis vakarui. Bet yra ir kitokių vakarienės aternatyvų, kur galite panaudoti jau pamėgtą avokadą

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Taip pat skaitykite: Alergija šalčiui: medikės patarimai, kaip atpažinti ir kaip gydytis 

Receptai
Receptas: Avokadų salotos su lašiša
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 46
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Avokadai: 2.00 vnt. (dideli)
Salierai: 1.00 vnt. (lapkotis)
Rūkyta lašiša: 100.00 g
Salotos: 1.00 vnt. (keli lapai Aisbergo)
Mandarinai: 80.00 g (konservuoti)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė žaliosios sulčių ir padažui pusė žaliosios sulčių)
Kokosų drožlės: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Tabasko padažas: 1.00 arbat. š. (padažui keli lašai)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Avokadus perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Delne laikydami avokado puselę, peilio smaigaliu susmulkinkite minkštimą skersai ir išilgai kuo smulkiau, gautus kubelius išimkite šaukšteliu. Žievelę palikite – ji bus lėkštelė salotoms. Avokadų minkštimą apšlakstykite pusės žaliosios citrinos sultimis.

2. Saliero lapkotį susmulkinkite, salotas suplėšykite. Avokadų kubelius sumaišykite su salotomis, salieru, mandarinais, kokosų drožlėmis ir smulkinta lašiša.

3. Dubenėlyje sumaišykite visus padažui skirtus produktus.

4. Į avokadų puselės sudėkite įdarą ir apšlakstykite padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Avokadų sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 52
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Avokadai: 2.00 vnt. (dideli sunokę)
Vištienos sultinys: 200.00 ml
Grietinėlė: 200.00 ml (neriebios)
Pomidorai: 1.00 vnt. (arba saldžioji paprika)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. sulčių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Karis: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Nulupkite avokadus, perpjaukite pusiau, išimkite kaulą, sutrinkite minkštimą šakute arba elektriniu grūstuvu. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepajuoduotų.

2. Virtuviniu kombainu sumaišykite avokadų tyrę su grietinėle ir atvėsintu sultiniu. Jei neturite kombaino, suplakite sriubą šluotele ir pertrinkite per sietelį, kad susidarytų vienodo tirštumo masė. Pasūdykite pagal skonį, pagardinkite pipirais.

3. Prieš tiekdama atšaldykite sriubą. Išpilstykite į lėkštes, ant viršaus uždėkite po šaukštą kubeliais pjaustytų pomidorų arba saldžiųjų paprikų, apšlakstykite aliejumi, papuoškite kapotomis šviežiomis petražolėmis.

Receptai
Receptas: Sumuštiniai su avokadais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 66
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 8.00 vnt. (riekės kvietinės arba ruginės)
Avokadai: 3.00 vnt. (dideli sunokę)
Pomidorai: 8.00 vnt. (vyšniniai)
Sezamo sėklos: 50.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. šviežių citrinų sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Nulupkite avokadus, du supjaustykite stambiais gabalėliais, vieną atidėkite sumuštiniams papuošti.

2. Apšlakstykite avokadus citrinų sultimis, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir sutrinkite elektriniu grūstuvu arba šakute.

3. Sausoje keptuvėje trumpai paskrudinkite sezamų sėklas.

4. Duonos riekes patepkite avokadų „sviestu“, ant viršaus išdėliokite pomidorus ir plonais gabalėliais pjaustytą avokadą, apšlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite sezamų sėklomis, druska ir pipirais.

Plačiau skaitykite: Kaip paruošti sveikesnius sumuštinius

Receptai
Receptas: Avokadų ir agurkų salotos su linais
3 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.9 / 130
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio ilgasis)
Avokadai: 1.00 vnt. (didelis gerai sunokęs)
Salotos: 4.00 vnt. (keli „Iceberg" salotų lapai)
Citrinos: 1.00 vnt. (½ citrinos sultys)
Krapai: 20.00 g (šluotelė smulkiai sukapotų krapų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 2.00 g (½ pusės šaukštelio šviežiai maltų)
Linų sėmenys: 3.00 g (1 šaukštelio)
Linų sėmenų aliejus: 2.00 valg. š. (keli šaukštai šalto spaudimo)
Kaip gaminti
  1. Agurką nuplaukite ir perpjaukite išilgai į keturias dalis; supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į salotinę. Iškaulinkite avokadą, šaukštu išimkite jį iš žievės ir supjaustykite kubeliais.
  2. Supjaustykite arba smulkiai suplėšykite salotų lapus. Daržoves sumaišykite, užpilkite citrinos sultimis, sėmenų aliejumi, įberkite juoduosius pipirus, krapus ir linų sėmenis.
  3. Viską gerai ir intensyviai išmaišykite. Avokadas turi šiek tiek aptirpti ir išsileisti, kad kartu su citrina bei aliejumi sukurtų šių salotų padažą.

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

Receptas: Įdarytos avokadų geldelės

Receptai
Receptas: Avokadų valtelės
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.1 / 44
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Avokadai: 2.00 vnt. (prinokę)
Agurkai: 2.00 vnt. (nedideli)
Krevetės: 1.00 vnt. (nedidelis indelis lukštentų sūryme)
Lašiša: 150.00 g (filė)
Natūralus tepamas varškės sūrelis (indelis) 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštelis sulčių)
Grūdėtosios garstyčios 1.00 arbat. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pipirai: 1.00 arbat. š. (citrininiai)
Tabasko padažas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Įvairūs kapoti žalumynai 1.00 valg. š.
Salotos: 2.00 vnt. (keli lapeliai šviežių salotų)
Kaip gaminti

1. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, išskobkite vidų, minkštimą supjaustykite kubeliais, apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, ir sumeskite į dubenį.

2. Į avokadų masę įmaišykite smulkintus nuluptus agurkus, sūrelį, smulkintą lašišą, įspauskite česnakus, suberkite citrininius pipirus, viską lengvai išmaišykite, jei norite, pagardinkite tabasko padažu.

3. Avokadų valteles įtrinkite grūdėtosiomis garstyčiomis, klokite po kelis salotų lapelius, krėskite avokadų padažo.

4. Ant viršaus išdėliokite gerai nuvarvintas krevetes, berkite kapotų žalumynų.

Tiekite su skrudinta baltos duonos riekele.

Receptai
Receptas: Gražgarsčių su avokadais ir mocarela salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
4.4 / 39
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Gražgarstės: 100.00 g (6 saujos)
Avokadai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Mocarelos sūris: 250.00 g
Granatas: 3.00 vnt.
Sultys: 80.00 ml (obuolių - užpilui)
Agavų sirupas: arba skystas medus - užpilui 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (vynuogių sėklų - užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nuplautus avokadus perpjaukite per pusę, išimkite kaulus, išilgai supjaustykite plonomis riekelėmis.

2. Nuplautus pomidorus ir mocarelą supjaustykite riekelėmis. Vieną granatą išlukštenkite. Į serviravimo dubenį suberkite gražgarstes, ant viršaus išdėliokite pomidorų, mocarelos ir avokadų riekeles. Viršų apibarstykite granatų sėklomis.

3. Paruoškite užpilą: dviejų granatų sėklas suberkite į dubenėlį, sugrūskite mediniu grūstuvu. Sukrėskite į švarią marlę ir išspauskite sultis.

4. Sumaišykite su obuolių sultimis, aliejumi, agavų sirupu. Pagal skonį pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų ir dar sykį išmaišykite. Apliekite salotas.  

Receptai
Receptas: Žuvų suktinukai su avinžirnių ir avokadų salotomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.5 / 20
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 8.00 vnt. (šviežia filė)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Laiškiniai svogūnai: 2.00 vnt.
Petražolės: 4.00 valg. š. (2 - žuviai ir 2 - salotoms smulkintų lapelių)
Česnakai: 4.00 skiltelės (3 - žuviai ir 1 - salotoms)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Aliejus: 2.00 valg. š. (šlakelis)
Avinžirniai: 400.00 g (skardinė - salotoms)
Avokadai: 1.00 vnt. (prinokęs - salotoms)
Svogūnai: 1.00 vnt. (0,5 raudono - salotoms)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (kietai virto trynys - salotoms)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (salotoms)
Actas: 2.00 valg. š. (raudonojo vyno)
Kaparėliai: 1.00 valg. š. (salotoms)
Druska: 1.00 žiupsnelis (salotoms)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (salotoms)
Kaip gaminti

1. Paruoškite salotas: į dubenį sutrupinkite kiaušinio trynį, supilkite aliejų, actą ir gerai išplakite. Sudėkite smulkiai sukapotą svogūną, sugrūstą česnaką, petražoles, kaparėlius, nuvarvintus avinžirnius ir avokadą (jį reikia nulupti, o minkštimą supjaustyti kubeliais). Pasūdykite, pagardinkite pipirais.

2. Aliejumi pateptą keptuvę įkaitinkite, sudėkite smulkiai sukapotą aitriąją papriką ir supjaustytus svogūnėlius. Trumpai pakepinkite, tada suberkite petražoles, sudėkite sugrūstus česnakus ir dar truputį pakepinkite.

3. Kiekvieną žuvų filė pusę aptepkite aitriųjų paprikų, svogūnų, petražolių ir česnakų mišiniu, susukite į ritinėlį ir susmeikite mediniu iešmeliu.

4. Paruoštus suktinukus sudėkite į skardą ir kepkite 180 °C orkaitėje 5–8 min. (nelygu žuvų dydis).

5. Iškepusias žuvis išimkite į lėkštę ir iš karto apšlakstykite citrinos sultimis.

6. Patiekite taip: į atskiras lėkštes išdėliokite salotas, ant kauburio viršaus uždėkite po du suktinukus.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Receptai
Receptas: Lašiša su avokadu
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.7 / 32
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Avokadai: 1.00 vnt.
Greipfrutai: 1.00 vnt. (raudonasis)
Lašiša: 150.00 g (rūkyta)
Salotos: 4.00 vnt. (lapai)
Medus: 1.00 arbat. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Sojų padažas: 1.00 arbat. š.
Actas: 1.00 arbat. š. (vyno)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (maltas)
Kaip gaminti

1. Lėkštėje išdėliokite salotų lapus. Ant jų dėkite greipfrutų skilteles (be baltos luobelės), avokado griežinėlius ir juostelėmis supjaustytą lašišą.

2. Pasigaminkite padažą: sumaišykite po šaukštelį medaus, garstyčių, sojų padažo, vyno acto. Padažą paskaninkite trupučiu šviežio imbiero.

3. Salotas gardinkite padažu (galite ir citrinų sultimis).

Receptai
Receptas: Avokadų ir krevečių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 46
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Avokadai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių)
Krevetės: 240.00 g (virtų gliaudytų)
Salierai: 100.00 g (griežinėliais supjaustytų lapkočių)
Svogūnai: 20.00 g (smulkiai sukapotų)
Petražolės: 20.00 g (susmulkintų lapelių)
Agurkai: 80.00 g (kubeliais supjaustytų)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (neaštrių)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų)
Kaip gaminti

1. Avokadus perpjaukite išilgai pusiau, išimkite kauliukus, šaukštu išskobkite dalį minkštimo. Minkštimą iškart supjaustykite nedideliais gabaliukais. Avokadų puseles apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepajuostų.

2. Avokadų minkštimą, krevetes (kelias palikite salotoms papuošti), salierus, svogūnus, agurkus, petražoles sumaišykite viename dubenyje, pagardinkite šviežiai maltais pipirais.

3. Majonezą išplakite su garstyčiomis, sukrėskite į salotas ir atsargiai išmaišykite.

4. Gatavas salotas išdėliokite į avokadų puseles, papuoškite žalumynais ir likusiomis krevetėmis.  

Receptai
Receptas: Kukurūzų ir avokadų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 14
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kukurūzai: 1.00 vnt. (indelis konservuotų)
Avokadai: 3.00 vnt. (sunokę)
Paprikos: 2.00 vnt. (1 raudoną ir 1 žalią saldžiąją)
Pomidorai: 5.00 vnt. (vyšninių)
Alyvuogės: 1.00 sauja (juodųjų be kauliukų)
Gelsvės: (lapelių) 1.00 sauja
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Balzaminis actas: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Avokadus perpjaukite per pusę, išimkite kaulus, minkštimą supjaustykite nedideliais kubeliais, o žievę dėkite į lėkštę, kurioje bus patiekiamos salotos.
  2. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais, alyvuoges mažais griežinėliais, paprikas – nedideliais kubeliais.
  3. Viską sudėkite į dubenį ir sumaišykite, įdėkite nusausintus kukurūzus ir avokadus.
  4. Nedideliame indelyje sumaišykite balzaminį actą, alyvuogių aliejų ir Provanso žoleles, viską išmaišykite, pagal skonį pasūdykite.
  5. Į salotas supilkite padažą, išmaišykite ir išdėliokite į avokadų žieves.

 

Receptai
Receptas: Avokadų grūstienė („Guacamole“) su kukurūzų traškučiais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 22
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kukurūzų traškučiai; pakelis 1.00 vnt.
Avokadai: 3.00 vnt. (sunokusių)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės žaliosios citrinos sulčių)
Svogūnai: 1.00 vnt. (pusė)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Meksikietiškas pomidorų padažas 125.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (maltos)
Kaip gaminti

Guacamole – prieskoniais pagardinta avokadų minkštimo tyrė Meksikoje vartojama kaip mirkalas, įdaras arba padažas prie mėsos, paukštienos patiekalų.

1. Nulupkite avokadus, perpjaukite perpus, išimkite kaulus, išskobkite minkštimą ir sudrėbkite į dubenį. Kuo greičiau įmaišykite žaliosios citrinos sulčių, antraip avokadų tyrė patamsės.

2. Minkštimą sugrūskite bulvių grūstuvu arba elektriniu plakikliu. Pasūdykite, suberkite prieskonius, sudėkite tarkuotą česnaką ir smulkiai pjaustytą svogūną, supilkite pomidorų padažą. Gerai išmaišykite, kad masė taptų vientisa.

3. Guacamole padažą sukrėskite į dubenėlį ir patiekite su kukurūzų traškučiais arba paskrudinta duona. Į šį padažą galima mirkyti ir įvairias žalias daržoves: juostelėmis pjaustytus agurkus, saldžiąsias paprikas ar salierų stiebus.

Plačiau skaitykite: Gardžiausi pasaulio pagardai

Taip pat skaitykite: Žingsnis po žingsnio: 7 dienų gidas į laimę

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką