Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vasariškas kepsnys kitaip: grilyje kepta kiaulienos išpjova

Iš kiaulienos išpjovos galima daryti šašlykus, tačiau galima ją grilyje kepti ir visą. Siūlome išmėginti ir kepsnį patiekti su pačių gamintu persikų padažu.
Grilyje kepta kiaulienos išpjova
Grilyje kepta kiaulienos išpjova / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 4 persikų,
  • 1 skiltelės česnako,
  • ½ st. susmulkinto svogūno,
  • ⅓ st. obuolių acto
  • 1 valg. š. Vorčesterio padažo,
  • 1 arb. š. čili miltelių,
  • 1 valg. š. medaus,
  • 500 g kiaulienos išpjovos.

Gaminimas:

Puode sumaišykite nuluptus ir smulkiais kubeliais supjaustytus persikus, susmulkintą svogūną ir česnaką, čili, medų, obuolių actą ir Vorčesterio padažą. Kaitinkite ant vidutinės ugnies maždaug 15 minučių, nuolat maišydami.

Nuimkite padažą nuo viryklės ir leiskite atvėsti. Atvėsusį supilkite į smulkintuvą ir suplakite iki vienalytės masės.

Kiaulienos išpjovą apipilkite 2/3 padažo ir padėkite pasimarinuoti į šaldytuvą kelioms valandoms.

Marinuotą mėsą kepkite grilyje maždaug 20-30 minučių, nuolat pavartydami. Baigiant kepti užpilkite ant kepsnio nuo marinato likusį padažą.

Iškepusiai mėsai leiskite 10 minučių „pailsėti“, tada supjaustykite ir patiekite su likusiu 1/3 padažo.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius